İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İşte Tarihi Değiştiren 10 Suikast!

İşte dünya tarihinde ve Türkiye'de tarihe damga vuran 10 suikast.

  1. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi, akıllara şimdiye kadar yapılan suikastleri getirdi. İşte dünya tarihinde ve Türkiye'de tarihe damga vuran 10 suikast.

    Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesi, akıllara şimdiye kadar yapılan suikastleri getirdi. İşte dünya tarihinde ve Türkiye'de tarihe damga vuran 10 suikast.

  2. JOHN FİTZGERALD KENNEDY / ABD'nin otuz beşinci başkanı John Fitzgerald Kennedy, 22 Kasım 1963 cuma günü saat 12.30'da Dallas'ta öldürüldü.

    JOHN FİTZGERALD KENNEDY / ABD'nin otuz beşinci başkanı John Fitzgerald Kennedy, 22 Kasım 1963 cuma günü saat 12.30'da Dallas'ta öldürüldü.

  3. JÜL SEZAR MÖ.44 / Korsanların elinden kurtuldu. Roma'ya imparator oldu. Siyasetiyle, savaşıyla, stratejisiyle hep tartışıldı. Muhalifleri onun hayatına aralarına aldıkları oğlunun kılıcıyla son verdi.

    JÜL SEZAR MÖ.44 / Korsanların elinden kurtuldu. Roma'ya imparator oldu. Siyasetiyle, savaşıyla, stratejisiyle hep tartışıldı. Muhalifleri onun hayatına aralarına aldıkları oğlunun kılıcıyla son verdi.

  4. HZ.ÖMER (581- 644) / Adaletiyle ün saldı. Yahudi bir köle tarafından "adaletsiz vergi alınıyor" gerekçesiyle secdede hançerlenerek öldürüldü.

    HZ.ÖMER (581- 644) / Adaletiyle ün saldı. Yahudi bir köle tarafından "adaletsiz vergi alınıyor" gerekçesiyle secdede hançerlenerek öldürüldü.

  5. UĞUR MUMCU (1942- 1993) / İsmi Türkiye'de suikast sonucu öldürülen ve failleri konusunda somut adımlar atılmış olsa da kamuoyunun "failleri bulunamadı" diye inandığı bir suikast olarak tarihe geçti. Sol düşünce dünyası içinde yer alan Mumcu, aldığı ödüller, hazırladığı dosya ve haberlerle ses getiren bir gazeteciydi.

    UĞUR MUMCU (1942- 1993) / İsmi Türkiye'de suikast sonucu öldürülen ve failleri konusunda somut adımlar atılmış olsa da kamuoyunun "failleri bulunamadı" diye inandığı bir suikast olarak tarihe geçti. Sol düşünce dünyası içinde yer alan Mumcu, aldığı ödüller, hazırladığı dosya ve haberlerle ses getiren bir gazeteciydi.

  6. NİZAMÜLMÜLK (1018- 1092) / Devlet için kendini adadı. Adil ve güvenilir bir vezir oldu. Atamasını yaptığı Hasan Sabbah'ı onursuz bir şekilde görevden alınca düşman kazandı. Melikşah'ın gazabını üzerine çekti. Sabbah'ın fedailerince suikaste kurban gitti.

    NİZAMÜLMÜLK (1018- 1092) / Devlet için kendini adadı. Adil ve güvenilir bir vezir oldu. Atamasını yaptığı Hasan Sabbah'ı onursuz bir şekilde görevden alınca düşman kazandı. Melikşah'ın gazabını üzerine çekti. Sabbah'ın fedailerince suikaste kurban gitti.

  7. MAHATMA GANGHİ (1869-1948) / Büyük yüce ruh anlamına gelen "Mahatma" ünvanına layık görülen Gandi, Hindistan'ın Britanya İmparatorluğu'ndan bağımsızlık kazanma mücadelesinin lideridir. Hayatı boyunca şiddet ve terörizmi reddetmiştir. Bir suikast sonucu öldürülmüştür. Sivil itaatsizlik akımının en önemli figürüdür.

    MAHATMA GANGHİ (1869-1948) / Büyük yüce ruh anlamına gelen "Mahatma" ünvanına layık görülen Gandi, Hindistan'ın Britanya İmparatorluğu'ndan bağımsızlık kazanma mücadelesinin lideridir. Hayatı boyunca şiddet ve terörizmi reddetmiştir. Bir suikast sonucu öldürülmüştür. Sivil itaatsizlik akımının en önemli figürüdür.

  8. ABRAHAM LİNCOLN (1809- 1865) / "Uşak olmayı istemediğim gibi, uşak kullanmayı da sevmem; benim demokrasi anlayışım budur" sözünün sahibi ünlü Amerikan Başkanı Abraham Lincoln. Hukukçu olarak yetişen Lincoln, "Bir Hayalim Var" sloganı ile seçimi kazanmıştı. Hayali özgür insanların yaşadığı, siyah beyaz ayrımının yapılmadığı bir Amerika'ydı.

    ABRAHAM LİNCOLN (1809- 1865) / "Uşak olmayı istemediğim gibi, uşak kullanmayı da sevmem; benim demokrasi anlayışım budur" sözünün sahibi ünlü Amerikan Başkanı Abraham Lincoln. Hukukçu olarak yetişen Lincoln, "Bir Hayalim Var" sloganı ile seçimi kazanmıştı. Hayali özgür insanların yaşadığı, siyah beyaz ayrımının yapılmadığı bir Amerika'ydı.

  9. MARTİN LUTHER KİNG (1929- 1968) / Irk ayrımı kaldırılsın diye uğraş verdi. "Bir hayalim var" dedi ve ABD tarihindeki en etkili konuşmalardan birini yaptı. Hayali gerçekleşmedi ve bir beyaz tarafından kaldığı otelin balkonunda vurularak öldürüldü.

    MARTİN LUTHER KİNG (1929- 1968) / Irk ayrımı kaldırılsın diye uğraş verdi. "Bir hayalim var" dedi ve ABD tarihindeki en etkili konuşmalardan birini yaptı. Hayali gerçekleşmedi ve bir beyaz tarafından kaldığı otelin balkonunda vurularak öldürüldü.

  10. HRANT DİNK (1954- 2007) / "Ermeni bir Türk vatandaşıydı. Çocukluğu bir yetimhanede geçti. Kendimizi anlatmalıyız kaygısıyla gazete çıkarttı, yazılar yazdı. Ermeni Diasporası'na hizmet etmedi. Tehditler aldı ve bir gün gazetesi AGOS'un önünde suikaste kurban gitti."

    HRANT DİNK (1954- 2007) / "Ermeni bir Türk vatandaşıydı. Çocukluğu bir yetimhanede geçti. Kendimizi anlatmalıyız kaygısıyla gazete çıkarttı, yazılar yazdı. Ermeni Diasporası'na hizmet etmedi. Tehditler aldı ve bir gün gazetesi AGOS'un önünde suikaste kurban gitti."

  11. BENAZİR BUTTO (1953- 2007) / Pakistan'ın kaderi değişmiyor. Askeri darbeler ülkedeki siyaseti yok ediyor. Benazir Butto'nun babası Ali Butto da bir darbe sonrası idam edilmişti. Kızı da sürgün hayatından sonra suikastle ortadan kaldırıldı.

    BENAZİR BUTTO (1953- 2007) / Pakistan'ın kaderi değişmiyor. Askeri darbeler ülkedeki siyaseti yok ediyor. Benazir Butto'nun babası Ali Butto da bir darbe sonrası idam edilmişti. Kızı da sürgün hayatından sonra suikastle ortadan kaldırıldı.