Musul'u Kurtarma Operasyonu

Musul'u kurtarma operasyonu

  1. Musul'u kurtarma operasyonu başladı... Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un kurtarılması için Irak ordusu, Peşmerge güçleri ve ABD topçu birlikleri, konuşlandıkları Hazır cephesinden DEAŞ'a üç koldan saldırıyor.

    Musul'u kurtarma operasyonu başladı... Irak'ın en büyük ikinci ili Musul'un kurtarılması için Irak ordusu, Peşmerge güçleri ve ABD topçu birlikleri, konuşlandıkları Hazır cephesinden DEAŞ'a üç koldan saldırıyor.

  2. Operasyona 18 bin Peşmerge gücünün katıldığı bildirildi. Peşmerge güçleri, Musul yakınlarındaki DEAŞ kontrolündeki köylere doğru havan atışına başladı. Musul yakınlarındaki köylerden, DEAŞ militanları tarafından peşmergelere ağır silahlarla karşılık veriliyor.

    Operasyona 18 bin Peşmerge gücünün katıldığı bildirildi. Peşmerge güçleri, Musul yakınlarındaki DEAŞ kontrolündeki köylere doğru havan atışına başladı. Musul yakınlarındaki köylerden, DEAŞ militanları tarafından peşmergelere ağır silahlarla karşılık veriliyor.

  3. Musul kent merkezinin 40 kilometre doğusundaki Hazır cephesine  konuşlanan Irak ordusu ve Peşmerge güçleri, ağır silahlarla DEAŞ hedeflerini  bombalıyor.

    Musul kent merkezinin 40 kilometre doğusundaki Hazır cephesine konuşlanan Irak ordusu ve Peşmerge güçleri, ağır silahlarla DEAŞ hedeflerini bombalıyor.

  4. Koalisyon ülkelerine ait savaş uçakları da DEAŞ  hedeflerini havadan vurarak operasyona destek veriyor:

    Koalisyon ülkelerine ait savaş uçakları da DEAŞ hedeflerini havadan vurarak operasyona destek veriyor:

  5. Bu arada DEAŞ militanlarının, koalisyon uçaklarının görüş alanını  daraltmak için lastikler yaktığı ve hendeklere doldurulan ham petrolü ateşe  verdiği belirtildi.

    Bu arada DEAŞ militanlarının, koalisyon uçaklarının görüş alanını daraltmak için lastikler yaktığı ve hendeklere doldurulan ham petrolü ateşe verdiği belirtildi.

  6. Bu nedenle Musul'a yakın bölgelerde gökyüzünde simsiyah  bulutların oluşması dikkati çekti.

    Bu nedenle Musul'a yakın bölgelerde gökyüzünde simsiyah bulutların oluşması dikkati çekti.

  7. Hazır cephesinden üç koldan başlatılan operasyon kapsamında  Hristiyanların yoğun yaşadığı Hamdaniye ilçesinin kurtarılması hedefleniyor.

    Hazır cephesinden üç koldan başlatılan operasyon kapsamında Hristiyanların yoğun yaşadığı Hamdaniye ilçesinin kurtarılması hedefleniyor.