Mumyanın Mezarından Çıkanlar Şok Etti

1000 yıllık mumya görenleri hayrete düşürüyor.

  1. Moğolistan’ın Altay Dağları’nda yeni bulunan 1000 yıllık mumya görenleri hayrete düşürüyor.

    Moğolistan’ın Altay Dağları’nda yeni bulunan 1000 yıllık mumya görenleri hayrete düşürüyor.

  2. Arkeolagların incelemesine göre, 30-40 yaşları arasında ölen bir kadına ait olduğu belirlenen mumya bilim dünyasında heyecan yarattı.

    Arkeolagların incelemesine göre, 30-40 yaşları arasında ölen bir kadına ait olduğu belirlenen mumya bilim dünyasında heyecan yarattı.

  3. Süs eşyaları (çanta, ayna, tarak vb.) ile birlikte gömülen mumyanın ayağındaki modern görünümlü kırmızı-siyah renklerdeki çizmeleri ise bazı haber kaynaklarında dünyaca ünlü bir spor giyim markasının ayakkabılarına benzetildi.

    Süs eşyaları (çanta, ayna, tarak vb.) ile birlikte gömülen mumyanın ayağındaki modern görünümlü kırmızı-siyah renklerdeki çizmeleri ise bazı haber kaynaklarında dünyaca ünlü bir spor giyim markasının ayakkabılarına benzetildi.

  4. 1000 yıllık mumyanın mezarında bulunan eşyalar arasında at ve koç kafaları, bıçak ve dikiş setine de rastlanıldı.

    1000 yıllık mumyanın mezarında bulunan eşyalar arasında at ve koç kafaları, bıçak ve dikiş setine de rastlanıldı.

  5. Avrupa’nın en yaşlı mumyası 25 yıl önce İsviçre’deki Otztal Alpleri’nde buz kütlesinin içinde, donmuş bir şekilde yürüyüşçüler tarafından bulunmuştu.

    Avrupa’nın en yaşlı mumyası 25 yıl önce İsviçre’deki Otztal Alpleri’nde buz kütlesinin içinde, donmuş bir şekilde yürüyüşçüler tarafından bulunmuştu.

  6. Yaklaşık 5 bin 300 yaşında olduğu tahmin edilen ‘Ötzi’ adındaki mumya, hâlâ bilim insanlarını büyülemeye devam ediyor.

    Yaklaşık 5 bin 300 yaşında olduğu tahmin edilen ‘Ötzi’ adındaki mumya, hâlâ bilim insanlarını büyülemeye devam ediyor.

  7. Mumyanın bulunmasının hemen ardından, bölge polisi derinlemesine inceleme başlattı. Polis karakolunun yakınına ahşap bir tabuta konularak yerleştirilen 5 bin 300 yaşındaki mumyanın, milattan önce 3 bin 350 ila 3 bin 100 yılları arasında yaşadığını öğrenen pek çok kişi hayretler içinde kaldı.

    Mumyanın bulunmasının hemen ardından, bölge polisi derinlemesine inceleme başlattı. Polis karakolunun yakınına ahşap bir tabuta konularak yerleştirilen 5 bin 300 yaşındaki mumyanın, milattan önce 3 bin 350 ila 3 bin 100 yılları arasında yaşadığını öğrenen pek çok kişi hayretler içinde kaldı.

  8. Bilim dünyasının gelişmesiyle birlikte yeni teknolojiler sayesinde, Ötzi hakkında bilinmeyen pek çok sır da gün yüzüne çıkmaya başladı.

    Bilim dünyasının gelişmesiyle birlikte yeni teknolojiler sayesinde, Ötzi hakkında bilinmeyen pek çok sır da gün yüzüne çıkmaya başladı.

  9. Geçtiğimiz günlerde İtalya’nın kuzeyindeki Bolzano şehrinde düzenlenen mumya kongresinde, Ötzi’nin midesinde bulunan bakteri ve nasıl öldüğü hakkında yeni bulgular paylaşıldı.

    Geçtiğimiz günlerde İtalya’nın kuzeyindeki Bolzano şehrinde düzenlenen mumya kongresinde, Ötzi’nin midesinde bulunan bakteri ve nasıl öldüğü hakkında yeni bulgular paylaşıldı.

  10. Mumya Enstitüsü Müdürü Albert Zink; Ötzi’nin midesinde bulunan bakterinin araştırılmasının, modern tıbbın gelişmesine de yardımcı olacağını vurguladı.

    Mumya Enstitüsü Müdürü Albert Zink; Ötzi’nin midesinde bulunan bakterinin araştırılmasının, modern tıbbın gelişmesine de yardımcı olacağını vurguladı.

  11. Araştırmacıların tezine göre, omzundan yaralanan Ötzi, daha sonra da kafasından aldığı sert bir darbe sonucu ölmüş olabilir.

    Araştırmacıların tezine göre, omzundan yaralanan Ötzi, daha sonra da kafasından aldığı sert bir darbe sonucu ölmüş olabilir.