Çikolatanın Faydaları Saymakla Bitmiyor

Çikolatanın sağlık açısında ki faydalarından ilaç gibi tesirli olduğu kanıtlandı.

  1. Çikolata üzerine yapılan araştırmalarda çikolatanın, kanın pıhtılaşmasını ve bağırsak kanserini önleyen bir antioksidan olan flavonoit içerdiği tespit edilmişti. Bunun yanı sıra çikolata yaşlanmaya bağlı göz bozukluğu, erken doğum ve zihinsel sorunlara karşı da vücudu koruyor.

    Çikolata üzerine yapılan araştırmalarda çikolatanın, kanın pıhtılaşmasını ve bağırsak kanserini önleyen bir antioksidan olan flavonoit içerdiği tespit edilmişti. Bunun yanı sıra çikolata yaşlanmaya bağlı göz bozukluğu, erken doğum ve zihinsel sorunlara karşı da vücudu koruyor.

  2. Yorgunluğa karşı birebir  İngiltere`de Hull Üniversitesi ve Hull York Tıp Okulu`nda görevli araştırmacılar, bitter çikolatanın kronik yorgunluk sendromu belirtilerinin hafiflemesine yardım ettiğini tespit ettiler.

    Yorgunluğa karşı birebir İngiltere`de Hull Üniversitesi ve Hull York Tıp Okulu`nda görevli araştırmacılar, bitter çikolatanın kronik yorgunluk sendromu belirtilerinin hafiflemesine yardım ettiğini tespit ettiler.

  3. Çikolata kalp krizinden ölüm riskini azaltıyor  İsveçli bilim adamları, çikolatanın, kalp krizinin ardından görülen komplikasyonlara bağlı ölüm riskini azalttığını bildirdi. Haftada en az iki kez özellikle de bitter çikolata yiyenlerin kalp hastalıklarından ölüm oranlarının, hiç yemeyenlere nazaran 3 kez daha az olduğu tespit edildi.

    Çikolata kalp krizinden ölüm riskini azaltıyor İsveçli bilim adamları, çikolatanın, kalp krizinin ardından görülen komplikasyonlara bağlı ölüm riskini azalttığını bildirdi. Haftada en az iki kez özellikle de bitter çikolata yiyenlerin kalp hastalıklarından ölüm oranlarının, hiç yemeyenlere nazaran 3 kez daha az olduğu tespit edildi.

  4. Çikolata acıyı dindiriyor  Çikolata yemenin beyinde acıyı dindiren bir bölgeyi uyardığı kaydedildi.

    Çikolata acıyı dindiriyor Çikolata yemenin beyinde acıyı dindiren bir bölgeyi uyardığı kaydedildi.

  5. Siyah çikolata kalbi koruyor  İtalya`daki Campobasso Üniversitesi`nden bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre haftada 2-3 kez 1-2 parça siyah çikolatanın kronik iltihaplanmaya karşı koruyabileceğini, kalp krizi ve beyin kanaması riskini azaltabileceğini gösterdi.

    Siyah çikolata kalbi koruyor İtalya`daki Campobasso Üniversitesi`nden bilim adamlarının yaptığı araştırmalara göre haftada 2-3 kez 1-2 parça siyah çikolatanın kronik iltihaplanmaya karşı koruyabileceğini, kalp krizi ve beyin kanaması riskini azaltabileceğini gösterdi.

  6. Siyah çikolata kronik yorgunluğa iyi geliyor  İngiltere`de yapılan bir araştırmada her gün siyah çikolata yemenin kronik yorgunluk sendromu semptomlarını azaltığı belirlendi.

    Siyah çikolata kronik yorgunluğa iyi geliyor İngiltere`de yapılan bir araştırmada her gün siyah çikolata yemenin kronik yorgunluk sendromu semptomlarını azaltığı belirlendi.

  7. Siyah çikolata aspirin gibi  Günde iki çorba kaşığı siyah çikolata yemek, kandaki pıhtılaşmanın önüne geçilmesine yardımcı oluyor. Johns Hopkins Üniversitesi araştırmacıları; aspirinin kandaki pıhtılaşmaya etkisi üzerine bir araştırma yaptı. Araştırma sırasında çıkan sonuca göre; çikolata, aspirinle benzeri bir etki yaratıyor ve kandaki pıhtılaşmayı azaltıyor.

    Siyah çikolata aspirin gibi Günde iki çorba kaşığı siyah çikolata yemek, kandaki pıhtılaşmanın önüne geçilmesine yardımcı oluyor. Johns Hopkins Üniversitesi araştırmacıları; aspirinin kandaki pıhtılaşmaya etkisi üzerine bir araştırma yaptı. Araştırma sırasında çıkan sonuca göre; çikolata, aspirinle benzeri bir etki yaratıyor ve kandaki pıhtılaşmayı azaltıyor.

  8. Felç riskini azaltabiliyor  Çikolatanın felç geçirmeyi önlemede yardımcı olabileceği bildirildi. Yaklaşık 50 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada düzenli çikolata yiyenlerde felç geçirme riskinin yemeyenlere oranla yüzde 22 daha az olduğu belirlendi. Riski azaltmak için haftada bir paket çikolata yemenin yeterli olduğu kaydedildi.

    Felç riskini azaltabiliyor Çikolatanın felç geçirmeyi önlemede yardımcı olabileceği bildirildi. Yaklaşık 50 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada düzenli çikolata yiyenlerde felç geçirme riskinin yemeyenlere oranla yüzde 22 daha az olduğu belirlendi. Riski azaltmak için haftada bir paket çikolata yemenin yeterli olduğu kaydedildi.

  9. Öksürüğü ve boğazdaki kaşıntıyı önlüyor  Bilim adamları özellikle 18 yaş altındaki çocuklarda ve gençlerde zararlı olan öksürük şurupları yerine, inatçı öksürüklerin tedavisi için çikolatayı öneriyor.

    Öksürüğü ve boğazdaki kaşıntıyı önlüyor Bilim adamları özellikle 18 yaş altındaki çocuklarda ve gençlerde zararlı olan öksürük şurupları yerine, inatçı öksürüklerin tedavisi için çikolatayı öneriyor.