4-7-8 Yöntemi İle 1 Dakikada Uyuyun

4-7-8 yöntemi ile 1 dakikada uyuyun

  1. Birazdan vereceğimiz uyku egzersizi sadece uyku moduna geçmek için değil aynı zamanda stresli olduğunuz zamanlarda, sinirlilik anlarında da size büyük oranda yardımcı olacaktır. 4-7-8 yöntemini uyguladığınızda sahip olduğunuz fiziksel ve zihinsel etkinin farkına sizde şaşıracaksınız.

    Birazdan vereceğimiz uyku egzersizi sadece uyku moduna geçmek için değil aynı zamanda stresli olduğunuz zamanlarda, sinirlilik anlarında da size büyük oranda yardımcı olacaktır. 4-7-8 yöntemini uyguladığınızda sahip olduğunuz fiziksel ve zihinsel etkinin farkına sizde şaşıracaksınız.

  2. 1.Aşama:  Sakin biçimde burnunuzdan 4 saniye boyunca nefes alın

    1.Aşama: Sakin biçimde burnunuzdan 4 saniye boyunca nefes alın

  3. 2.Aşama: Nefesinizi 7 saniye boyunca tutun.

    2.Aşama: Nefesinizi 7 saniye boyunca tutun.

  4. 3.Aşama: Tuttuğunuz nefesinizi 8 saniyede dışarıya soluyun.

    3.Aşama: Tuttuğunuz nefesinizi 8 saniyede dışarıya soluyun.

  5. Bu egzersizi stresli ve endişeli olduğunuzda gece uykunuz bölündüğüne veya uyku moduna geçemediğinizde yapabilirsiniz. Nefesinizi kasıtlı olarak yavaşlatmak kalp ritminizin yavaşlamasını sağlıyor bu durum sonucunda da çok çabuk sakinleşebiliyorsunuz.

    Bu egzersizi stresli ve endişeli olduğunuzda gece uykunuz bölündüğüne veya uyku moduna geçemediğinizde yapabilirsiniz. Nefesinizi kasıtlı olarak yavaşlatmak kalp ritminizin yavaşlamasını sağlıyor bu durum sonucunda da çok çabuk sakinleşebiliyorsunuz.

  6. Aynı egzersiz zihninizde sakinleştirmeye yardımcı oluyor.  Çünkü bu durumda tamamen farkında olmadan solunum üzerine yoğunlaşmış oluyorsunuz.

    Aynı egzersiz zihninizde sakinleştirmeye yardımcı oluyor. Çünkü bu durumda tamamen farkında olmadan solunum üzerine yoğunlaşmış oluyorsunuz.

  7. Farkında olmadan merkezi sinir sisteminizin etkinliği yavaş yavaş azalıyor ve kaygı duyguları bir zaman sonra tamamen kayboluyor.

    Farkında olmadan merkezi sinir sisteminizin etkinliği yavaş yavaş azalıyor ve kaygı duyguları bir zaman sonra tamamen kayboluyor.

  8. Sonuç olarak tün vücudunuz hem zihinsel hem de fiziksel olarak rahatlıyor.

    Sonuç olarak tün vücudunuz hem zihinsel hem de fiziksel olarak rahatlıyor.