'Robocop'lar Göreve Başladı

Çin'de 'RoboCop'lar göreve başladı

  1. Çin’in robot polisleri görüntüsüyle 1987'de çekilen “RoboCup”a benzemese de özellikleriyle dikkat çekiyor.

    Çin’in robot polisleri görüntüsüyle 1987'de çekilen “RoboCup”a benzemese de özellikleriyle dikkat çekiyor.

  2. Zhengzhou Tren İstasyonu'nda devriye görevi gerçekleştiren robot polislerle, suç ve suçlularla mücadelede aşama kaydedilmesi hedefleniyor.

    Zhengzhou Tren İstasyonu'nda devriye görevi gerçekleştiren robot polislerle, suç ve suçlularla mücadelede aşama kaydedilmesi hedefleniyor.

  3. 1.6 metre boyundaki robotlar, polislik görevinin yanında hava kalitesini ve sıcaklığı ölçecek, yangın tehlikesi gibi riskli durumları da önceden fark ederek uyarılarda bulunacak.

    1.6 metre boyundaki robotlar, polislik görevinin yanında hava kalitesini ve sıcaklığı ölçecek, yangın tehlikesi gibi riskli durumları da önceden fark ederek uyarılarda bulunacak.

  4. "E-Patrol Robot Sheriff" ismi verilen robotlar, geçtiğimiz yıl Shenzen Havalimanı'nda göreve başlayan "AnBot" isimli robotlarla benzer özellikler gösteriyor.

    "E-Patrol Robot Sheriff" ismi verilen robotlar, geçtiğimiz yıl Shenzen Havalimanı'nda göreve başlayan "AnBot" isimli robotlarla benzer özellikler gösteriyor.

  5. "AnBot" isimli robotta toplumsal olaylara müdahale için elektrikli şok silahı yer alırken, bu yeni robotun silahlandırılıp silahlandırılmadığı henüz açıklanmadı.

    "AnBot" isimli robotta toplumsal olaylara müdahale için elektrikli şok silahı yer alırken, bu yeni robotun silahlandırılıp silahlandırılmadığı henüz açıklanmadı.

  6. "E-Patrol Robot Sheriff"in göreve başladıktan kısa bir süre sonra ufak çaplı bir yangını fark etmesi, daha büyük bir sorunun yaşanmasını da engellerken bölgedeki polislerin de işini kolaylaştırıyor.

    "E-Patrol Robot Sheriff"in göreve başladıktan kısa bir süre sonra ufak çaplı bir yangını fark etmesi, daha büyük bir sorunun yaşanmasını da engellerken bölgedeki polislerin de işini kolaylaştırıyor.