Şeytanın Buradan Geleceğine İnanılıyor

1971'den beri sönmedi!

  1. Dünya üzerin de bilmediğiniz hatta görmek dahi istemeyeceğiniz ürkütücü yerler bulunuyor. Bu yerlerin hepsinin başlı başına esrarengiz ve sırlarla dolu hikayesinin yanı gördüğünüzde dahi ürpereceğiniz bir yapısı var.

    Dünya üzerin de bilmediğiniz hatta görmek dahi istemeyeceğiniz ürkütücü yerler bulunuyor. Bu yerlerin hepsinin başlı başına esrarengiz ve sırlarla dolu hikayesinin yanı gördüğünüzde dahi ürpereceğiniz bir yapısı var.

  2. 1) Akodessewa Pazarı, Togo: Tago’da insanlar yerli inançlarını günümüzde dahi sürdürmekte. İnançları gereği maymun kafalarını Akodessewa Pazarı’ından satın alarak ayinlerini gerçekleştiriyorlar.

    1) Akodessewa Pazarı, Togo: Tago’da insanlar yerli inançlarını günümüzde dahi sürdürmekte. İnançları gereği maymun kafalarını Akodessewa Pazarı’ından satın alarak ayinlerini gerçekleştiriyorlar.

  3. 2) Aokigahara Ormanı – Japonya: Fuji dağı eteklerindeki bu orman güzelliği ile görenleri adeta büyülüyor. Fakat bu ormanın esrarengiz bir ismi bulunuyor. İntihar Ormanı ismine sahip bu bölge, 60 yılda 100 kişinin intiharına tanıklık etmesinden dolayı bu isim layık görülmüş. Ayrıca bu intihar olaylarını Japon yetkililer ne yazık ki engeleyemiyor.

    2) Aokigahara Ormanı – Japonya: Fuji dağı eteklerindeki bu orman güzelliği ile görenleri adeta büyülüyor. Fakat bu ormanın esrarengiz bir ismi bulunuyor. İntihar Ormanı ismine sahip bu bölge, 60 yılda 100 kişinin intiharına tanıklık etmesinden dolayı bu isim layık görülmüş. Ayrıca bu intihar olaylarını Japon yetkililer ne yazık ki engeleyemiyor.

  4. 3) Asılı Tabutlar - Sagada, Filipinler: Yerli kabilelerden birinin geleneğinde ölenler için hazırlanan tabutları uçurumdan sallandırmak var. Yerliler bunu yaparak cennete daha yakın olacaklarını düşünüyor.

    3) Asılı Tabutlar - Sagada, Filipinler: Yerli kabilelerden birinin geleneğinde ölenler için hazırlanan tabutları uçurumdan sallandırmak var. Yerliler bunu yaparak cennete daha yakın olacaklarını düşünüyor.

  5. 4) Batı Virginia Eyalet Hapishanesi: Bu ceza evinde 100’den fazla tutuklu idam edildi.

    4) Batı Virginia Eyalet Hapishanesi: Bu ceza evinde 100’den fazla tutuklu idam edildi.

  6. 5) Beelitz-Heilstatten Hastanesi – Almanya: Bu hastanenin ürkütücü yanını kısaca açıklamak gerekirse, bir zamanlar Hitler bu hastanede tedavi gördü.

    5) Beelitz-Heilstatten Hastanesi – Almanya: Bu hastanenin ürkütücü yanını kısaca açıklamak gerekirse, bir zamanlar Hitler bu hastanede tedavi gördü.

  7. 6) Bulgaristan Komünist Partisi binası: Balkan Dağlarında şimdi artık terk edilmiş ve duvarları grafitilerle boyanmış bu bina şimdi yere çakılmış bir uzay gemisini andırıyor ve tamamen başka bir evrene aitmiş gibi görünüyor.

    6) Bulgaristan Komünist Partisi binası: Balkan Dağlarında şimdi artık terk edilmiş ve duvarları grafitilerle boyanmış bu bina şimdi yere çakılmış bir uzay gemisini andırıyor ve tamamen başka bir evrene aitmiş gibi görünüyor.

  8. 7) Cambridge Askeri Hastanesi – Aldershot, İngiltere: 1878-1996 arasında Britanyalı asker ve sivillerin tedavisi için kullanılan hastane, yüksek düzeydeki asbest oranı nedeniyle kapatıldı. Ancak burada ölen iki hastanın ruhunun hala orada bulunduğuna inanılıyor.

    7) Cambridge Askeri Hastanesi – Aldershot, İngiltere: 1878-1996 arasında Britanyalı asker ve sivillerin tedavisi için kullanılan hastane, yüksek düzeydeki asbest oranı nedeniyle kapatıldı. Ancak burada ölen iki hastanın ruhunun hala orada bulunduğuna inanılıyor.

  9. 8) Capela dos Ossos - Evora, Portekiz: Fotoğraftaki bu 'Kemikler Şapeli'ni bir rahip 1500'lerde, ölen 5 bin rahibin kemikleriyle inşa etmiş. Bunu yeterince korkutucu bulmadıysanız şapelin tavanında da iki rahibe ait iskelet asılı duruyor ve bunlardan biri öldüğünde henüz çocukmuş.

    8) Capela dos Ossos - Evora, Portekiz: Fotoğraftaki bu 'Kemikler Şapeli'ni bir rahip 1500'lerde, ölen 5 bin rahibin kemikleriyle inşa etmiş. Bunu yeterince korkutucu bulmadıysanız şapelin tavanında da iki rahibe ait iskelet asılı duruyor ve bunlardan biri öldüğünde henüz çocukmuş.

  10. 9) Cehennem Kapısı' Derweze, Türkmenistan: Sovyet mühendislerinin bütün çabalarına rağmen bölgedeki doğalgaz rezervi 1971'den beri yanıyor ve bu yangının son bulacağı da düşünülmüyor. Şeytanın yeryüzüne buradan geleceğine inanılıyor.

    9) Cehennem Kapısı' Derweze, Türkmenistan: Sovyet mühendislerinin bütün çabalarına rağmen bölgedeki doğalgaz rezervi 1971'den beri yanıyor ve bu yangının son bulacağı da düşünülmüyor. Şeytanın yeryüzüne buradan geleceğine inanılıyor.

  11. 10) Cehennem Tapınağı, Tunus: Antik Tunuslular çocuklarını bu tapınakta tanrıya kurban ettiler.

    10) Cehennem Tapınağı, Tunus: Antik Tunuslular çocuklarını bu tapınakta tanrıya kurban ettiler.

  12. 11) Centralia, Pensilvanya: Centralia 1980'lerde maden çalışmaları sonrasında çıkan yangın ve şehrin her yerinde oluşan çatlaklardan sızan zehirli gaz sonucu hayalet şehir olmaya mahkum oldu. Söz konusu bu şehirde karantina bölgesi dışında yaşamak koşuluyla sadece 10 kişi yaşıyor.

    11) Centralia, Pensilvanya: Centralia 1980'lerde maden çalışmaları sonrasında çıkan yangın ve şehrin her yerinde oluşan çatlaklardan sızan zehirli gaz sonucu hayalet şehir olmaya mahkum oldu. Söz konusu bu şehirde karantina bölgesi dışında yaşamak koşuluyla sadece 10 kişi yaşıyor.

  13. 12) Eski Yahudi Mezarlığı – Prag: Yaklaşık 600 yıllık mezarlıkta 12 bin mezar taşı bulunuyor. Yahudi geleneğine göre gömülen hiçbir cesedin yerinin değiştirilmemesi gerekiyor. Bu yüzden yer kalmadığında ölenlerin üst üste gömülmeye başladığı mezarlıkta şu anda üst üste 12 gömü bulunuyor. Ve fotoğrafta görülen mezar odasında 100 bin kişinin gömülü olduğu tahmin ediliyor.

    12) Eski Yahudi Mezarlığı – Prag: Yaklaşık 600 yıllık mezarlıkta 12 bin mezar taşı bulunuyor. Yahudi geleneğine göre gömülen hiçbir cesedin yerinin değiştirilmemesi gerekiyor. Bu yüzden yer kalmadığında ölenlerin üst üste gömülmeye başladığı mezarlıkta şu anda üst üste 12 gömü bulunuyor. Ve fotoğrafta görülen mezar odasında 100 bin kişinin gömülü olduğu tahmin ediliyor.

  14. 13) Grand Hotel Priştina - Priştina, Kosovo: Kosova'nın başkentindeki bu hoteli Bosna savaşı sırasında Sırp milisler işkence ve infaz merkezi olarak kullandı. Otel bütün ölümcül ürkütücülüğüyle o zamandan beri boş duruyor.

    13) Grand Hotel Priştina - Priştina, Kosovo: Kosova'nın başkentindeki bu hoteli Bosna savaşı sırasında Sırp milisler işkence ve infaz merkezi olarak kullandı. Otel bütün ölümcül ürkütücülüğüyle o zamandan beri boş duruyor.

  15. 14) Haçlar Tepesi, Litvanya: Haçlar Tepesi, Litvanya'daki dini bir bölgenin merkezinde bulunuyor ve bu tepe ismini 150 yıl önce tepeye yerleştirilen haçlardan alıyor. Şuan bu tepede 100 binden fazla haç bulunuyor.

    14) Haçlar Tepesi, Litvanya: Haçlar Tepesi, Litvanya'daki dini bir bölgenin merkezinde bulunuyor ve bu tepe ismini 150 yıl önce tepeye yerleştirilen haçlardan alıyor. Şuan bu tepede 100 binden fazla haç bulunuyor.

  16. 15) Hashima Adası, Japonya: Nagasaki yakınlarındaki bu terk edilmiş adada bulunan madenin 1974'te tükenmesiyle, burada yaşayan yaklaşık 5 bin madenci de adayı terk etti. Çürümeye terk edilmiş bu adada kimse yaşamıyor

    15) Hashima Adası, Japonya: Nagasaki yakınlarındaki bu terk edilmiş adada bulunan madenin 1974'te tükenmesiyle, burada yaşayan yaklaşık 5 bin madenci de adayı terk etti. Çürümeye terk edilmiş bu adada kimse yaşamıyor

  17. 16) Ilha da Queimada Grande, Brezilya: Yerleşimleri korkutucu olan bir küçük ada daha... Brezilya'daki bu adada dünyanın en zehirli yılanı kabul edilen mızrakbaşlı engerekten 4 bin civarında bulunuyor. Yerleşim bulunmayan adayı sadece cesaret edebilen bilim insanları ziyaret ediyor.

    16) Ilha da Queimada Grande, Brezilya: Yerleşimleri korkutucu olan bir küçük ada daha... Brezilya'daki bu adada dünyanın en zehirli yılanı kabul edilen mızrakbaşlı engerekten 4 bin civarında bulunuyor. Yerleşim bulunmayan adayı sadece cesaret edebilen bilim insanları ziyaret ediyor.

  18. 17) Jacob’ın Kuyusu – Wimberley, Teksas: Macera tutkunlarının yüzdüğü bu havuz aslında bir su altı mağaraları ağının yüzeye açıldığı noktalardan biri. Ancak şimdiye kadar bunu ciddiye almayan 8 kişi, bu kuyunun içinde kaybolup su altında mağaralarında öldü.

    17) Jacob’ın Kuyusu – Wimberley, Teksas: Macera tutkunlarının yüzdüğü bu havuz aslında bir su altı mağaraları ağının yüzeye açıldığı noktalardan biri. Ancak şimdiye kadar bunu ciddiye almayan 8 kişi, bu kuyunun içinde kaybolup su altında mağaralarında öldü.

  19. 18) Leap Kalesi, İrlanda: 500 yıl boyunca çok çeşitli iktidar kavgalarının merkezinde olan bu kalenin tüyler ürpertici bir tarihi var. 1500'lerin ortasında O'Carroll klanındaki kan davası nedeniyle kalede çok kan döküldü. Kaledeki şapelde bir rahip de ailesinin gözleri önünde öldürüldü.

    18) Leap Kalesi, İrlanda: 500 yıl boyunca çok çeşitli iktidar kavgalarının merkezinde olan bu kalenin tüyler ürpertici bir tarihi var. 1500'lerin ortasında O'Carroll klanındaki kan davası nedeniyle kalede çok kan döküldü. Kaledeki şapelde bir rahip de ailesinin gözleri önünde öldürüldü.

  20. 19) Maunsell Deniz Kaleleri – Kuzey Denizi: İngilizlerin inşa ettiği bu tuhaf ev görünümlü yapılar, II. Dünya Savaşı sırasında Kuzey Denizi'nde Nazilerin olası bir işgal girişimini caydırmak için kullanıldı. Hala ayakta olan yapılar günümüzde kullanılmamakta.

    19) Maunsell Deniz Kaleleri – Kuzey Denizi: İngilizlerin inşa ettiği bu tuhaf ev görünümlü yapılar, II. Dünya Savaşı sırasında Kuzey Denizi'nde Nazilerin olası bir işgal girişimini caydırmak için kullanıldı. Hala ayakta olan yapılar günümüzde kullanılmamakta.