Bu Yiyecekleri Yeseniz De Kilo Almayacaksınız

Kilo almadan yemek yiyebilmek artık hayal değil…

  1. Katabolik besinler bir süredir diyetisyenlerin ve beslenme uzmanlarının gözdelerinden… Yağ yakan besinler ya da negatif kalorili besinler olarak da bilinen katabolik besinleri sindirirken vücudumuz çok fazla enerji harcıyor. Besinden alınan enerji harcanan enerjiden daha az olduğu için kilo alımı söz konusu olmuyor.

    Katabolik besinler bir süredir diyetisyenlerin ve beslenme uzmanlarının gözdelerinden… Yağ yakan besinler ya da negatif kalorili besinler olarak da bilinen katabolik besinleri sindirirken vücudumuz çok fazla enerji harcıyor. Besinden alınan enerji harcanan enerjiden daha az olduğu için kilo alımı söz konusu olmuyor.

  2. Tüketimi sırasında dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri bu besinlerin haşlanarak, buharda pişirilerek ya da çiğ bir şekilde istediğiniz kadar tüketilebilmesidir. Diğer bir püf nokta ise bu yiyeceklerin beraberinde yüksek sıvı tüketiminin de olmasıdır. Lif oranları yüksek olan katabolik besinlerin tok tutmaları da ayrı bir avantaj.

    Tüketimi sırasında dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri bu besinlerin haşlanarak, buharda pişirilerek ya da çiğ bir şekilde istediğiniz kadar tüketilebilmesidir. Diğer bir püf nokta ise bu yiyeceklerin beraberinde yüksek sıvı tüketiminin de olmasıdır. Lif oranları yüksek olan katabolik besinlerin tok tutmaları da ayrı bir avantaj.

  3. İşte gönlünüzce tüketebileceğiniz katabolik besinler...

    İşte gönlünüzce tüketebileceğiniz katabolik besinler...

  4. Yaban mersini  <br>  En yüksek dereceli katabolik meyvedir. Kan şekerini düzenlemesiyle kilo alımını engellerken doğal antidepresan özelliği de mevcuttur. Meyve şeklinde tüketebileceğiniz gibi çayını da içebilirsiniz.

    Yaban mersini
    En yüksek dereceli katabolik meyvedir. Kan şekerini düzenlemesiyle kilo alımını engellerken doğal antidepresan özelliği de mevcuttur. Meyve şeklinde tüketebileceğiniz gibi çayını da içebilirsiniz.

  5. Kereviz<br>  Katabolik derecesi en yüksek olan sebzedir. Mükemmel bir A ve C vitamini kaynağıdır. Çiğ yendiğinde katabolik özelliği artar. Salatası, çorbası ve yemeğiyle damaklara da hitap eder.

    Kereviz
    Katabolik derecesi en yüksek olan sebzedir. Mükemmel bir A ve C vitamini kaynağıdır. Çiğ yendiğinde katabolik özelliği artar. Salatası, çorbası ve yemeğiyle damaklara da hitap eder.

  6. Elma  <br>Orta büyüklükte bir elma en çok yağ yakma potansiyeline sahip meyvelerdendir. Yaklaşık 100 kalori elmayı sindirmek için sarf edilen enerji 120 kaloridir.

    Elma
    Orta büyüklükte bir elma en çok yağ yakma potansiyeline sahip meyvelerdendir. Yaklaşık 100 kalori elmayı sindirmek için sarf edilen enerji 120 kaloridir.

  7. Yeşil yapraklı sebzeler<br>  Marul, maydanoz, ıspanak, lahana gibi sebzeler diyette önerilen düşük kalorili besinlerdir. Ispanak pişirildikten sonra katabolik seviyesi daha da yükselir.

    Yeşil yapraklı sebzeler
    Marul, maydanoz, ıspanak, lahana gibi sebzeler diyette önerilen düşük kalorili besinlerdir. Ispanak pişirildikten sonra katabolik seviyesi daha da yükselir.

  8. Salatalık<br>  Çok fazla su içermesiyle öne çıkan salatalık vitamin ve mineral deposudur. Uzun süre tokluk sağlar.

    Salatalık
    Çok fazla su içermesiyle öne çıkan salatalık vitamin ve mineral deposudur. Uzun süre tokluk sağlar.

  9. Greyfurt<br>  Karaciğerdeki yağların parçalanmasında önemli bir rol üstlenen greyfurt, vücuttaki fazla suyun atımını da sağlar.

    Greyfurt
    Karaciğerdeki yağların parçalanmasında önemli bir rol üstlenen greyfurt, vücuttaki fazla suyun atımını da sağlar.

  10. Karpuz<br>  Tatlı bir meyve olmasına rağmen kalori miktarı bakımından katabolik besinlere dâhildir. Bir kâse karpuz 80 kaloridir.  kilo aldırmayan besinler , yeşil biber , limon , karpuz , elma , salatalık , diyet , sağlıklı yaşam

    Karpuz
    Tatlı bir meyve olmasına rağmen kalori miktarı bakımından katabolik besinlere dâhildir. Bir kâse karpuz 80 kaloridir. kilo aldırmayan besinler , yeşil biber , limon , karpuz , elma , salatalık , diyet , sağlıklı yaşam

  11. Yeşil Biber<br>  A ve C vitaminleri açısından zengin olan biberin tanesi 14 kaloridir. En büyük C vitamini kaynağıdır.

    Yeşil Biber
    A ve C vitaminleri açısından zengin olan biberin tanesi 14 kaloridir. En büyük C vitamini kaynağıdır.

  12. Limon<br>  Metabolizma hızlandırmasıyla da bilinen limon katabolik besinler arasındadır. Ilık su ile karıştırarak içebileceğiniz limon, kilo kaybı yanında bağışıklık güçlendirmesiyle de fayda sağlar.

    Limon
    Metabolizma hızlandırmasıyla da bilinen limon katabolik besinler arasındadır. Ilık su ile karıştırarak içebileceğiniz limon, kilo kaybı yanında bağışıklık güçlendirmesiyle de fayda sağlar.

  13. Yeşil Çay<br>  Kalorisiz diyebileceğimiz yeşil çayın yüksek miktarda yağ yakım özelliği bulunuyor. Yeşil çayı limon ile beraber tüketebilirsiniz.

    Yeşil Çay
    Kalorisiz diyebileceğimiz yeşil çayın yüksek miktarda yağ yakım özelliği bulunuyor. Yeşil çayı limon ile beraber tüketebilirsiniz.