O Gazeteden Afiş Rezaleti: Photoshop'lu Yalan Haber!

O gazeteden afiş rezaleti: Photoshop'lu yalan haber!

  1. Eski genel yayın yönetmeni Can Dündar'ın firari, internet yayın yönetmeni Oğuz Güven'in ise gözaltında olduğu Cumhuriyet gazetesi, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı bir organizasyonun Photoshop'lu afişini servis etti.

    Eski genel yayın yönetmeni Can Dündar'ın firari, internet yayın yönetmeni Oğuz Güven'in ise gözaltında olduğu Cumhuriyet gazetesi, İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı bir organizasyonun Photoshop'lu afişini servis etti.

  2. Afişe çok ağır bir ifade ifade yerleştirilirken, sosyal medyada hızla yayılan bu yalan habere çok sert eleştiriler yapılması üzerine gazete geri adım atarak haberi yayından kaldırdı.

    Afişe çok ağır bir ifade ifade yerleştirilirken, sosyal medyada hızla yayılan bu yalan habere çok sert eleştiriler yapılması üzerine gazete geri adım atarak haberi yayından kaldırdı.

  3. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İbn Haldun Üniversitesi'nin 20 Mayıs'ta yapılacak açılış törenini duyuran afişleri şehrin çeşitli noktalarına astı. Cumhuriyet gazetesi bugün bir fotoğraf yayınlayarak, açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı organizasyonun afişinde bir hata yapıldığını öne sürdü.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İbn Haldun Üniversitesi'nin 20 Mayıs'ta yapılacak açılış törenini duyuran afişleri şehrin çeşitli noktalarına astı. Cumhuriyet gazetesi bugün bir fotoğraf yayınlayarak, açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı organizasyonun afişinde bir hata yapıldığını öne sürdü.

  4. Gazetenin haberinde, "İbn Haldun Üniversitesi'nin açılışını duyuran afişlerde; 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle İ**e Haldun Üniversitesi açılış töreni' yazılması tepkilere neden oldu" ifadelerine yer verildi. Gazete, afişlerde "İbn Haldun Üniversitesi" yerine "İ**e Haldun Üniversitesi" yazıldığını ve gelen tepkiler üzerine İBB'nin hatalı pankartları toplattığını öne sürdü.

    Gazetenin haberinde, "İbn Haldun Üniversitesi'nin açılışını duyuran afişlerde; 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle İ**e Haldun Üniversitesi açılış töreni' yazılması tepkilere neden oldu" ifadelerine yer verildi. Gazete, afişlerde "İbn Haldun Üniversitesi" yerine "İ**e Haldun Üniversitesi" yazıldığını ve gelen tepkiler üzerine İBB'nin hatalı pankartları toplattığını öne sürdü.

  5. Ancak Cumhuriyet'in yayınladığı afiş fotoğrafının gerçek olmadığı, orijinal fotoğrafın değiştirildiği ve pankartların toplatılmadığı kısa süre sonra ortaya çıktı. İBB'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İbn Haldun Üniversitesi açılış duyurusu Photoshop ile değiştirilerek sosyal medyada servis edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

    Ancak Cumhuriyet'in yayınladığı afiş fotoğrafının gerçek olmadığı, orijinal fotoğrafın değiştirildiği ve pankartların toplatılmadığı kısa süre sonra ortaya çıktı. İBB'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "İbn Haldun Üniversitesi açılış duyurusu Photoshop ile değiştirilerek sosyal medyada servis edilmiştir" ifadesi kullanıldı.