Kurada Olay!

Devlet Hastanesi'nde işe alınacak 50 kişiyi belirlemek için yapılan kura çekimi

  1. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yapımı tamamlanan Devlet Hastanesi'nde işe alınacak 50 kişiyi belirlemek için yapılan kura çekiminde aynı ismin 2 kez çıkması, gerginliğe yol açtı.

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yapımı tamamlanan Devlet Hastanesi'nde işe alınacak 50 kişiyi belirlemek için yapılan kura çekiminde aynı ismin 2 kez çıkması, gerginliğe yol açtı.

  2. Listenin önceden hazırlandığını öne sürerek salondaki görevlilere tepki gösteren adaylar, daha sonra yolu trafiğe kapattı.

    Listenin önceden hazırlandığını öne sürerek salondaki görevlilere tepki gösteren adaylar, daha sonra yolu trafiğe kapattı.

  3. Yakında hizmete açılacak olan 300 yataklı Elbistan Devlet Hastanesi'ne çeşitli branşlarda asgari ücretli olarak 50 kişinin alınacağı işe 3 bin 646 kişi başvurdu.

    Yakında hizmete açılacak olan 300 yataklı Elbistan Devlet Hastanesi'ne çeşitli branşlarda asgari ücretli olarak 50 kişinin alınacağı işe 3 bin 646 kişi başvurdu.

  4. Başvurunun yüksek olması üzerine Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği, işe alınacak 50 kişiyi belirlemek amacıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde noter huzurunda kura çekimi düzenledi.

    Başvurunun yüksek olması üzerine Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği, işe alınacak 50 kişiyi belirlemek amacıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde noter huzurunda kura çekimi düzenledi.

  5. Torpil iddiaları    <br>Noter Katibi Ergüven'in talimatıyla kura çekimine geçildi ve isimler salondaki dev ekrana da yansıtıldı. Kadir Ergüven de kuradan çıkan isimleri tek tek okurken, asil 50 kişi belirlendikten sonra yedek listenin kurasını çekmek istedi.

    Torpil iddiaları
    Noter Katibi Ergüven'in talimatıyla kura çekimine geçildi ve isimler salondaki dev ekrana da yansıtıldı. Kadir Ergüven de kuradan çıkan isimleri tek tek okurken, asil 50 kişi belirlendikten sonra yedek listenin kurasını çekmek istedi.

  6. Bu sırada salondaki adaylardan biri Meral Yıldırım isminin 2 kez çıktığını söyledi. Ergüven ilk başta, "TC'si farklıdır" dedi ancak TC numaralarının da aynı olduğunun ortaya çıkması üzerine Ergüven, yedek listedeki ilk ismin 2'nci kez çıkan ismin yerine geçeceğini söyledi.

    Bu sırada salondaki adaylardan biri Meral Yıldırım isminin 2 kez çıktığını söyledi. Ergüven ilk başta, "TC'si farklıdır" dedi ancak TC numaralarının da aynı olduğunun ortaya çıkması üzerine Ergüven, yedek listedeki ilk ismin 2'nci kez çıkan ismin yerine geçeceğini söyledi.

  7. Bunun üzerine salonda tansiyon yükseldi ve adaylar listenin önceden hazırlandığını ve torpil olduğunu öne sürdü.

    Bunun üzerine salonda tansiyon yükseldi ve adaylar listenin önceden hazırlandığını ve torpil olduğunu öne sürdü.

  8. Noter: 'Kura çekimini iptal ediyoruz'  <br>  5'inci Noter Başkatibi Kadir Ergüven de "Kura çekimini iptal ediyoruz. Kura yok, çekim yok" dedi. Kürsüden inen Bulut, bir süre sonra bu defa kurada ismi çıkan bir adayla kürsüye çıktı. Aday, müracaatını yaptığını ve daha sonra başka hiçbir yere başvurmadığını söyledi. Bulut da yine şaibenin söz konusu olmadığını belirtip notere dönerek "Şimdi yedekleri çekelim" dedi.

    Noter: 'Kura çekimini iptal ediyoruz'
    5'inci Noter Başkatibi Kadir Ergüven de "Kura çekimini iptal ediyoruz. Kura yok, çekim yok" dedi. Kürsüden inen Bulut, bir süre sonra bu defa kurada ismi çıkan bir adayla kürsüye çıktı. Aday, müracaatını yaptığını ve daha sonra başka hiçbir yere başvurmadığını söyledi. Bulut da yine şaibenin söz konusu olmadığını belirtip notere dönerek "Şimdi yedekleri çekelim" dedi.

  9. Yedek listenin çekilmesinin ardından Bulut haksızlık yapıldığını düşünenlerin ilgili mercilere müracaat etmeye hakkı olduğunu belirtip "Kura bitmiştir" dedikten sonra kürsüden inerek tepkiler arasında salondan ayrıldı. Murat Bulut'un ardından 5'inci Noter Başkatibi Kadir Ergüven kuranın usulsüz ve geçersiz olduğunu söyledi.

    Yedek listenin çekilmesinin ardından Bulut haksızlık yapıldığını düşünenlerin ilgili mercilere müracaat etmeye hakkı olduğunu belirtip "Kura bitmiştir" dedikten sonra kürsüden inerek tepkiler arasında salondan ayrıldı. Murat Bulut'un ardından 5'inci Noter Başkatibi Kadir Ergüven kuranın usulsüz ve geçersiz olduğunu söyledi.

  10. Yolu kapattılar  <br>  Salondaki kalabalık daha sonra dışarı çıkarak yolu trafiğe kapattı.

    Yolu kapattılar
    Salondaki kalabalık daha sonra dışarı çıkarak yolu trafiğe kapattı.

  11. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

    Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

  12. Polis, yaptıkları eylemin hukuksuz olduğunu, yolu açmamaları durumunda müdahale edeceklerini belirtmesi üzerine kalabalık yolu trafiğe açtı.

    Polis, yaptıkları eylemin hukuksuz olduğunu, yolu açmamaları durumunda müdahale edeceklerini belirtmesi üzerine kalabalık yolu trafiğe açtı.