Dünyanın En Sıradışı Köprüleri

Dünyanın En Sıradışı Köprüleri

  1. The Immortal Bridge (Çin)  Çin’in Shandon bölgesinde bulunur. 3 büyük kayadan ve ufak kayacıklardan oluşur.

    The Immortal Bridge (Çin) Çin’in Shandon bölgesinde bulunur. 3 büyük kayadan ve ufak kayacıklardan oluşur.

  2. The Immortal Bridge (Çin)  Aşağısında dipsizmiş gibi görünen bir vadi var. Kimse bu köprünün ne zaman oluştuğunu bilmiyor

    The Immortal Bridge (Çin) Aşağısında dipsizmiş gibi görünen bir vadi var. Kimse bu köprünün ne zaman oluştuğunu bilmiyor

  3. Konitsa Eski Köprüsü (Yunanistan)  Yunanistan’da bulunan bu yüzlerce yıllık köprü, Aoos nehri üstündedir. Dikkatli bakıldığında köprünün altında bir zil görebilirsiniz. İnanışa göre, zili hareket ettirecek derecede bir rüzgar varsa, köprüden geçmek tehlikeliymiş.

    Konitsa Eski Köprüsü (Yunanistan) Yunanistan’da bulunan bu yüzlerce yıllık köprü, Aoos nehri üstündedir. Dikkatli bakıldığında köprünün altında bir zil görebilirsiniz. İnanışa göre, zili hareket ettirecek derecede bir rüzgar varsa, köprüden geçmek tehlikeliymiş.

  4. The Carrick-a-Rede Halatlı Köprü (İrlanda)  Kuzey İrlanda, Antrim Kasabasındaki Ballintoy yakınlarında bulunan asma bir köprüdür. Köprü anakarayı Carrick Adasına bağlar.

    The Carrick-a-Rede Halatlı Köprü (İrlanda) Kuzey İrlanda, Antrim Kasabasındaki Ballintoy yakınlarında bulunan asma bir köprüdür. Köprü anakarayı Carrick Adasına bağlar.

  5. The Carrick-a-Rede Halatlı Köprü (İrlanda)  Günümüzde turistik bir yer olarak bilinir. 2009 yılında 247.000 ziyaretçiyle rekor kırmıştır. Hava rüzgarlı olduğunda, çok heyecan verici bir deneyim olur. Yükseklik korkunuz varsa, heyecanlı değil korkunç olur.

    The Carrick-a-Rede Halatlı Köprü (İrlanda) Günümüzde turistik bir yer olarak bilinir. 2009 yılında 247.000 ziyaretçiyle rekor kırmıştır. Hava rüzgarlı olduğunda, çok heyecan verici bir deneyim olur. Yükseklik korkunuz varsa, heyecanlı değil korkunç olur.

  6. Royal Gorge Köprüsü (Colorado)  Colorado’daki Canon Şehrinde bulunan turistik bir yerdir.

    Royal Gorge Köprüsü (Colorado) Colorado’daki Canon Şehrinde bulunan turistik bir yerdir.

  7. Inca Halatlı Köprü (Inca İmparatorluğu, Peru)  Inca köprüleri basit asma köprülerdir. Incalar tekerlekli araçlar kullanmadıkları için bu köprüler onlar için yeterliydi.

    Inca Halatlı Köprü (Inca İmparatorluğu, Peru) Inca köprüleri basit asma köprülerdir. Incalar tekerlekli araçlar kullanmadıkları için bu köprüler onlar için yeterliydi.

  8. Inca Halatlı Köprü (Inca İmparatorluğu, Peru)  Inca’nın mühendislik harikalarından da biridir. Köprüleri inşa etmek için doğal asmalardan faydalanıyorlardı.

    Inca Halatlı Köprü (Inca İmparatorluğu, Peru) Inca’nın mühendislik harikalarından da biridir. Köprüleri inşa etmek için doğal asmalardan faydalanıyorlardı.

  9. Pulau Langkawi Asma Köprüsü (Malezya)  Bu köprü, Langkawi takım adasındaki en büyük ada olan Pulau Langkawi boğazında bulunur. 687 m. yüksekliğe sahiptir. Tayland ve Andaman Denizi’nin muhteşem manzarasını görebilirsiniz.

    Pulau Langkawi Asma Köprüsü (Malezya) Bu köprü, Langkawi takım adasındaki en büyük ada olan Pulau Langkawi boğazında bulunur. 687 m. yüksekliğe sahiptir. Tayland ve Andaman Denizi’nin muhteşem manzarasını görebilirsiniz.

  10. Pulau Langkawi Asma Köprüsü (Malezya)  Adrenalin salgılamamak elde değil bu köprüdeyken. Tek bir destek kolonu var ve unutmayın ki köprünün önünde durduğunuzda, deniz seviyesinden 687 m. yukarıdasınızdır.

    Pulau Langkawi Asma Köprüsü (Malezya) Adrenalin salgılamamak elde değil bu köprüdeyken. Tek bir destek kolonu var ve unutmayın ki köprünün önünde durduğunuzda, deniz seviyesinden 687 m. yukarıdasınızdır.

  11. Puente de Ojuela (Meksika)  Kuzey Meksika’daki Durango şehrinde bulunan, küçük bir maden kasabasıdır Ojuela. Madenler bittiği için burası artık hayalet kasaba gibidir. Buradaki tek sağlam yapı ise Puente de Ojuela yani Ojuela köprüsüdür.

    Puente de Ojuela (Meksika) Kuzey Meksika’daki Durango şehrinde bulunan, küçük bir maden kasabasıdır Ojuela. Madenler bittiği için burası artık hayalet kasaba gibidir. Buradaki tek sağlam yapı ise Puente de Ojuela yani Ojuela köprüsüdür.

  12. Puente de Ojuela (Meksika)  Köprünün orjinali, ünlü Roebling kardeşler tarafından tasarlanmıştır. Bunlar ayrıca Brooklyn Köprüsünün de tasarımcıları olduğunu öğrendiğinizde önemli oldukları ortaya çıkar.

    Puente de Ojuela (Meksika) Köprünün orjinali, ünlü Roebling kardeşler tarafından tasarlanmıştır. Bunlar ayrıca Brooklyn Köprüsünün de tasarımcıları olduğunu öğrendiğinizde önemli oldukları ortaya çıkar.

  13. Hussaini Asma Köprüsü (Pakistan)  Dünyanın en tehlikeli köprüsü olarak bilinir. Kuzey Pakistan’daki bir çok asma köprüden biridir. Birçokları için, mecburi ulaşım yolu olarak görülüyor.

    Hussaini Asma Köprüsü (Pakistan) Dünyanın en tehlikeli köprüsü olarak bilinir. Kuzey Pakistan’daki bir çok asma köprüden biridir. Birçokları için, mecburi ulaşım yolu olarak görülüyor.

  14. Hussaini Asma Köprüsü (Pakistan)  Bu asma köprü hem uzun hem de kötü bakım yapılmış. Güçlü bir rüzgar çok kolay sallıyor köprüyü. Ama yine de turistik bir yer olmayı başarmış.

    Hussaini Asma Köprüsü (Pakistan) Bu asma köprü hem uzun hem de kötü bakım yapılmış. Güçlü bir rüzgar çok kolay sallıyor köprüyü. Ama yine de turistik bir yer olmayı başarmış.

  15. Vitim Nehri Köprüsü (Sibirya)  Rusya, Sibirya’da bulunan bu geniş nehrin adı Vitim. Üzerindeki köprü tahtadan yapılmış ve pek iyi bir durumda değil. İyi bir sürücüyseniz 3 dakikada köprüyü araçla da geçebilirsiniz. Bu bölgeyi bilmeyenler için söyleyelim, kışlar çok soğuk geçer burada. Köprü de tamamen buzla kaplanır o yüzden dikkatli olmak lazım.

    Vitim Nehri Köprüsü (Sibirya) Rusya, Sibirya’da bulunan bu geniş nehrin adı Vitim. Üzerindeki köprü tahtadan yapılmış ve pek iyi bir durumda değil. İyi bir sürücüyseniz 3 dakikada köprüyü araçla da geçebilirsiniz. Bu bölgeyi bilmeyenler için söyleyelim, kışlar çok soğuk geçer burada. Köprü de tamamen buzla kaplanır o yüzden dikkatli olmak lazım.

  16. Bryce Canyon Doğal Köprüsü (Utah ABD)  Bryce Kanyon’undaki en popüler arklardan biridir Doğal Köprü

    Bryce Canyon Doğal Köprüsü (Utah ABD) Bryce Kanyon’undaki en popüler arklardan biridir Doğal Köprü