Bu Yiyecekler Beyni Öldürüyor

İşte beyni öldüren yiyecekler

  1. Şeker ve şeker ürünleri: Uzun süreli şeker kullanımı nörolojik problemlere sebep olur...

    Şeker ve şeker ürünleri: Uzun süreli şeker kullanımı nörolojik problemlere sebep olur...

  2. Ayrıca hafızayı da zayıflattığı tespit edilmiştir.

    Ayrıca hafızayı da zayıflattığı tespit edilmiştir.

  3. Öğrenme kabiliyetini zaafiyete uğrattığı da ifade edilmektedir... Bu sebeple şekerden uzak durmak gerekir.

    Öğrenme kabiliyetini zaafiyete uğrattığı da ifade edilmektedir... Bu sebeple şekerden uzak durmak gerekir.

  4. Fast food: Yakın zamanda Montreal Üniversitesi´nde yapılan bir araştırma fast food ürünlerinin beynin kimyasını değiştirdiğini ortaya koymuştur. Bu da depresyon ve anksiyete sorunlarına yol açmaktadır.

    Fast food: Yakın zamanda Montreal Üniversitesi´nde yapılan bir araştırma fast food ürünlerinin beynin kimyasını değiştirdiğini ortaya koymuştur. Bu da depresyon ve anksiyete sorunlarına yol açmaktadır.

  5. Kızarmış yiyecekler: Bütün işlenmiş yiyecekler kimyasallar, katkı maddeleri, yapay tatlandırıcılar ve koruyucular içerir. Bunlar hem çocuklarda hem yetişkinlerde ciddi beyin hasarlarına yol açar. Kızarmış veya işlenmiş gıdalar beyin sinirlerini zedeler.

    Kızarmış yiyecekler: Bütün işlenmiş yiyecekler kimyasallar, katkı maddeleri, yapay tatlandırıcılar ve koruyucular içerir. Bunlar hem çocuklarda hem yetişkinlerde ciddi beyin hasarlarına yol açar. Kızarmış veya işlenmiş gıdalar beyin sinirlerini zedeler.

  6. Bazı yağlar ise diğerlerine göre daha zararlıdır. Doğadaki en toksik ve tehlikeli kızartma yağının ise ayçiçek yağı olduğu tespit edilmiştir.

    Bazı yağlar ise diğerlerine göre daha zararlıdır. Doğadaki en toksik ve tehlikeli kızartma yağının ise ayçiçek yağı olduğu tespit edilmiştir.

  7. İşlenmiş gıdalar: Tıpkı kızarmış gıdalar gibi işlenmiş gıdalar da merkezi sinir sistemine zarar verir.Bu da dejeneratif beyin bozukluğuna yol açar. İleriki yaşlarda Alzheimer´a neden olur.

    İşlenmiş gıdalar: Tıpkı kızarmış gıdalar gibi işlenmiş gıdalar da merkezi sinir sistemine zarar verir.Bu da dejeneratif beyin bozukluğuna yol açar. İleriki yaşlarda Alzheimer´a neden olur.

  8. Çok tuzlu gıdalar: Tuzun kalbe zarar verdiğini herkes bilir. Zekayı da gerilettiği ispat edilmiştir. Bilinmeyen şey ise tuzun içindeki yoğun sodyum beyne de zararlıdır ve düşünme yeteneğini zayıflatır.

    Çok tuzlu gıdalar: Tuzun kalbe zarar verdiğini herkes bilir. Zekayı da gerilettiği ispat edilmiştir. Bilinmeyen şey ise tuzun içindeki yoğun sodyum beyne de zararlıdır ve düşünme yeteneğini zayıflatır.