Mayıs Ayında Kaçırılmaması Gereken Filmler

Mayıs ayında kaçırılmaması gereken filmler

  1. T2 Trainspotting <br>      1996 yılında gösterime giren ve kısa sürede bir külte dönüşen Trainspotting devam filmi, ilk yapımdan 20 yılı aşkın bir süre sonra izleyicinin karşısına çıkıyor. Yönetmen Danny Boyle ve oyuncu kadrosunun geri döndüğü T2 Trainspotting, 20 yıl sonra yeniden bir araya gelen Renton ve çetesinin yeni maceralarını nostaljik bir biçimde ele alıyor.   <br>    (05 Mayıs 2017)

    T2 Trainspotting
    1996 yılında gösterime giren ve kısa sürede bir külte dönüşen Trainspotting devam filmi, ilk yapımdan 20 yılı aşkın bir süre sonra izleyicinin karşısına çıkıyor. Yönetmen Danny Boyle ve oyuncu kadrosunun geri döndüğü T2 Trainspotting, 20 yıl sonra yeniden bir araya gelen Renton ve çetesinin yeni maceralarını nostaljik bir biçimde ele alıyor.
    (05 Mayıs 2017)

  2. Yaratık: Covenant (Alien: Covenant) <br>      Prometheus ile Alien evrenine geri dönüş yapan Ridley Scott, Alien: Covenant'la yeni bir bilinmeze yelken açıyor. Prometheus'un sonrasında yaşananları ele alan film, cennetvari bir gezegene indiklerini zanneden Covenant mürettebatının yaşadıklarını anlatıyor.   <br>    (12 Mayıs 2017)

    Yaratık: Covenant (Alien: Covenant)
    Prometheus ile Alien evrenine geri dönüş yapan Ridley Scott, Alien: Covenant'la yeni bir bilinmeze yelken açıyor. Prometheus'un sonrasında yaşananları ele alan film, cennetvari bir gezegene indiklerini zanneden Covenant mürettebatının yaşadıklarını anlatıyor.
    (12 Mayıs 2017)

  3. Hayalet Hikâyesi (Personal Shopper) <br>      Prömiyerini gerçekleştirdiği Cannes Film Festivali'nde seyirci tarafından yuhalansa da eleştirel anlamda beğeniyle karşılanan Personal Shopper, nihayet ülkemizde de vizyon yüzü görüyor. Kısa bir süre önce ikiz kardeşini kaybetmiş olan alışveriş danışmanı Maureen'in gizemli hikâyesini ele alan filmin başrolünde, kariyerinin en olgun performanslarından birini sergilediği söylenen Kristen Stewart bulunuyor. <br>      (19 Mayıs 2017)

    Hayalet Hikâyesi (Personal Shopper)
    Prömiyerini gerçekleştirdiği Cannes Film Festivali'nde seyirci tarafından yuhalansa da eleştirel anlamda beğeniyle karşılanan Personal Shopper, nihayet ülkemizde de vizyon yüzü görüyor. Kısa bir süre önce ikiz kardeşini kaybetmiş olan alışveriş danışmanı Maureen'in gizemli hikâyesini ele alan filmin başrolünde, kariyerinin en olgun performanslarından birini sergilediği söylenen Kristen Stewart bulunuyor.
    (19 Mayıs 2017)

  4. Karanlık Görev (The Age of Shadows) <br>      Şeytanı Gördüm ve Karanlık Sırlar'la uluslararası arenada ismini duyuran Jee-woon Kim'in yönettiği Karanlık Görev, 1920'lerin Japonya işgali altındaki Kore'sinde geçen bir casusluk öyküsü anlatıyor. Film, geçtiğimiz Oscarlar için Güney Kore'nin aday gösterdiği yapım olmuştu.   <br>    (26 Mayıs 2017)

    Karanlık Görev (The Age of Shadows)
    Şeytanı Gördüm ve Karanlık Sırlar'la uluslararası arenada ismini duyuran Jee-woon Kim'in yönettiği Karanlık Görev, 1920'lerin Japonya işgali altındaki Kore'sinde geçen bir casusluk öyküsü anlatıyor. Film, geçtiğimiz Oscarlar için Güney Kore'nin aday gösterdiği yapım olmuştu.
    (26 Mayıs 2017)

  5. Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) <br>      Kaptan Jack Sparrow'a yeniden hayat veren Johnny Depp'e, Javier Bardem, Orlando Bloom, Kaya Scodelario, Brenton Thwaites gibi isimlerin eşlik ettiği Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales), başı beladan eksik olmayan Jack Sparrow'un şu ana kadar karşılaştığı en dişli düşmanı Kaptan Salazar ile yüzleşmesini anlatıyor. Salazar'ın İntikamı, fragmanlarından öngördüğümüz kadarıyla dördüncü filmin yarattığı hayal kırıklığını bir nebze olsun giderecek gibi duruyor.   <br>    (26 Mayıs 2017)

    Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales)
    Kaptan Jack Sparrow'a yeniden hayat veren Johnny Depp'e, Javier Bardem, Orlando Bloom, Kaya Scodelario, Brenton Thwaites gibi isimlerin eşlik ettiği Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales), başı beladan eksik olmayan Jack Sparrow'un şu ana kadar karşılaştığı en dişli düşmanı Kaptan Salazar ile yüzleşmesini anlatıyor. Salazar'ın İntikamı, fragmanlarından öngördüğümüz kadarıyla dördüncü filmin yarattığı hayal kırıklığını bir nebze olsun giderecek gibi duruyor.
    (26 Mayıs 2017)

  6. Umudun Kıyısında <br>      Haydar Işık'ın yönettiği Umudun Kıyısında, fotoğrafla uğraşan Ufuk'un geçirdiği hastalık sonrası hayata bakış açısının değişmesini konu ediniyor.   <br>    (05 Mayıs 2017)

    Umudun Kıyısında
    Haydar Işık'ın yönettiği Umudun Kıyısında, fotoğrafla uğraşan Ufuk'un geçirdiği hastalık sonrası hayata bakış açısının değişmesini konu ediniyor.
    (05 Mayıs 2017)

  7. Eski Sevgili   <br>    Tolgahan Sayışman ve Bade İşçil'in başrollerinde yer aldığı Eski Sevgili, Barış ile onun 63 kere ayrılıp barıştığı ve bir türlü unutamadığı eski sevgilisi Feride'nin hikâyesini anlatıyor.   <br>    (05 Mayıs 2017)

    Eski Sevgili
    Tolgahan Sayışman ve Bade İşçil'in başrollerinde yer aldığı Eski Sevgili, Barış ile onun 63 kere ayrılıp barıştığı ve bir türlü unutamadığı eski sevgilisi Feride'nin hikâyesini anlatıyor.
    (05 Mayıs 2017)

  8. Çam Yarması <br>      Sefa Özçelik'in yönetmenliğini üstlendiği Çam Yarması, sorumsuz üç kardeşin hikâyesini anlatıyor. <br>      (05 Mayıs 2017)

    Çam Yarması
    Sefa Özçelik'in yönetmenliğini üstlendiği Çam Yarması, sorumsuz üç kardeşin hikâyesini anlatıyor.
    (05 Mayıs 2017)

  9. Baş Belası <br>      Tolga Baş'ın yönettiği Baş Belası, Çanakkale'den İstanbul'a gitmekte olan Asya'nın seyahatinin, beraber yolculuk ettiği adam sebebiyle çığrından çıkmasını konu ediniyor.   <br>    (05 Mayıs 2017)

    Baş Belası
    Tolga Baş'ın yönettiği Baş Belası, Çanakkale'den İstanbul'a gitmekte olan Asya'nın seyahatinin, beraber yolculuk ettiği adam sebebiyle çığrından çıkmasını konu ediniyor.
    (05 Mayıs 2017)

  10. Kaygı <br>      Ceylan Özgün Özçelik'in Berlinale'de prömiyerini gerçekleştiren ilk uzun metraj filmi Kaygı, bir haber kanalında kurgucu olarak çalışan Hasret'in kâbusları üzerinden toplumsal hafızanın bireye etkisini irdeliyor.   <br>    (12 Mayıs 2017)

    Kaygı
    Ceylan Özgün Özçelik'in Berlinale'de prömiyerini gerçekleştiren ilk uzun metraj filmi Kaygı, bir haber kanalında kurgucu olarak çalışan Hasret'in kâbusları üzerinden toplumsal hafızanın bireye etkisini irdeliyor.
    (12 Mayıs 2017)

  11. Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı <br>      Burak Serbest'in yazıp yönettiği Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı, intihar etmeyi düşünen Kayra'nın, son bir kez babaannesini görmek için çıktığı yolculukta yaşadıklarını anlatıyor.   <br>    (12 Mayıs 2017)

    Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı
    Burak Serbest'in yazıp yönettiği Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı, intihar etmeyi düşünen Kayra'nın, son bir kez babaannesini görmek için çıktığı yolculukta yaşadıklarını anlatıyor.
    (12 Mayıs 2017)

  12. Ağustos Böcekleri ve Karıncalar <br>      Prömiyerini Adana Film Festivali'nde yapan Ağustos Böcekleri ve Karıncalar, ölmek üzere olan babaları üzerinden kendi geçmişleriyle hesaplaşmak zorunda kalan kardeşleri konu ediniyor   <br>    (12 Mayıs 2017)

    Ağustos Böcekleri ve Karıncalar
    Prömiyerini Adana Film Festivali'nde yapan Ağustos Böcekleri ve Karıncalar, ölmek üzere olan babaları üzerinden kendi geçmişleriyle hesaplaşmak zorunda kalan kardeşleri konu ediniyor
    (12 Mayıs 2017)

  13. Geri Döndü   <br>    Kamil Burak'ın yönettiği Geri Döndü, ölümden dönerek intikam arayan bir kadının hikâyesini anlatıyor. <br>      (12 Mayıs 2017)

    Geri Döndü
    Kamil Burak'ın yönettiği Geri Döndü, ölümden dönerek intikam arayan bir kadının hikâyesini anlatıyor.
    (12 Mayıs 2017)

  14. Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu <br>      Günay Köker'in yönettiği Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu, animasyonla canlı çekimin bir araya geldiği bir çocuk filmi. <br>    (12 Mayıs 2017)

    Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu
    Günay Köker'in yönettiği Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu, animasyonla canlı çekimin bir araya geldiği bir çocuk filmi.
    (12 Mayıs 2017)

  15. 4N1K <br>      Büşra Yılmaz'ın aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan 4N1K, lise öğrencisi Yaprak'ın hikâyesini anlatıyor. <br>      (12 Mayıs 2017)

    4N1K
    Büşra Yılmaz'ın aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan 4N1K, lise öğrencisi Yaprak'ın hikâyesini anlatıyor.
    (12 Mayıs 2017)

  16. Osmanlı Subayı <br>      Oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem gibi isimlerin de bulunduğu Amerika-Türkiye ortak yapımı Osmanlı Subayı, 1. Dünya Savaşı sırasında, Van'da tanıştığı bir Osmanlı subayına aşık olan hemşire Lillie'nin hikâyesini anlatıyor.   <br>    (19 Mayıs 2017)

    Osmanlı Subayı
    Oyuncu kadrosunda Haluk Bilginer ve Selçuk Yöntem gibi isimlerin de bulunduğu Amerika-Türkiye ortak yapımı Osmanlı Subayı, 1. Dünya Savaşı sırasında, Van'da tanıştığı bir Osmanlı subayına aşık olan hemşire Lillie'nin hikâyesini anlatıyor.
    (19 Mayıs 2017)

  17. Her Şey Mümkün <br>      Yetkin Dikinciler ve Azra Akın'ın başrolünde yer aldığı Her Şey Mümkün, birbirine çok benzeyen iki adam üzerinden kesişen hayatların hikâyelerini konu ediniyor. <br>      (19 Mayıs 2017)

    Her Şey Mümkün
    Yetkin Dikinciler ve Azra Akın'ın başrolünde yer aldığı Her Şey Mümkün, birbirine çok benzeyen iki adam üzerinden kesişen hayatların hikâyelerini konu ediniyor.
    (19 Mayıs 2017)

  18. Bahtiyar Bahtıkara <br>      Ergin Yılmazer'in yönetmenliğini üstlendiği komedi filmi Bahtiyar Bahtıkara'nın başrollerinde Kadir Çöpdemir ve Yeşim Salkım yer alıyor.   <br>    (19 Mayıs 2017)

    Bahtiyar Bahtıkara
    Ergin Yılmazer'in yönetmenliğini üstlendiği komedi filmi Bahtiyar Bahtıkara'nın başrollerinde Kadir Çöpdemir ve Yeşim Salkım yer alıyor.
    (19 Mayıs 2017)

  19. New York Masalı <br>      New York'ta çekilen romantik komedi New York Masalı, radikal kararlar alan Deniz ile intihara meyilli Kerem'in hikâyesini anlatıyor. <br>      (19 Mayıs 2017)

    New York Masalı
    New York'ta çekilen romantik komedi New York Masalı, radikal kararlar alan Deniz ile intihara meyilli Kerem'in hikâyesini anlatıyor.
    (19 Mayıs 2017)

  20. Hızlı ve Tüplü   <br>    Yusuf Güven'in yönetmenliğini üstlendiği Hızlı ve Tüplü, modifiye araç özlemini gidermeye çalışan iki gencin hikâyesini anlatıyor. <br>      (19 Mayıs 2017)

    Hızlı ve Tüplü
    Yusuf Güven'in yönetmenliğini üstlendiği Hızlı ve Tüplü, modifiye araç özlemini gidermeye çalışan iki gencin hikâyesini anlatıyor.
    (19 Mayıs 2017)

  21. Katre   <br>    Atakan Şatıroğlu ve Berkay Berkman'ın yönetip başrollerinde yer aldığı Katre, emlakçı Savaş'ın hikâyesini anlatıyor. <br>      26 Mayıs 2017

    Katre
    Atakan Şatıroğlu ve Berkay Berkman'ın yönetip başrollerinde yer aldığı Katre, emlakçı Savaş'ın hikâyesini anlatıyor.
    26 Mayıs 2017

  22. Toz <br>      Gözde Kural'ın ilk uzun metraj deneyimi olan Toz, İstanbul'dan Afganistan'a uzanan bir arayışı konu ediniyor. <br>      (26 Mayıs 2017)

    Toz
    Gözde Kural'ın ilk uzun metraj deneyimi olan Toz, İstanbul'dan Afganistan'a uzanan bir arayışı konu ediniyor.
    (26 Mayıs 2017)

  23. Yarının Adı Başka   <br>    Moharram Zeinalzadeh ile Mustafa Delazy'nin yönettiği Yarının Adı Başka, bir çobanın hikâyesini anlatıyor. <br>      (26 Mayıs 2017)    Kaynak: Box Office Türkiye

    Yarının Adı Başka
    Moharram Zeinalzadeh ile Mustafa Delazy'nin yönettiği Yarının Adı Başka, bir çobanın hikâyesini anlatıyor.
    (26 Mayıs 2017) Kaynak: Box Office Türkiye