İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yurt Dışındayken Uğramanız Gereken 15 Efsane Yer

15 efsane güzel yer

  1. Dünyanın muhteşem yerlerinden birçoğu popüler turizm merkezleri değil. Ancak aşağıda göreceğiniz gibi bu mükemmel adalar, tertemiz sular, çiçek tarlaları, ziyarete değer güzellikte. Hepsi peri masallarına aitmiş gibi görünüyor… Gezegenimizde çoğu turistin henüz duymadığı 15 gizli yeri derledik. İlk kâşiflerin arasında olma şansını kaçırmayın!

    Dünyanın muhteşem yerlerinden birçoğu popüler turizm merkezleri değil. Ancak aşağıda göreceğiniz gibi bu mükemmel adalar, tertemiz sular, çiçek tarlaları, ziyarete değer güzellikte. Hepsi peri masallarına aitmiş gibi görünüyor… Gezegenimizde çoğu turistin henüz duymadığı 15 gizli yeri derledik. İlk kâşiflerin arasında olma şansını kaçırmayın!

  2. 1- Blagaj, Bosna-Hersek  <br>  Blagaj, küçük şelaleler arasında yer alan küçük bir köy. Uçurumun altında beyaz evler ve bir manastır bulunuyor. Köyü inşa eden dervişler ve Sufiler için kutsal bir yer sayılıyor.

    1- Blagaj, Bosna-Hersek
    Blagaj, küçük şelaleler arasında yer alan küçük bir köy. Uçurumun altında beyaz evler ve bir manastır bulunuyor. Köyü inşa eden dervişler ve Sufiler için kutsal bir yer sayılıyor.

  3. 2- Huacachina, Peru    <br>Huacachina, geniş bir çölün ortasına kurulmuş bir kasaba. Peru'nun başkenti Lima'dan bu güzel yere giden yol yaklaşık 5 saat sürüyor. Şehrin nüfusu yaklaşık 200 kişi, bu yüzden orada kendinizi dünyadan izole hissedebilirsiniz.

    2- Huacachina, Peru
    Huacachina, geniş bir çölün ortasına kurulmuş bir kasaba. Peru'nun başkenti Lima'dan bu güzel yere giden yol yaklaşık 5 saat sürüyor. Şehrin nüfusu yaklaşık 200 kişi, bu yüzden orada kendinizi dünyadan izole hissedebilirsiniz.

  4. 3- Hillier Gölü, Avustralya  <br>Dünyanın tek pembe gölündeki okaliptus ormanlarıyla çevrili kumsalları hayal edin... Hillier Gölü, Avustralya'nın güneybatısındaki Orta Ada&#8217;da bulunuyor. Sadece uçakla ulaşılabiliyor. 1802 yılında keşfedildi ve yıllar geçtikçe pembesinin koyuluğu azaldı. Bazı deniz yosunlarının ve mikro organizmaların sayesinde gölün pembe olduğu sanılıyordu ancak son araştırmalar bu fikri doğrulamadı. Hala suyun bu sıra dışı renginin sebebi çözülemedi.

    3- Hillier Gölü, Avustralya
    Dünyanın tek pembe gölündeki okaliptus ormanlarıyla çevrili kumsalları hayal edin... Hillier Gölü, Avustralya'nın güneybatısındaki Orta Ada’da bulunuyor. Sadece uçakla ulaşılabiliyor. 1802 yılında keşfedildi ve yıllar geçtikçe pembesinin koyuluğu azaldı. Bazı deniz yosunlarının ve mikro organizmaların sayesinde gölün pembe olduğu sanılıyordu ancak son araştırmalar bu fikri doğrulamadı. Hala suyun bu sıra dışı renginin sebebi çözülemedi.

  5. 4- Saklı Plaj, Mariete Adaları, Meksika<br>Hidden Beach, tertemiz bir suya ve türlü kuşlara sahip gizli bir plaj. Bu tek parça cennete ancak su yoluyla, yüzerek ulaşabilirsiniz. Birkaç dakika boyunca sualtı mağaralarından oluşan bir labirentte yolculuk ettikten sonra, adanın derinliklerinde kaybolan bu kumsalı keşfedeceksiniz.

    4- Saklı Plaj, Mariete Adaları, Meksika
    Hidden Beach, tertemiz bir suya ve türlü kuşlara sahip gizli bir plaj. Bu tek parça cennete ancak su yoluyla, yüzerek ulaşabilirsiniz. Birkaç dakika boyunca sualtı mağaralarından oluşan bir labirentte yolculuk ettikten sonra, adanın derinliklerinde kaybolan bu kumsalı keşfedeceksiniz.

  6. 5- Silfra Fissure, İzlanda  <br>Silfra Fissure, İzlanda'daki Thingvellir Milli Parkı'nda bulunuyor. Dalgıçlar ve maceraperestlerin favori yeri. Derinlik hissinizi kaybetmeniz mümkün; çünkü soğuk su son derece saf. 300 metre derinlik görülebiliyor!

    5- Silfra Fissure, İzlanda
    Silfra Fissure, İzlanda'daki Thingvellir Milli Parkı'nda bulunuyor. Dalgıçlar ve maceraperestlerin favori yeri. Derinlik hissinizi kaybetmeniz mümkün; çünkü soğuk su son derece saf. 300 metre derinlik görülebiliyor!

  7. 6- Isola Bella, İtalya  <br>Lago Maggiore'daki İtalyan adası Isola Bella, dünyadaki en güzellerden biri. Görkemli Borromeo sarayı, mağaralar, teraslar, çeşmeler ve türlü çiçeklerden oluşan bahçeler, neredeyse tüm araziyi kaplıyor. &#8216;Kraliyet kuşları&#8217; olarak da bilinen beyaz tavus kuşlarını bahçede yavaşça dolaşırken görebilirsiniz.

    6- Isola Bella, İtalya
    Lago Maggiore'daki İtalyan adası Isola Bella, dünyadaki en güzellerden biri. Görkemli Borromeo sarayı, mağaralar, teraslar, çeşmeler ve türlü çiçeklerden oluşan bahçeler, neredeyse tüm araziyi kaplıyor. ‘Kraliyet kuşları’ olarak da bilinen beyaz tavus kuşlarını bahçede yavaşça dolaşırken görebilirsiniz.

  8. 7- Popeye Village, Malta Adası  <br>Popeye köyü, 1980'lerde Popeye müzikalini çekmek için yapılmış küçük ahşap evlerden oluşuyor. Bugünlerde bir lunaparkı ve körfezi olan, ziyaretçilere çarpıcı manzaralar sunan bir tatil beldesi. Bazı evlerin iç mekanları filmin çekimi sırasında olduğu gibi korunmuş.

    7- Popeye Village, Malta Adası
    Popeye köyü, 1980'lerde Popeye müzikalini çekmek için yapılmış küçük ahşap evlerden oluşuyor. Bugünlerde bir lunaparkı ve körfezi olan, ziyaretçilere çarpıcı manzaralar sunan bir tatil beldesi. Bazı evlerin iç mekanları filmin çekimi sırasında olduğu gibi korunmuş.

  9. 8- Dongchuan Red Soil, Çin<br>Dongchuan Red Soil, Yunnan eyaletinin başkenti Kunming'in güneybatısındaki dağlık bir vadi. Uzaklığı nedeniyle Çin'in turistik haritasında yer almıyor. Zaten 1990'ların ortasında keşfedildi. Bir patchwork yorgana benzeyen dalgalı peyzajlar, mineral ve fosillerin yoğunlaşması nedeniyle kahverengi-kırmızı renkli.

    8- Dongchuan Red Soil, Çin
    Dongchuan Red Soil, Yunnan eyaletinin başkenti Kunming'in güneybatısındaki dağlık bir vadi. Uzaklığı nedeniyle Çin'in turistik haritasında yer almıyor. Zaten 1990'ların ortasında keşfedildi. Bir patchwork yorgana benzeyen dalgalı peyzajlar, mineral ve fosillerin yoğunlaşması nedeniyle kahverengi-kırmızı renkli.

  10. 9- Flores Island, Portekiz<br>Flores Adası, UNESCO dünya mirası listesinde. Benzersiz flora ve faunaya sahip bir milli park&#8230; Portekiz kıyılarındaki Azores Adaları&#8217;nın en batı noktasında yer alıyor. Hemen hemen tüm arazisi farklı renkli çiçeklerle kaplı olduğu için Portekiz'de "çakıllı pelerin" olarak biliniyor. Doğal kaplıcalar, lagünler, taşkın tarlası, rahat köyler, göller, volkanlar ve dünyaca ünlü mağaralar bulunuyor.

    9- Flores Island, Portekiz
    Flores Adası, UNESCO dünya mirası listesinde. Benzersiz flora ve faunaya sahip bir milli park… Portekiz kıyılarındaki Azores Adaları’nın en batı noktasında yer alıyor. Hemen hemen tüm arazisi farklı renkli çiçeklerle kaplı olduğu için Portekiz'de "çakıllı pelerin" olarak biliniyor. Doğal kaplıcalar, lagünler, taşkın tarlası, rahat köyler, göller, volkanlar ve dünyaca ünlü mağaralar bulunuyor.

  11. 10- Cehennem Kapısı, Türkmenistan<br>Bu dev yanma kraterinin çapı yaklaşık 60, derinliği ise 20 metre. Yerliler burayı "Cehenneme giden kapı" olarak adlandırıyorlar. Bir zamanlar, jeologlar kazara büyük doğal gaz rezervleri olan bir mağara keşfettiler. İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yaratabileceği zararlı etkilerden kaçınmak için gaz yakıldı. Yangının birkaç gün sonra sönmesi gerekiyordu, ancak 45 yıldır devam ediyor! Bu eşsiz ve büyüleyici fenomen, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyor.

    10- Cehennem Kapısı, Türkmenistan
    Bu dev yanma kraterinin çapı yaklaşık 60, derinliği ise 20 metre. Yerliler burayı "Cehenneme giden kapı" olarak adlandırıyorlar. Bir zamanlar, jeologlar kazara büyük doğal gaz rezervleri olan bir mağara keşfettiler. İnsanlar ve hayvanlar üzerinde yaratabileceği zararlı etkilerden kaçınmak için gaz yakıldı. Yangının birkaç gün sonra sönmesi gerekiyordu, ancak 45 yıldır devam ediyor! Bu eşsiz ve büyüleyici fenomen, dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlıyor.

  12. 11- Lençois Maranhenses Ulusal Parkı, Brezilya  <br>Lencois Maranhenses Ulusal Parkı (Lençóis Maranhenses), Atlantik Okyanusu kıyısında, kuzeydoğu Brezilya'da bulunuyor. Yağış mevsimi boyunca her yıl, kum tepeleri arasında binlerce turkuaz lagün görülebiliyor. Balık ve yengeçlerin her yıl kuraklık döneminden sonra buraya gelmesinin nedeni ise çözülemedi. Lencois Maranhenses'i ziyaret etmek için en uygun zaman, lagünlerin tam kapasiteye ulaştığı zaman; yani temmuz-eylül arası.

    11- Lençois Maranhenses Ulusal Parkı, Brezilya
    Lencois Maranhenses Ulusal Parkı (Lençóis Maranhenses), Atlantik Okyanusu kıyısında, kuzeydoğu Brezilya'da bulunuyor. Yağış mevsimi boyunca her yıl, kum tepeleri arasında binlerce turkuaz lagün görülebiliyor. Balık ve yengeçlerin her yıl kuraklık döneminden sonra buraya gelmesinin nedeni ise çözülemedi. Lencois Maranhenses'i ziyaret etmek için en uygun zaman, lagünlerin tam kapasiteye ulaştığı zaman; yani temmuz-eylül arası.

  13. 12- Setenil de las Bodegas, İspanya<br>Setenil de las Bodegas adlı küçük kasaba, 8 yüzyıl önce İspanya'nın güneyindeki bir kayanın altına kurulmuş. Yerel halk buraya "Kayaların altındaki kasaba" diyor. Evlerin duvarları ve çatıları büyük bazalt kayalarının parçalarından oluşuyor. Bu kayalar, yerli halkı kavurucu güneş ve rüzgardan koruyor. Bu etkileyici dağlık bölgedeyken, evrende küçük bir leke gibi hissedeceksiniz.

    12- Setenil de las Bodegas, İspanya
    Setenil de las Bodegas adlı küçük kasaba, 8 yüzyıl önce İspanya'nın güneyindeki bir kayanın altına kurulmuş. Yerel halk buraya "Kayaların altındaki kasaba" diyor. Evlerin duvarları ve çatıları büyük bazalt kayalarının parçalarından oluşuyor. Bu kayalar, yerli halkı kavurucu güneş ve rüzgardan koruyor. Bu etkileyici dağlık bölgedeyken, evrende küçük bir leke gibi hissedeceksiniz.

  14. 13- Saint Marcel d'Ardeche Mağarası, Fransa<br>Burası 1836'da Fransız bir avcı tarafından keşfedildi. Grotto de Saint-Marcel-D'ardèche (Saint-Marcel-d'Ardeche) Fransız Alpleri'ndeki Rhône bölgesinde yer alıyor. Berrak su ve renkli kayalarla dolu büyük bir mağaralar ağı...

    13- Saint Marcel d'Ardeche Mağarası, Fransa
    Burası 1836'da Fransız bir avcı tarafından keşfedildi. Grotto de Saint-Marcel-D'ardèche (Saint-Marcel-d'Ardeche) Fransız Alpleri'ndeki Rhône bölgesinde yer alıyor. Berrak su ve renkli kayalarla dolu büyük bir mağaralar ağı...

  15. 14- Mermer Mağaraları, Şili<br>Mermer Mağaralar, Şili'deki General Carrera Gölü'nde bir yarımada üzerinde yer alıyor. Nefes kesen mağaralar ağı, binlerce yıldır dikkatle ve sabırla vuran dalgalar tarafından oluşturuldu.

    14- Mermer Mağaraları, Şili
    Mermer Mağaralar, Şili'deki General Carrera Gölü'nde bir yarımada üzerinde yer alıyor. Nefes kesen mağaralar ağı, binlerce yıldır dikkatle ve sabırla vuran dalgalar tarafından oluşturuldu.

  16. 15- Las Lajas Sanctuary, Kolombiya<br>Las Lajas Sanctuary, Kolombiya ve Ekvador sınırındaki bir sırtta bulunuyor. İç mekanları büyüleyici! Kilise nehirden 45 metre yükseklikte kayalar ve şelaleler arasında yükseliyor.

    15- Las Lajas Sanctuary, Kolombiya
    Las Lajas Sanctuary, Kolombiya ve Ekvador sınırındaki bir sırtta bulunuyor. İç mekanları büyüleyici! Kilise nehirden 45 metre yükseklikte kayalar ve şelaleler arasında yükseliyor.