Çocuklarınıza Asla Anlatamayacaksınız

Çocuklarımızın asla anlayamayacağı 10 nostaljik ürün

  1. Teknoloji o denli hızlı ilerliyor ki, bundan oldukça kısa bir süre önce gündelik hayatımızın tam ortasında yer alan bazı ürünlerin artık yüzüne bakmaz olduk. Video kasetler, cd ve kaset çalarlar ve çevirmeli internet bağlantıları... 90'lı yılların sonlarına doğru dünyaya gelen kuşağın asla bilemeyeceği ve belki de adını bile duymadığı bazı teknolojiler, çoktan nostaljik birer obje haline geldi. Gelin isterseniz çocuklarınızın nasıl kullanıldığını ve ne işe yaradıklarını asla anlayamayacakları o nostaljik ürünler arasında keyifli bir yolculuğa çıkalım...

    Teknoloji o denli hızlı ilerliyor ki, bundan oldukça kısa bir süre önce gündelik hayatımızın tam ortasında yer alan bazı ürünlerin artık yüzüne bakmaz olduk. Video kasetler, cd ve kaset çalarlar ve çevirmeli internet bağlantıları... 90'lı yılların sonlarına doğru dünyaya gelen kuşağın asla bilemeyeceği ve belki de adını bile duymadığı bazı teknolojiler, çoktan nostaljik birer obje haline geldi. Gelin isterseniz çocuklarınızın nasıl kullanıldığını ve ne işe yaradıklarını asla anlayamayacakları o nostaljik ürünler arasında keyifli bir yolculuğa çıkalım...

  2. <p><b>1- Disketler</b></p>  Bilgisayarların hayatımıza yeni yeni girmeye başladığı o dönemlerde disketler belki de en değerli teknolojik varlıklarımızdı. Ortalama 1.44 mb'lık verilerin saklanabildiği bu cihazların içine neler sığdırmadık ki? Disketler, yerlerini çok kısa bir süre içerisinde 1 terabayt'lık veri depolama teknolojilerine bıraktı.

    1- Disketler

    Bilgisayarların hayatımıza yeni yeni girmeye başladığı o dönemlerde disketler belki de en değerli teknolojik varlıklarımızdı. Ortalama 1.44 mb'lık verilerin saklanabildiği bu cihazların içine neler sığdırmadık ki? Disketler, yerlerini çok kısa bir süre içerisinde 1 terabayt'lık veri depolama teknolojilerine bıraktı.

  3. <p><b>2- VCR Video kaydediciler</b></p>     TV'de çok sevdiğimiz bir film varsa eğer, hemen onu video kayıt cihazlarımız yarımıyla kasetlere kaydedip arşivimizin en güzide yerine yerleştirmeyenimiz yoktur. Ancak, bu esnada başka bir filmin üzerine kayıt yapmak da bazen ufak çaplı aile facilarına sebebiyet verebiliyordu.

    2- VCR Video kaydediciler

    TV'de çok sevdiğimiz bir film varsa eğer, hemen onu video kayıt cihazlarımız yarımıyla kasetlere kaydedip arşivimizin en güzide yerine yerleştirmeyenimiz yoktur. Ancak, bu esnada başka bir filmin üzerine kayıt yapmak da bazen ufak çaplı aile facilarına sebebiyet verebiliyordu.

  4. <p><b>3- Video kiralama dükkanları</b></p>     Sonraların yerini dvd ve vcd kiralama merkezlerine bıraksa da, kasetçilerin nostaljisinin yerini hiçbirisi tutamazdı herhalde...

    3- Video kiralama dükkanları

    Sonraların yerini dvd ve vcd kiralama merkezlerine bıraksa da, kasetçilerin nostaljisinin yerini hiçbirisi tutamazdı herhalde...

  5. <p><b>4- Filmli fotoğraf makinaları</b></p>     O zamanlar fotoğraf çekmek, bugün olduğu kadar zahmetsiz ve kolay değildi. Çektiğiniz fotoğrafı görmek için, makinadaki filmin dolmasını beklemek bazen bir ömür gibi gelirdi. Artık akıllı telefonlar ile herkes birer Ara Güler.

    4- Filmli fotoğraf makinaları

    O zamanlar fotoğraf çekmek, bugün olduğu kadar zahmetsiz ve kolay değildi. Çektiğiniz fotoğrafı görmek için, makinadaki filmin dolmasını beklemek bazen bir ömür gibi gelirdi. Artık akıllı telefonlar ile herkes birer Ara Güler.

  6. <p><b>5- Karışık müzik kasetleri</b></p>     Favori şarkılarımızın yer aldığı "karışık" müzik kasetleri aylarca sıkılmadan walkman'lerimiz yardımıyla dinlenirdi. Şimdi iPhone'larındaki listede binlerce şarkı bulunan gençler daha mı şanslı acaba?

    5- Karışık müzik kasetleri

    Favori şarkılarımızın yer aldığı "karışık" müzik kasetleri aylarca sıkılmadan walkman'lerimiz yardımıyla dinlenirdi. Şimdi iPhone'larındaki listede binlerce şarkı bulunan gençler daha mı şanslı acaba?

  7. <p><b>6- Çevirmeli internet bağlantısı</b></p>     Şimdiki gençler, bundan 10 sene önce bir internete bağlanma 'seansı'na tanık olsalar, uzaylı istilası altında olduklarını düşünürlerdi büyük ihtimalle. Bağlantı sırasında çıkan ses ve bağlanma süresinni uzunluğu, teknolojiyi sevmek için önemli bir neden herhalde. Üstelik, telefon çaldığı zaman bağlantıyı kesme zorunluluğu, olup olmadık zamanlarda arayan akrabalara karşı gizliden gizliye kin besleme sebebiydi belki de...

    6- Çevirmeli internet bağlantısı

    Şimdiki gençler, bundan 10 sene önce bir internete bağlanma 'seansı'na tanık olsalar, uzaylı istilası altında olduklarını düşünürlerdi büyük ihtimalle. Bağlantı sırasında çıkan ses ve bağlanma süresinni uzunluğu, teknolojiyi sevmek için önemli bir neden herhalde. Üstelik, telefon çaldığı zaman bağlantıyı kesme zorunluluğu, olup olmadık zamanlarda arayan akrabalara karşı gizliden gizliye kin besleme sebebiydi belki de...

  8. <p><b>7- Faks cihazları</b></p>     Hala günlük hayatımızda kullanılır durumda olsa da, e-posta ve internetin yaygın olmadığı zamanlarda daha da yaygın bir şekilde kullanılırdı faks makineleri.

    7- Faks cihazları

    Hala günlük hayatımızda kullanılır durumda olsa da, e-posta ve internetin yaygın olmadığı zamanlarda daha da yaygın bir şekilde kullanılırdı faks makineleri.

  9. <p><b>8- Açılması dakikalarca süren bilgisayarlar</b></p>     Mavi ekran ve ilginç kodları ile birlikte açılması dakikalarca süren bilgisayarlarını yerini günümüzde süper hızlı ultrabook'lar aldı.

    8- Açılması dakikalarca süren bilgisayarlar

    Mavi ekran ve ilginç kodları ile birlikte açılması dakikalarca süren bilgisayarlarını yerini günümüzde süper hızlı ultrabook'lar aldı.

  10. <p><b>9- Ekran koruyucular</b></p>     Bir zamanlar, havalı ve nadir bulunan ekran koruyucular ile bilgisayarlarımızı süslemek oldukça önemliydi. Ancak bu devirde hala ekran koruyucu kullanan kaldı mı?

    9- Ekran koruyucular

    Bir zamanlar, havalı ve nadir bulunan ekran koruyucular ile bilgisayarlarımızı süslemek oldukça önemliydi. Ancak bu devirde hala ekran koruyucu kullanan kaldı mı?