25 Şubat'ta Göktaşı Mı Çarpacak NASA'dan Açıklama

NASA'dan açıklama

  1. 25 Şubat 2017'de ne olacak 25 Şubat'ta Dünya'ya göktaşı mı çarpacak iddialarına NASA'dan yanıt geldi. Geçtiğimiz aylarda ortaya atılan ve 25 Şubat tarihinde Dünya'ya göktaşı çarpacak iddiasına NASA'dan açıklama geldi. 7 gezegenin yaşabilir olduğunun kanıtlanmasıyla birlikte NASA göktaşı iddialarına yanıt verdi. Dünya’ya asteroid çarpması ile ilgili yeni bir iddia daha dolaşıyor ortalıkta ve oldukça da yakın bir zamanda gerçekleşmesi beklendiği iddia edilmişti.

    25 Şubat 2017'de ne olacak 25 Şubat'ta Dünya'ya göktaşı mı çarpacak iddialarına NASA'dan yanıt geldi. Geçtiğimiz aylarda ortaya atılan ve 25 Şubat tarihinde Dünya'ya göktaşı çarpacak iddiasına NASA'dan açıklama geldi. 7 gezegenin yaşabilir olduğunun kanıtlanmasıyla birlikte NASA göktaşı iddialarına yanıt verdi. Dünya’ya asteroid çarpması ile ilgili yeni bir iddia daha dolaşıyor ortalıkta ve oldukça da yakın bir zamanda gerçekleşmesi beklendiği iddia edilmişti.

  2. Gezegenimizi tehdit eden son asteroid, NASA tarafından 2016 WF9 olarak adlandırılıyor. NASA’nın yaptığı açıklamaya göre de 25 Şubat’ta Dünya’nın epey yakınından geçmesi bekleniyor.

    Gezegenimizi tehdit eden son asteroid, NASA tarafından 2016 WF9 olarak adlandırılıyor. NASA’nın yaptığı açıklamaya göre de 25 Şubat’ta Dünya’nın epey yakınından geçmesi bekleniyor.

  3. NASA da bu konuda görüş belirtti ve korkacak bir şey olmadığını ve asteroidin Güneş sisteminin içinden değil dışından geldiğini açıkladı.

    NASA da bu konuda görüş belirtti ve korkacak bir şey olmadığını ve asteroidin Güneş sisteminin içinden değil dışından geldiğini açıkladı.

  4. Dünyamıza asteroid çarpmasının düşük bir ihtimal olduğunu düşünen diğer yetkililer, en büyük yardımcımızın da Jüpiter gezegeni olduğunu düşünüyor. Çünkü Jüpiter, sahip olduğu çekim etkisi sebebiyle Güneş Sisteminin için adeta bir koruyucusu görevinde.

    Dünyamıza asteroid çarpmasının düşük bir ihtimal olduğunu düşünen diğer yetkililer, en büyük yardımcımızın da Jüpiter gezegeni olduğunu düşünüyor. Çünkü Jüpiter, sahip olduğu çekim etkisi sebebiyle Güneş Sisteminin için adeta bir koruyucusu görevinde.

  5. Her ne kadar Jüpiter etkisi sebebiyle birçok asteroidi Güneş Sisteminden uzak tutsa da, bazı durumlarda bunu yapamayabilir. Örneğin, kendi elips yörüngesinde döndüğü esnada Jüpiter yörüngenin diğer tarafındayken asteroidler Güneş Sistemine girebilir ve gezegenlerle çarpışabilir.

    Her ne kadar Jüpiter etkisi sebebiyle birçok asteroidi Güneş Sisteminden uzak tutsa da, bazı durumlarda bunu yapamayabilir. Örneğin, kendi elips yörüngesinde döndüğü esnada Jüpiter yörüngenin diğer tarafındayken asteroidler Güneş Sistemine girebilir ve gezegenlerle çarpışabilir.

  6. 26 Ocak'ta gündeme düşen dünyaya çarpacak olan göktaşı iddiası NASA tarafından açıklama yapıldı.

    26 Ocak'ta gündeme düşen dünyaya çarpacak olan göktaşı iddiası NASA tarafından açıklama yapıldı.

  7. Nasa yaptığı açıklamada, Korkacak bir şey olmadığını ve asteroidin Güneş sisteminin içinden değil dışından geldiğini vurguladı.

    Nasa yaptığı açıklamada, Korkacak bir şey olmadığını ve asteroidin Güneş sisteminin içinden değil dışından geldiğini vurguladı.