İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Diriliş Ertuğrul Önümüzdeki Sezon...

Engin Altan Düzyatan'tan Diriliş Ertuğrul açıklaması...

  1. Engin Altan Düzyatan Diriliş Ertuğrul'dan ayrılıyor mu? Son günlerde yayılan bu iddia doğru mu? TRT'nin reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un başarısında büyük pay sahibi olan Düzyatan konuya açıklık getirdi.

    Engin Altan Düzyatan Diriliş Ertuğrul'dan ayrılıyor mu? Son günlerde yayılan bu iddia doğru mu? TRT'nin reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un başarısında büyük pay sahibi olan Düzyatan konuya açıklık getirdi.

  2. Çarşamba günleri yayınlanan diğer dizilere dünyayı dar eden Diriliş Ertuğrul'a yan bakılmıyor. 3 sezonu geride bırakan yapım izlenme oranlarında her geçen hafta rekorlarını tazeleyerek yoluna devam ediyor.

    Çarşamba günleri yayınlanan diğer dizilere dünyayı dar eden Diriliş Ertuğrul'a yan bakılmıyor. 3 sezonu geride bırakan yapım izlenme oranlarında her geçen hafta rekorlarını tazeleyerek yoluna devam ediyor.

  3. Diriliş Ertuğrul fırtınası sadece Türkiye'de değil, yayınlandığı tüm ülkelerde esiyor. Ortadoğu ülkelerini kendine bağlayan dizi, Arap izleyicileride kendine bağladı ve kazanılması güç bir başarı elde etti. Dizinin Arapça'ya tercüme edilen bölümleri internette şu ana kadar yaklaşık 200 milyon kez izlendi. Listede İlk sırada Suudi Arabistan geliyor.

    Diriliş Ertuğrul fırtınası sadece Türkiye'de değil, yayınlandığı tüm ülkelerde esiyor. Ortadoğu ülkelerini kendine bağlayan dizi, Arap izleyicileride kendine bağladı ve kazanılması güç bir başarı elde etti. Dizinin Arapça'ya tercüme edilen bölümleri internette şu ana kadar yaklaşık 200 milyon kez izlendi. Listede İlk sırada Suudi Arabistan geliyor.

  4. Alt yazılı ve dublajlı versiyonlarıyla başta Suudi arabistan, Kuveyt, Mısır ve Katar olmak üzere birçok Arap ülkesinde takip edilen dizi özellikle gençler arasında büyük ilgi görüyor. Dizinin zirvede yer almasında büyük emeği olan Ertuğrul Bey'i oynayan Düzyatan sahiden de ayırılıyor mu?

    Alt yazılı ve dublajlı versiyonlarıyla başta Suudi arabistan, Kuveyt, Mısır ve Katar olmak üzere birçok Arap ülkesinde takip edilen dizi özellikle gençler arasında büyük ilgi görüyor. Dizinin zirvede yer almasında büyük emeği olan Ertuğrul Bey'i oynayan Düzyatan sahiden de ayırılıyor mu?

  5. Ünlü oyuncu Düzyatan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından bu yıl 3. düzenlenen Altın Baklava Film Festivali Ödül töreni öncesinde düzenlenen söyleşide konuştu. Düzyatan projeyi kabul etme sürecini, çekimlerdeki zorlukları da anlattı.

    Ünlü oyuncu Düzyatan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından bu yıl 3. düzenlenen Altın Baklava Film Festivali Ödül töreni öncesinde düzenlenen söyleşide konuştu. Düzyatan projeyi kabul etme sürecini, çekimlerdeki zorlukları da anlattı.

  6. Engin Altan Düzyatan Türkiye'de geçmiş dönemlerin çok fazla bilinmediğini belirterek şöyle konuştu: "Osmanlı öncesindeki dönemlerle ilgili fazla fikirleri olmuyor. Diriliş dizisinin bu yüzden birkaç faklı özelliği var. Bu toprağın içerisinden geçiyor. Aşk, ihanet gibi olaylardan daha çok gerçek olayları ve savaşları konu alıyor"

    Engin Altan Düzyatan Türkiye'de geçmiş dönemlerin çok fazla bilinmediğini belirterek şöyle konuştu: "Osmanlı öncesindeki dönemlerle ilgili fazla fikirleri olmuyor. Diriliş dizisinin bu yüzden birkaç faklı özelliği var. Bu toprağın içerisinden geçiyor. Aşk, ihanet gibi olaylardan daha çok gerçek olayları ve savaşları konu alıyor"

  7. Dünya tarihini çok sevdiğini belirten Düzyatan, proje için gelen ilk teklifi neden reddettiğini bu sözlerle açıkladı: "İlk dizi teklifi geldiğinde bunu reddetmiştim. Çok güzel bir diziydi ama yapılabileceğini sanmıyordum. Konu güzel olsa bile çekimlerde sorun yaşarsanız kötü bir film ortaya çıkar. Hikaye yaratıcılığını kaybeder, komediye dönüşür. Bu yüzden teklifi reddettim. "

    Dünya tarihini çok sevdiğini belirten Düzyatan, proje için gelen ilk teklifi neden reddettiğini bu sözlerle açıkladı: "İlk dizi teklifi geldiğinde bunu reddetmiştim. Çok güzel bir diziydi ama yapılabileceğini sanmıyordum. Konu güzel olsa bile çekimlerde sorun yaşarsanız kötü bir film ortaya çıkar. Hikaye yaratıcılığını kaybeder, komediye dönüşür. Bu yüzden teklifi reddettim. "

  8. "3.5 AY HAZIRLANMA SÜREM OLDU"    Daha sonra bu konu hakkında tekrar görüşmeleri olduğunu söyleyen Düzyatan sözlerini şöyle sürdürdü: "Senaryosu çok güzeldi. Uzun bir süre konu hakkında çalıştıktan sonra bende inandım. 3,5 aylık hazırlanma sürem oldu. Okçuluk, ata binme gibi. Şimdi hepsini yapabiliyorum.

    "3.5 AY HAZIRLANMA SÜREM OLDU" Daha sonra bu konu hakkında tekrar görüşmeleri olduğunu söyleyen Düzyatan sözlerini şöyle sürdürdü: "Senaryosu çok güzeldi. Uzun bir süre konu hakkında çalıştıktan sonra bende inandım. 3,5 aylık hazırlanma sürem oldu. Okçuluk, ata binme gibi. Şimdi hepsini yapabiliyorum.

  9. "ALP KARDEŞLİĞİ OLUŞTU"    Savaş sahnelerimizi bu yüzden inandırıcı yapabiliyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu süre zarfında Alp kardeşliği oluştu. Ben bunu takım işi olarak değerlendiriyorum. Arkadaşlarımla birbirimize inandık. O birliktelikle güzel işler ortaya çıktı."

    "ALP KARDEŞLİĞİ OLUŞTU" Savaş sahnelerimizi bu yüzden inandırıcı yapabiliyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte bu süre zarfında Alp kardeşliği oluştu. Ben bunu takım işi olarak değerlendiriyorum. Arkadaşlarımla birbirimize inandık. O birliktelikle güzel işler ortaya çıktı."

  10. "BENİ EN ÇOK HAVA KOŞULLARI ZORLUYOR"    Çekimler sırasında en çok zorlandığı konunun hava koşulları olduğunu belirten 37 yaşındaki oyuncu, "Benim atım kişiliği olan eğitimli bir at. Kayıt sesini duyduğunda kendiliğinden harekete geçiyor. Ama yine de at sonuç olarak canlı araba gibi değil. Her zaman istediğimiz gibi hareket etmiyor. Zaman zaman zorlandığım sahneler oluyor. Bunun yanı sıra Diriliş Ertuğrul'da beni en çok zorlayan hava koşulları" diye konuştu.

    "BENİ EN ÇOK HAVA KOŞULLARI ZORLUYOR" Çekimler sırasında en çok zorlandığı konunun hava koşulları olduğunu belirten 37 yaşındaki oyuncu, "Benim atım kişiliği olan eğitimli bir at. Kayıt sesini duyduğunda kendiliğinden harekete geçiyor. Ama yine de at sonuç olarak canlı araba gibi değil. Her zaman istediğimiz gibi hareket etmiyor. Zaman zaman zorlandığım sahneler oluyor. Bunun yanı sıra Diriliş Ertuğrul'da beni en çok zorlayan hava koşulları" diye konuştu.

  11. "OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİM"    Düzyatan, Diriliş Ertuğrul dizisinden ayrılacağına dair söylentilerin gündeme geldiğini hatırlatarak, "Bu haberlerin bizimle alakası yok. Önümüzdeki sezonda oynamaya devam edeceğim." açıklamasında bulundu.

    "OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİM" Düzyatan, Diriliş Ertuğrul dizisinden ayrılacağına dair söylentilerin gündeme geldiğini hatırlatarak, "Bu haberlerin bizimle alakası yok. Önümüzdeki sezonda oynamaya devam edeceğim." açıklamasında bulundu.