Kış Mevsiminde Tatile Gitmek İçin 9 Sebep

Yazın kalabalık olan yerler şimdi huzur yuvası

  1. Yazın kalabalık olan yerler şimdi huzur yuvası  <br>Misal bir Bodrum, bir Çeşme, bir Fethiye şimdi nasıldır tahmin edebiliyor musunuz acaba? Etraf olabildiğince ıssız ve tertemiz. O da ne; hiç çocuk sesi yok, kimse bağırıp çağırmıyor. Kendinizi çimdiklemeyi bırakın, zira rüyada değilsiniz. Sadece kışın bir sayfiye mekanına gittiniz, ekstrem bir durum yok ortada. Alışkın değilsiniz sadece. Alaçatı'da bir türlü yer bulamadığınız için es geçtiğiniz o balık restoranı şu an tamamen size ait. Kumsallar da sizin. Belki denize giremeyeceksiniz ama denizin kıyıya vururken çıkardığı o tınıyı da yazın hiç duymamışsınızdır.

    Yazın kalabalık olan yerler şimdi huzur yuvası
    Misal bir Bodrum, bir Çeşme, bir Fethiye şimdi nasıldır tahmin edebiliyor musunuz acaba? Etraf olabildiğince ıssız ve tertemiz. O da ne; hiç çocuk sesi yok, kimse bağırıp çağırmıyor. Kendinizi çimdiklemeyi bırakın, zira rüyada değilsiniz. Sadece kışın bir sayfiye mekanına gittiniz, ekstrem bir durum yok ortada. Alışkın değilsiniz sadece. Alaçatı'da bir türlü yer bulamadığınız için es geçtiğiniz o balık restoranı şu an tamamen size ait. Kumsallar da sizin. Belki denize giremeyeceksiniz ama denizin kıyıya vururken çıkardığı o tınıyı da yazın hiç duymamışsınızdır.

  2. Yine yazın denize girmekten keşfedemediğiniz yerlere gitme imkanı  <br>Çoğu insanın Bodrum Kalesi'ni görmeden Bodrum'dan döndüğünü defalarca dile getirmiştik. İşte bahsetmek istediğimiz de tam olarak bu. Yaz tatillerinde herkes olmasa bile birçok kişi kendini ya bir her şey dahil oteline kapatıyor ya da keşfettiği şeyler plajlardan ileriye gidemiyor. Belki tekne turlarıyla farklı koylar keşfetmeye yelteniyor ama güneşlenmekten kafasını bir türlü kaldıramıyor ki etrafında neler var görsün. Halbuki çok sayıda sayfiye mekanının antik kenti, tiyatrosu, sanat galerisi, kalesi, yel değirmeni, deniz feneri ve daha sayamadığımız bir yığın görülmesi gereken yeri var. Kışın bunları keşfetme imkanına sahipsiniz.

    Yine yazın denize girmekten keşfedemediğiniz yerlere gitme imkanı
    Çoğu insanın Bodrum Kalesi'ni görmeden Bodrum'dan döndüğünü defalarca dile getirmiştik. İşte bahsetmek istediğimiz de tam olarak bu. Yaz tatillerinde herkes olmasa bile birçok kişi kendini ya bir her şey dahil oteline kapatıyor ya da keşfettiği şeyler plajlardan ileriye gidemiyor. Belki tekne turlarıyla farklı koylar keşfetmeye yelteniyor ama güneşlenmekten kafasını bir türlü kaldıramıyor ki etrafında neler var görsün. Halbuki çok sayıda sayfiye mekanının antik kenti, tiyatrosu, sanat galerisi, kalesi, yel değirmeni, deniz feneri ve daha sayamadığımız bir yığın görülmesi gereken yeri var. Kışın bunları keşfetme imkanına sahipsiniz.

  3. Doyasıya yaşanacak şömine keyifleri<br>  Yaz aylarında bahçede yapılan mangal keyiflerinin yerini şimdi şömineler aldı. Tamam, mangalın da tadı ayrı, kabul ediyoruz. Ama şömine önünde geçirilen vakitlerin yerini de hiçbir şey tutmuyor be. Yazın nasıl deniz manzaralı, teraslı, vs. oteller popülerse, kışın da şömineli oteller revaçta oluyor. Gündüz doyasıya gezip ya da kayak yaptıktan sonra akşam yemeğini takiben şömine başında iki kadeh sıcak şarap tokuşturmak sadece kış aylarına özgü bir aktivite. Sıcacık şöminenin önünde dostlarınızla keyifli sohbetler etmek, hayatınızın en tatlış anıları arasına girecektir hiç şüphesiz.

    Doyasıya yaşanacak şömine keyifleri
    Yaz aylarında bahçede yapılan mangal keyiflerinin yerini şimdi şömineler aldı. Tamam, mangalın da tadı ayrı, kabul ediyoruz. Ama şömine önünde geçirilen vakitlerin yerini de hiçbir şey tutmuyor be. Yazın nasıl deniz manzaralı, teraslı, vs. oteller popülerse, kışın da şömineli oteller revaçta oluyor. Gündüz doyasıya gezip ya da kayak yaptıktan sonra akşam yemeğini takiben şömine başında iki kadeh sıcak şarap tokuşturmak sadece kış aylarına özgü bir aktivite. Sıcacık şöminenin önünde dostlarınızla keyifli sohbetler etmek, hayatınızın en tatlış anıları arasına girecektir hiç şüphesiz.

  4. Daha uygun otel, daha uygun uçak bileti<br>  Yazın uçak biletleri ve oteller resmen ateş pahasıyken, kışın bunun tam tersi yaşanıyor. Alın size kışın tatile gitmenin en baba sebeplerinden biri. Havayolu şirketleri şu sıralar sürekli kampanyalar düzenliyor, promosyon biletler ortaya atıyor. Çok cüzi bir fiyata alacağınız bir uçak bileti ile oldukça uygun bir kış tatili yapabiliyorsunuz. Oteller ise sadece bu mevsim tatil yapmanın ayrı bir keyif olduğunu bilen insanları ağırlıyor sadece. Sezon dışı olduğu için çoğu otelde, yazın standart odanın altında bir fiyata süit odada bile konaklama imkanı oluyor. Gel de değerlendirme!

    Daha uygun otel, daha uygun uçak bileti
    Yazın uçak biletleri ve oteller resmen ateş pahasıyken, kışın bunun tam tersi yaşanıyor. Alın size kışın tatile gitmenin en baba sebeplerinden biri. Havayolu şirketleri şu sıralar sürekli kampanyalar düzenliyor, promosyon biletler ortaya atıyor. Çok cüzi bir fiyata alacağınız bir uçak bileti ile oldukça uygun bir kış tatili yapabiliyorsunuz. Oteller ise sadece bu mevsim tatil yapmanın ayrı bir keyif olduğunu bilen insanları ağırlıyor sadece. Sezon dışı olduğu için çoğu otelde, yazın standart odanın altında bir fiyata süit odada bile konaklama imkanı oluyor. Gel de değerlendirme!

  5. Aslında daha çok dinlenebileceğiniz gerçeği<br>  Evet, doğru! Zira yaz tatilinde gerçek anlamda dinlenebilen varsa beri gelsin. Aman gün bitmesin diye erken kalkılan, güneşin en kavurucu olduğu saatlerde hemen otel odasına geri kaçılan, sonra bir daha plaja inilen, akşam duş alıp doğru gece hayatına akılan, gecenin geç saatlerinde otele dönüp ertesi gün aynı rutinin tekrarlandığı bir tatilde kim dinlendiğini iddia edebilir. Bunları yapmasanız bile kalabalık ve güneş zaten yeterince enerjiyi emiyor. Kışın, gündüz ne kadar gezerseniz gezin, akşamın erken saatlerinde otelinize çekileceğiniz için dinlenmiş hissedeceğiniz her zaman daha garanti.

    Aslında daha çok dinlenebileceğiniz gerçeği
    Evet, doğru! Zira yaz tatilinde gerçek anlamda dinlenebilen varsa beri gelsin. Aman gün bitmesin diye erken kalkılan, güneşin en kavurucu olduğu saatlerde hemen otel odasına geri kaçılan, sonra bir daha plaja inilen, akşam duş alıp doğru gece hayatına akılan, gecenin geç saatlerinde otele dönüp ertesi gün aynı rutinin tekrarlandığı bir tatilde kim dinlendiğini iddia edebilir. Bunları yapmasanız bile kalabalık ve güneş zaten yeterince enerjiyi emiyor. Kışın, gündüz ne kadar gezerseniz gezin, akşamın erken saatlerinde otelinize çekileceğiniz için dinlenmiş hissedeceğiniz her zaman daha garanti.

  6. Yazın denizi kumu güneşi varsa kışın da kayağı kar topu kardan adamı var<br>  Kayak mevsimi açıldığı için içimizden bazıları zaten şu an çok coşkulu. Eh, kışın en güzel taraflarından biri de bu değil mi zaten. Yaz mevsimi nasıl ki bizde kızgın kumlardan serin sulara atlamanın hayalini kurduruyorsa, kış da karların üzerinde geçirilecek bol eğlenceli vakitlerin hayalini kurduruyor. Kayak yapmak, kızakla kaymak, kar motoruyla safariye çıkmak, çılgınca kar topu oynamak, kardan adamlar yapmak 7'den 70'e herkesin en büyük eğlenceleri arasında. Kayak merkezleri, bir kış tatilinin olmazsa olmaz rotaları arasında yer alıyor zaten.

    Yazın denizi kumu güneşi varsa kışın da kayağı kar topu kardan adamı var
    Kayak mevsimi açıldığı için içimizden bazıları zaten şu an çok coşkulu. Eh, kışın en güzel taraflarından biri de bu değil mi zaten. Yaz mevsimi nasıl ki bizde kızgın kumlardan serin sulara atlamanın hayalini kurduruyorsa, kış da karların üzerinde geçirilecek bol eğlenceli vakitlerin hayalini kurduruyor. Kayak yapmak, kızakla kaymak, kar motoruyla safariye çıkmak, çılgınca kar topu oynamak, kardan adamlar yapmak 7'den 70'e herkesin en büyük eğlenceleri arasında. Kayak merkezleri, bir kış tatilinin olmazsa olmaz rotaları arasında yer alıyor zaten.

  7. Şimdi etraf eşsiz manzaralarla dolu<br>  Kış mevsiminin bizlere sunduğu o büyüleyici manzaraları ne yazık ki yazın bulamıyoruz. O puslu havanın yarattığı atmosfer bambaşka çünkü. Hele bir de baktığımız yere kar düşmüşse, tam bir görsel şölen değil de nedir söyleyin. Bir de işin şöyle bir gerçeği var. Yazın kan ter içinde, sırf manzara göreceğim diye dağ bayır tırmandığınızı düşünün. Üstüne bir de bakmışsınız sizin gibi nefes nefese kalmış birçok turist fotoğraf çekme yarışına girmiş. Ne anladınız siz o manzaradan?

    Şimdi etraf eşsiz manzaralarla dolu
    Kış mevsiminin bizlere sunduğu o büyüleyici manzaraları ne yazık ki yazın bulamıyoruz. O puslu havanın yarattığı atmosfer bambaşka çünkü. Hele bir de baktığımız yere kar düşmüşse, tam bir görsel şölen değil de nedir söyleyin. Bir de işin şöyle bir gerçeği var. Yazın kan ter içinde, sırf manzara göreceğim diye dağ bayır tırmandığınızı düşünün. Üstüne bir de bakmışsınız sizin gibi nefes nefese kalmış birçok turist fotoğraf çekme yarışına girmiş. Ne anladınız siz o manzaradan?

  8. Canım yaz çekerse Güney Yarımküreye giderim düşüncesi<br>  Tabi sadece düşüncesi. Yapabiliyorsanız ne mutlu size. Zira kıskanılan insanlar grubuna dahil olmuşsunuz demektir. Biliyorsunuz ki, bizde kış mevsimi yaşanırken güney yarımkürede yaz mevsimi yaşanıyor. Yani bizler burada soğuktan donarken, onlar güneşlenip denize girebiliyorlar. Zaten önemli olan yazın yaz tatili yapmak değil ki, kışın yaz tatili yapabiliyor olmak. Biz beyaz yakalılar yıllık izinleri yazın tükettiğimizden bunun ne demek olduğunu anlayamayız.

    Canım yaz çekerse Güney Yarımküreye giderim düşüncesi
    Tabi sadece düşüncesi. Yapabiliyorsanız ne mutlu size. Zira kıskanılan insanlar grubuna dahil olmuşsunuz demektir. Biliyorsunuz ki, bizde kış mevsimi yaşanırken güney yarımkürede yaz mevsimi yaşanıyor. Yani bizler burada soğuktan donarken, onlar güneşlenip denize girebiliyorlar. Zaten önemli olan yazın yaz tatili yapmak değil ki, kışın yaz tatili yapabiliyor olmak. Biz beyaz yakalılar yıllık izinleri yazın tükettiğimizden bunun ne demek olduğunu anlayamayız.

  9. Fazla kiloları saklayabilme olanağı  <br>Böyle de bir gerçek var. Ne de olsa bikini ya da şort giymeyeceğimizden, fazla kiloları da dert etmeye gerek yok. Yaz yaklaştıkça basan afakanlar ve bir an önce zayıflama isteği ile aç geçirilen bahar aylarının stresi, sonbaharın akabinde ortadan kalkıyor. Gönlünüzce yiyip içeceğimiz ve sonrasında vicdan azabı çekmeyeceğimiz için kış tatilleri candır gerisi heyecandır diyoruz.

    Fazla kiloları saklayabilme olanağı
    Böyle de bir gerçek var. Ne de olsa bikini ya da şort giymeyeceğimizden, fazla kiloları da dert etmeye gerek yok. Yaz yaklaştıkça basan afakanlar ve bir an önce zayıflama isteği ile aç geçirilen bahar aylarının stresi, sonbaharın akabinde ortadan kalkıyor. Gönlünüzce yiyip içeceğimiz ve sonrasında vicdan azabı çekmeyeceğimiz için kış tatilleri candır gerisi heyecandır diyoruz.