Tunceli Şehitlerinin İsimleri Ve Memleketleri

Tunceli şehitlerinin isimleri ve memleketleri

  1. TUNCELİ'nin Pülümür ilçesinde düşen helikopterde bulunan 7 Özel Harekat Polisi, 3 Mürettebat, 1 Hakim ve 1 Astsubay şehit oldu. Şehitlerin isimleri ve memleketleri de açıklandı. Şehitlerin haberi ailelerine ulaşırken, tüm Türkiye acı haberle yasa girdi. İşte Tunceli helikopter kazasında şehit olanların kimlikleri ve yaşamları;

    TUNCELİ'nin Pülümür ilçesinde düşen helikopterde bulunan 7 Özel Harekat Polisi, 3 Mürettebat, 1 Hakim ve 1 Astsubay şehit oldu. Şehitlerin isimleri ve memleketleri de açıklandı. Şehitlerin haberi ailelerine ulaşırken, tüm Türkiye acı haberle yasa girdi. İşte Tunceli helikopter kazasında şehit olanların kimlikleri ve yaşamları;

  2. Hakim Onur Alan : Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Hakim Onur Alan'ın Ordu'daki baba evinde yas var. Hakim Alan'ın (29) şehadet haberi, Altınordu ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı.

    Hakim Onur Alan : Tunceli'de polis helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Hakim Onur Alan'ın Ordu'daki baba evinde yas var. Hakim Alan'ın (29) şehadet haberi, Altınordu ilçesine bağlı Karapınar Mahallesi'ndeki baba ocağına ulaştı.

  3. Askeri yetkililer baba Mahmut ve anne Fatma Alan'a acı haberi verdi. Haberin duyulmasının ardından eve gelen yakınları, aileyi teskin etmeye çalıştı. Bekar olan ve evin tek oğlu olduğu öğrenilen Onur Alan'ın yaklaşık 5 ay önce Ovacık'ta göreve başladığı belirtildi.

    Askeri yetkililer baba Mahmut ve anne Fatma Alan'a acı haberi verdi. Haberin duyulmasının ardından eve gelen yakınları, aileyi teskin etmeye çalıştı. Bekar olan ve evin tek oğlu olduğu öğrenilen Onur Alan'ın yaklaşık 5 ay önce Ovacık'ta göreve başladığı belirtildi.

  4. Komiser Abdullah Ortanca : Pülümür'de düşen Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopterde şehit olan pilot Komiser Abdullah Ortanca'nın İzmir'in Karabağlar İlçesi Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. İzmir'de 2013 yılına kadar Konak Asayiş Ekipler Amirliği'nde ve Cinayet Büro Amirliği'nde görev yapan, Ortaca'nın yurt dışında pilot eğitimi aldığı öğrenildi.

    Komiser Abdullah Ortanca : Pülümür'de düşen Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopterde şehit olan pilot Komiser Abdullah Ortanca'nın İzmir'in Karabağlar İlçesi Tahsin Yazıcı Mahallesi'nde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. İzmir'de 2013 yılına kadar Konak Asayiş Ekipler Amirliği'nde ve Cinayet Büro Amirliği'nde görev yapan, Ortaca'nın yurt dışında pilot eğitimi aldığı öğrenildi.

  5. Tunceli şehitlerinden biri olan Sadettin Demir ile ilgili de ilginç bir detay ortaya çıktı. Demir, kendisi gibi helikopter kazasında ölen Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarı başında fotoğraf çektirmiş. Şehitlerden polis memuru Sadettin Demir, Büyük Birlik Partisi’nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı kaderi paylaştı.

    Tunceli şehitlerinden biri olan Sadettin Demir ile ilgili de ilginç bir detay ortaya çıktı. Demir, kendisi gibi helikopter kazasında ölen Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarı başında fotoğraf çektirmiş. Şehitlerden polis memuru Sadettin Demir, Büyük Birlik Partisi’nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı kaderi paylaştı.

  6. Helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Candaş Kaplan'ın şehadet haberini Hacı Abdi Mahallesi Hancarlı Sokak'ta yaşayan ailesine güvenlik güçleri ulaştırdı. Şehidin baba ocağına ve evin bulunduğu sokağa dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

    Helikopterin düşmesi sonucu şehit olan polis memuru Candaş Kaplan'ın şehadet haberini Hacı Abdi Mahallesi Hancarlı Sokak'ta yaşayan ailesine güvenlik güçleri ulaştırdı. Şehidin baba ocağına ve evin bulunduğu sokağa dev Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

  7. Tunceli'de şehit düşen polis memurlarından 25 yaşındaki Azam Güdendede'nin naaşı ise Konya'ya gönderilecek. Bekar olan şehit Azam Güdendede'nin ağabeylerinden Ziya Güdendede'nin veteriner hekim, diğer ağabeyi İbrahim Güdendede'nin de polis memuru olduğu ve Ağrı'da görev yaptığı öğrenildi.

    Tunceli'de şehit düşen polis memurlarından 25 yaşındaki Azam Güdendede'nin naaşı ise Konya'ya gönderilecek. Bekar olan şehit Azam Güdendede'nin ağabeylerinden Ziya Güdendede'nin veteriner hekim, diğer ağabeyi İbrahim Güdendede'nin de polis memuru olduğu ve Ağrı'da görev yaptığı öğrenildi.

  8. Gaziantepli şehit Mesut Özdemir'in sosyal medyada yaptığı paylaşımlar yürek burktu! Hesabının kapak fotoğrafına "Şehitler Ölmez" notunu yazmıştı. Şehit polisin, kırmızı zemin üzerinde beyaz harflerle yazılan notun yanı sıra silahı ile poz verdiği fotoğrafları da bulunuyor.

    Gaziantepli şehit Mesut Özdemir'in sosyal medyada yaptığı paylaşımlar yürek burktu! Hesabının kapak fotoğrafına "Şehitler Ölmez" notunu yazmıştı. Şehit polisin, kırmızı zemin üzerinde beyaz harflerle yazılan notun yanı sıra silahı ile poz verdiği fotoğrafları da bulunuyor.

  9. Tunceli’de düşen helikopterde şehit olan polis memuru Ekrem Dereli'nin acı haberi de Balıksir'e ulaştı.

    Tunceli’de düşen helikopterde şehit olan polis memuru Ekrem Dereli'nin acı haberi de Balıksir'e ulaştı.

  10. Tunceli’nin Pülümür İlçesi'nden havalandıktan 10 dakika sonra düşen polis helikopterinde şehit olan polis memuru Ahmet Cihan Kilci’nin memleketi Kayseri’deki baba evinde yas var. Bekar olan şehit polis memuru Kilci’nin, MHP Kayseri eski Milletvekili Hasan Ali Kilci’nin yeğeni olduğu öğrenildi.

    Tunceli’nin Pülümür İlçesi'nden havalandıktan 10 dakika sonra düşen polis helikopterinde şehit olan polis memuru Ahmet Cihan Kilci’nin memleketi Kayseri’deki baba evinde yas var. Bekar olan şehit polis memuru Kilci’nin, MHP Kayseri eski Milletvekili Hasan Ali Kilci’nin yeğeni olduğu öğrenildi.

  11. Şehit polislerden 24 yaşındaki Candaş Kaplan ve Hasan Yıldırım'ın Malatya'daki baba evlerine ateş düştü. Askeri yetkililer tarafından her iki şehidin ailelerine acı haber verildi. Şehit Candaş Kaplan'ın acı haberini alan baba Mustafa Kaplan'ın Akçadağ Belediyesinde CHP'li meclis üyesi olduğu öğrenildi.

    Şehit polislerden 24 yaşındaki Candaş Kaplan ve Hasan Yıldırım'ın Malatya'daki baba evlerine ateş düştü. Askeri yetkililer tarafından her iki şehidin ailelerine acı haber verildi. Şehit Candaş Kaplan'ın acı haberini alan baba Mustafa Kaplan'ın Akçadağ Belediyesinde CHP'li meclis üyesi olduğu öğrenildi.

  12. P.M. Teknisyen Murat KÖDÜK

    P.M. Teknisyen Murat KÖDÜK

  13. Sözleşmeli Pilot Dilaver KARSAVURANOĞLU

    Sözleşmeli Pilot Dilaver KARSAVURANOĞLU