10 Bin Kişiye İş İmkanı Doğuyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yatırım ve kalkınma hamlesi ile çağrı merkezleri sektöründe 80 milyon liralık yatırım yapılması ve 8-10 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

  1. Başbakan Binali Yıldırım'ın bu ayın başında Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi ile bölgede çağrı merkezleri sektöründe 3 yıl içinde 80 milyon liralık yatırım yapılması ve 8-10 bin kişiye istihdam yaratılması bekleniyor.

    Başbakan Binali Yıldırım'ın bu ayın başında Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi ile bölgede çağrı merkezleri sektöründe 3 yıl içinde 80 milyon liralık yatırım yapılması ve 8-10 bin kişiye istihdam yaratılması bekleniyor.

  2. Hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, özellikle bu bölgelerde istihdama önemli katkı sağlayan çağrı merkezleri sektöründe memnuniyetle karşılandı. Teşviklerin bölgede istihdam ve yatırımlara katkı sağlamasını bekleyen Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) temsilcileri, paketin detaylarının netleşmesini bekliyor.

    Hükümetin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, özellikle bu bölgelerde istihdama önemli katkı sağlayan çağrı merkezleri sektöründe memnuniyetle karşılandı. Teşviklerin bölgede istihdam ve yatırımlara katkı sağlamasını bekleyen Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) temsilcileri, paketin detaylarının netleşmesini bekliyor.

  3. Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere terörün olduğu bölgelere yapılan desteklerin büyük önem taşıdığını ifade ederek, fırsat eşitliğinin yaratılması, bölgedeki işsizliğin ve eşitsizliğin giderilmesi için hükümetin açıkladığı bu paketin son derece önemli olduğunu vurguladı.

    Çağrı Merkezleri Derneği (ÇMD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, yaptığı açıklamada, Doğu ve Güneydoğu başta olmak üzere terörün olduğu bölgelere yapılan desteklerin büyük önem taşıdığını ifade ederek, fırsat eşitliğinin yaratılması, bölgedeki işsizliğin ve eşitsizliğin giderilmesi için hükümetin açıkladığı bu paketin son derece önemli olduğunu vurguladı.

  4. Sektörün yüzde 90'ını bünyesinde barındıran ÇMD'den verilen bilgiye göre, çağrı merkezleri sektörü, destek hamlesi kapsamına giren Bingöl, Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak, Elazığ, Malatya, Tunceli, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve Gaziantep'te yaklaşık 11 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor.

    Sektörün yüzde 90'ını bünyesinde barındıran ÇMD'den verilen bilgiye göre, çağrı merkezleri sektörü, destek hamlesi kapsamına giren Bingöl, Van, Hakkari, Muş, Bitlis, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak, Elazığ, Malatya, Tunceli, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt ve Gaziantep'te yaklaşık 11 bini aşkın kişiye istihdam sağlıyor.

  5. 3 yıl içinde 8-10 bin civarında bir istihdamın o bölgeye sadece çağrı merkezi sektöründen geleceğini düşünüyorum. Bu da bölgeye 3 yıl içinde 80 milyon liralık bir yatırım gideceği anlamına geliyor.

    3 yıl içinde 8-10 bin civarında bir istihdamın o bölgeye sadece çağrı merkezi sektöründen geleceğini düşünüyorum. Bu da bölgeye 3 yıl içinde 80 milyon liralık bir yatırım gideceği anlamına geliyor.