Açlık Sınırı 1386, Yoksulluk Sınırı 4515 Lira

Türk-İş'in araştırmasına göre eylül ayında açlık sınırı 1386, yoksulluk sınırı ise 4515 lira oldu.

  1. Türk-İş'in araştırmasına göre eylül ayında açlık sınırı 1386, yoksulluk sınırı ise 4515 lira oldu.

    Türk-İş'in araştırmasına göre eylül ayında açlık sınırı 1386, yoksulluk sınırı ise 4515 lira oldu.

  2. Türk-İş tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımasını belirlemek amacıyla her ay yapılan "açlık ve yoksulluk sınırı araştırması"nın eylül sonuçları açıklandı.

    Türk-İş tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımasını belirlemek amacıyla her ay yapılan "açlık ve yoksulluk sınırı araştırması"nın eylül sonuçları açıklandı.

  3. Dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı 1386 lira 22 kuruş olarak belirlendi.

    Dört kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı 1386 lira 22 kuruş olarak belirlendi.

  4. Gıda harcaması ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı ise 4515 lira 37 kuruş oldu.

    Gıda harcaması ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen yoksulluk sınırı ise 4515 lira 37 kuruş oldu.