Son Kullanma Tarihini Bilmediğiniz Eşyalar

Son Kullanma Tarihini Bilmediğiniz Eşyalar

  1. Ev terliği  <p>    6 ay kullanım süresi vardır. Mantar enfeksiyonunun yayılması için oldukça elverişli olan ev terlikleri mümkün olduğunca yıkanmalıdır.

    Ev terliği

    6 ay kullanım süresi vardır. Mantar enfeksiyonunun yayılması için oldukça elverişli olan ev terlikleri mümkün olduğunca yıkanmalıdır.

  2. Saç fırçası<p>    Saç fırçalarınızı haftada bir temizlemeli, yılda bir ise değiştirmelisiniz.

    Saç fırçası

    Saç fırçalarınızı haftada bir temizlemeli, yılda bir ise değiştirmelisiniz.

  3. Banyo lifleri<p>    6 aydan sonra değişmesi gerekir. Ancak banyo liflerinin süresini uzatmak istiyorsanız bu ürünleri düzenli bir şekilde suda kaynatın. Bakterileri bu şekilde öldürebilirsiniz.

    Banyo lifleri

    6 aydan sonra değişmesi gerekir. Ancak banyo liflerinin süresini uzatmak istiyorsanız bu ürünleri düzenli bir şekilde suda kaynatın. Bakterileri bu şekilde öldürebilirsiniz.

  4. Parfüm<p>    Doğal yağlar içeren parfümler kapalı bir şekilde muhafaza edildiğinde 3 yıl, açık saklandığında ise 2 yıla kadar dayanabilir.

    Parfüm

    Doğal yağlar içeren parfümler kapalı bir şekilde muhafaza edildiğinde 3 yıl, açık saklandığında ise 2 yıla kadar dayanabilir.

  5. Havlu  <p>  1&#8208;3 yıl gibi bir sürede yenilemek gerekir. Bakteri üreten ıslak havluları yıkamak da çözüm olmayabilir.

    Havlu

    1‐3 yıl gibi bir sürede yenilemek gerekir. Bakteri üreten ıslak havluları yıkamak da çözüm olmayabilir.

  6. Yastık<p>    2-3 yıldan sonra yastıklar değiştirilmelidir. Yastıklar evdeki tozu toplar, şekilleri bozulduğu için boyun ağrısına sebep olabilir.

    Yastık

    2-3 yıldan sonra yastıklar değiştirilmelidir. Yastıklar evdeki tozu toplar, şekilleri bozulduğu için boyun ağrısına sebep olabilir.

  7. Baharatlar  <p>  1&#8208;3 yıl kullanım süresi vardır. Baharatlar zamanla tadını ve kokusunu kaybeder.

    Baharatlar

    1‐3 yıl kullanım süresi vardır. Baharatlar zamanla tadını ve kokusunu kaybeder.

  8. Dezenfektanlar<p>    3 aydan sonra dezenfektanlar etkisini kaybetmeye başlar.

    Dezenfektanlar

    3 aydan sonra dezenfektanlar etkisini kaybetmeye başlar.

  9. Banyo Süngerleri<p>    Banyo süngerleri ve lifleri kısa süre içinde bakteri ve mantar biriktirmeye başlar. Kaunatılarak kullanılması gereken bu ürünün kullanım süresi 2 hafta.

    Banyo Süngerleri

    Banyo süngerleri ve lifleri kısa süre içinde bakteri ve mantar biriktirmeye başlar. Kaunatılarak kullanılması gereken bu ürünün kullanım süresi 2 hafta.

  10. Koşu ayakkabıları<p>    1 yıl kullanım süresi vardır. 6 km kadar koştuktan sonra koşu ayakkabıları bozulmaya başlar. Bu da eklemlerinizin daha çok yorulacağı anlamına gelir.

    Koşu ayakkabıları

    1 yıl kullanım süresi vardır. 6 km kadar koştuktan sonra koşu ayakkabıları bozulmaya başlar. Bu da eklemlerinizin daha çok yorulacağı anlamına gelir.

  11. Un<p>    6&#8208;12 ay arasında kullanımı söz konusudur. İyi kalite un 1 yıl kadar dayanırken sıradan unlar 6 ay dayanabilir.

    Un

    6‐12 ay arasında kullanımı söz konusudur. İyi kalite un 1 yıl kadar dayanırken sıradan unlar 6 ay dayanabilir.

  12. Çoklu priz<p>    1-2 yıl kullanım süresi vardır. Çoklu prizlerin bir kapasitesi vardır. Kapasitenin üzerine çıkarsanız ciddi problemlere yol açabilir.

    Çoklu priz

    1-2 yıl kullanım süresi vardır. Çoklu prizlerin bir kapasitesi vardır. Kapasitenin üzerine çıkarsanız ciddi problemlere yol açabilir.

  13. Diş fırçası<p>    3 ay kadar kullanım süreleri vardır. Diş fırçaları sadece eskidiğinde değil aynı zamanda grip ve nezle olduktan sonra da değiştirilmeli. Aksi takdirde tekrar hasta olmanız kaçınılmaz.

    Diş fırçası

    3 ay kadar kullanım süreleri vardır. Diş fırçaları sadece eskidiğinde değil aynı zamanda grip ve nezle olduktan sonra da değiştirilmeli. Aksi takdirde tekrar hasta olmanız kaçınılmaz.

  14. Emzik<p>    2-5 hafta kullanım süresi vardır.Lateks yüzeyde oluşabilecek çatlaklarda mikroplar barınabiliyor. Bu nedenle ne kadar kullanıldığına ve görüntüsüne bakılmaksızın en geç 5 haftada bir değiştirilmelidir.

    Emzik

    2-5 hafta kullanım süresi vardır.Lateks yüzeyde oluşabilecek çatlaklarda mikroplar barınabiliyor. Bu nedenle ne kadar kullanıldığına ve görüntüsüne bakılmaksızın en geç 5 haftada bir değiştirilmelidir.

  15. Oksijenli su    Hidrojen peroksit şişesi açıldıktan 2 ay sonra normal suya dönüşür. Kapalı bir şişe ise bir yıldan fazla rafta tutulmamalıdır.

    Oksijenli su Hidrojen peroksit şişesi açıldıktan 2 ay sonra normal suya dönüşür. Kapalı bir şişe ise bir yıldan fazla rafta tutulmamalıdır.

  16. Sivrisinek kovan losyonlar ve spreyler<p>    2 yıla kadar kullanılabilir, sonrasında etkisiz olurlar.

    Sivrisinek kovan losyonlar ve spreyler

    2 yıla kadar kullanılabilir, sonrasında etkisiz olurlar.

  17. Çocuklar için araç koltukları ise 6-10 yıl arasında eskiyor. Plastiğin eskimesi ve içindeki malzemenin aşınması sebebiyle bu tip ürünler güvenliğini kaybedebiliyor. İkinci el satın alınması pek tavsiye edilmez.

    Çocuklar için araç koltukları ise 6-10 yıl arasında eskiyor. Plastiğin eskimesi ve içindeki malzemenin aşınması sebebiyle bu tip ürünler güvenliğini kaybedebiliyor. İkinci el satın alınması pek tavsiye edilmez.

  18. Yangın söndürücüler<p>    Gerekli bakım ve kontrolleri yapıldığı taktirde 15 yıllık bir ömre sahiptir.

    Yangın söndürücüler

    Gerekli bakım ve kontrolleri yapıldığı taktirde 15 yıllık bir ömre sahiptir.