Mete Yarar'dan Sincar Yorumu Detayları Böyle Açıkladı

Mete Yarar'dan bomba Sincar yorumu detayları böyle açıkladı

  1. Terör örgütü PKK'nın ikinci yuvası olan Sincar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından vuruldu. Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar dün katıldığı canlı yayın programında Sincar operasyonuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Terör örgütü PKK'nın ikinci yuvası olan Sincar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından vuruldu. Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar dün katıldığı canlı yayın programında Sincar operasyonuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  2. Operasyonla ilgili önemli bilgiler veren Yarar "Birebir ABD'lilerin de girip çıktığı karargah vuruldu. Sincar ve Karaçok küçük kandilcikler diyebileceğimiz bölgeler. ABD'ye operasyondan önce haber verildi. Mesele orada çok kişiyi öldürmek değil.

    Operasyonla ilgili önemli bilgiler veren Yarar "Birebir ABD'lilerin de girip çıktığı karargah vuruldu. Sincar ve Karaçok küçük kandilcikler diyebileceğimiz bölgeler. ABD'ye operasyondan önce haber verildi. Mesele orada çok kişiyi öldürmek değil.

  3. El Bab bölgesindeki operasyonlar sırasında da bunlar yaşandı. Bazı köyler boşalttırıldı. O bölgede 24 saat süre verilip boşaltmaları isteniyordu. Bu operasyonda en fazla bir saat önce haber verilmiştir. Biz bu bölgeleri vuracağız elemanınız varsa çekin denilmiştir" dedi.

    El Bab bölgesindeki operasyonlar sırasında da bunlar yaşandı. Bazı köyler boşalttırıldı. O bölgede 24 saat süre verilip boşaltmaları isteniyordu. Bu operasyonda en fazla bir saat önce haber verilmiştir. Biz bu bölgeleri vuracağız elemanınız varsa çekin denilmiştir" dedi.

  4. Operasyonun ardından yapılan açıklamaları da değerlendiren Yarar "Operasyondan sonra kaygıyla takip ediyoruz dediler. 1991'de Körfez harekatından sonra Çekiç Güç operasyonunun nasıl yapıldığını ve PKK'nın orada nasıl bir hakimiyet bulduğunu hatırlamak lazım. Bir ayrılıkçı örgüt başka bir ülkede yer tutamazsa uzun süre var olamaz.

    Operasyonun ardından yapılan açıklamaları da değerlendiren Yarar "Operasyondan sonra kaygıyla takip ediyoruz dediler. 1991'de Körfez harekatından sonra Çekiç Güç operasyonunun nasıl yapıldığını ve PKK'nın orada nasıl bir hakimiyet bulduğunu hatırlamak lazım. Bir ayrılıkçı örgüt başka bir ülkede yer tutamazsa uzun süre var olamaz.

  5. 1991 ile 2003'e kadar olan süreçte yaşananları hatırlıyoruz. O zaman da yaptığımız hava operasyonlarına aynı şeyleri derlerdi. 2003'te Irak operasyonu zamanı geldiler. O bölgeden El Kaide'yi çıkarttılar. Türkiye PKK'yı da çıkartın dedi. Önceliklerimiz farklı dediler. PKK barınmaya devam etti. Sonra DEAŞ çıktı ve bu güne geldik. 1991'den beri çok kaygılılar. PKK ve terör konusunda hiç kaygılı olmadılar" ifadelerini kullandı.

    1991 ile 2003'e kadar olan süreçte yaşananları hatırlıyoruz. O zaman da yaptığımız hava operasyonlarına aynı şeyleri derlerdi. 2003'te Irak operasyonu zamanı geldiler. O bölgeden El Kaide'yi çıkarttılar. Türkiye PKK'yı da çıkartın dedi. Önceliklerimiz farklı dediler. PKK barınmaya devam etti. Sonra DEAŞ çıktı ve bu güne geldik. 1991'den beri çok kaygılılar. PKK ve terör konusunda hiç kaygılı olmadılar" ifadelerini kullandı.

  6. 1998'de Türkiye Suriye'ye restini çektiğinde ABD siyasi anlamda destek verdi mi? Vermedi. Bir ülke irade koyduğu sürece istediklerinin bir çoğunu elde eder. Sahada olan her istediğini alamasa da kazanır.

    1998'de Türkiye Suriye'ye restini çektiğinde ABD siyasi anlamda destek verdi mi? Vermedi. Bir ülke irade koyduğu sürece istediklerinin bir çoğunu elde eder. Sahada olan her istediğini alamasa da kazanır.