Karşınızdakinin Yalan Söylediğini Nasıl Anlarsınız?

FBI ile çalışan davranış analisti ve vücut dili uzmanı Dr. Lillian Glass, birinin yalan söylediğini anlamak için konuşma tarzı, vücut dili, jest ve mimiklerine odaklanmak gerektiğini söyledi.

  1. Cevap verirken kafasını çok fazla hareket ettiriyorsa yalan söylüyor olabilir.Gergin ve yalan söyleyen insanlar daha derin nefes alıp vermeye başlarlar. Omuzları yükselir, sesleri sığlaşır.

    Cevap verirken kafasını çok fazla hareket ettiriyorsa yalan söylüyor olabilir.Gergin ve yalan söyleyen insanlar daha derin nefes alıp vermeye başlarlar. Omuzları yükselir, sesleri sığlaşır.

  2. Rahat ve bilinçsiz hareketler normal bir iletişimde doğaldır. Çok dik ve sabit duruyorsa kendini ele vermemek istiyor olabilir.

    Rahat ve bilinçsiz hareketler normal bir iletişimde doğaldır. Çok dik ve sabit duruyorsa kendini ele vermemek istiyor olabilir.

  3. Yalan söyleyen kişiler sanki siz onlara vuracakmışsınız gibi içgüdüsel olarak boyun, göğüs, baş ya da karın gibi gölgelerini kapatırlar.

    Yalan söyleyen kişiler sanki siz onlara vuracakmışsınız gibi içgüdüsel olarak boyun, göğüs, baş ya da karın gibi gölgelerini kapatırlar.

  4. Konuşurken size çok fazla bilgi veriyorsa bu yalan söylediğinin işareti olabilir. Yalancılar, çok fazla konuşmanın dürüstlük olarak algılanacağını düşünürler.

    Konuşurken size çok fazla bilgi veriyorsa bu yalan söylediğinin işareti olabilir. Yalancılar, çok fazla konuşmanın dürüstlük olarak algılanacağını düşünürler.

  5. Stresli olduğumuzda ağzımız kurur, konuşmakta güçlük çekeriz. Karşınızdaki dudaklarını ısırıyor, yalıyor ya da büzüyorsa yalan söylüyor olabilir.Yalan söyleyenlerin göz teması kurmadığı söylenir. Ancak yalancılar, sizi manipüle etmek için uzun süre gözünü kırpmadan göz teması kurabilir.

    Stresli olduğumuzda ağzımız kurur, konuşmakta güçlük çekeriz. Karşınızdaki dudaklarını ısırıyor, yalıyor ya da büzüyorsa yalan söylüyor olabilir.Yalan söyleyenlerin göz teması kurmadığı söylenir. Ancak yalancılar, sizi manipüle etmek için uzun süre gözünü kırpmadan göz teması kurabilir.