Renk Körleri Dünyayı Nasıl Görüyor?

Dünyayı nasıl görüyor?

  1. Renk körlerinin hayatı hiç de kolay değil, dünya nüfusunun yüzde 99'u sağlıklı renk görüsüne sahipken geriye kalanlar dünyayı çok farklı bir gözle görüyor. Renk körlüğü tamamen siyah beyaz görme anlamına gelmez Kadınların 200 de 1'i erkeklerin 12'de 1'i bir şekilde renkleri tam olarak göremiyor.

    Renk körlerinin hayatı hiç de kolay değil, dünya nüfusunun yüzde 99'u sağlıklı renk görüsüne sahipken geriye kalanlar dünyayı çok farklı bir gözle görüyor. Renk körlüğü tamamen siyah beyaz görme anlamına gelmez Kadınların 200 de 1'i erkeklerin 12'de 1'i bir şekilde renkleri tam olarak göremiyor.

  2. Renk körlüğünün en yaygın türü Deuteranomalia'dır. Erkeklerin yaklaşık% 4.63'ü ve kadınların% 0.36'sı bu tür bir renk görme eksikliği yaşamaktadır ve çoğu farkında bile değildir. Deuteranomalia'ya sahip insanlar, özellikle yeşil ve kırmızı gibi renklerde daha hafif bir renk paleti olarak görüyorlar.

    Renk körlüğünün en yaygın türü Deuteranomalia'dır. Erkeklerin yaklaşık% 4.63'ü ve kadınların% 0.36'sı bu tür bir renk görme eksikliği yaşamaktadır ve çoğu farkında bile değildir. Deuteranomalia'ya sahip insanlar, özellikle yeşil ve kırmızı gibi renklerde daha hafif bir renk paleti olarak görüyorlar.

  3. Protanopia'ya sahip birisi, yeşil ve kırmızı tonların tümünü soluk görürür; sarı ve mavi tonlar büyük ölçüde etkilenmez. Erkeklerin yaklaşık% 1'i bu tür KVH'u yaşamaktadır.

    Protanopia'ya sahip birisi, yeşil ve kırmızı tonların tümünü soluk görürür; sarı ve mavi tonlar büyük ölçüde etkilenmez. Erkeklerin yaklaşık% 1'i bu tür KVH'u yaşamaktadır.

  4. Tritanopya'lı insanlar renkleri yeşilimsi / pembe bir tonla görürler. renk körlüğünün Çok nadir bir biçimidir ve erkeklerin ve kadınların sadece% 0.0001'ini etkilediğine inanılıyor.

    Tritanopya'lı insanlar renkleri yeşilimsi / pembe bir tonla görürler. renk körlüğünün Çok nadir bir biçimidir ve erkeklerin ve kadınların sadece% 0.0001'ini etkilediğine inanılıyor.

  5. Toplam renk körlüğü veya Tek Renklilik, renk görme eksikliğinin en nadir biçimi. Buna sahip insanlar sadece siyah beyaz olarak görebilir ancak dünya nüfusunun yalnızca% 0,00003'ünün bu özel durumdan etkilendiği tahmin edilmektedir.

    Toplam renk körlüğü veya Tek Renklilik, renk görme eksikliğinin en nadir biçimi. Buna sahip insanlar sadece siyah beyaz olarak görebilir ancak dünya nüfusunun yalnızca% 0,00003'ünün bu özel durumdan etkilendiği tahmin edilmektedir.

  6. İşte gündelik hayatta renk körlerinin yaşadıkları ve gördükleri...

    İşte gündelik hayatta renk körlerinin yaşadıkları ve gördükleri...