Bunları Biliyor Musunuz?

ilginç bilgiler

  1. Alışveriş merkezlerinde veya metro duraklarında yürüyen merdivenle yukarı çıkarken basamaklarla el bantları aynı hızda gitmediğini fark ettiniz mi?

    Alışveriş merkezlerinde veya metro duraklarında yürüyen merdivenle yukarı çıkarken basamaklarla el bantları aynı hızda gitmediğini fark ettiniz mi?

  2. Bunun oldukça mantıklı bir sebebi var aslında.     Altta basamakların olduğu kısım çarklı şeklinde düzenlenmiş. El tutma bandının olduğu kesim ise daha dairesel.

    Bunun oldukça mantıklı bir sebebi var aslında. Altta basamakların olduğu kısım çarklı şeklinde düzenlenmiş. El tutma bandının olduğu kesim ise daha dairesel.

  3. Bunun kayışı koyan şirkete sağladığı bir avantaj var. Bu sayede kayışı biraz daha geniş bırakabiliyorlar ve kayışın değişme süresi uzuyor.

    Bunun kayışı koyan şirkete sağladığı bir avantaj var. Bu sayede kayışı biraz daha geniş bırakabiliyorlar ve kayışın değişme süresi uzuyor.

  4. Yani eğer eliniz basamaktan hızlıysa yürüyen merdiven yeni yapılmış, eğer elinizle basamak aynı noktadaysa yürüyen merdivendeki kayış değştirileli çok olmamış demek.    Siz elinizden hızlı gidiyorsanız da o yürüyen merdivenin kayışları oldukça eski demek.

    Yani eğer eliniz basamaktan hızlıysa yürüyen merdiven yeni yapılmış, eğer elinizle basamak aynı noktadaysa yürüyen merdivendeki kayış değştirileli çok olmamış demek. Siz elinizden hızlı gidiyorsanız da o yürüyen merdivenin kayışları oldukça eski demek.

  5. Baş parmağınızı serçe parmağınıza değdirdiğinizde bileğinizde dikey bir kas görünür oldu mu?  <br>    Aslında dünyadaki insanların %90'ında bu kas var, %10'u ise bu kasa sahip değil. Ve aslında milyonlarca yıl öncesiyle bağımızı gösteriyor. Peki bu ne anlama geliyor?

    Baş parmağınızı serçe parmağınıza değdirdiğinizde bileğinizde dikey bir kas görünür oldu mu?
    Aslında dünyadaki insanların %90'ında bu kas var, %10'u ise bu kasa sahip değil. Ve aslında milyonlarca yıl öncesiyle bağımızı gösteriyor. Peki bu ne anlama geliyor?

  6. Palmaris Longus kası, bir yeri kavrayıp güç uygularken kullanılıyor. Örneğin toprağı elle eşelerken, ağaçtan ağaca sallanırken... Primatların tamamı, memelilerin de bir çoğu bu kasa sahip. Aktif olarak kullanılıyor, oldukça da görünür durumdalar.

    Palmaris Longus kası, bir yeri kavrayıp güç uygularken kullanılıyor. Örneğin toprağı elle eşelerken, ağaçtan ağaca sallanırken... Primatların tamamı, memelilerin de bir çoğu bu kasa sahip. Aktif olarak kullanılıyor, oldukça da görünür durumdalar.

  7. İnsanlık kollarıyla böylesine ağır işleri yapmayı bıraktı bırakalı kas işlevini kaybetmiş, bazılarımızda ise tamamen yok olmuş durumda.

    İnsanlık kollarıyla böylesine ağır işleri yapmayı bıraktı bırakalı kas işlevini kaybetmiş, bazılarımızda ise tamamen yok olmuş durumda.

  8. Yani eğer bu kasa sahipseniz, milyonlarca yıl öncesiyle halâ fiziksel bir bağınız daha mevcut; dünyanın %90'ında olduğu gibi. Eğer bu hareketi yaptığınızda bileklerinizden herhangi birinde (veya ikisinde birden) palmaris longus görünür olmuyorsa, evrimsel olarak her 10 insanın 9'undan daha ileri durumda olduğunuzu söyleyebiliriz

    Yani eğer bu kasa sahipseniz, milyonlarca yıl öncesiyle halâ fiziksel bir bağınız daha mevcut; dünyanın %90'ında olduğu gibi. Eğer bu hareketi yaptığınızda bileklerinizden herhangi birinde (veya ikisinde birden) palmaris longus görünür olmuyorsa, evrimsel olarak her 10 insanın 9'undan daha ileri durumda olduğunuzu söyleyebiliriz

  9. Saatin icadından önce, belirli bir süre boyunca yanmaya ayarlanan mum saatleri vardı. Hatırlatıcı veya alarm kurmak istediğinizde, istediğiniz zamana denk gelecek şekilde muma bir çivi tutturuyordunuz ve mum o seviyeye kadar eridiğinde, bunlar metal mumluğun üzerine düşüp ses çıkararak sizi uyarıyordu.

    Saatin icadından önce, belirli bir süre boyunca yanmaya ayarlanan mum saatleri vardı. Hatırlatıcı veya alarm kurmak istediğinizde, istediğiniz zamana denk gelecek şekilde muma bir çivi tutturuyordunuz ve mum o seviyeye kadar eridiğinde, bunlar metal mumluğun üzerine düşüp ses çıkararak sizi uyarıyordu.

  10. Nutella, 2. Dünya Savaşı sırasında İtalyan bir pastacının, ürettiği çikolatayı arttırmak amacıyla çikolatayı fındıkla karıştırması sonucu bulundu

    Nutella, 2. Dünya Savaşı sırasında İtalyan bir pastacının, ürettiği çikolatayı arttırmak amacıyla çikolatayı fındıkla karıştırması sonucu bulundu

  11. Leonardo Da Vinci'nin ölümü sonrası Fransa kralı I. François Mona Lisa'yı banyosuna astı.

    Leonardo Da Vinci'nin ölümü sonrası Fransa kralı I. François Mona Lisa'yı banyosuna astı.

  12. Atakama çölüne 400 yıldan beri yağmur yağmamıştır. Yağan yağmur da havada buharlaştığından yere düşmemektedir.

    Atakama çölüne 400 yıldan beri yağmur yağmamıştır. Yağan yağmur da havada buharlaştığından yere düşmemektedir.

  13. Asansörlerdeki &#8216;kapıyı kapatma' düğmelerinin birçoğu muhtemelen bizlere kontrol hissi vermek için konulmuş boş düğmeler. Hem zaten &#8216;kapı kapanmıyor' diye sıkılıp o düğmeyi bulana kadar geçen sürede, kapılar kapanma noktasına gelmiş oluyor&#8230;

    Asansörlerdeki ‘kapıyı kapatma' düğmelerinin birçoğu muhtemelen bizlere kontrol hissi vermek için konulmuş boş düğmeler. Hem zaten ‘kapı kapanmıyor' diye sıkılıp o düğmeyi bulana kadar geçen sürede, kapılar kapanma noktasına gelmiş oluyor…

  14. Asma kilidinizin en altında duran o küçük deliğin aslında birden fazla işlevi var.

    Asma kilidinizin en altında duran o küçük deliğin aslında birden fazla işlevi var.

  15. İlk işlevi, eğer dış mekanda kullanıyorsanız yağmur sonucu oluşan suyun akıp gitmesini sağlamak.

    İlk işlevi, eğer dış mekanda kullanıyorsanız yağmur sonucu oluşan suyun akıp gitmesini sağlamak.

  16. Böylelikle yağmurda paslanmıyor, kışın da suyun donup kilidin çatlamasını önlüyor.

    Böylelikle yağmurda paslanmıyor, kışın da suyun donup kilidin çatlamasını önlüyor.

  17. Delik, aynı zamanda kilidin daha iyi çalışabilmesi için yağlanabilmesini de kolaylaştırıyor.

    Delik, aynı zamanda kilidin daha iyi çalışabilmesi için yağlanabilmesini de kolaylaştırıyor.

  18. Kumaş pantolonların düğme kısmında yer alan küçük halka  <br>  Süs olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, bu parça kemer dilinin takılması için kullanılır. Pantolonun kemerin altından kayarak kötü bir görüntü oluşturmasını engellemek için kemer dili buradan geçirilir ve kemer pantolonun ön kısmının aşağı kaymasını engeller.

    Kumaş pantolonların düğme kısmında yer alan küçük halka
    Süs olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, bu parça kemer dilinin takılması için kullanılır. Pantolonun kemerin altından kayarak kötü bir görüntü oluşturmasını engellemek için kemer dili buradan geçirilir ve kemer pantolonun ön kısmının aşağı kaymasını engeller.

  19. Diş macunları tüplerinin arkasında bulunan bu renklerle ilgili oldukça şey söylendi ama bakın bu renkler aslında ne anlama geliyor...

    Diş macunları tüplerinin arkasında bulunan bu renklerle ilgili oldukça şey söylendi ama bakın bu renkler aslında ne anlama geliyor...

  20. Bu renkler, ürünlerin paketleme süreçlerinde işe yarıyor. Makinelere, diş öacunu tüpünü, nerden kıvırmaları nereden kesmeleri gerektiğini söylüyorlar. Renklerin farklılık göstermesi ise, makine sensörlerinin paketleme kolaylığı ile ilgili...

    Bu renkler, ürünlerin paketleme süreçlerinde işe yarıyor. Makinelere, diş öacunu tüpünü, nerden kıvırmaları nereden kesmeleri gerektiğini söylüyorlar. Renklerin farklılık göstermesi ise, makine sensörlerinin paketleme kolaylığı ile ilgili...

  21. Bu oyuntunun asıl amacı şekerleri tek tek almanızı sağlayacak bir dağıtıcı görevi görmesi.

    Bu oyuntunun asıl amacı şekerleri tek tek almanızı sağlayacak bir dağıtıcı görevi görmesi.

  22. Arka kamerayı kullanırken işlev gören bir mikrofon

    Arka kamerayı kullanırken işlev gören bir mikrofon

  23. Arka kamerayı kullanırken işlev gören bir mikrofon Cipslerin içindeki hava, paket içerisindeki cipslerin taşıma, depolama, vb. işlemler sırasında ezilip kırılmasını önlemeye yönelik bir hava yastığıdır.

    Arka kamerayı kullanırken işlev gören bir mikrofon Cipslerin içindeki hava, paket içerisindeki cipslerin taşıma, depolama, vb. işlemler sırasında ezilip kırılmasını önlemeye yönelik bir hava yastığıdır.

  24. Gördüğünüz küçük sivri şey, kullanacağınız kutu ya da şişenin koruyucu tabakasını delip sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

    Gördüğünüz küçük sivri şey, kullanacağınız kutu ya da şişenin koruyucu tabakasını delip sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

  25. Şarap ve şampanya şişelerinin tabanı neden çentikli?  <br>    'Şarabı servis eden kişiye daha iyi bir kavrama sağlayabiliyor.'' Büyük olasılıkla sizin de duymuş olduğunuz bu söylenti yanlış.     Tirbuşonla açma işlemi sırasında oluşacak basıncı dengelemek için bulunuyor bu çentikler. Kenarlar ve tabanlar şişenin en dayanıksız yerleri. Çentikler de basıncın şişenin içine de dağılmasını sağlayıp, basıncı eşit olarak yayıyor.

    Şarap ve şampanya şişelerinin tabanı neden çentikli?
    'Şarabı servis eden kişiye daha iyi bir kavrama sağlayabiliyor.'' Büyük olasılıkla sizin de duymuş olduğunuz bu söylenti yanlış. Tirbuşonla açma işlemi sırasında oluşacak basıncı dengelemek için bulunuyor bu çentikler. Kenarlar ve tabanlar şişenin en dayanıksız yerleri. Çentikler de basıncın şişenin içine de dağılmasını sağlayıp, basıncı eşit olarak yayıyor.

  26. Benzin deposu işaretinin yanında bulunan oklar, depo kapağının yönünü gösteriyor.

    Benzin deposu işaretinin yanında bulunan oklar, depo kapağının yönünü gösteriyor.

  27. Disklerin işlevi suyun içtiğimiz halde kalmasını sağlayabilecek hem sıvı hem karbonatlaşma olarak her şeyi içinde tutabilmesi. Bu sayede suyun tadı bozulmuyor.

    Disklerin işlevi suyun içtiğimiz halde kalmasını sağlayabilecek hem sıvı hem karbonatlaşma olarak her şeyi içinde tutabilmesi. Bu sayede suyun tadı bozulmuyor.

  28. Görüntüsü itibariyle bir ütü masasını andırsa da bakın aslında ne işe yarıyor.

    Görüntüsü itibariyle bir ütü masasını andırsa da bakın aslında ne işe yarıyor.

  29. Otobüslerdeki bu bölüm sizin yaslanarak rahat yolculuk etmeniz için tasarlanmamıştır.

    Otobüslerdeki bu bölüm sizin yaslanarak rahat yolculuk etmeniz için tasarlanmamıştır.

  30. Amacı tekerlekli sandalyedeki engelli vatandaşların sorunsuz seyahat edebilmelerini sağlamaktır.  Yanlarında bulunan emniyet kemeri ile birlikte, sandalyenin arka kısmının sabitlenmesi için kullanılır.

    Amacı tekerlekli sandalyedeki engelli vatandaşların sorunsuz seyahat edebilmelerini sağlamaktır. Yanlarında bulunan emniyet kemeri ile birlikte, sandalyenin arka kısmının sabitlenmesi için kullanılır.

  31. Düğmeler kadın gömleklerinde sol tarafta, erkek gömleklerinde ise sağ tarafta yer alıyor. Peki ama neden?

    Düğmeler kadın gömleklerinde sol tarafta, erkek gömleklerinde ise sağ tarafta yer alıyor. Peki ama neden?

  32. Aslına bakarsanız, kadın ve erkek gömleklerindeki bu tuhaf farkın sebebi 13. yüzyıla dayanıyor.

    Aslına bakarsanız, kadın ve erkek gömleklerindeki bu tuhaf farkın sebebi 13. yüzyıla dayanıyor.

  33. O zamanlar yalnızca maddi durumu iyi olan kadınlar gömlek düğmelerini karşılayabiliyordu. Bu zengin kadınların da giyinmelerine yardımcı olan çalışanları vardı.

    O zamanlar yalnızca maddi durumu iyi olan kadınlar gömlek düğmelerini karşılayabiliyordu. Bu zengin kadınların da giyinmelerine yardımcı olan çalışanları vardı.

  34. Kadın gömleklerindeki düğmelerin sol tarafta bulunmasının sebebi de aslında hizmetçilerin onları daha rahat ililkleyebilmesiydi.

    Kadın gömleklerindeki düğmelerin sol tarafta bulunmasının sebebi de aslında hizmetçilerin onları daha rahat ililkleyebilmesiydi.

  35. Çoğunluğun sağlak olduğunu düşünerek, düğmeler sol tarafa dikilirdi. Erkekler ise kendi kendilerine giyindikleri için gömleklerindeki düğmeler sağ tarafta yer alırdı.

    Çoğunluğun sağlak olduğunu düşünerek, düğmeler sol tarafa dikilirdi. Erkekler ise kendi kendilerine giyindikleri için gömleklerindeki düğmeler sağ tarafta yer alırdı.

  36. Tencerenizin sapındaki o deliğin birden fazla işlevi var.

    Tencerenizin sapındaki o deliğin birden fazla işlevi var.

  37. Bariz olan işlevi, tencerenizi asabilmenizi sağlamak. Bir diğeri kaşığınızı yemek yaparken buraya koyabilmeniz.

    Bariz olan işlevi, tencerenizi asabilmenizi sağlamak. Bir diğeri kaşığınızı yemek yaparken buraya koyabilmeniz.

  38. Plastik kapta bulunan ürünleri almadan önce ilk işiniz altında bulunan numarayı kontrol etmek olmalı. Üçgen işareti içindeki rakamlar size sağlığınız hakkında mesaj veriyor.

    Plastik kapta bulunan ürünleri almadan önce ilk işiniz altında bulunan numarayı kontrol etmek olmalı. Üçgen işareti içindeki rakamlar size sağlığınız hakkında mesaj veriyor.

  39. 1'in anlamı, PET veya PETE polietilen demektir. Genelde su, iki litrelik alkolsüz içecekler ve yağların konduğu pet şişelerde kullanılır. Cam gibi şeffaftır, zararsızdır.

    1'in anlamı, PET veya PETE polietilen demektir. Genelde su, iki litrelik alkolsüz içecekler ve yağların konduğu pet şişelerde kullanılır. Cam gibi şeffaftır, zararsızdır.

  40. 2 ise HDPE yüksek yoğunluklu polietileni işaret etmektedir. Deterjan ambalajları ve pet sütlerde bulunur bu da zarar içermez.

    2 ise HDPE yüksek yoğunluklu polietileni işaret etmektedir. Deterjan ambalajları ve pet sütlerde bulunur bu da zarar içermez.

  41. 3 rakamı PVC polivinil klorid içermektedir. Streç folyo, dış mekanda kullanılan eşyalar, plastik pipo, zemin malzemesi, duş perdeleri, şeffaf ve kabartmalı plastik ambalajlarda kullanılır, zararlıdır.

    3 rakamı PVC polivinil klorid içermektedir. Streç folyo, dış mekanda kullanılan eşyalar, plastik pipo, zemin malzemesi, duş perdeleri, şeffaf ve kabartmalı plastik ambalajlarda kullanılır, zararlıdır.

  42. 4 rakamı LDPE az yoğunluklu polietilendir. Kuru temizleme ve çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunur, zararsızdır.

    4 rakamı LDPE az yoğunluklu polietilendir. Kuru temizleme ve çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunur, zararsızdır.

  43. '5' rakamı şişe kapakları, içecek kamışları, biberon, yoğurt kaplarında kullanılır ve zararsızdır.

    '5' rakamı şişe kapakları, içecek kamışları, biberon, yoğurt kaplarında kullanılır ve zararsızdır.

  44. 6'nın anlamı PS polistirendir. Yemiş paketleri, plastik bardak-tabak, markette etin satıldığı köpük tabak, hazır paket fast food ürünlerindendir, zararlıdır.

    6'nın anlamı PS polistirendir. Yemiş paketleri, plastik bardak-tabak, markette etin satıldığı köpük tabak, hazır paket fast food ürünlerindendir, zararlıdır.

  45. 7 ise diğer ürünleri işaret etmektedir. Bunlar birden altıya kadar kullanılan plastiklerin dışında kalanlardır. Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur, kullanılması oldukça zararlıdır.

    7 ise diğer ürünleri işaret etmektedir. Bunlar birden altıya kadar kullanılan plastiklerin dışında kalanlardır. Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur, kullanılması oldukça zararlıdır.

  46. O küçük hediyeye mani olan kıskaç makineleri aslında tamamen kandırmacaymış. İşte makinenin içerisindeki düzeneğin sırrı...

    O küçük hediyeye mani olan kıskaç makineleri aslında tamamen kandırmacaymış. İşte makinenin içerisindeki düzeneğin sırrı...

  47. Yapılan araştırmalarda, bu makinenin kar etmeden oyuncak vermediği kanıtlanmış.

    Yapılan araştırmalarda, bu makinenin kar etmeden oyuncak vermediği kanıtlanmış.

  48. Tarihçi Phil Writer, bu tarz aletlerin kullanım kılavuzlarını incelemiş ve oldukça şaşırtıcı bir şey keşfetmiş. Şöyle ki; bu tarz makineler sadece kar ettikten sonra bizlere o 'kazandığımızı' zannettiğimiz oyuncakları veriyor.

    Tarihçi Phil Writer, bu tarz aletlerin kullanım kılavuzlarını incelemiş ve oldukça şaşırtıcı bir şey keşfetmiş. Şöyle ki; bu tarz makineler sadece kar ettikten sonra bizlere o 'kazandığımızı' zannettiğimiz oyuncakları veriyor.

  49. Düzeneğe göre, makinenin bir güç sistemi var ve oyuncağı almak için bu güç sisteminin tam kapasitede çalışması lazım. İşin çakallığı, bu sistem genelde tam çalışmıyor.

    Düzeneğe göre, makinenin bir güç sistemi var ve oyuncağı almak için bu güç sisteminin tam kapasitede çalışması lazım. İşin çakallığı, bu sistem genelde tam çalışmıyor.

  50. Bizden istedikleri parayı aldıktan sonra, her 21 denemeden sadece bir tanesinde güç tam kapasite çalışıyor ve o 'talihli' kazanıyor. Fakat hemen umutlanmayın.

    Bizden istedikleri parayı aldıktan sonra, her 21 denemeden sadece bir tanesinde güç tam kapasite çalışıyor ve o 'talihli' kazanıyor. Fakat hemen umutlanmayın.

  51. Zira bu oyunu art arda 21 kere oynasanız bile ne zaman kazanacağınız garanti değil. Çünkü bu güç rastgele veriliyor.

    Zira bu oyunu art arda 21 kere oynasanız bile ne zaman kazanacağınız garanti değil. Çünkü bu güç rastgele veriliyor.

  52. Yazılım öyle bir programlanmış ki, bizi kazanabileceğimize inandırıp sonra kaybettirerek bir kez daha denememizi sağlıyor.

    Yazılım öyle bir programlanmış ki, bizi kazanabileceğimize inandırıp sonra kaybettirerek bir kez daha denememizi sağlıyor.

  53. Yeni kıyafetlerde bulunan kumaş parçası.<br>    Aldığınız ürünün sıcaklık ve deterjana  nasıl tepki vereceğini denemek için düşünülmüştür. Böylece yeni aldığınız kıyafetlerinizi olası kazalardan korumayı öngörmüş olursunuz.

    Yeni kıyafetlerde bulunan kumaş parçası.
    Aldığınız ürünün sıcaklık ve deterjana nasıl tepki vereceğini denemek için düşünülmüştür. Böylece yeni aldığınız kıyafetlerinizi olası kazalardan korumayı öngörmüş olursunuz.

  54. Spagetti için delikli kaşık.  <br>  Standart porsiyonda makarna pişirmek ve kuru makarna miktarını ölçmek için düşünülmüştür.

    Spagetti için delikli kaşık.
    Standart porsiyonda makarna pişirmek ve kuru makarna miktarını ölçmek için düşünülmüştür.

  55. Gömlek yakası ve kollardaki yatay ilik.<br>    Sadece yaka ve kollarda yatay olarak tasarlanmış olan bu durum düğme deliğinin kaymasını azaltmak ve daha kolay ilikleme sağmak amacıyla düşünülmüştür.

    Gömlek yakası ve kollardaki yatay ilik.
    Sadece yaka ve kollarda yatay olarak tasarlanmış olan bu durum düğme deliğinin kaymasını azaltmak ve daha kolay ilikleme sağmak amacıyla düşünülmüştür.

  56. Gömlek arkasındaki düğme.  <br>  Kancaya gömleği asmak için sunulmuş bir tercih...

    Gömlek arkasındaki düğme.
    Kancaya gömleği asmak için sunulmuş bir tercih...

  57. Lavabolardaki bu küçük delik bakın ne işe yarıyor.

    Lavabolardaki bu küçük delik bakın ne işe yarıyor.

  58. Lavabodaki su seviyesinin çok fazla yükseldiği durumlarda, o küçük delikten suyun tahliyesi sağlanıyor.

    Lavabodaki su seviyesinin çok fazla yükseldiği durumlarda, o küçük delikten suyun tahliyesi sağlanıyor.

  59. Dizüstü laptop kablosunun üzerindeki aparat.  <br>  Bu "ferrit" denilen basit ama çok önemli bir cihazdır. Elektrik kablosundan müdahale olasılığını ortadan kaldırır.

    Dizüstü laptop kablosunun üzerindeki aparat.
    Bu "ferrit" denilen basit ama çok önemli bir cihazdır. Elektrik kablosundan müdahale olasılığını ortadan kaldırır.

  60. Eğer insan vücudu geçirdiği trafik kazalarından sonra kendi kendini koruyabilmek için evrimleşseydi ne olurdu?

    Eğer insan vücudu geçirdiği trafik kazalarından sonra kendi kendini koruyabilmek için evrimleşseydi ne olurdu?

  61. Avustralya Ulaşım Kazaları Komisyonu güvenliği kampanyası için ilginç bir projeye imza attı.

    Avustralya Ulaşım Kazaları Komisyonu güvenliği kampanyası için ilginç bir projeye imza attı.

  62. 'İnsan vücudu geçirdiği trafik kazalarından sonra kendi kendini koruyabilmek için evrimleşseydi ne olurdu?' sorusundan yola çıkan sanatçı Patricia Piccinini  ilginç bir çalışmaya imza attı.

    'İnsan vücudu geçirdiği trafik kazalarından sonra kendi kendini koruyabilmek için evrimleşseydi ne olurdu?' sorusundan yola çıkan sanatçı Patricia Piccinini ilginç bir çalışmaya imza attı.

  63. Piccini, &#8216;Graham&#8217; adını verdiği projesi için kaza travmalarında uzmanlaşmış cerrahlarla çalıştı. İnsan bedeni yalnızca kendi hızında gerçekleşen kazalara direnç gösterebiliyor.

    Piccini, ‘Graham’ adını verdiği projesi için kaza travmalarında uzmanlaşmış cerrahlarla çalıştı. İnsan bedeni yalnızca kendi hızında gerçekleşen kazalara direnç gösterebiliyor.

  64. Piccini'nin çalışmalarına göre  çarpma sırasında beynin zarar görmemesi için kask gibi evrimleşmiş bir kafası, epey kalın bir boynu, iç organları koruyabilmek için dışarı çıkmış ve airbag görevi görebilen göğüs kafesi gibi fiziksel özelliklere sahip olunması gerekiyor.     Avustralya Trafik Kazaları Komisyonu; Graham&#8217;ı &#8216;yollarda hayatta kalma şansı olan tek insan&#8217; olarak tanımlıyor.

    Piccini'nin çalışmalarına göre çarpma sırasında beynin zarar görmemesi için kask gibi evrimleşmiş bir kafası, epey kalın bir boynu, iç organları koruyabilmek için dışarı çıkmış ve airbag görevi görebilen göğüs kafesi gibi fiziksel özelliklere sahip olunması gerekiyor. Avustralya Trafik Kazaları Komisyonu; Graham’ı ‘yollarda hayatta kalma şansı olan tek insan’ olarak tanımlıyor.

  65. İki renkli silgileri diğerlerinden ayıran çok farklı bir özellikleri var...

    İki renkli silgileri diğerlerinden ayıran çok farklı bir özellikleri var...

  66. Bir tarafı sadece kurşun kalemle yazılanları silerken, diğer tarafı sadece tükenmez kalemle yazılan yazıları siliyor.

    Bir tarafı sadece kurşun kalemle yazılanları silerken, diğer tarafı sadece tükenmez kalemle yazılan yazıları siliyor.

  67. Kalkış ve İniş Esnasında Kabin Işıkları Neden Söndürülür?  <br>    Bu işlemin amacı, ışıklar kısıldığında hem yolcuların, hem de uçuş mürettebatının görme duyularının karanlığa uyum sağlayacak şekilde ayarlanmasıdır.

    Kalkış ve İniş Esnasında Kabin Işıkları Neden Söndürülür?
    Bu işlemin amacı, ışıklar kısıldığında hem yolcuların, hem de uçuş mürettebatının görme duyularının karanlığa uyum sağlayacak şekilde ayarlanmasıdır.

  68. Tabii ki bu, tamamen bir güvenlik önlemi olarak gerçekleştiriliyor. Çünkü herkes bu sırada zeminde yanan zayıf ışıkları görmek zorundadır. Genelde iniş ve kalkış esnasında acil bir durum oluşma riski arttığı için, herkesin bu ışıkları izleyebilecek ve eğer bir tehlike sinyali verilirse, sinyali takip edebilecek durumda olması çok önemli.

    Tabii ki bu, tamamen bir güvenlik önlemi olarak gerçekleştiriliyor. Çünkü herkes bu sırada zeminde yanan zayıf ışıkları görmek zorundadır. Genelde iniş ve kalkış esnasında acil bir durum oluşma riski arttığı için, herkesin bu ışıkları izleyebilecek ve eğer bir tehlike sinyali verilirse, sinyali takip edebilecek durumda olması çok önemli.

  69. Fakat yolcuların tepede bulunan okuma ışıklarını kapatmaları gerekmez. Bu ışıklar oldukça kısık düzeyde aydınlatma verdikleri için görüş kabiliyetlerini azaltacak oranda görsel bir yanılgı yaratamazlar. Ayrıca kabin ışıklarının kapatılmasının bir diğer faydası da, bu şekilde uygulandığında iniş ve kalkış sırasında artan elektrik yükünü azaltıyor olmasıdır.

    Fakat yolcuların tepede bulunan okuma ışıklarını kapatmaları gerekmez. Bu ışıklar oldukça kısık düzeyde aydınlatma verdikleri için görüş kabiliyetlerini azaltacak oranda görsel bir yanılgı yaratamazlar. Ayrıca kabin ışıklarının kapatılmasının bir diğer faydası da, bu şekilde uygulandığında iniş ve kalkış sırasında artan elektrik yükünü azaltıyor olmasıdır.

  70. Uçakta eğer cam kenarına denk geldiyseniz camın alt tarafında bulunan minik deliği fark etmişsinizdir.

    Uçakta eğer cam kenarına denk geldiyseniz camın alt tarafında bulunan minik deliği fark etmişsinizdir.

  71. Bu minik deliğin uçuş güvenliği için önemi oldukça büyük.

    Bu minik deliğin uçuş güvenliği için önemi oldukça büyük.

  72. Bussines Insider internet sitesi Federal Havacılık Kurulu&#8217;na (FAA) pek çok kişinin merak ettiği sorunun yanıtını sordu.

    Bussines Insider internet sitesi Federal Havacılık Kurulu’na (FAA) pek çok kişinin merak ettiği sorunun yanıtını sordu.

  73. Uçak penceresinde bulunan, görmekte bile zorlandığınız bu delik sayesinde kabin içindeki basınç dengeleniyor.

    Uçak penceresinde bulunan, görmekte bile zorlandığınız bu delik sayesinde kabin içindeki basınç dengeleniyor.

  74. Ayrıca bu delikler üç katmanlı olan pencere içinde nem tutulmasını sağlıyor ve camın buğulanması ya da donması önleniyor.

    Ayrıca bu delikler üç katmanlı olan pencere içinde nem tutulmasını sağlıyor ve camın buğulanması ya da donması önleniyor.

  75. Converse ayakkabıların yanlarında bulunan iki deliğin neden orada olduğuna dair mutlaka bir şeyler duymuşsunuzdur. En yaygın inanış ayakların hava alması için konulduğu yönündedir. Evet kısmen doğrudur ancak o deliklerin bir fonksiyonu daha var.

    Converse ayakkabıların yanlarında bulunan iki deliğin neden orada olduğuna dair mutlaka bir şeyler duymuşsunuzdur. En yaygın inanış ayakların hava alması için konulduğu yönündedir. Evet kısmen doğrudur ancak o deliklerin bir fonksiyonu daha var.

  76. O delikler ayakkabıyı daha sıkı bağlamanızı sağlıyor, nasıl mı?  <br>  Üstten iki delikteki bağcıkları çıkarın.

    O delikler ayakkabıyı daha sıkı bağlamanızı sağlıyor, nasıl mı?
    Üstten iki delikteki bağcıkları çıkarın.

  77. Bağcığı yanlardaki iki delikten geçirin.

    Bağcığı yanlardaki iki delikten geçirin.

  78. Sonra aynı ucu yukardaki üstten bir önceki delikten çıkarın ve bağlayın.

    Sonra aynı ucu yukardaki üstten bir önceki delikten çıkarın ve bağlayın.

  79. İşte size ayakta normalinden çok daha sıkı duran bir ayakkabı.

    İşte size ayakta normalinden çok daha sıkı duran bir ayakkabı.

  80. Umumi tuvaletlerdeki kapıların neden tavandan yere kadar olmadığını hiç merak ettiniz mi?

    Umumi tuvaletlerdeki kapıların neden tavandan yere kadar olmadığını hiç merak ettiniz mi?

  81. Bu yarım kapıların kurulumu çok daha düşük maliyetli ve tam uzunluktaki kapılara göre bozulma oranları daha düşük.

    Bu yarım kapıların kurulumu çok daha düşük maliyetli ve tam uzunluktaki kapılara göre bozulma oranları daha düşük.

  82. Yarım kapılar sayesinde kimse kabinde kitlili veya mahsur kalmaz.

    Yarım kapılar sayesinde kimse kabinde kitlili veya mahsur kalmaz.

  83. Niagara şelalesinden düşüp hayatta kalabilen tek insan olan Bobby Leach, evinde portakal kabuğuna basarak düşmüş ve iç kanamadan ölmüştür.

    Niagara şelalesinden düşüp hayatta kalabilen tek insan olan Bobby Leach, evinde portakal kabuğuna basarak düşmüş ve iç kanamadan ölmüştür.

  84. Eğer insan gözü digital kamera olsaydı, 576 megapixel olurdu.

    Eğer insan gözü digital kamera olsaydı, 576 megapixel olurdu.

  85. Hababam Sınıfı aslında Fenerbahçeli değildir. Romanın hiçbir yerinde Fenerbahçe lafı geçmez. Hatta 1 kez Beşiktaş, 2 kez de Galatasaray sözü geçer.

    Hababam Sınıfı aslında Fenerbahçeli değildir. Romanın hiçbir yerinde Fenerbahçe lafı geçmez. Hatta 1 kez Beşiktaş, 2 kez de Galatasaray sözü geçer.

  86. Şimşek her zaman yukarıdan aşağı çakmaz, nadir de olsa bazen aşağıdan yukarı çakar.

    Şimşek her zaman yukarıdan aşağı çakmaz, nadir de olsa bazen aşağıdan yukarı çakar.

  87. ?Sol alt köşede görülen insan, fotoğrafı çekilen ilk insandır. Tarihe geçen adamın muhtemelen bundan hiçbir zaman haberi olmadı.

    ?Sol alt köşede görülen insan, fotoğrafı çekilen ilk insandır. Tarihe geçen adamın muhtemelen bundan hiçbir zaman haberi olmadı.

  88. Çift kişilik bisikleti, elleri olmayan Charles Tripp ile ayaksız akrobat Eli Bowen 1891'de icat etmişlerdir. Birinin elleri yok diğerinin ayakları; ama umut olunca bahane kalmıyor işte kanıtı.

    Çift kişilik bisikleti, elleri olmayan Charles Tripp ile ayaksız akrobat Eli Bowen 1891'de icat etmişlerdir. Birinin elleri yok diğerinin ayakları; ama umut olunca bahane kalmıyor işte kanıtı.

  89. Kotun minik düğmesi ne işe yarıyor?

    Kotun minik düğmesi ne işe yarıyor?

  90. Ceplerin kenarlarına basılan minik metal parçacıkların sadece süs olsun diye oralara takıldığını sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz.

    Ceplerin kenarlarına basılan minik metal parçacıkların sadece süs olsun diye oralara takıldığını sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz.

  91. O parçacıkların çok hayati bir işlevi bulunuyor&#8230;

    O parçacıkların çok hayati bir işlevi bulunuyor…

  92. O düğmelerin görevi, pantolonların dikişlerinin kopması muhtemel kısımlarını sağlamlaştırmak. O nedenle özellikle farklı parçaların bir araya geldiği köşe noktalarına basılıyorlar.

    O düğmelerin görevi, pantolonların dikişlerinin kopması muhtemel kısımlarını sağlamlaştırmak. O nedenle özellikle farklı parçaların bir araya geldiği köşe noktalarına basılıyorlar.

  93. Parmağınızın ucunu, şekildeki gibi aynanın yüzeyine koyun.

    Parmağınızın ucunu, şekildeki gibi aynanın yüzeyine koyun.

  94. Eğer yansımayla, sizin parmağınız arasında bir boşluk oluşuyorsa karşınızdaki bildiğimiz tek taraflı aynadır.

    Eğer yansımayla, sizin parmağınız arasında bir boşluk oluşuyorsa karşınızdaki bildiğimiz tek taraflı aynadır.

  95. Şayet sağdaki gibi hiçbir boşluk oluşmuyorsa dikkat!

    Şayet sağdaki gibi hiçbir boşluk oluşmuyorsa dikkat!

  96. Çünkü o zaman karşınızdaki ayna çift yönlü aynadır.

    Çünkü o zaman karşınızdaki ayna çift yönlü aynadır.

  97. Uçaklarda sigara içmek yasak olmasına rağmen, tuvaletlerde neden kül tablası var?

    Uçaklarda sigara içmek yasak olmasına rağmen, tuvaletlerde neden kül tablası var?

  98. Uyarı sistemine rağmen tuvalette sigara içmeye kalkan yolcular için kül tablasının bulunması havacılık otoriteleri tarafından şart konuluyor.

    Uyarı sistemine rağmen tuvalette sigara içmeye kalkan yolcular için kül tablasının bulunması havacılık otoriteleri tarafından şart konuluyor.

  99. Bunun nedeni ise 1973 yılındaki bir kaza. Tuvalette sigara içen yolcunun yanan izmariti çöp tenekesine atmasıyla başlayan yangında uçak zorlukla havalimanı inebildi.

    Bunun nedeni ise 1973 yılındaki bir kaza. Tuvalette sigara içen yolcunun yanan izmariti çöp tenekesine atmasıyla başlayan yangında uçak zorlukla havalimanı inebildi.

  100. Bu kazadan sonra tüm uçakların tuvaletlerine kül tablası konulmaya başlandı.

    Bu kazadan sonra tüm uçakların tuvaletlerine kül tablası konulmaya başlandı.

  101. Uçaklarda tuvalet atıkları nereye gidiyor?

    Uçaklarda tuvalet atıkları nereye gidiyor?

  102. Atıklar, uçağın alt kısmındaki bir bölmede toplanıyor...

    Atıklar, uçağın alt kısmındaki bir bölmede toplanıyor...

  103. Uçak piste indiğinde küçük bir araba uçağın alt bölmesine yaklaşarak, hortum yardımıyla tüm atıkları tahliye ediyor.

    Uçak piste indiğinde küçük bir araba uçağın alt bölmesine yaklaşarak, hortum yardımıyla tüm atıkları tahliye ediyor.

  104. Yürüyen merdivenlerin yan tarafındaki fırçaların ne işe yaradığını biliyor musunuz? Hayır, ayakkabılarınızı fırçalayıp parlatmak için değil&#8230;

    Yürüyen merdivenlerin yan tarafındaki fırçaların ne işe yaradığını biliyor musunuz? Hayır, ayakkabılarınızı fırçalayıp parlatmak için değil…

  105. İlk yürüyen merdivenlerde bu fırçalar bulunmuyordu. Fakat zamanla üreticiler basamaklar ile mekanizma arasında bulunan boşluğun problem yarattığını fark etti. Bazen insanların uzun paçaları, etekleri ya da ayakkabı bağcıkları boşluklara sıkışıp hem mekanizmayı durduruyor hem de insanları zor durumlara düşürebiliyordu.

    İlk yürüyen merdivenlerde bu fırçalar bulunmuyordu. Fakat zamanla üreticiler basamaklar ile mekanizma arasında bulunan boşluğun problem yarattığını fark etti. Bazen insanların uzun paçaları, etekleri ya da ayakkabı bağcıkları boşluklara sıkışıp hem mekanizmayı durduruyor hem de insanları zor durumlara düşürebiliyordu.

  106. Bazı durumlarda ise bu boşluklardan mekanizmanın içine düşen maddeler sorun çıkarabiliyordu. 1987 yılında Londra metrosunda çıkan yangına da bu durum sebep olmuştur. Yürüyen merdivenin alt kısmında biriken pislikler, yanan bir kibrit tarafından tutuşmuş ve 35 kişi yangında hayatını kaybetmişti. Elbette o dönemde Londra&#8217;da merdiven basamaklarının tahta olması da yangına katkıda bulunmuştu. Fakat asıl tetikleyici basamakların altındaki pisliklerdi.

    Bazı durumlarda ise bu boşluklardan mekanizmanın içine düşen maddeler sorun çıkarabiliyordu. 1987 yılında Londra metrosunda çıkan yangına da bu durum sebep olmuştur. Yürüyen merdivenin alt kısmında biriken pislikler, yanan bir kibrit tarafından tutuşmuş ve 35 kişi yangında hayatını kaybetmişti. Elbette o dönemde Londra’da merdiven basamaklarının tahta olması da yangına katkıda bulunmuştu. Fakat asıl tetikleyici basamakların altındaki pisliklerdi.

  107. Yürüyen merdivenlerdeki fırçalar, bu temel işlevin yanında sürtünme sesiyle sizi köşelere fazla yaklaşmaktan da koruma görevi üstleniyor.

    Yürüyen merdivenlerdeki fırçalar, bu temel işlevin yanında sürtünme sesiyle sizi köşelere fazla yaklaşmaktan da koruma görevi üstleniyor.

  108. Spor ayakkabınızın en üstünde neden fazladan bağcık deliği olduğunu merak ettiniz mi?

    Spor ayakkabınızın en üstünde neden fazladan bağcık deliği olduğunu merak ettiniz mi?

  109. İşte nedeni...

    İşte nedeni...

  110. İşte nedeni...    Fazlalık bağcık deliği bağcık ile ayak bileğinizi daha sıkı sararak ayağınızı yere daha sağlam basmanıza yardımcı oluyor.

    İşte nedeni... Fazlalık bağcık deliği bağcık ile ayak bileğinizi daha sıkı sararak ayağınızı yere daha sağlam basmanıza yardımcı oluyor.

  111. Bu deliğe bağcık kilidi deniyor. Yani ayağınızı yere sağlam basacaksınız ve düşmeyeceksiniz.

    Bu deliğe bağcık kilidi deniyor. Yani ayağınızı yere sağlam basacaksınız ve düşmeyeceksiniz.

  112. Ayrıca ayak parmaklarınız öne doğru kayıp tırnaklarız acımayacak.

    Ayrıca ayak parmaklarınız öne doğru kayıp tırnaklarız acımayacak.

  113. Hergün kullandığımız klavyelerdeki F ve J harflerine dikkat ettiniz mi? Tuşların üzerinde küçük kabarık bir çizgi vardır. Hatta dokunmatik olmayan telefonların 5 tuşunda da aynı çizgi bulunur.

    Hergün kullandığımız klavyelerdeki F ve J harflerine dikkat ettiniz mi? Tuşların üzerinde küçük kabarık bir çizgi vardır. Hatta dokunmatik olmayan telefonların 5 tuşunda da aynı çizgi bulunur.

  114. Bu sebebi, 10 parmak klavye kullanırken F ve J harflerindeki bu çıkıntılar size yol gösterici oluyor. İşaret parmaklarının bu iki tuşa koymanız gerekiyor ki diğer parmaklar ona göre yerine otursun. (F klavye de K ve A harfleri) Bir diğer sebebi, gözleri görmeyen kişiler için işaret noktası oluyor bu tuşlar.

    Bu sebebi, 10 parmak klavye kullanırken F ve J harflerindeki bu çıkıntılar size yol gösterici oluyor. İşaret parmaklarının bu iki tuşa koymanız gerekiyor ki diğer parmaklar ona göre yerine otursun. (F klavye de K ve A harfleri) Bir diğer sebebi, gözleri görmeyen kişiler için işaret noktası oluyor bu tuşlar.

  115. Oldukça kolay bir şekilde bulabildiğiniz bu kalemin muhteşem bir inovasyon hikayesi var. Bebeklerin bu kalemlerle oynadığını hatta ağızlarına soktuğuna çok sefer şahit olmuşsunuzdur. Hatta büyükler de sinirlendiklerinde gerildiklerinde kalemin baş tarafını kemirmeye başlıyorlar...

    Oldukça kolay bir şekilde bulabildiğiniz bu kalemin muhteşem bir inovasyon hikayesi var. Bebeklerin bu kalemlerle oynadığını hatta ağızlarına soktuğuna çok sefer şahit olmuşsunuzdur. Hatta büyükler de sinirlendiklerinde gerildiklerinde kalemin baş tarafını kemirmeye başlıyorlar...

  116. Bu durumu gören BIC isimli firma 1991 yılında yeni bir tasarımla ürünü tekrar piyasaya sürmüş. Aslında bakıldığında iki tasarım arasında hiç fark yok diğerinde şu kırmızı dairenin olduğu nokta da kapalı.         İşte tam da bu noktada o iki ürün arasındaki fark ortaya çıkıyor.  Bu tasarımdaki o ufak delik kalem başlığı yutulduğunda yutanın oksijen almasına olanak sağlıyor.

    Bu durumu gören BIC isimli firma 1991 yılında yeni bir tasarımla ürünü tekrar piyasaya sürmüş. Aslında bakıldığında iki tasarım arasında hiç fark yok diğerinde şu kırmızı dairenin olduğu nokta da kapalı. İşte tam da bu noktada o iki ürün arasındaki fark ortaya çıkıyor. Bu tasarımdaki o ufak delik kalem başlığı yutulduğunda yutanın oksijen almasına olanak sağlıyor.

  117. Dirseğinize dilinizi değdirmeniz imkansızdır diye uzun yıllar yaygın bir görüş vardı; ancak görüldü ki aslında bunu yapabilenler var!

    Dirseğinize dilinizi değdirmeniz imkansızdır diye uzun yıllar yaygın bir görüş vardı; ancak görüldü ki aslında bunu yapabilenler var!

  118. İnsanlar siz hapşırdığınızda 'çok yaşa' der; zira hapşırdığınız an bir mili saniye dahi olsa kalbiniz durur!

    İnsanlar siz hapşırdığınızda 'çok yaşa' der; zira hapşırdığınız an bir mili saniye dahi olsa kalbiniz durur!

  119. Kot pantolonlardaki bu küçük cepler, 1800'lerde kullanılan zincirli cep saatlerini koymak için tasarlanmıştı.

    Kot pantolonlardaki bu küçük cepler, 1800'lerde kullanılan zincirli cep saatlerini koymak için tasarlanmıştı.

  120. Çakmak kibritten önce bulunmuştur!

    Çakmak kibritten önce bulunmuştur!

  121. Muppet Show Suudi Arabistan'da yasaklanmıştır; zira başrolde bir domuz vardır.

    Muppet Show Suudi Arabistan'da yasaklanmıştır; zira başrolde bir domuz vardır.

  122. Esneğinizde kalp atış hızınız yüzde 30 oranında artar.

    Esneğinizde kalp atış hızınız yüzde 30 oranında artar.

  123. Esnemek bulaşıcı olduğu kadar okunduğunda da insana bulaşır. İlginçtir ki esneme kelimesini okuyanların çoğu esnemeye başlar!

    Esnemek bulaşıcı olduğu kadar okunduğunda da insana bulaşır. İlginçtir ki esneme kelimesini okuyanların çoğu esnemeye başlar!

  124. Yüzüklerin Efendisi'yle herkesin beynine kazınan Gandalf karakterini canlandırması için ilk Sean Connery'e teklif gitmiş; ancak Connery senaryoyu anlayamadığı için rolü geri çevirmiştir.

    Yüzüklerin Efendisi'yle herkesin beynine kazınan Gandalf karakterini canlandırması için ilk Sean Connery'e teklif gitmiş; ancak Connery senaryoyu anlayamadığı için rolü geri çevirmiştir.

  125. Dünyanın en büyük çiçeği Avustralya'da yetişir ve Rafflesia ArnoldII ismiyle bilinir. Büyüdüğünde ebatları bir şemsiye kadardır.

    Dünyanın en büyük çiçeği Avustralya'da yetişir ve Rafflesia ArnoldII ismiyle bilinir. Büyüdüğünde ebatları bir şemsiye kadardır.

  126. Karidesin kalbi kafasının içindedir!

    Karidesin kalbi kafasının içindedir!

  127. Devekuşlarının toprağa kafasını soktuğu bilinir; ancak 80 yılı kapsayan 200 bin kadar devekuşu arasında yapılan araştırmada bir devekuşunun dahi bunu yaptığı görülmemiştir.

    Devekuşlarının toprağa kafasını soktuğu bilinir; ancak 80 yılı kapsayan 200 bin kadar devekuşu arasında yapılan araştırmada bir devekuşunun dahi bunu yaptığı görülmemiştir.

  128. Zürafanın boyuyla birlikte dili de hatırı sayılır bir uzunluğa sahiptir. Bir zürafa diliyle kulağını dahi temizleyebilir.

    Zürafanın boyuyla birlikte dili de hatırı sayılır bir uzunluğa sahiptir. Bir zürafa diliyle kulağını dahi temizleyebilir.

  129. Yeni Zelanda'da 4 milyon insan, 70 milyon koyunla birlikte yaşıyor!

    Yeni Zelanda'da 4 milyon insan, 70 milyon koyunla birlikte yaşıyor!

  130. Lurch isimli bu boğa dünyanın en büyük boynuzlarına sahiptir.

    Lurch isimli bu boğa dünyanın en büyük boynuzlarına sahiptir.

  131. Singapur'da sakız almak veya satmak yasaktır!

    Singapur'da sakız almak veya satmak yasaktır!

  132. Kadınlar erkeklere kıyasla daha iyi koku alırlar.

    Kadınlar erkeklere kıyasla daha iyi koku alırlar.

  133. Domuzlar doğaları gereği gökyüzüne bakamazlar.

    Domuzlar doğaları gereği gökyüzüne bakamazlar.

  134. Hapşırmanız çok şiddetli olursa kaburganızı çatlatabilirsiniz!

    Hapşırmanız çok şiddetli olursa kaburganızı çatlatabilirsiniz!

  135. Bir ördeğin vakvak sesleri asla yankı yapmaz; nedeni yıllardır bilinmemektedir.

    Bir ördeğin vakvak sesleri asla yankı yapmaz; nedeni yıllardır bilinmemektedir.

  136. Her neye bağlarsanız bağlayın, bilim adamlarının buluştuğu bir ortak nokta var ki o da diğer memeli türlerinde olduğu gibi kadınların erkeklerden çok daha uzun yaşadığı gerçeği...

    Her neye bağlarsanız bağlayın, bilim adamlarının buluştuğu bir ortak nokta var ki o da diğer memeli türlerinde olduğu gibi kadınların erkeklerden çok daha uzun yaşadığı gerçeği...

  137. 5 duyu organımız vardır; ancak bunların hafızaya en çabuk ulaşanı koku alma duyumuzdur.

    5 duyu organımız vardır; ancak bunların hafızaya en çabuk ulaşanı koku alma duyumuzdur.

  138. Aynı anda 4 şeyi hatırlayabilirsiniz. Fazlası insanın doğasına aykırı...

    Aynı anda 4 şeyi hatırlayabilirsiniz. Fazlası insanın doğasına aykırı...

  139. En uzun yaşayan ağacın genelde çınar olduğunu biliriz; ancak bir zeytin ağacının 1500 sene yaşadığını size söylesek?

    En uzun yaşayan ağacın genelde çınar olduğunu biliriz; ancak bir zeytin ağacının 1500 sene yaşadığını size söylesek?

  140. Genellikle filmlerde gördüğümüz silahlı düello Paraguay'da yasaldır!

    Genellikle filmlerde gördüğümüz silahlı düello Paraguay'da yasaldır!