İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Muhtemelen Adını Bile Duymadığınız 11 Tuhaf Hayvan

Muhtemelen adını bile duymadığınız 11 tuhaf hayvan

  1. 1 Sihirli tavşan (ili pika)  <p>  Bu şirin ve son derece nadir görülen hayvan, &#8216;sihirli tavşan&#8217; olarak tanınıyor. Çin'in Tian Shan Dağları'nda ilk keşfedilen tavşan türü, son 20 yılda ilk kez fotoğraflandı.

    1 Sihirli tavşan (ili pika)

    Bu şirin ve son derece nadir görülen hayvan, ‘sihirli tavşan’ olarak tanınıyor. Çin'in Tian Shan Dağları'nda ilk keşfedilen tavşan türü, son 20 yılda ilk kez fotoğraflandı.

  2. 2 Pinokyo kurbağa  <p>Bu yaratık da &#8216;sivri burunlu ağaç kurbağası&#8217; olarak biliniyor. Erkek kurbağalar, eşlerinin dikkatini çekmeye çalışırken veya tehlike hissettiğinde, Pinokyo gibi burunlarını yukarı uzatırlar. Bu hareket kurbağa kadınların dünyasında epey karizmatik bulunuyor anlaşılan :)

    2 Pinokyo kurbağa

    Bu yaratık da ‘sivri burunlu ağaç kurbağası’ olarak biliniyor. Erkek kurbağalar, eşlerinin dikkatini çekmeye çalışırken veya tehlike hissettiğinde, Pinokyo gibi burunlarını yukarı uzatırlar. Bu hareket kurbağa kadınların dünyasında epey karizmatik bulunuyor anlaşılan :)

  3. 3 Gagalı maymun  <p>  Dünyanın en nadir primatı, 2010 yılında Kuzey Burma'da (Myanmar) keşfedildi. Burnunun olağandışı şekli yüzünden bu maymun yağmur yağdığı zaman hapşırıyor :)

    3 Gagalı maymun

    Dünyanın en nadir primatı, 2010 yılında Kuzey Burma'da (Myanmar) keşfedildi. Burnunun olağandışı şekli yüzünden bu maymun yağmur yağdığı zaman hapşırıyor :)

  4. 4 Pembe el balığı  <p>Birkaç yıl önce bilim adamları, ele benzeyen yüzgeçleri olan 14 yeni tür balık keşfetti. Şu anda 9&#8217;u yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

    4 Pembe el balığı

    Birkaç yıl önce bilim adamları, ele benzeyen yüzgeçleri olan 14 yeni tür balık keşfetti. Şu anda 9’u yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

  5. 5 Honduran beyaz yarasa<p>Orta Amerika'dan gelen bu küçük beyaz arkadaşlar, Heliconia yapraklarının bir çadırında yaşıyor ve meyve yiyorlar. Boyları sadece 4.7 cm uzunluğunda.

    5 Honduran beyaz yarasa

    Orta Amerika'dan gelen bu küçük beyaz arkadaşlar, Heliconia yapraklarının bir çadırında yaşıyor ve meyve yiyorlar. Boyları sadece 4.7 cm uzunluğunda.

  6. 6 Dumbo ahtapot  <p>  Bu tuhaf deniz canlısının adı &#8216;dumbo&#8217;; ünlü animasyon filmindeki uçan fil Dumbo'dan geliyor.

    6 Dumbo ahtapot

    Bu tuhaf deniz canlısının adı ‘dumbo’; ünlü animasyon filmindeki uçan fil Dumbo'dan geliyor.

  7. 7 Salp  <p>  Tek başlarına yaşayan bu saydam deniz canlıları sizce de çok tuhaf görünmüyor mu? Ne kadar tuhaf olurlarsa olsunlar onlara teşekkür etmeliyiz, çünkü sudaki ve havadaki karbon seviyelerini düşürüyorlar.

    7 Salp

    Tek başlarına yaşayan bu saydam deniz canlıları sizce de çok tuhaf görünmüyor mu? Ne kadar tuhaf olurlarsa olsunlar onlara teşekkür etmeliyiz, çünkü sudaki ve havadaki karbon seviyelerini düşürüyorlar.

  8. 8 Pembe gözlü çekirge  <p>  Pembe fasulye gibi gözleri olan bu çekirge, Pasifik yaylalarında Muller Range dağlarında yaşıyor.

    8 Pembe gözlü çekirge

    Pembe fasulye gibi gözleri olan bu çekirge, Pasifik yaylalarında Muller Range dağlarında yaşıyor.

  9. 9 Tatlı su yengeci (cherax pulcher)  <p>  Bu fevkalade güzel, renkli yengeç geçen sene Endonezya'da keşfedildi. Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da akvaryum balığı türü olarak popüler. Bilimsel adındaki &#8216;pulcher&#8217; kelimesi; Latince "güzel" anlamına geliyor.  Türün erkekleri 75-98 milimetre, dişiler ise 83-90 milimetre uzunluğunda. Vücut şekli hafif oval ve gözleri kocaman.

    9 Tatlı su yengeci (cherax pulcher)

    Bu fevkalade güzel, renkli yengeç geçen sene Endonezya'da keşfedildi. Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika'da akvaryum balığı türü olarak popüler. Bilimsel adındaki ‘pulcher’ kelimesi; Latince "güzel" anlamına geliyor. Türün erkekleri 75-98 milimetre, dişiler ise 83-90 milimetre uzunluğunda. Vücut şekli hafif oval ve gözleri kocaman.

  10. 10 Yumuşak kabuklu Albino kaplumbağa  <p>  Bu küçük kaplumbağalar, uzun boynu ve tüp benzeri burun deliklerini, su altında nefes alacak bir şnorkel olarak kullanıyorlar.

    10 Yumuşak kabuklu Albino kaplumbağa

    Bu küçük kaplumbağalar, uzun boynu ve tüp benzeri burun deliklerini, su altında nefes alacak bir şnorkel olarak kullanıyorlar.

  11. 11 Nendo boru burunlu yarasa  <p>  Olağanüstü hassas gözleri ve tüp benzeri burun delikleri olan bu sevimli yarasa 2009'da Papua Yeni Gine ormanlarında keşfedildi. Star Wars filmlerinden Jedi Master ile olan benzerliğinden dolayı '' Yoda sopası '' olarak sosyal medyada yayıldı, çok sevildi.

    11 Nendo boru burunlu yarasa

    Olağanüstü hassas gözleri ve tüp benzeri burun delikleri olan bu sevimli yarasa 2009'da Papua Yeni Gine ormanlarında keşfedildi. Star Wars filmlerinden Jedi Master ile olan benzerliğinden dolayı '' Yoda sopası '' olarak sosyal medyada yayıldı, çok sevildi.

  12. 12 Amazon nehir yunusları  <p>  Pembe nehir yunusları olarak da bilinen genç Amazon nehir yunusları açık gri renklidir ancak bazıları yaşlandıkça pembeleşirler. Bu yunuslar dostça ya da kolayca eğitilmemiş, bu yüzden tutsak olmamaları nadiren yapılır.

    12 Amazon nehir yunusları

    Pembe nehir yunusları olarak da bilinen genç Amazon nehir yunusları açık gri renklidir ancak bazıları yaşlandıkça pembeleşirler. Bu yunuslar dostça ya da kolayca eğitilmemiş, bu yüzden tutsak olmamaları nadiren yapılır.