Ashab-I Kehf'e Ramazan İlgisi

Ashab-ı Kehf'e ramazan ilgisi

  1. Putlara tapmayı reddederek dönemin hükümdarından kaçıp sığındıkları mağarada 309 yıl uyudukları rivayet edilen 7 gencin hikayesinin geçtiği yer olduğuna inanılan Mersin'in Tarsus ilçesindeki Ashab-ı Kehf Mağarası, ramazan ayında ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

    Putlara tapmayı reddederek dönemin hükümdarından kaçıp sığındıkları mağarada 309 yıl uyudukları rivayet edilen 7 gencin hikayesinin geçtiği yer olduğuna inanılan Mersin'in Tarsus ilçesindeki Ashab-ı Kehf Mağarası, ramazan ayında ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

  2. Kur'an-ı Kerim'de Kehf Suresi'nde bahsi geçen ve tüm dünyada "Yedi Uyurlar Mağarası" olarak bilinen mağaranın tam nerede bulunduğuyla ilgili kesin bilgi bulunmuyor.

    Kur'an-ı Kerim'de Kehf Suresi'nde bahsi geçen ve tüm dünyada "Yedi Uyurlar Mağarası" olarak bilinen mağaranın tam nerede bulunduğuyla ilgili kesin bilgi bulunmuyor.

  3. Dünyanın çeşitli kentleri ile Mersin'in Tarsus ve Kahramanmaraş'ın Afşin ilçelerinde de Ashab-ı Kehf'e atfedilen mağaralar yer alıyor.

    Dünyanın çeşitli kentleri ile Mersin'in Tarsus ve Kahramanmaraş'ın Afşin ilçelerinde de Ashab-ı Kehf'e atfedilen mağaralar yer alıyor.

  4. İbadetlerini sürdürmek ve putlara tapmamak için dönemin hükümdarı Dakyanus'un zulmünden kaçan Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş ve Kefeştatayyuş'un sığındıkları bu mağarada 309 yıl uyudukları rivayet edilirken, köpekleri Kıtmir'in de bu süre zarfında gruba eşlik ettiğine inanılıyor.

    İbadetlerini sürdürmek ve putlara tapmamak için dönemin hükümdarı Dakyanus'un zulmünden kaçan Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş, Debernuş, Şazenuş ve Kefeştatayyuş'un sığındıkları bu mağarada 309 yıl uyudukları rivayet edilirken, köpekleri Kıtmir'in de bu süre zarfında gruba eşlik ettiğine inanılıyor.

  5. İlgi çekici hikayesi, mistik havası ve ilginç sarkıtlarıyla öne çıkan Tarsus'taki mağara ise ramazan ayını kutsal yerleri ziyaret ederek değerlendirmek isteyenlerle dolup taşıyor.

    İlgi çekici hikayesi, mistik havası ve ilginç sarkıtlarıyla öne çıkan Tarsus'taki mağara ise ramazan ayını kutsal yerleri ziyaret ederek değerlendirmek isteyenlerle dolup taşıyor.

  6. Ziyaretçiler, Ashab-ı Kehf Mağarası'nda, 7 gencin uyuduğuna inanılan bölmeleri gezip dua ediyor. Bazı ziyaretçiler de ibadetlerini, mağaranın üzerindeki mescitte namaz kılarak gerçekleştiriyor.

    Ziyaretçiler, Ashab-ı Kehf Mağarası'nda, 7 gencin uyuduğuna inanılan bölmeleri gezip dua ediyor. Bazı ziyaretçiler de ibadetlerini, mağaranın üzerindeki mescitte namaz kılarak gerçekleştiriyor.