Bu İcatlar Hayatınızı Değiştirecek!

Bu icatlar hayatınızı değiştirecek!

  1. MP3 çalarınızda müzik dinlemenin yanı sıra şarkı çalmak da ister miydiniz? Samsung tarafından patenti alınan cihazda minyatür bir tuş takımı bulunuyor. Bu da size seçilebilir bir dizi enstrümanın herhangi biriyle en sevdiğiniz eserlerle doğaçlama yapmanıza izin veriyor. Gitar modunda tuşlar 6 tel üzerindeki perdelere benziyor. Siz telleri acemice çalarken hareket dedektörü diğer elinizdeki parmakları algılayacak. Siz tuşlara rastgele basmanıza rağmen şarkıya uyum sağlayıp doğaçlama yaparken cihazın üzerindeki hoparlör kendinizi ses geçirmez bir odada gibi hissetmenize yardım edecek.

    MP3 çalarınızda müzik dinlemenin yanı sıra şarkı çalmak da ister miydiniz? Samsung tarafından patenti alınan cihazda minyatür bir tuş takımı bulunuyor. Bu da size seçilebilir bir dizi enstrümanın herhangi biriyle en sevdiğiniz eserlerle doğaçlama yapmanıza izin veriyor. Gitar modunda tuşlar 6 tel üzerindeki perdelere benziyor. Siz telleri acemice çalarken hareket dedektörü diğer elinizdeki parmakları algılayacak. Siz tuşlara rastgele basmanıza rağmen şarkıya uyum sağlayıp doğaçlama yaparken cihazın üzerindeki hoparlör kendinizi ses geçirmez bir odada gibi hissetmenize yardım edecek.

  2. <p><b>Zihninizi okuyan yastık</b></p>  Güçlü bir şekerleme yapmak pillerinizin yeniden dolması, kendinizi yeniden enerjik hissetmeniz için en iyi yoldur. Fakat öğleden sonra çok fazla uyumak ise kendinizi daha fazla sersemlemiş hissetmenize neden olabilir. Bu nedenle Sony'nin yeni akıllı yastığını deneyin. Yastığın yüzeyine yerleştirilmiş olan bir elektrot siz uyurken başınıza dayanıyor ve beyin dalgalarınızı (nöral aktivitenizdeki ritimleri) izliyor. Uykunun farklı aşamaları farklı beyin dalgası frekanslarıyla ilişkilendirilmiş. Örneğin, rüya gördüğümüz REM uykusu hızlı alfa beyin dalgalarıyla belirlenmiştir.

    Zihninizi okuyan yastık

    Güçlü bir şekerleme yapmak pillerinizin yeniden dolması, kendinizi yeniden enerjik hissetmeniz için en iyi yoldur. Fakat öğleden sonra çok fazla uyumak ise kendinizi daha fazla sersemlemiş hissetmenize neden olabilir. Bu nedenle Sony'nin yeni akıllı yastığını deneyin. Yastığın yüzeyine yerleştirilmiş olan bir elektrot siz uyurken başınıza dayanıyor ve beyin dalgalarınızı (nöral aktivitenizdeki ritimleri) izliyor. Uykunun farklı aşamaları farklı beyin dalgası frekanslarıyla ilişkilendirilmiş. Örneğin, rüya gördüğümüz REM uykusu hızlı alfa beyin dalgalarıyla belirlenmiştir.

  3. <p><b>Kendisini temizleyen dokunmatik ekran</b></p>  Okula giden tüm çocukların bildiği gibi, sıcak ve nemli parmaklar mikrop taşır. Bu nedenle Microsoft, ekranı kaplayacak transparan bir film üzerine ultraviyole ışığı tutarak tüm kir ve kokuları giderecek bir dokunmatik sistem üzerinde patent almaya çalışıyor. Işık filmin her yerini gezecek, bakterileri ve virüsleri öldürüp parmak uçlarınızı dezenfekte edecek. Mikropların aşırı şekilde çoğalmasını önlemek için siz ekrana dokunmayı bıraktıktan sonra bile sistem kendi kendini açabilecek.

    Kendisini temizleyen dokunmatik ekran

    Okula giden tüm çocukların bildiği gibi, sıcak ve nemli parmaklar mikrop taşır. Bu nedenle Microsoft, ekranı kaplayacak transparan bir film üzerine ultraviyole ışığı tutarak tüm kir ve kokuları giderecek bir dokunmatik sistem üzerinde patent almaya çalışıyor. Işık filmin her yerini gezecek, bakterileri ve virüsleri öldürüp parmak uçlarınızı dezenfekte edecek. Mikropların aşırı şekilde çoğalmasını önlemek için siz ekrana dokunmayı bıraktıktan sonra bile sistem kendi kendini açabilecek.

  4. Yüksek çözünürlüklü grafikler ve hareket kontrolleri artık oyunları gerçekçi bir deneyime çeviriyor. Fakat, şimdi Microsoft oturma odanızı tümüyle hareketle doldurarak bu deneyimi bir adım daha ileri taşımayı düşünüyor. Dünya teknoloji devi bu yeni teknolojisi için patent başvurusunda bulundu. Yeni teknolojide odanızın 4 duvarı da tahrip edici bir savaş adası ya da otomobil yarışı pistine dönüşebilecek.

    Yüksek çözünürlüklü grafikler ve hareket kontrolleri artık oyunları gerçekçi bir deneyime çeviriyor. Fakat, şimdi Microsoft oturma odanızı tümüyle hareketle doldurarak bu deneyimi bir adım daha ileri taşımayı düşünüyor. Dünya teknoloji devi bu yeni teknolojisi için patent başvurusunda bulundu. Yeni teknolojide odanızın 4 duvarı da tahrip edici bir savaş adası ya da otomobil yarışı pistine dönüşebilecek.

  5. <p><b>Glukoz lensleri</b></p>  Yeni kontak lensler özellikle şeker hastaları için geliştirildi.

    Glukoz lensleri

    Yeni kontak lensler özellikle şeker hastaları için geliştirildi.

  6. Özel bir kimyasal jel ile tasarlanan lensler, takan kişinin glukoz seviyesini renk değiştirerek haber veriyor ve kişinin düzenli test için kan aldırmaya ihtiyacı olup olmadığını tespit ediyor.

    Özel bir kimyasal jel ile tasarlanan lensler, takan kişinin glukoz seviyesini renk değiştirerek haber veriyor ve kişinin düzenli test için kan aldırmaya ihtiyacı olup olmadığını tespit ediyor.

  7. <p><b>Elektro holografik görüntü</b></p>  Bu yeni teknoloji oldukça açıklayıcı. 3 boyutlu gözlük olmadan insanların 3 boyutlu görüntüleri görmesini sağlıyor. Görüntüyü izleyen kişi görüntünün etrafında dolanırsa o nesneyi tüm açılardan görebiliyor.

    Elektro holografik görüntü

    Bu yeni teknoloji oldukça açıklayıcı. 3 boyutlu gözlük olmadan insanların 3 boyutlu görüntüleri görmesini sağlıyor. Görüntüyü izleyen kişi görüntünün etrafında dolanırsa o nesneyi tüm açılardan görebiliyor.

  8. Clearview Trafik Grubu isimli yol güvenliğe ve ışıklandırma konusunda uzman bir şirket, yollar için bir ışık sensörü, işlemci ve geleneksel reflektörün yanında bir ışık kaynağını kapsayan akıllı kedi gözleri tasarları ve bunun için patent başvurusunda bulundu. Bu sistem kedi gözlerinin otomobillerden gelen ışığı izlemelerine ve dışarı yayacakları ışığı hesaplamalarına imkan veriyor. Böylece her sürücü, kendi farları ne kadar güçlü olursa olsun kedi gözlerinden gelen ışığı aynı miktarda görecek.

    Clearview Trafik Grubu isimli yol güvenliğe ve ışıklandırma konusunda uzman bir şirket, yollar için bir ışık sensörü, işlemci ve geleneksel reflektörün yanında bir ışık kaynağını kapsayan akıllı kedi gözleri tasarları ve bunun için patent başvurusunda bulundu. Bu sistem kedi gözlerinin otomobillerden gelen ışığı izlemelerine ve dışarı yayacakları ışığı hesaplamalarına imkan veriyor. Böylece her sürücü, kendi farları ne kadar güçlü olursa olsun kedi gözlerinden gelen ışığı aynı miktarda görecek.

  9. Denizlerdeki fırtınaları yavaşlatan cihaz birbirine bağlı bir dizi plakadan meydana geliyor. Bu plakalar okyanusun her mil karesini kapsayacak yüzen bir ağ oluşturuyor. Fırtına anında kauçuk veya plastik gibi yüzen materyaller kuran levhalar, insansız uzaktan kumandalı gemi filosu tarafından fırtına yolunun içine çekiliyor. Sistem fırtına oluşumunda önemli kriter olan okyanus ile atmosfer arasında bir bariyer oluşturarak, sıcak ve nemli havanın artışını önleyerek fırtınanın gücünü zayıflatacak.

    Denizlerdeki fırtınaları yavaşlatan cihaz birbirine bağlı bir dizi plakadan meydana geliyor. Bu plakalar okyanusun her mil karesini kapsayacak yüzen bir ağ oluşturuyor. Fırtına anında kauçuk veya plastik gibi yüzen materyaller kuran levhalar, insansız uzaktan kumandalı gemi filosu tarafından fırtına yolunun içine çekiliyor. Sistem fırtına oluşumunda önemli kriter olan okyanus ile atmosfer arasında bir bariyer oluşturarak, sıcak ve nemli havanın artışını önleyerek fırtınanın gücünü zayıflatacak.

  10. <p><b>Quadski</b></p>  Quadski bir düğmeyle beş saniyede jet skiye veya dört tekerlekli bir araca dönüşebiliyor. Araç hem karada hem de denizde 65 kilometre hıza çıkabiliyor. Araçta 4 silindirli bir motor bulunuyor.

    Quadski

    Quadski bir düğmeyle beş saniyede jet skiye veya dört tekerlekli bir araca dönüşebiliyor. Araç hem karada hem de denizde 65 kilometre hıza çıkabiliyor. Araçta 4 silindirli bir motor bulunuyor.

  11. <p><b>Plane Hoover Craft Hybrid</b></p>  Bu sıradışı cihaz sayesinde rahatça uçabiliyor ve bulutların arasında süzülebiliyorsunuz. Havada uçmasının yanında bu cihaz yüzebiliyor da. Cihazda uçaktakine benzer kanat aralığı var.

    Plane Hoover Craft Hybrid

    Bu sıradışı cihaz sayesinde rahatça uçabiliyor ve bulutların arasında süzülebiliyorsunuz. Havada uçmasının yanında bu cihaz yüzebiliyor da. Cihazda uçaktakine benzer kanat aralığı var.

  12. İnsansı robotların birçok farklı modeli Japonya'da üretildi. Bunlardan bazıları insan davranışlarına benziyor. Henüz prototipleri üretilen robotların birçok alanda kullanılması bekleniyor.

    İnsansı robotların birçok farklı modeli Japonya'da üretildi. Bunlardan bazıları insan davranışlarına benziyor. Henüz prototipleri üretilen robotların birçok alanda kullanılması bekleniyor.

  13. <p><b>Robot yılan</b></p>  Bu askeri robot gözetleme yapmak için konuşlanacak. Veri toplamak için düşman hattının arkasındaki diğer bölgeler ile kanalizasyonlara girebiliyor. İleriki yıllarda çıkacak modellerde ise bu görevinin yanı sıra mayın da taşıması düşünülüyor.

    Robot yılan

    Bu askeri robot gözetleme yapmak için konuşlanacak. Veri toplamak için düşman hattının arkasındaki diğer bölgeler ile kanalizasyonlara girebiliyor. İleriki yıllarda çıkacak modellerde ise bu görevinin yanı sıra mayın da taşıması düşünülüyor.

  14. <p><b>TEHLİKE, OTOMOBİL KAPISI!</b></p>  İki otomobilin arasında bisiklet sürerken kapı aniden açılabilir. Böyle bir durumda ya direksiyonu kırıp yolunuza devam edersiniz ya da çok kötü bir şekilde kapıya çarparsınız. Fakat artık Alman şirketi Bosch kapının açılıp açılmayacağını bisikletliye ya da yayaya uyarı olarak bildiren bir sistemin patentini almayı bekliyor. Bu şekilde yayalar ve bisiklet sürücüleri doğru zamanda kaçmak için vakit kazanacak.

    TEHLİKE, OTOMOBİL KAPISI!

    İki otomobilin arasında bisiklet sürerken kapı aniden açılabilir. Böyle bir durumda ya direksiyonu kırıp yolunuza devam edersiniz ya da çok kötü bir şekilde kapıya çarparsınız. Fakat artık Alman şirketi Bosch kapının açılıp açılmayacağını bisikletliye ya da yayaya uyarı olarak bildiren bir sistemin patentini almayı bekliyor. Bu şekilde yayalar ve bisiklet sürücüleri doğru zamanda kaçmak için vakit kazanacak.

  15. Teknoloji sadece bisikletli otomobile çarpacak kadar yaklaştığında uyarı veriyor. Radar veya infrared sensörleri yakındaki yayayı ya da bisiklet üzerindeki kişiyi tespit edecek. Sistem kapının açılacağına inanırsa (emniyet kemerinin açıldığını ya da elin kapı koluna doğru uzandığını algılayınca) alarm çalacak.

    Teknoloji sadece bisikletli otomobile çarpacak kadar yaklaştığında uyarı veriyor. Radar veya infrared sensörleri yakındaki yayayı ya da bisiklet üzerindeki kişiyi tespit edecek. Sistem kapının açılacağına inanırsa (emniyet kemerinin açıldığını ya da elin kapı koluna doğru uzandığını algılayınca) alarm çalacak.

  16. <p><b>GÜNEŞLE DOST RADYATÖRLER</b></p>  Radyatörler genellikle camdan gelen soğuk havayı önlemek için pencerelerin altına monte edilir. Radyatöre fotovoltaik hücre yerleştirilirse, bu radyatörler gelen güneş ısısını depolayacak ve bunu bir pili şarj etmek için elektriğe dönüştürecek. Bu elektrik ile cep telefonlarınızın ya da tabletlerinizin şarjını bile doldurabileceksiniz.

    GÜNEŞLE DOST RADYATÖRLER

    Radyatörler genellikle camdan gelen soğuk havayı önlemek için pencerelerin altına monte edilir. Radyatöre fotovoltaik hücre yerleştirilirse, bu radyatörler gelen güneş ısısını depolayacak ve bunu bir pili şarj etmek için elektriğe dönüştürecek. Bu elektrik ile cep telefonlarınızın ya da tabletlerinizin şarjını bile doldurabileceksiniz.

  17. <p><b>SEYEHAT VERİLERİ ÖZELLEŞECEK</b></p>  Uçakla seyahat etmek biraz zorlu olabilir. Havaalanında uçuş bilginize ulaşmak için takip ettiğiniz ekranlar, uçağınıza ulaşmak için girdiğiniz anlaşılması zor ve sonsuz labirent koridorlar sizi uçağı kaçırma korkusuyla birlikte oldukça zorlar. Ancak çok yakında size özel hazırlanacak olan seyahat bilgisi görüntüleme sistemleri sayesinde bu zorluklarla hiç karşılaşmayacaksınız.

    SEYEHAT VERİLERİ ÖZELLEŞECEK

    Uçakla seyahat etmek biraz zorlu olabilir. Havaalanında uçuş bilginize ulaşmak için takip ettiğiniz ekranlar, uçağınıza ulaşmak için girdiğiniz anlaşılması zor ve sonsuz labirent koridorlar sizi uçağı kaçırma korkusuyla birlikte oldukça zorlar. Ancak çok yakında size özel hazırlanacak olan seyahat bilgisi görüntüleme sistemleri sayesinde bu zorluklarla hiç karşılaşmayacaksınız.

  18. Amerikan iletişim ve mühendislik şirketi Aeronautical Radio Incoporated (ARINC), yolcunun seyahat dokümanlarını tarayacak ve buna göre farklı kaynaklardan aldığı detayları çizerek kişinin yolculuğu hakkındaki bilgileri görüntüleyecek bir cihaz için patent başvurusunda bulundu. Şirket bu sayede sistemlerin seyahat eden yolculara en son uçus statüsü, güvenlikte tahmini bekleme süresi, gideceği noktadaki hava durumu gibi ilave bilgileri sunacağını öngörüyor. Bu üniteler tren istasyonları ve otomobil kiralama ofisleri gibi yerlerde de kullanılabilecek.

    Amerikan iletişim ve mühendislik şirketi Aeronautical Radio Incoporated (ARINC), yolcunun seyahat dokümanlarını tarayacak ve buna göre farklı kaynaklardan aldığı detayları çizerek kişinin yolculuğu hakkındaki bilgileri görüntüleyecek bir cihaz için patent başvurusunda bulundu. Şirket bu sayede sistemlerin seyahat eden yolculara en son uçus statüsü, güvenlikte tahmini bekleme süresi, gideceği noktadaki hava durumu gibi ilave bilgileri sunacağını öngörüyor. Bu üniteler tren istasyonları ve otomobil kiralama ofisleri gibi yerlerde de kullanılabilecek.

  19. <p><b>BİLGİSAYARLI LAND ROVER</b></p>  Land Rover'lar zorlu araziyle mücadele etme yeteneğiyle biliniyor ve yakında Land Roverlar sürücünün çetin yollarda köşeyi dönmesine yardım edecek bilgisayarlı beyine sahip olacak. İngiliz otomobil üreticisi otomobilin karşı karşıya geldiği zeminin türünü otomatik olarak tespit eden sistem geliştirmeye ağırlık veriyor.

    BİLGİSAYARLI LAND ROVER

    Land Rover'lar zorlu araziyle mücadele etme yeteneğiyle biliniyor ve yakında Land Roverlar sürücünün çetin yollarda köşeyi dönmesine yardım edecek bilgisayarlı beyine sahip olacak. İngiliz otomobil üreticisi otomobilin karşı karşıya geldiği zeminin türünü otomatik olarak tespit eden sistem geliştirmeye ağırlık veriyor.

  20. Sistem bunu önündeki arazının görüntüsünü analiz ederek ve renk ile doku detaylarını ayırarak yapacak. Sistem daha sonra otomobilin GPS lokasyonuyla coğrafik zemin tipi verilerini karşılaştırarak sonucu kontrol edecek. Zemin tespit edilince, Land Rover direksiyonu, freni, ve süspansiyon ayarlarını buna göre ayarlayacak. Örneğin çim, çakıl ya da karlı yollarda, sürücünün kayma riskini azaltmak için araç düşük sürtünme moduna geçecek.

    Sistem bunu önündeki arazının görüntüsünü analiz ederek ve renk ile doku detaylarını ayırarak yapacak. Sistem daha sonra otomobilin GPS lokasyonuyla coğrafik zemin tipi verilerini karşılaştırarak sonucu kontrol edecek. Zemin tespit edilince, Land Rover direksiyonu, freni, ve süspansiyon ayarlarını buna göre ayarlayacak. Örneğin çim, çakıl ya da karlı yollarda, sürücünün kayma riskini azaltmak için araç düşük sürtünme moduna geçecek.

  21. <p><b>3 BOYUTLU BİR DÜNYA ÇİZ</b></p>  Disney Them Parks çok yakında kendi 3 boyutlu animasyon filminizde sizi yıldız yapacak. Disney'in 3D çizim sistemi tuttuğunuz sihirli çubuğu takip etmek için izleme cihazlarını kullanıyor. Elinizdeki çubuğu hareket ettirince bir nesne 3 boyutlu gözlüklerle görünebilen ekran üzerinde taslak çizecek. Sistem sizin 3 boyutlu olarak filminizi çekecek ve sonra aksiyon sahnesine sizi ekleyecek. Örneğin, siz elinizdeki çubuğu derin bir dere üzerine köprü çizmek için kullanacaksınız.

    3 BOYUTLU BİR DÜNYA ÇİZ

    Disney Them Parks çok yakında kendi 3 boyutlu animasyon filminizde sizi yıldız yapacak. Disney'in 3D çizim sistemi tuttuğunuz sihirli çubuğu takip etmek için izleme cihazlarını kullanıyor. Elinizdeki çubuğu hareket ettirince bir nesne 3 boyutlu gözlüklerle görünebilen ekran üzerinde taslak çizecek. Sistem sizin 3 boyutlu olarak filminizi çekecek ve sonra aksiyon sahnesine sizi ekleyecek. Örneğin, siz elinizdeki çubuğu derin bir dere üzerine köprü çizmek için kullanacaksınız.

  22. <p><b>GOOGLE'IN TİTREŞİMLİ GÖZLÜKLERİ</b></p>  Google Project Glass artırılmış, zenginleştirilmiş gerçeklik ürünüdür. Size şeffaf lensler aracılığı haritalar, mesajlar ya da trenlerin sefer saatleri gibi birçok konuda bilgi akışı sağlayacak. Şimdi Google bu gözlüğü takanların sesleri de nasıl dinleyebileceklerini açıkladı. Fakat kulaklıklar çok büyük olabiliyor. Şirket ses dalgalarının doğrudan kulaklarınıza geçmesini sağlayacak bir sistem planlıyor.

    GOOGLE'IN TİTREŞİMLİ GÖZLÜKLERİ

    Google Project Glass artırılmış, zenginleştirilmiş gerçeklik ürünüdür. Size şeffaf lensler aracılığı haritalar, mesajlar ya da trenlerin sefer saatleri gibi birçok konuda bilgi akışı sağlayacak. Şimdi Google bu gözlüğü takanların sesleri de nasıl dinleyebileceklerini açıkladı. Fakat kulaklıklar çok büyük olabiliyor. Şirket ses dalgalarının doğrudan kulaklarınıza geçmesini sağlayacak bir sistem planlıyor.