Magazin Tarihinde Nostaljik Bir Gezinti

bir döneme damga vuran magazin fotoğrafları...

  1. Celal Şahin - Öztürk Serengil - Orhan Boran- Müjdat Gezen

    Celal Şahin - Öztürk Serengil - Orhan Boran- Müjdat Gezen

  2. Muazzez Abacı - Gönül Yazar

    Muazzez Abacı - Gönül Yazar

  3. Fahri Korutük - Ayla algan - Ajda Pekkan - Yılmaz Duru - Türkan Şoray

    Fahri Korutük - Ayla algan - Ajda Pekkan - Yılmaz Duru - Türkan Şoray

  4. Bir ara ticarete atılıp marangoz atölyesi açan Zeki Alasya ile Metin Akpınar, Nişantaşı’nda bir mağaza açtılar. Açılışa katılan ünlülerden Nil Burak, Halit Kıvanç ve Sezen Aksu ile tezgah başındalar (1978)...

    Bir ara ticarete atılıp marangoz atölyesi açan Zeki Alasya ile Metin Akpınar, Nişantaşı’nda bir mağaza açtılar. Açılışa katılan ünlülerden Nil Burak, Halit Kıvanç ve Sezen Aksu ile tezgah başındalar (1978)...

  5. Hafta Sonu’nun düzenlediği 4. Altın Ses Yarışmesı’nda birinci olan Nilüfer, henüz lise öğrencisi olduğu için gazino ya da bar çalışması yapamadı. 18 yaşına girince de soluğu sahnede aldı, ünlü isimler onu dinlemeye koştu. (1978)

    Hafta Sonu’nun düzenlediği 4. Altın Ses Yarışmesı’nda birinci olan Nilüfer, henüz lise öğrencisi olduğu için gazino ya da bar çalışması yapamadı. 18 yaşına girince de soluğu sahnede aldı, ünlü isimler onu dinlemeye koştu. (1978)

  6. Babaların babası Hüseyin Heybetli, Gazinocular kralı Fahrettin Aslan’ın ağabeyi Mustafa Aslan, Nuri Sesigüzel dönemin ilk ünlü kabadayısından Bahriyeli İsmail ve Arap Nasri bir arada. 60’lı yılların henüz başı ve dönemin İbrahim Tatlıses’i ‘ilk Urfalı’ Nuri Sesigüzel kendini güvende hissediyor olmalı!

    Babaların babası Hüseyin Heybetli, Gazinocular kralı Fahrettin Aslan’ın ağabeyi Mustafa Aslan, Nuri Sesigüzel dönemin ilk ünlü kabadayısından Bahriyeli İsmail ve Arap Nasri bir arada. 60’lı yılların henüz başı ve dönemin İbrahim Tatlıses’i ‘ilk Urfalı’ Nuri Sesigüzel kendini güvende hissediyor olmalı!

  7. Nükhet Duru ile Doğan Canku, gazinodaki kulis odasında yemek yiyorlar. Duru ile Canku kısa süren bir de aşk yaşamışlardı.

    Nükhet Duru ile Doğan Canku, gazinodaki kulis odasında yemek yiyorlar. Duru ile Canku kısa süren bir de aşk yaşamışlardı.

  8. Hülya Koçyiğit’in kardeşi Nilüfer Koçyiğit, iki Tanju arasında kalınca dilek tuttu (1975).

    Hülya Koçyiğit’in kardeşi Nilüfer Koçyiğit, iki Tanju arasında kalınca dilek tuttu (1975).

  9. ‘Hekimoğlu’ türküsü ile tanınan Ümit Tokcan, gazino programlarında birçok ünlü isme sevilen türkülerini söylemiştir. Tokcan, 3. Cumhurbaşkanımız Celal Bayar’ın masasında yine o meşhur türküsünü söylüyor (1975).

    ‘Hekimoğlu’ türküsü ile tanınan Ümit Tokcan, gazino programlarında birçok ünlü isme sevilen türkülerini söylemiştir. Tokcan, 3. Cumhurbaşkanımız Celal Bayar’ın masasında yine o meşhur türküsünü söylüyor (1975).

  10. ‘Orta Şarkın Altın Bülbülü’ lakaplı Neşe Karaböcek, Orhan Gencebay ile Yaşar Kekeva’nın sahip olduğu Kervan Plak’tan çıkan LP’si çok satınca altın plak ile ödüllendirildi. (1979)

    ‘Orta Şarkın Altın Bülbülü’ lakaplı Neşe Karaböcek, Orhan Gencebay ile Yaşar Kekeva’nın sahip olduğu Kervan Plak’tan çıkan LP’si çok satınca altın plak ile ödüllendirildi. (1979)

  11. ‘Orta Şarkın Altın Bülbülü’ lakaplı Neşe Karaböcek, Orhan Gencebay ile Yaşar Kekeva’nın sahip olduğu Kervan Plak’tan çıkan LP’si çok satınca altın plak ile ödüllendirildi. (1979)  1987’de beyin kanaması geçiren ve mucize eseri kurtulan sanatçı Yüksel Uzel, kendisini hayata döndüren ünlü Prof. Dr. Gazi Yaşargil ve dostlarıyla birlikte.

    ‘Orta Şarkın Altın Bülbülü’ lakaplı Neşe Karaböcek, Orhan Gencebay ile Yaşar Kekeva’nın sahip olduğu Kervan Plak’tan çıkan LP’si çok satınca altın plak ile ödüllendirildi. (1979) 1987’de beyin kanaması geçiren ve mucize eseri kurtulan sanatçı Yüksel Uzel, kendisini hayata döndüren ünlü Prof. Dr. Gazi Yaşargil ve dostlarıyla birlikte.

  12. Bir gazino programına hazırlanan Adnan Şenses, Zeki Çetin’le birlikte söyleyeceği şarkıların provasını, ünlü tamburi-bestekar Ercüment Batanay'la birlikte yapıyor (1976).

    Bir gazino programına hazırlanan Adnan Şenses, Zeki Çetin’le birlikte söyleyeceği şarkıların provasını, ünlü tamburi-bestekar Ercüment Batanay'la birlikte yapıyor (1976).

  13. ÖZTÜRK SERENGİL VE KIZI SEREN SERENGİL

    ÖZTÜRK SERENGİL VE KIZI SEREN SERENGİL

  14. HÜLYA AVŞAR

    HÜLYA AVŞAR

  15. AHMET ÖZHAN - EROL EVGİN - İZZET ALTINMEŞE - MÜJDAT GEZEN - CİHAN ÜNAL - BELKIS AKKALE - GÜLRİ

    AHMET ÖZHAN - EROL EVGİN - İZZET ALTINMEŞE - MÜJDAT GEZEN - CİHAN ÜNAL - BELKIS AKKALE - GÜLRİ

  16. Bu fotoğraf rock müziğin sevilen ismi Teoman'ın sünnet olduğu gün çekildi...

    Bu fotoğraf rock müziğin sevilen ismi Teoman'ın sünnet olduğu gün çekildi...

  17. EMEL SAYIN - CELAL BAYAR

    EMEL SAYIN - CELAL BAYAR

  18. BÜLENT ERSOY - AJDA PEKKAN

    BÜLENT ERSOY - AJDA PEKKAN

  19. Türkiye Güzeli seçilip tacı geri alınan Hülya Avşar sanat hayatının ilk yıllarında...

    Türkiye Güzeli seçilip tacı geri alınan Hülya Avşar sanat hayatının ilk yıllarında...

  20. Mehmet Ali Erbil,iki kez evlenip boşandığı Muhsine Kamiloğlu ve Sadettin Erbil...

    Mehmet Ali Erbil,iki kez evlenip boşandığı Muhsine Kamiloğlu ve Sadettin Erbil...

  21. TÜRKAN ŞORAY - RÜÇHAN ADLI

    TÜRKAN ŞORAY - RÜÇHAN ADLI

  22. NEBAHAT ÇEHRE İLE YILMAZ GÜNEY'İN NİKAHINDAN...

    NEBAHAT ÇEHRE İLE YILMAZ GÜNEY'İN NİKAHINDAN...

  23. ‘Orta Şarkın Altın Bülbülü’ lakaplı Neşe Karaböcek, Orhan Gencebay ile Yaşar Kekeva’nın sahibi olduğu Kervan Plak’tan çıkan LP’si çok satınca altın plakla ödüllendirildi

    ‘Orta Şarkın Altın Bülbülü’ lakaplı Neşe Karaböcek, Orhan Gencebay ile Yaşar Kekeva’nın sahibi olduğu Kervan Plak’tan çıkan LP’si çok satınca altın plakla ödüllendirildi

  24. Bu ne ekmek kuyruğu, ne benzin kuyruğu... Bu bir sinema kuyruğu... 60’lı yılların başı. Turgut Özatay ve Aysel Tanju’nun oynadığı ‘Hancı’ filmi, Ankara Gölbaşı Sineması’nda kapalı gişe gösteriliyor. Biletler karaborsada.

    Bu ne ekmek kuyruğu, ne benzin kuyruğu... Bu bir sinema kuyruğu... 60’lı yılların başı. Turgut Özatay ve Aysel Tanju’nun oynadığı ‘Hancı’ filmi, Ankara Gölbaşı Sineması’nda kapalı gişe gösteriliyor. Biletler karaborsada.

  25. Pop müziğimizin ‘Minik Serçe’si Sezen Aksu, lise yıllarında arkadaşlarıyla birlikte... Gözlerinde siyah gözlükleri ve eli cebinde. Aklında ise dersler değil, müzik var. Aksu’nun İzmir’deki belediye otobüslerinde bağıra çağıra şarkılar söylediği yıllar.

    Pop müziğimizin ‘Minik Serçe’si Sezen Aksu, lise yıllarında arkadaşlarıyla birlikte... Gözlerinde siyah gözlükleri ve eli cebinde. Aklında ise dersler değil, müzik var. Aksu’nun İzmir’deki belediye otobüslerinde bağıra çağıra şarkılar söylediği yıllar.

  26. Emel Sayın sahneye çıkmak için kulis odasından ayrılırken, kulağına bir fıkra anlatarak ona moral veren kişi Müjdat Gezen’den başkası değil.

    Emel Sayın sahneye çıkmak için kulis odasından ayrılırken, kulağına bir fıkra anlatarak ona moral veren kişi Müjdat Gezen’den başkası değil.

  27. 1960’ların ilk yarısında Zeki Müren’in İstanbul sahnelerindeki en büyük rakibiydi Adnan Pekak. Bugün yaşı 40’ın üzerinde olanlar onu ve şarkılarını hatırlayacaklardır. Pekak’ın yanındaki ise o dönemin ünlü oryantali Aysel Tanju.

    1960’ların ilk yarısında Zeki Müren’in İstanbul sahnelerindeki en büyük rakibiydi Adnan Pekak. Bugün yaşı 40’ın üzerinde olanlar onu ve şarkılarını hatırlayacaklardır. Pekak’ın yanındaki ise o dönemin ünlü oryantali Aysel Tanju.

  28. Minik Serçe, Edith Piaf'ın hayatını konu alan Kaldırım Serçesi adlı kitabı okuyor.

    Minik Serçe, Edith Piaf'ın hayatını konu alan Kaldırım Serçesi adlı kitabı okuyor.

  29. Manço'yu kısa saçları ve sakalsız- bıyıksız haliyle tanımak pek kolay değil.

    Manço'yu kısa saçları ve sakalsız- bıyıksız haliyle tanımak pek kolay değil.

  30. Bir dönemin gazinocular kralı Aslan, o dönemin en gözde assolistlerinden Emel Sayın ile.

    Bir dönemin gazinocular kralı Aslan, o dönemin en gözde assolistlerinden Emel Sayın ile.

  31. Bir gazino kulisi. Ümit Tokcan, yine sazını eline almış, aynı gazinoda sahneye çıkan arkadaşı Mustafa Sağyaşar’a yeni derlediği türküsünü dinletiyor (1976).

    Bir gazino kulisi. Ümit Tokcan, yine sazını eline almış, aynı gazinoda sahneye çıkan arkadaşı Mustafa Sağyaşar’a yeni derlediği türküsünü dinletiyor (1976).

  32. Sanatçılar arasındaki dayanışmaya her zaman rastlarız. İşte yine böyle bir anı ve Erol Evgin, stüdyoda Ersan Erdura’ya vokal yapıyor (1982).

    Sanatçılar arasındaki dayanışmaya her zaman rastlarız. İşte yine böyle bir anı ve Erol Evgin, stüdyoda Ersan Erdura’ya vokal yapıyor (1982).

  33. Ünlü çift oğulları Sadri'nin sünnet düğününde.

    Ünlü çift oğulları Sadri'nin sünnet düğününde.

  34. ATIF YILMAZ-TÜRKAN ŞORAY- DENİZ TÜRKALİ  Sinemanın üç ustası birlikte.

    ATIF YILMAZ-TÜRKAN ŞORAY- DENİZ TÜRKALİ Sinemanın üç ustası birlikte.

  35. Aytaç Arman, Kadir İnanır ,Zeki Müren,Barış Manço , Nilüfer ,Türkan Şoray , Emel Sayın,Gülşen Bubikoğlu...

    Aytaç Arman, Kadir İnanır ,Zeki Müren,Barış Manço , Nilüfer ,Türkan Şoray , Emel Sayın,Gülşen Bubikoğlu...

  36. ZEKİ MÜREN- MÜZEYYEN SENAR

    ZEKİ MÜREN- MÜZEYYEN SENAR

  37. Selim Naşit Gazanfer Özcan Adile Naşit Gönül Ülkü

    Selim Naşit Gazanfer Özcan Adile Naşit Gönül Ülkü

  38. Zeki Alasya Metin Akpınar Ayşen Gruda Bilge Şen Ahmet Gülhan

    Zeki Alasya Metin Akpınar Ayşen Gruda Bilge Şen Ahmet Gülhan

  39. Arabesk müziğinin iki ünlü ismi Ferdi Tayfur ve Vahdet Vural, gazino kulisinde bilek güreşi yapıyorlar (1978).

    Arabesk müziğinin iki ünlü ismi Ferdi Tayfur ve Vahdet Vural, gazino kulisinde bilek güreşi yapıyorlar (1978).

  40. ORHAN GENCEBAY- SEVİ EMRE  Bir dönem en çok onların aşkı konuşuluyordu.

    ORHAN GENCEBAY- SEVİ EMRE Bir dönem en çok onların aşkı konuşuluyordu.

  41. Yıllar öncesinden bir dergi kapağı.

    Yıllar öncesinden bir dergi kapağı.

  42. SELDA ALKOR  Ses dergisi dönemin ünlülerini sayfalarına konuk ederdi.

    SELDA ALKOR Ses dergisi dönemin ünlülerini sayfalarına konuk ederdi.

  43. TÜRKAN ŞORAY- RÜÇHAN ADLI  Onların aşkı da bir döneme damga vurdu.

    TÜRKAN ŞORAY- RÜÇHAN ADLI Onların aşkı da bir döneme damga vurdu.

  44. Adile Naşit, Kartal Tibet, Tarık Akan

    Adile Naşit, Kartal Tibet, Tarık Akan

  45. Emektar aktör yıllar önce bir kavga ile magazin basınına konu olmuştu.

    Emektar aktör yıllar önce bir kavga ile magazin basınına konu olmuştu.

  46. ‘Panter Emel’ lakaplı Emel Yıldız, birçok ünlü oyuncuyu Türk sinemasına kazandırdı. Bunlardan birisi de Fatma Girik’ti (1988).

    ‘Panter Emel’ lakaplı Emel Yıldız, birçok ünlü oyuncuyu Türk sinemasına kazandırdı. Bunlardan birisi de Fatma Girik’ti (1988).

  47. O dönemde basında çıkan haberlere göre Hun ve sevgilisi ile birlikte otomobilde otururken İstinyeli gençlerin saldırısına uğramıştı. Hun olay yerinde hızla uzaklaşırken gençlerin attığı taşlar yüzünden otomobili de hasar görmüştü.

    O dönemde basında çıkan haberlere göre Hun ve sevgilisi ile birlikte otomobilde otururken İstinyeli gençlerin saldırısına uğramıştı. Hun olay yerinde hızla uzaklaşırken gençlerin attığı taşlar yüzünden otomobili de hasar görmüştü.

  48. Yakınlarının ‘Kara kuru Nükhet Duru’ diye takıldığı Nükhet Duru, bu yakıştırmaya her zaman güler yüzüyle karşılık vermesini bilirdi (1977).

    Yakınlarının ‘Kara kuru Nükhet Duru’ diye takıldığı Nükhet Duru, bu yakıştırmaya her zaman güler yüzüyle karşılık vermesini bilirdi (1977).

  49. Birlikte birçok film çeken Perihan Savaş ile Mesut Engin, 1973 yılında kamera karşısına geçtikleri ‘Yedi Evlat İki Damat’ filminde (1973).

    Birlikte birçok film çeken Perihan Savaş ile Mesut Engin, 1973 yılında kamera karşısına geçtikleri ‘Yedi Evlat İki Damat’ filminde (1973).

  50. İBRAHİM TATLISES- GÜLŞEN TATLI- Şanlıurfalı şarkıcı İbrahim Tatlıses, çocukları Ahmet, Gülşen, Gülden ve kardeşi Hüseyin’le memleketindeki dünyaca ünlü Balıklı Göl’de hatıra fotoğrafı çektirirken (1980).

    İBRAHİM TATLISES- GÜLŞEN TATLI- Şanlıurfalı şarkıcı İbrahim Tatlıses, çocukları Ahmet, Gülşen, Gülden ve kardeşi Hüseyin’le memleketindeki dünyaca ünlü Balıklı Göl’de hatıra fotoğrafı çektirirken (1980).

  51. Kadir İnanır, 1979’da İstanbul’a gelen ve ‘Haydarpaşa’nın gelini’ olarak lanse edilen, birçok filmde rol alan Christina Haydar ve kocasıyla birlikte. HS_KART_17.indd 2 11/3/10 1:18:03 PM

    Kadir İnanır, 1979’da İstanbul’a gelen ve ‘Haydarpaşa’nın gelini’ olarak lanse edilen, birçok filmde rol alan Christina Haydar ve kocasıyla birlikte. HS_KART_17.indd 2 11/3/10 1:18:03 PM