Şırnak İçin Flaş Karar!

Uzun araç kuyrukları oluştu...

  1. Şırnak'ta 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı 05.00'ten itibaren kısmen kaldırıldı.

    Şırnak'ta 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı 05.00'ten itibaren kısmen kaldırıldı.

  2. ŞIRNAK kent merkezinde hendek- barikat operasyonları nedeniyle 14 Mart'ta uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı, bugün kısmen kaldırılırken, tam 8 ay sonra evlerine dönmek isteyenler, kurulan güvenlik noktalarından kimlik ve üst aramasından sonra kentte girebildi.

    ŞIRNAK kent merkezinde hendek- barikat operasyonları nedeniyle 14 Mart'ta uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı, bugün kısmen kaldırılırken, tam 8 ay sonra evlerine dönmek isteyenler, kurulan güvenlik noktalarından kimlik ve üst aramasından sonra kentte girebildi.

  3. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı her gün saat 05.00 ile 22.00 arasında uygulanmayacak.

    Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı her gün saat 05.00 ile 22.00 arasında uygulanmayacak.

  4. Vatandaşlara kent girişinde güvenlik güçleri tarafından el yapımı patlayıcı konusunda uyarılar yapılırken, çatışmalar sırasında evleri yıkılanların uzaktan fotoğraf ve görüntü aldıkları gözlendi.

    Vatandaşlara kent girişinde güvenlik güçleri tarafından el yapımı patlayıcı konusunda uyarılar yapılırken, çatışmalar sırasında evleri yıkılanların uzaktan fotoğraf ve görüntü aldıkları gözlendi.

  5. Kentin birçok mahallesinde hasar gören evlerin yıkım işi ve moloz kaldırma çalışmaları sürerken, spor salonunda hasar tespit çalışmaları için kriz merkezi oluşturulduğu öğrenildi.

    Kentin birçok mahallesinde hasar gören evlerin yıkım işi ve moloz kaldırma çalışmaları sürerken, spor salonunda hasar tespit çalışmaları için kriz merkezi oluşturulduğu öğrenildi.

  6. PKK'lı teröristlerin ev, iş yeri ve sokaklara tuzakladığı patlayıcılarla ilgili oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için şüpheli kablo, cisim, paket ve benzeri maddelere karşı vatandaşları uyaran valilik yetkilileri, söz konusu durum halinde konunun güvenlik güçlerine iletilmesi isteniyor.

    PKK'lı teröristlerin ev, iş yeri ve sokaklara tuzakladığı patlayıcılarla ilgili oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için şüpheli kablo, cisim, paket ve benzeri maddelere karşı vatandaşları uyaran valilik yetkilileri, söz konusu durum halinde konunun güvenlik güçlerine iletilmesi isteniyor.

  7. Şırnak'ta 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla, PKK'lı teröristlerin kente ve vatandaşlara verdiği zarar da ortaya çıktı.

    Şırnak'ta 14 Mart'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla, PKK'lı teröristlerin kente ve vatandaşlara verdiği zarar da ortaya çıktı.

  8. Terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurulan, aralarında terör örgütünün yöneticileri ile dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirildiği, 50 ton ağırlığında bin 845 el yapımı patlayıcının imha edildiği, el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikatın kaldırıldığı, 39 çukuru kapatıldığı kentte sokağa çıkma yasağının 05.00'ten 22.00'ye kadar sona erdiğini öğrenen vatandaşlar, evlerini görmek için 246 gün sonra kente dönüyor.

    Terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurulan, aralarında terör örgütünün yöneticileri ile dağ kadrosundan gelenlerin de bulunduğu 508 teröristin etkisiz hale getirildiği, 50 ton ağırlığında bin 845 el yapımı patlayıcının imha edildiği, el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 240 barikatın kaldırıldığı, 39 çukuru kapatıldığı kentte sokağa çıkma yasağının 05.00'ten 22.00'ye kadar sona erdiğini öğrenen vatandaşlar, evlerini görmek için 246 gün sonra kente dönüyor.

  9. Kent giriş noktalarına kurulan güvenlik noktalarında yapılan kontrolün ardından vatandaşların geçişine izin verilirken, kentin girişinde uzun araç kuyrukları oluştuğu görülüyor.

    Kent giriş noktalarına kurulan güvenlik noktalarında yapılan kontrolün ardından vatandaşların geçişine izin verilirken, kentin girişinde uzun araç kuyrukları oluştuğu görülüyor.

  10. Bazı vatandaşların evlerini terk ederken yanlarına aldıkları eşyalarla geri döndüğü gözlenirken, güvenlik güçlerince kontrol noktalarından geçişte yaşlı ve hastalara öncelik veriliyor.

    Bazı vatandaşların evlerini terk ederken yanlarına aldıkları eşyalarla geri döndüğü gözlenirken, güvenlik güçlerince kontrol noktalarından geçişte yaşlı ve hastalara öncelik veriliyor.

  11. Kente dönenler, PKK'lı teröristlerin kente verdiği zararı gördüklerinde büyük şaşkınlık yaşarken, aylar sonra kavuştukları yakınları ile hasret gideriyor.

    Kente dönenler, PKK'lı teröristlerin kente verdiği zararı gördüklerinde büyük şaşkınlık yaşarken, aylar sonra kavuştukları yakınları ile hasret gideriyor.

  12. Şırnak'taki ev ve iş yerlerindeki hasar terör saldırılarının şiddetini gözler önüne seriyor. Kentte saldırılardan iş yerleri zarar gören esnaf ile evleri zarar görenler, temizlik ve onarım çalışmalarına başladı.

    Şırnak'taki ev ve iş yerlerindeki hasar terör saldırılarının şiddetini gözler önüne seriyor. Kentte saldırılardan iş yerleri zarar gören esnaf ile evleri zarar görenler, temizlik ve onarım çalışmalarına başladı.

  13. Vatandaşlar, yasağın kaldırılmasıyla açılan ekmek fırını, market ve manavlardan alışveriş yaptı. Bazı fırın ve marketlerin önünde kuyruk oluştu.

    Vatandaşlar, yasağın kaldırılmasıyla açılan ekmek fırını, market ve manavlardan alışveriş yaptı. Bazı fırın ve marketlerin önünde kuyruk oluştu.

  14. Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı kentte öğrenciler aylar sonra okullarına, öğretmenlerine ve çok özledikleri arkadaşlarına kavuştu.

    Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı kentte öğrenciler aylar sonra okullarına, öğretmenlerine ve çok özledikleri arkadaşlarına kavuştu.

  15. Terör saldırıları nedeniyle bazı okulların kullanılamaz hale geldiği kentte hasar görmeyen okullarda bugün ders zili çaldı.

    Terör saldırıları nedeniyle bazı okulların kullanılamaz hale geldiği kentte hasar görmeyen okullarda bugün ders zili çaldı.

  16. Şırnak Üniversitesi öğrencileri de otobüslerle Mehmet Emin Acar Kampüsüne giderek eğitime başladı.

    Şırnak Üniversitesi öğrencileri de otobüslerle Mehmet Emin Acar Kampüsüne giderek eğitime başladı.

  17. İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Şırnak Belediyesince yol yapım ve temizlik çalışmalarına hız verildi.

    İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Şırnak Belediyesince yol yapım ve temizlik çalışmalarına hız verildi.

  18. Belediye ile İl Özel İdaresi ekiplerince aylardır toplanmayan çöpler toplanıyor, cadde ve sokaklar temizleniyor.

    Belediye ile İl Özel İdaresi ekiplerince aylardır toplanmayan çöpler toplanıyor, cadde ve sokaklar temizleniyor.

  19. Valilik tarafından hazırlanan broşürler de vatandaşlara dağıtıldı. Broşürlerde de vatandaşlara, patlayıcılara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu. Ayrıca, ev ve iş yerleri zarar görün vatandaşların kapalı spor salonunda kurulan stantlara başvurabileceği belirtildi.

    Valilik tarafından hazırlanan broşürler de vatandaşlara dağıtıldı. Broşürlerde de vatandaşlara, patlayıcılara karşı dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu. Ayrıca, ev ve iş yerleri zarar görün vatandaşların kapalı spor salonunda kurulan stantlara başvurabileceği belirtildi.