Sarımsak Ve Sütü Kaynatın Bakın Neler Olacak...

Uzmanlar bunun için mucize etkileri olan sarımsak ve sütü öneriyorlar.

  1. Solunum yollarınız çeşitli sebeplerden dolayı tıkandığı zaman nefes alıp verdiğinizde hissettiğiniz o rahatsız edici hırıltı kimimiz için kabustur. Peki astım, öksürük ve hırıltıdan kurtulmak için ne yapmalı? Evde yapabileceğiniz tedavi yöntemleri nelerdir? Uzmanlar bunun için mucize etkileri olan sarımsak ve sütü öneriyorlar.

    Solunum yollarınız çeşitli sebeplerden dolayı tıkandığı zaman nefes alıp verdiğinizde hissettiğiniz o rahatsız edici hırıltı kimimiz için kabustur. Peki astım, öksürük ve hırıltıdan kurtulmak için ne yapmalı? Evde yapabileceğiniz tedavi yöntemleri nelerdir? Uzmanlar bunun için mucize etkileri olan sarımsak ve sütü öneriyorlar.

  2. SARIMSAK VE SÜTÜ KAYNATIN : Sarımsak sadece hırıltı için değil astım ve öksürük tedavisinde de etkilidir. Antioksidan etkiye sahip sarımsak serbest radikalleri nötr hale getirir, solunum yollarındaki tıkanıklığı azaltır, nefesinizi açar, astım ataklarını önler. 3-4 diş sarımsağı ezip 1 bardak su veya sütle kaynatın. Soğumasını bekledikten sonra günde 2-3 kez için. Veya günde iki kez 1 diş sarımsakla 1 çay kaşığı bal yiyin.

    SARIMSAK VE SÜTÜ KAYNATIN : Sarımsak sadece hırıltı için değil astım ve öksürük tedavisinde de etkilidir. Antioksidan etkiye sahip sarımsak serbest radikalleri nötr hale getirir, solunum yollarındaki tıkanıklığı azaltır, nefesinizi açar, astım ataklarını önler. 3-4 diş sarımsağı ezip 1 bardak su veya sütle kaynatın. Soğumasını bekledikten sonra günde 2-3 kez için. Veya günde iki kez 1 diş sarımsakla 1 çay kaşığı bal yiyin.

  3. BUHAR TERAPİSİ: Hırıltıdan kurtulmanın en hızlı yolu buhar terapisi. Buhar, balgam ve mukustan kurtulmanızı sağlayarak solunum yollarınızdaki tıkanıklığı azaltacak. Geniş bir kaba kaynar suyu doldurun. Dilerseniz birkaç damla uçucu yağ ekleyin. Nane yağı veya ökaliptus yağı işe yarayabilir. Buharın yayılmaması için başınıza bir havlu örtüp kaba doğru eğilip içinize çekin. 10-15 dakika boyunca içinize çekmeye devam edin.

    BUHAR TERAPİSİ: Hırıltıdan kurtulmanın en hızlı yolu buhar terapisi. Buhar, balgam ve mukustan kurtulmanızı sağlayarak solunum yollarınızdaki tıkanıklığı azaltacak. Geniş bir kaba kaynar suyu doldurun. Dilerseniz birkaç damla uçucu yağ ekleyin. Nane yağı veya ökaliptus yağı işe yarayabilir. Buharın yayılmaması için başınıza bir havlu örtüp kaba doğru eğilip içinize çekin. 10-15 dakika boyunca içinize çekmeye devam edin.

  4. SICAK DUŞ  <br>Buhar tedavisi gibi sıcak bir duş da nefesini açmak ve hırıltıyı azaltmak için etkili bir yöntemdir. Sıcak duş mukusun nemle incelmesini sağlayarak solunum yollarını açar. Banyoda saunaya benzer bir atmosfer yaratmak için banyonun kapısını kapatıp sıcak suyu açın. 5-10 dakika duş yapın. Günde 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz.

    SICAK DUŞ
    Buhar tedavisi gibi sıcak bir duş da nefesini açmak ve hırıltıyı azaltmak için etkili bir yöntemdir. Sıcak duş mukusun nemle incelmesini sağlayarak solunum yollarını açar. Banyoda saunaya benzer bir atmosfer yaratmak için banyonun kapısını kapatıp sıcak suyu açın. 5-10 dakika duş yapın. Günde 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz.

  5. SICAK İÇECEKLER<br>  Her türlü sıcak içecek vücudunuzun su ihtiyacını karşılamanıza yardımcı olacaktır. Sıcak içecekler içmek solunum yollarını rahatlatır, hırıltıyı azaltır. En iyi seçenek bir miktar limon suyuyla sıcak su içmektir. Zencefil, papatya veya meyankökü gibi bitki çayları da işinize yarar. Başka bir seçenek ise sıcak çorba. Ancak kremalı çorbalardan kaçınmalısınız.

    SICAK İÇECEKLER
    Her türlü sıcak içecek vücudunuzun su ihtiyacını karşılamanıza yardımcı olacaktır. Sıcak içecekler içmek solunum yollarını rahatlatır, hırıltıyı azaltır. En iyi seçenek bir miktar limon suyuyla sıcak su içmektir. Zencefil, papatya veya meyankökü gibi bitki çayları da işinize yarar. Başka bir seçenek ise sıcak çorba. Ancak kremalı çorbalardan kaçınmalısınız.

  6. ELMA SİRKESİ  <br>En iyi sonucu elde etmek için organik elma sirkesi kullanmalısınız. Elma sirkesi, vücudun pH dengesini sağlamaya ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda içeriğindeki besleyicilerle solunum sistemini destekler. 2 yemek kaşığı organik elma sirkesini bir bardak suya ekleyip karıştırın. 1 kaşık da bal ilave ettikten sonra günde 2 kez için.

    ELMA SİRKESİ
    En iyi sonucu elde etmek için organik elma sirkesi kullanmalısınız. Elma sirkesi, vücudun pH dengesini sağlamaya ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda içeriğindeki besleyicilerle solunum sistemini destekler. 2 yemek kaşığı organik elma sirkesini bir bardak suya ekleyip karıştırın. 1 kaşık da bal ilave ettikten sonra günde 2 kez için.

  7. ZENCEFİL<br>  Solunum yolları için en iyi bitkilerden bir tanesi zencefildir. Antiinflamatuar içeriğiyle zencefil solunum yollarındaki daralmayı engeller, iltihabın atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kas gevşetici özelliğiyle göğüs daralmasında etkilidir. Her gün 2-3 bardak sıcak zencefil çayı için. Çayı hazırlamak için 1 yemek kaşığı zencefil dilimini 1 bardak kaynar suya ekleyip ağzını kapatın. 10 dakika demlendikten sonra süzüp sıcak sıcak için.

    ZENCEFİL
    Solunum yolları için en iyi bitkilerden bir tanesi zencefildir. Antiinflamatuar içeriğiyle zencefil solunum yollarındaki daralmayı engeller, iltihabın atılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kas gevşetici özelliğiyle göğüs daralmasında etkilidir. Her gün 2-3 bardak sıcak zencefil çayı için. Çayı hazırlamak için 1 yemek kaşığı zencefil dilimini 1 bardak kaynar suya ekleyip ağzını kapatın. 10 dakika demlendikten sonra süzüp sıcak sıcak için.

  8. OKALİPTUS YAĞI<br>  Tıkalı solunum yollarını açan okaliptus yağı hırıltıyı hafifletir. Antiinflamatuar, antibakteriyel ve dekonjestan içeriğe sahip okaliptus rahatlatır, stresi azaltır. Birkaç damla okaliptus yağını kağıt havluya damlatıp yatarken başınızın yakınında bir yere koyarsanız daha kolay nefes alabilirsiniz. Ya da bir demlik kaynar suya birkaç damla okaliptus yağı damlatıp 10 dakika boyunca buharını içinize çekin. Okaliptus yağını göğsünüze masaj yapmak için de kullanabilirsiniz. Daha sonra ılık, ıslak bir havluyu göğsünüze koyup 10-15 dakika kadar bekletin.

    OKALİPTUS YAĞI
    Tıkalı solunum yollarını açan okaliptus yağı hırıltıyı hafifletir. Antiinflamatuar, antibakteriyel ve dekonjestan içeriğe sahip okaliptus rahatlatır, stresi azaltır. Birkaç damla okaliptus yağını kağıt havluya damlatıp yatarken başınızın yakınında bir yere koyarsanız daha kolay nefes alabilirsiniz. Ya da bir demlik kaynar suya birkaç damla okaliptus yağı damlatıp 10 dakika boyunca buharını içinize çekin. Okaliptus yağını göğsünüze masaj yapmak için de kullanabilirsiniz. Daha sonra ılık, ıslak bir havluyu göğsünüze koyup 10-15 dakika kadar bekletin.

  9. ZERDEÇAL<br>  Antioksidan ve antiinflamatuar etkiye sahip olan zencefil nasal yollardaki tıkanıklığı açmaya yardımcı olur, irritasyonu ve iltihabı azaltır. Bir bardak suyu ısıttıktan sonra ½ çay kaşığı zerdeçal tozu ekleyin. Kaynamasını bekleyip günde 1-2 kez için. Alternatif olarak 1 çay kaşığı zerdeçal tozuyla 2 çay kaşığı organik balı karıştırıp yiyin.

    ZERDEÇAL
    Antioksidan ve antiinflamatuar etkiye sahip olan zencefil nasal yollardaki tıkanıklığı açmaya yardımcı olur, irritasyonu ve iltihabı azaltır. Bir bardak suyu ısıttıktan sonra ½ çay kaşığı zerdeçal tozu ekleyin. Kaynamasını bekleyip günde 1-2 kez için. Alternatif olarak 1 çay kaşığı zerdeçal tozuyla 2 çay kaşığı organik balı karıştırıp yiyin.