İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Rusya Bu Kez Tabuttaki Generalin Peşinde

Rusya bu kez tabuttaki generalin peşinde

  1. ARDAHAN'da bulunduktan sonra bir anda Türkiye ve Rusya'nın gündemine oturan tabuttaki general ile ilgili gelişmeler devam ediyor.

    ARDAHAN'da bulunduktan sonra bir anda Türkiye ve Rusya'nın gündemine oturan tabuttaki general ile ilgili gelişmeler devam ediyor.

  2. Rus basını tabuttaki üniformalı ve sakallı askerin 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nda Kars’ı işgal eden Vasiliy Geyman olduğunu yazdı.

    Rus basını tabuttaki üniformalı ve sakallı askerin 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı’nda Kars’ı işgal eden Vasiliy Geyman olduğunu yazdı.

  3. 13 Nisan 1878’de Ardahan’da vebadan ölen Geyman Rusya’da “Kafkasya Fatihi” olarak tanınıyor.

    13 Nisan 1878’de Ardahan’da vebadan ölen Geyman Rusya’da “Kafkasya Fatihi” olarak tanınıyor.

  4. Vasiliy Geyman’ın yeğeni Aleksandr Geyman Rus Ordusu’nda tümgenerallik yapmış. Vasiliy Geyman ile aynı adı taşıyan torunu ise ünlü bir tarihçi. Naaşın Geyman’a ait olduğunun belirlenmesi için DNA testi yapılacak.

    Vasiliy Geyman’ın yeğeni Aleksandr Geyman Rus Ordusu’nda tümgenerallik yapmış. Vasiliy Geyman ile aynı adı taşıyan torunu ise ünlü bir tarihçi. Naaşın Geyman’a ait olduğunun belirlenmesi için DNA testi yapılacak.

  5. Ardahan’da temel kazısında bulunan Rus general büyük heyecan yaşatmıştı. Rus generalin torunu olduğunu iddia eden Boris Akimov "DNA analizi vermeye hazırım" dedi. Boris Akimov sözlerine şöyle devam etti:

    Ardahan’da temel kazısında bulunan Rus general büyük heyecan yaşatmıştı. Rus generalin torunu olduğunu iddia eden Boris Akimov "DNA analizi vermeye hazırım" dedi. Boris Akimov sözlerine şöyle devam etti:

  6. "Haberleri duyar duymaz çok heyecanlandım. Ben dedem ile ilgili çok araştırma yaptım. En son Ermenistan'ın Gümrü kentinde toplu mezarda toprağa verildiğini biliyordum. Fakat mezar listesinde dedemin ismi yoktu. Dolayısıyla bugüne kadar çok aradım. Nihayet haberi ve fotoğrafı görür görmez çok heyecanlandım. Çok şeyler örtüşüyor. Örneğin vefat ettiği tarih ve yer. Fotoğraftaki general rütbesi de. Tümgeneral rütbesinde 3 yıldız var.”

    "Haberleri duyar duymaz çok heyecanlandım. Ben dedem ile ilgili çok araştırma yaptım. En son Ermenistan'ın Gümrü kentinde toplu mezarda toprağa verildiğini biliyordum. Fakat mezar listesinde dedemin ismi yoktu. Dolayısıyla bugüne kadar çok aradım. Nihayet haberi ve fotoğrafı görür görmez çok heyecanlandım. Çok şeyler örtüşüyor. Örneğin vefat ettiği tarih ve yer. Fotoğraftaki general rütbesi de. Tümgeneral rütbesinde 3 yıldız var.”