Servetlerini Çocuklarına Bırakmayacaklar!

Servetlerini çocuklarına bırakmayacaklar!

  1. Servetlerini çocuklarına bırakmayacaklar!     İş dünyasının önde gelen bazı isimleri servetlerinin büyük bir kısmını hayır kurumlarına bağışladıkları için çocuklarına miras bırakmayacaklar. İşte o isimler.    T. Boone Pickens... Teksaslı petrol ve doğalgaz devi Pickens, servetinin yarısını hayırseverlik faaliyetlerine bağışlayacağını açıklayan işadamlarından biri.

    Servetlerini çocuklarına bırakmayacaklar! İş dünyasının önde gelen bazı isimleri servetlerinin büyük bir kısmını hayır kurumlarına bağışladıkları için çocuklarına miras bırakmayacaklar. İşte o isimler. T. Boone Pickens... Teksaslı petrol ve doğalgaz devi Pickens, servetinin yarısını hayırseverlik faaliyetlerine bağışlayacağını açıklayan işadamlarından biri.

  2. George Lucas... Yıldız Savaşları serisinin ünlü yönetmeni Lucas da servetini hayırseverlik vakıflarına bırakacaklardan.

    George Lucas... Yıldız Savaşları serisinin ünlü yönetmeni Lucas da servetini hayırseverlik vakıflarına bırakacaklardan.

  3. Andrew Lloyd Webber... İngiliz müzisyen de servetini çocuklarına bırakmayacaklardan.

    Andrew Lloyd Webber... İngiliz müzisyen de servetini çocuklarına bırakmayacaklardan.

  4. John Arnold... Hedge fon yöneticisi Arnold, henüz 41 yaşında olmasına rağmen fonunu kapattı ve 4 milyar dolarlık servetin sahibi oldu. Arnold mal varlığının büyük bir kısmını hayır kuruluşlarına bağışlayacağını ifade etti.

    John Arnold... Hedge fon yöneticisi Arnold, henüz 41 yaşında olmasına rağmen fonunu kapattı ve 4 milyar dolarlık servetin sahibi oldu. Arnold mal varlığının büyük bir kısmını hayır kuruluşlarına bağışlayacağını ifade etti.

  5. Ted Turner... Medya patronu Ted Turner, ABD’nin en hayırsever işadamlarından biri.

    Ted Turner... Medya patronu Ted Turner, ABD’nin en hayırsever işadamlarından biri.

  6. Nigella Lawson... İngiltere’nin en önemli ekran yüzlerinden, aşçılık kitaplarıyla da en çok satan yazarlardan Lawson da mal varlığını çocukları ve ailesi yerine yardımseverlik vakıflarına bırakacağını açıkladı.

    Nigella Lawson... İngiltere’nin en önemli ekran yüzlerinden, aşçılık kitaplarıyla da en çok satan yazarlardan Lawson da mal varlığını çocukları ve ailesi yerine yardımseverlik vakıflarına bırakacağını açıkladı.

  7. Chucky Feeney... Havaalanlarındaki Duty Free mağazalarının kurucusu olan Feeney de hayırsever işadamları arasında yer alıyor.

    Chucky Feeney... Havaalanlarındaki Duty Free mağazalarının kurucusu olan Feeney de hayırsever işadamları arasında yer alıyor.

  8. Bernard Marcus... ABD’li dev şirket Home Depot’un kurucusu olan Marcus, şirketi arayıcılığıyla elde ettiği 1,5 milyar dolarlık servetinin büyük bir kısmını eğitim amaçlı kurduğu vakfa devredeceğini açıkladı.

    Bernard Marcus... ABD’li dev şirket Home Depot’un kurucusu olan Marcus, şirketi arayıcılığıyla elde ettiği 1,5 milyar dolarlık servetinin büyük bir kısmını eğitim amaçlı kurduğu vakfa devredeceğini açıkladı.

  9. Jackie Chan... Hollywood yıldızı Jackie Chan de aktörler içinde yardımseverlik işleriyle en çok ilgilenenlerin başında yer alıyor.

    Jackie Chan... Hollywood yıldızı Jackie Chan de aktörler içinde yardımseverlik işleriyle en çok ilgilenenlerin başında yer alıyor.

  10. Bill Gates... Milyarder iş adamları içinde vakıf kurarak yardımseverlik işlerine en çok önem veren isimlerden biri olan Bill Gates, servetinin tamamını yakınını yardıma muhtaçlara verme sözü vermişti.

    Bill Gates... Milyarder iş adamları içinde vakıf kurarak yardımseverlik işlerine en çok önem veren isimlerden biri olan Bill Gates, servetinin tamamını yakınını yardıma muhtaçlara verme sözü vermişti.

  11. Gina Rinehart... Avustralyalı madencilik devi Gina Rinehart da servetini hayırseverlik kuruluşlarına bağışlayacağını açıklayan milyarder arasında yer alıyor.

    Gina Rinehart... Avustralyalı madencilik devi Gina Rinehart da servetini hayırseverlik kuruluşlarına bağışlayacağını açıklayan milyarder arasında yer alıyor.

  12. Rock yıldızı Gene Simmons... Müzik dünyasına 1980’li yıllarda damgasını vuran Rock müzik grubu KISS’in gitarcısı Gene Simmons, ABD tarihinin en çok satan albümlerini imza atan grubuyla yaşadığı başarılı yılların ardından hatırı sayılır bir servetin sahibi oldu. Simmons, 300 milyon dolarlık kısmını ismini açıklamadığı bir vakfa bırakacağını duyurmuştu.

    Rock yıldızı Gene Simmons... Müzik dünyasına 1980’li yıllarda damgasını vuran Rock müzik grubu KISS’in gitarcısı Gene Simmons, ABD tarihinin en çok satan albümlerini imza atan grubuyla yaşadığı başarılı yılların ardından hatırı sayılır bir servetin sahibi oldu. Simmons, 300 milyon dolarlık kısmını ismini açıklamadığı bir vakfa bırakacağını duyurmuştu.

  13. Michael Bloomberg... New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, aylık formalite olarak 1 dolar maaş alıyor ve her yıl hayırseverlik kuruluşlarına önemli ölçüde bağış da bulunuyor. Bloomberg, vasiyet olarak ölümünden sonra mal varlığının neredeyse tamamını yardım kuruluşuna devredileceğini açıkladı.

    Michael Bloomberg... New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, aylık formalite olarak 1 dolar maaş alıyor ve her yıl hayırseverlik kuruluşlarına önemli ölçüde bağış da bulunuyor. Bloomberg, vasiyet olarak ölümünden sonra mal varlığının neredeyse tamamını yardım kuruluşuna devredileceğini açıkladı.

  14. Pierre Omidyar... E-ticaret sitesi Ebay’in kurucusu Pierre Omidyar, 31 yaşında milyarder olmasının ardından bütün kazancını hayır kurumlarına bağışlamaya başladı. Şu anda üç çocuk sahibi olan yatırımcının ailesine ne kadar para ayırdığı tam olarak bilinmese de 2010 yılından bu yana Bill Gates’in hayırseverlik vakfının eşiyle birlikte en büyük destekçisi.

    Pierre Omidyar... E-ticaret sitesi Ebay’in kurucusu Pierre Omidyar, 31 yaşında milyarder olmasının ardından bütün kazancını hayır kurumlarına bağışlamaya başladı. Şu anda üç çocuk sahibi olan yatırımcının ailesine ne kadar para ayırdığı tam olarak bilinmese de 2010 yılından bu yana Bill Gates’in hayırseverlik vakfının eşiyle birlikte en büyük destekçisi.

  15. Warren Buffett... Dünyanın en büyük yatırımcılarından biri olarak bilinen iş dünyası efsanesi Warren Buffett, servetinin yüzde 99’nunu hayır kurumlarına bağışlayacak. Buffett çocukları için endişeli değil. Daha önce verdiği röportajlarından birinde konuyla ilgili olarak, “Onlara herşeyi yapabilecekleri kadarını zaten bıraktım” demişti.

    Warren Buffett... Dünyanın en büyük yatırımcılarından biri olarak bilinen iş dünyası efsanesi Warren Buffett, servetinin yüzde 99’nunu hayır kurumlarına bağışlayacak. Buffett çocukları için endişeli değil. Daha önce verdiği röportajlarından birinde konuyla ilgili olarak, “Onlara herşeyi yapabilecekleri kadarını zaten bıraktım” demişti.