Dünyanın En İlginç Müzesi; Beyin Müzesi

Beyin Müzesi

  1. Yalnız sağlam midesi olanların ziyaret edebileceği müze; Beyin Müzesi.      Peru'da bulunan bu ilginç müze tam 2.912 beyne ve sayısız kafatasına sahip.

    Yalnız sağlam midesi olanların ziyaret edebileceği müze; Beyin Müzesi. Peru'da bulunan bu ilginç müze tam 2.912 beyne ve sayısız kafatasına sahip.

  2. Peru’nun Lima kentinde bulunan Beyin Müzesi, bağlı bulunduğu hastane sayesinde 2.912 sağlıklı ve hastalık geçirmiş beyin toplamış.

    Peru’nun Lima kentinde bulunan Beyin Müzesi, bağlı bulunduğu hastane sayesinde 2.912 sağlıklı ve hastalık geçirmiş beyin toplamış.

  3. Müze farklı bölümlere ayrılmış. Beyinleri geçirdikleri hastalıklara göre enfeksiyon, tümör ve diğer hastalıklar departmanlarında sergiliyorlar. Böylelikle her hastalığın beyindeki etkileri daha gözle görülebilir hale geliyor.

    Müze farklı bölümlere ayrılmış. Beyinleri geçirdikleri hastalıklara göre enfeksiyon, tümör ve diğer hastalıklar departmanlarında sergiliyorlar. Böylelikle her hastalığın beyindeki etkileri daha gözle görülebilir hale geliyor.

  4. Müze bilim insanlarına olduğu kadar halka da açık. İsteyen kişiler gelip ziyaret edebiliyor. Müzenin, kurulduğundan beri her yıl 20.000 civarında ziyaretçisi olmuş.

    Müze bilim insanlarına olduğu kadar halka da açık. İsteyen kişiler gelip ziyaret edebiliyor. Müzenin, kurulduğundan beri her yıl 20.000 civarında ziyaretçisi olmuş.

  5. Enstitünün Nöroloji bölümünden Dr. Diana Rivas müzenin ilk amacının eğitim olduğunu vurguluyor ve “Bu eğitim bilim insanları dışında işi bilim olmayan sıradan insanlar içinde önemli. İnsanlar buraya geldikten sonra ‘ kendime iyi bakmalıyım beynim önemli’ demelerini hedefliyoruz.” Dedi.

    Enstitünün Nöroloji bölümünden Dr. Diana Rivas müzenin ilk amacının eğitim olduğunu vurguluyor ve “Bu eğitim bilim insanları dışında işi bilim olmayan sıradan insanlar içinde önemli. İnsanlar buraya geldikten sonra ‘ kendime iyi bakmalıyım beynim önemli’ demelerini hedefliyoruz.” Dedi.

  6. Ziyaretçilerle beyinler arasında yalnızca bir kavanoz camı var. Hastalıkların beyine etkilerini bütün gerçeklikleriyle görebiliyorlar. Gerçek kafataslarının da bulunduğu alana geldiklerinde ise isterlerse kafataslarına ve diğer kemiklere dokunabiliyor, inceleyebiliyorlar.

    Ziyaretçilerle beyinler arasında yalnızca bir kavanoz camı var. Hastalıkların beyine etkilerini bütün gerçeklikleriyle görebiliyorlar. Gerçek kafataslarının da bulunduğu alana geldiklerinde ise isterlerse kafataslarına ve diğer kemiklere dokunabiliyor, inceleyebiliyorlar.

  7. Fakat müze yetkilileri uyarıyor; ‘Burası çabuk korkan ya da midesi hassas olan insanlara göre bir müze değil’

    Fakat müze yetkilileri uyarıyor; ‘Burası çabuk korkan ya da midesi hassas olan insanlara göre bir müze değil’

  8. Şu ana kadar katılanların çok azı ziyaret esnasında korkmuş ya da kusmuş.

    Şu ana kadar katılanların çok azı ziyaret esnasında korkmuş ya da kusmuş.

  9. Buna rağmen müze girişinde yetkililer bu konuda küçük hatırlatmalarda bulunuyor...

    Buna rağmen müze girişinde yetkililer bu konuda küçük hatırlatmalarda bulunuyor...