Özel Arşiv Ortaya Çıktı

çok önemli bir gazete arşivi gün yüzüne çıkarıldı.

  1. “Arşiv Adam” olarak bilinen ünlü araştırmacı, yazar, halk bilimci ve şair Taha Toros’un İstanbul Şehir Üniversitesi Kütüphanesi’nde bulunan arşivinden Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından sonra yayınlanan gazetelere ilişkin çok önemli bir gazete arşivi gün yüzüne çıkarıldı.

    “Arşiv Adam” olarak bilinen ünlü araştırmacı, yazar, halk bilimci ve şair Taha Toros’un İstanbul Şehir Üniversitesi Kütüphanesi’nde bulunan arşivinden Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından sonra yayınlanan gazetelere ilişkin çok önemli bir gazete arşivi gün yüzüne çıkarıldı.

  2. Yüce Önder Atatürk’ün vefatından defnedildiği tarihe kadar olan gazeteleri biriktiren Taha Toros’un bu önemli arşivi İstanbul Şehir Üniversitesi kütüphanesinde dijital ortama taşındı.

    Yüce Önder Atatürk’ün vefatından defnedildiği tarihe kadar olan gazeteleri biriktiren Taha Toros’un bu önemli arşivi İstanbul Şehir Üniversitesi kütüphanesinde dijital ortama taşındı.

  3. İstanbul Şehir Üniversitesi, “Kişisel Arşivlerde İstanbul Belleği” projesi kapsamında, Türk kültür tarihi araştırmacısı, yazar Taha Toros’un kişisel arşivini dijital ortama taşıyor. 26 Ocak 2012’de hayatını kaybeden ünlü araştırmacının, 100 yıllık hayatı boyunca titizlikle biriktirdiği belgelerden oluşan arşivi, araştırmacıların hizmetine sunulacak

    İstanbul Şehir Üniversitesi, “Kişisel Arşivlerde İstanbul Belleği” projesi kapsamında, Türk kültür tarihi araştırmacısı, yazar Taha Toros’un kişisel arşivini dijital ortama taşıyor. 26 Ocak 2012’de hayatını kaybeden ünlü araştırmacının, 100 yıllık hayatı boyunca titizlikle biriktirdiği belgelerden oluşan arşivi, araştırmacıların hizmetine sunulacak

  4. Arşiv, binlerce fotoğraf, resim, kişisel not, kupür, mektup, kartpostal ve belgenin yanı sıra çok sayıda Osmanlıca ve Türkçe kitaptan oluşuyor. Bu değerli arşiv içerisinden Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının ardından yayınlanan çok sayıda gazete arşivi de yer alıyor.

    Arşiv, binlerce fotoğraf, resim, kişisel not, kupür, mektup, kartpostal ve belgenin yanı sıra çok sayıda Osmanlıca ve Türkçe kitaptan oluşuyor. Bu değerli arşiv içerisinden Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının ardından yayınlanan çok sayıda gazete arşivi de yer alıyor.

  5. İstanbul Şehir Üniversitesi bu arşivi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıldönümü nedeniyle dijital ortama taşıdı.

    İstanbul Şehir Üniversitesi bu arşivi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıldönümü nedeniyle dijital ortama taşıdı.