Hostesler Bu Hareketi Bakın Niye Yapıyormuş!

Hostesler bu hareketi bakın niye yapıyormuş!

  1. Her uçağa binildiğinde hostesler girişte yolcuları karşılarken ellerini arkaya götürürler. Bunun nedenini hiç merak ettiniz mi?

    Her uçağa binildiğinde hostesler girişte yolcuları karşılarken ellerini arkaya götürürler. Bunun nedenini hiç merak ettiniz mi?

  2. Az çok etrafı gözlemleyen ve uçak seyahatleri konusunda tecrübeli bir kimse iseniz bu olayı mutlaka farketmişsinizdir. Bu konuyu bilmeyen birçok insan hosteslerin bunu bilmeyerek yaptığını ya da yolculara karşı bir hareket olduğunu düşünüyorlar.

    Az çok etrafı gözlemleyen ve uçak seyahatleri konusunda tecrübeli bir kimse iseniz bu olayı mutlaka farketmişsinizdir. Bu konuyu bilmeyen birçok insan hosteslerin bunu bilmeyerek yaptığını ya da yolculara karşı bir hareket olduğunu düşünüyorlar.

  3. Ancak bu fikir oldukça yanlış, hosteslerin bu hareketi yapmalarının aslında oldukça basit bir nedeni var.Uçakların kalkışı esnasında hostesler gelen yolcuları karşılarken bir yandan da eksik yolcunun olup olmadığını belirlemeleri gerekir.

    Ancak bu fikir oldukça yanlış, hosteslerin bu hareketi yapmalarının aslında oldukça basit bir nedeni var.Uçakların kalkışı esnasında hostesler gelen yolcuları karşılarken bir yandan da eksik yolcunun olup olmadığını belirlemeleri gerekir.

  4. Bunun içinde bir sayaç kullanırlar.

    Bunun içinde bir sayaç kullanırlar.

  5. Hostesler yolcuları herhangi bir nezaketsizlik yapmamak için ellerini arkaya atarak sayaçları yolcuların görmeyeceği şekilde tutarlar. Bu sayede yolcuları sayan hostesler eksik yolcunun olup olmadığını kolayca belirler.

    Hostesler yolcuları herhangi bir nezaketsizlik yapmamak için ellerini arkaya atarak sayaçları yolcuların görmeyeceği şekilde tutarlar. Bu sayede yolcuları sayan hostesler eksik yolcunun olup olmadığını kolayca belirler.

  6. Alışveriş merkezlerinde veya metro duraklarında yürüyen merdivenle yukarı çıkarken basamaklarla el bantları aynı hızda gitmediğini fark ettiniz mi?

    Alışveriş merkezlerinde veya metro duraklarında yürüyen merdivenle yukarı çıkarken basamaklarla el bantları aynı hızda gitmediğini fark ettiniz mi?

  7. Bunun oldukça mantıklı bir sebebi var aslında.  Altta basamakların olduğu kısım çarklı şeklinde düzenlenmiş. El tutma bandının olduğu kesim ise daha dairesel.

    Bunun oldukça mantıklı bir sebebi var aslında. Altta basamakların olduğu kısım çarklı şeklinde düzenlenmiş. El tutma bandının olduğu kesim ise daha dairesel.

  8. Bunun kayışı koyan şirkete sağladığı bir avantaj var. Bu sayede kayışı biraz daha geniş bırakabiliyorlar ve kayışın değişme süresi uzuyor.

    Bunun kayışı koyan şirkete sağladığı bir avantaj var. Bu sayede kayışı biraz daha geniş bırakabiliyorlar ve kayışın değişme süresi uzuyor.

  9. Yani eğer eliniz basamaktan hızlıysa yürüyen merdiven yeni yapılmış, eğer elinizle basamak aynı noktadaysa yürüyen merdivendeki kayış değştirileli çok olmamış demek.    Siz elinizden hızlı gidiyorsanız da o yürüyen merdivenin kayışları oldukça eski demek.

    Yani eğer eliniz basamaktan hızlıysa yürüyen merdiven yeni yapılmış, eğer elinizle basamak aynı noktadaysa yürüyen merdivendeki kayış değştirileli çok olmamış demek. Siz elinizden hızlı gidiyorsanız da o yürüyen merdivenin kayışları oldukça eski demek.

  10. Baş parmağınızı serçe parmağınıza değdirdiğinizde bileğinizde dikey bir kas görünür oldu mu?   <p>  Aslında dünyadaki insanların %90'ında bu kas var, %10'u ise bu kasa sahip değil. Ve aslında milyonlarca yıl öncesiyle bağımızı gösteriyor. Peki bu ne anlama geliyor?<p>Palmaris Longus kası, bir yeri kavrayıp güç uygularken kullanılıyor. Örneğin toprağı elle eşelerken, ağaçtan ağaca sallanırken... Primatların tamamı, memelilerin de bir çoğu bu kasa sahip. Aktif olarak kullanılıyor, oldukça da görünür durumdalar.

    Baş parmağınızı serçe parmağınıza değdirdiğinizde bileğinizde dikey bir kas görünür oldu mu?

    Aslında dünyadaki insanların %90'ında bu kas var, %10'u ise bu kasa sahip değil. Ve aslında milyonlarca yıl öncesiyle bağımızı gösteriyor. Peki bu ne anlama geliyor?

    Palmaris Longus kası, bir yeri kavrayıp güç uygularken kullanılıyor. Örneğin toprağı elle eşelerken, ağaçtan ağaca sallanırken... Primatların tamamı, memelilerin de bir çoğu bu kasa sahip. Aktif olarak kullanılıyor, oldukça da görünür durumdalar.

  11. İnsanlık kollarıyla böylesine ağır işleri yapmayı bıraktı bırakalı kas işlevini kaybetmiş, bazılarımızda ise tamamen yok olmuş durumda.

    İnsanlık kollarıyla böylesine ağır işleri yapmayı bıraktı bırakalı kas işlevini kaybetmiş, bazılarımızda ise tamamen yok olmuş durumda.

  12. Yani eğer bu kasa sahipseniz, milyonlarca yıl öncesiyle halâ fiziksel bir bağınız daha mevcut; dünyanın %90'ında olduğu gibi.

    Yani eğer bu kasa sahipseniz, milyonlarca yıl öncesiyle halâ fiziksel bir bağınız daha mevcut; dünyanın %90'ında olduğu gibi.

  13. Eğer bu hareketi yaptığınızda bileklerinizden herhangi birinde (veya ikisinde birden) palmaris longus görünür olmuyorsa, evrimsel olarak her 10 insanın 9'undan daha ileri durumda olduğunuzu söyleyebiliriz

    Eğer bu hareketi yaptığınızda bileklerinizden herhangi birinde (veya ikisinde birden) palmaris longus görünür olmuyorsa, evrimsel olarak her 10 insanın 9'undan daha ileri durumda olduğunuzu söyleyebiliriz

  14. Saatin icadından önce, belirli bir süre boyunca yanmaya ayarlanan mum saatleri vardı. Hatırlatıcı veya alarm kurmak istediğinizde, istediğiniz zamana denk gelecek şekilde muma bir çivi tutturuyordunuz ve mum o seviyeye kadar eridiğinde, bunlar metal mumluğun üzerine düşüp ses çıkararak sizi uyarıyordu.

    Saatin icadından önce, belirli bir süre boyunca yanmaya ayarlanan mum saatleri vardı. Hatırlatıcı veya alarm kurmak istediğinizde, istediğiniz zamana denk gelecek şekilde muma bir çivi tutturuyordunuz ve mum o seviyeye kadar eridiğinde, bunlar metal mumluğun üzerine düşüp ses çıkararak sizi uyarıyordu.

  15. Nutella, 2. Dünya Savaşı sırasında İtalyan bir pastacının, ürettiği çikolatayı arttırmak amacıyla çikolatayı fındıkla karıştırması sonucu bulundu

    Nutella, 2. Dünya Savaşı sırasında İtalyan bir pastacının, ürettiği çikolatayı arttırmak amacıyla çikolatayı fındıkla karıştırması sonucu bulundu

  16. Leonardo Da Vinci'nin ölümü sonrası Fransa kralı I. François Mona Lisa'yı banyosuna astı.

    Leonardo Da Vinci'nin ölümü sonrası Fransa kralı I. François Mona Lisa'yı banyosuna astı.

  17. Atakama çölüne 400 yıldan beri yağmur yağmamıştır. Yağan yağmur da havada buharlaştığından yere düşmemektedir.

    Atakama çölüne 400 yıldan beri yağmur yağmamıştır. Yağan yağmur da havada buharlaştığından yere düşmemektedir.

  18. Asansörlerdeki &#8216;kapıyı kapatma' düğmelerinin birçoğu muhtemelen bizlere kontrol hissi vermek için konulmuş boş düğmeler. Hem zaten &#8216;kapı kapanmıyor' diye sıkılıp o düğmeyi bulana kadar geçen sürede, kapılar kapanma noktasına gelmiş oluyor&#8230;

    Asansörlerdeki ‘kapıyı kapatma' düğmelerinin birçoğu muhtemelen bizlere kontrol hissi vermek için konulmuş boş düğmeler. Hem zaten ‘kapı kapanmıyor' diye sıkılıp o düğmeyi bulana kadar geçen sürede, kapılar kapanma noktasına gelmiş oluyor…

  19. Asma kilidinizin en altında duran o küçük deliğin aslında birden fazla işlevi var.

    Asma kilidinizin en altında duran o küçük deliğin aslında birden fazla işlevi var.

  20. İlk işlevi, eğer dış mekanda kullanıyorsanız yağmur sonucu oluşan suyun akıp gitmesini sağlamak.

    İlk işlevi, eğer dış mekanda kullanıyorsanız yağmur sonucu oluşan suyun akıp gitmesini sağlamak.

  21. Böylelikle yağmurda paslanmıyor, kışın da suyun donup kilidin çatlamasını önlüyor.

    Böylelikle yağmurda paslanmıyor, kışın da suyun donup kilidin çatlamasını önlüyor.

  22. Delik, aynı zamanda kilidin daha iyi çalışabilmesi için yağlanabilmesini de kolaylaştırıyor.

    Delik, aynı zamanda kilidin daha iyi çalışabilmesi için yağlanabilmesini de kolaylaştırıyor.

  23. Kumaş pantolonların düğme kısmında yer alan küçük halka...Süs olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, bu parça kemer dilinin takılması için kullanılır. Pantolonun kemerin altından kayarak kötü bir görüntü oluşturmasını engellemek için kemer dili buradan geçirilir ve kemer pantolonun ön kısmının aşağı kaymasını engeller.

    Kumaş pantolonların düğme kısmında yer alan küçük halka...Süs olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, bu parça kemer dilinin takılması için kullanılır. Pantolonun kemerin altından kayarak kötü bir görüntü oluşturmasını engellemek için kemer dili buradan geçirilir ve kemer pantolonun ön kısmının aşağı kaymasını engeller.

  24. Diş macunları tüplerinin arkasında bulunan bu renklerle ilgili oldukça şey söylendi ama bakın bu renkler aslında ne anlama geliyor...

    Diş macunları tüplerinin arkasında bulunan bu renklerle ilgili oldukça şey söylendi ama bakın bu renkler aslında ne anlama geliyor...

  25. Bu renkler, ürünlerin paketleme süreçlerinde işe yarıyor. Makinelere, diş macunu tüpünü, nerden kıvırmaları nereden kesmeleri gerektiğini söylüyorlar. Renklerin farklılık göstermesi ise, makine sensörlerinin paketleme kolaylığı ile ilgili...

    Bu renkler, ürünlerin paketleme süreçlerinde işe yarıyor. Makinelere, diş macunu tüpünü, nerden kıvırmaları nereden kesmeleri gerektiğini söylüyorlar. Renklerin farklılık göstermesi ise, makine sensörlerinin paketleme kolaylığı ile ilgili...

  26. Bu oyuntunun asıl amacı şekerleri tek tek almanızı sağlayacak bir dağıtıcı görevi görmesi.

    Bu oyuntunun asıl amacı şekerleri tek tek almanızı sağlayacak bir dağıtıcı görevi görmesi.

  27. Arka kamerayı kullanırken işlev gören bir mikrofon

    Arka kamerayı kullanırken işlev gören bir mikrofon

  28. Cipslerin içindeki hava, paket içerisindeki cipslerin taşıma, depolama, vb. işlemler sırasında ezilip kırılmasını önlemeye yönelik bir hava yastığıdır.

    Cipslerin içindeki hava, paket içerisindeki cipslerin taşıma, depolama, vb. işlemler sırasında ezilip kırılmasını önlemeye yönelik bir hava yastığıdır.

  29. Gördüğünüz küçük sivri şey, kullanacağınız kutu ya da şişenin koruyucu tabakasını delip sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

    Gördüğünüz küçük sivri şey, kullanacağınız kutu ya da şişenin koruyucu tabakasını delip sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

  30. Benzin deposu işaretinin yanında bulunan oklar, depo kapağının yönünü gösteriyor.

    Benzin deposu işaretinin yanında bulunan oklar, depo kapağının yönünü gösteriyor.

  31. Disklerin işlevi suyun içtiğimiz halde kalmasını sağlayabilecek hem sıvı hem karbonatlaşma olarak her şeyi içinde tutabilmesi. Bu sayede suyun tadı bozulmuyor.

    Disklerin işlevi suyun içtiğimiz halde kalmasını sağlayabilecek hem sıvı hem karbonatlaşma olarak her şeyi içinde tutabilmesi. Bu sayede suyun tadı bozulmuyor.

  32. Görüntüsü itibariyle bir ütü masasını andırsa da bakın aslında ne işe yarıyor.

    Görüntüsü itibariyle bir ütü masasını andırsa da bakın aslında ne işe yarıyor.

  33. Otobüslerdeki bu bölüm sizin yaslanarak rahat yolculuk etmeniz için tasarlanmamıştır.

    Otobüslerdeki bu bölüm sizin yaslanarak rahat yolculuk etmeniz için tasarlanmamıştır.

  34. Amacı tekerlekli sandalyedeki engelli vatandaşların sorunsuz seyahat edebilmelerini sağlamaktır. Yanlarında bulunan emniyet kemeri ile birlikte, sandalyenin arka kısmının sabitlenmesi için kullanılır.

    Amacı tekerlekli sandalyedeki engelli vatandaşların sorunsuz seyahat edebilmelerini sağlamaktır. Yanlarında bulunan emniyet kemeri ile birlikte, sandalyenin arka kısmının sabitlenmesi için kullanılır.

  35. Bariz olan işlevi, tencerenizi asabilmenizi sağlamak. Bir diğeri kaşığınızı yemek yaparken buraya koyabilmeniz.

    Bariz olan işlevi, tencerenizi asabilmenizi sağlamak. Bir diğeri kaşığınızı yemek yaparken buraya koyabilmeniz.

  36. Plastik kapta bulunan ürünleri almadan önce ilk işiniz altında bulunan numarayı kontrol etmek olmalı. Üçgen işareti içindeki rakamlar size sağlığınız hakkında mesaj veriyor.

    Plastik kapta bulunan ürünleri almadan önce ilk işiniz altında bulunan numarayı kontrol etmek olmalı. Üçgen işareti içindeki rakamlar size sağlığınız hakkında mesaj veriyor.

  37. 1'in anlamı, PET veya PETE polietilen demektir. Genelde su, iki litrelik alkolsüz içecekler ve yağların konduğu pet şişelerde kullanılır. Cam gibi şeffaftır, zararsızdır.

    1'in anlamı, PET veya PETE polietilen demektir. Genelde su, iki litrelik alkolsüz içecekler ve yağların konduğu pet şişelerde kullanılır. Cam gibi şeffaftır, zararsızdır.

  38. 2 ise HDPE yüksek yoğunluklu polietileni işaret etmektedir. Deterjan ambalajları ve pet sütlerde bulunur bu da zarar içermez.

    2 ise HDPE yüksek yoğunluklu polietileni işaret etmektedir. Deterjan ambalajları ve pet sütlerde bulunur bu da zarar içermez.

  39. 3 rakamı PVC polivinil klorid içermektedir. Streç folyo, dış mekanda kullanılan eşyalar, plastik pipo, zemin malzemesi, duş perdeleri, şeffaf ve kabartmalı plastik ambalajlarda kullanılır, zararlıdır.

    3 rakamı PVC polivinil klorid içermektedir. Streç folyo, dış mekanda kullanılan eşyalar, plastik pipo, zemin malzemesi, duş perdeleri, şeffaf ve kabartmalı plastik ambalajlarda kullanılır, zararlıdır.

  40. 4 rakamı LDPE az yoğunluklu polietilendir. Kuru temizleme ve çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunur, zararsızdır.

    4 rakamı LDPE az yoğunluklu polietilendir. Kuru temizleme ve çöp torbaları, yemek saklama kaplarında bulunur, zararsızdır.

  41. '5' rakamı şişe kapakları, içecek kamışları, biberon, yoğurt kaplarında kullanılır ve zararsızdır.

    '5' rakamı şişe kapakları, içecek kamışları, biberon, yoğurt kaplarında kullanılır ve zararsızdır.

  42. 6'nın anlamı PS polistirendir. Yemiş paketleri, plastik bardak-tabak, markette etin satıldığı köpük tabak, hazır paket fast food ürünlerindendir, zararlıdır. 7 ise diğer ürünleri işaret etmektedir. Bunlar birden altıya kadar kullanılan plastiklerin dışında kalanlardır. Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur, kullanılması oldukça zararlıdır.

    6'nın anlamı PS polistirendir. Yemiş paketleri, plastik bardak-tabak, markette etin satıldığı köpük tabak, hazır paket fast food ürünlerindendir, zararlıdır. 7 ise diğer ürünleri işaret etmektedir. Bunlar birden altıya kadar kullanılan plastiklerin dışında kalanlardır. Yemek saklama kapları ve bazı pet şişelerde bulunur, kullanılması oldukça zararlıdır.

  43. O küçük hediyeye mani olan kıskaç makineleri aslında tamamen kandırmacaymış. İşte makinenin içerisindeki düzeneğin sırrı.

    O küçük hediyeye mani olan kıskaç makineleri aslında tamamen kandırmacaymış. İşte makinenin içerisindeki düzeneğin sırrı.

  44. Yapılan araştırmalarda, bu makinenin kar etmeden oyuncak vermediği kanıtlanmış.

    Yapılan araştırmalarda, bu makinenin kar etmeden oyuncak vermediği kanıtlanmış.

  45. Tarihçi Phil Writer, bu tarz aletlerin kullanım kılavuzlarını incelemiş ve oldukça şaşırtıcı bir şey keşfetmiş. Şöyle ki; bu tarz makineler sadece kar ettikten sonra bizlere o 'kazandığımızı' zannettiğimiz oyuncakları veriyor.

    Tarihçi Phil Writer, bu tarz aletlerin kullanım kılavuzlarını incelemiş ve oldukça şaşırtıcı bir şey keşfetmiş. Şöyle ki; bu tarz makineler sadece kar ettikten sonra bizlere o 'kazandığımızı' zannettiğimiz oyuncakları veriyor.

  46. Düzeneğe göre, makinenin bir güç sistemi var ve oyuncağı almak için bu güç sisteminin tam kapasitede çalışması lazım. İşin çakallığı, bu sistem genelde tam çalışmıyor.

    Düzeneğe göre, makinenin bir güç sistemi var ve oyuncağı almak için bu güç sisteminin tam kapasitede çalışması lazım. İşin çakallığı, bu sistem genelde tam çalışmıyor.

  47. Bizden istedikleri parayı aldıktan sonra, her 21 denemeden sadece bir tanesinde güç tam kapasite çalışıyor ve o 'talihli' kazanıyor. Fakat hemen umutlanmayın. Zira bu oyunu art arda 21 kere oynasanız bile ne zaman kazanacağınız garanti değil. Çünkü bu güç rastgele veriliyor. Yazılım öyle bir programlanmış ki, bizi kazanabileceğimize inandırıp sonra kaybettirerek bir kez daha denememizi sağlıyor.

    Bizden istedikleri parayı aldıktan sonra, her 21 denemeden sadece bir tanesinde güç tam kapasite çalışıyor ve o 'talihli' kazanıyor. Fakat hemen umutlanmayın. Zira bu oyunu art arda 21 kere oynasanız bile ne zaman kazanacağınız garanti değil. Çünkü bu güç rastgele veriliyor. Yazılım öyle bir programlanmış ki, bizi kazanabileceğimize inandırıp sonra kaybettirerek bir kez daha denememizi sağlıyor.