İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Girişin Yasak Olduğu Kıyamet Bölgesine Gizlice Sızdı!

terk edilmiş bir kentin öyküsünü

  1. Fukuşima'daki Japon halkı bir nükleer faciadan ucuz kurtulmuştu. 2011 yılında meydana gelen Tohoku depremi ve ardından yaşanan tsunami, Japon halkının asla unutamayacağı bir olaydı. Japonya'da 'Büyük Doğu Depremi' olarak bilinen felaket, 15.000 kişinin hayatına mal olmuştu. Keow Wee Loong'in fotoğraf serisi terk edilmiş bir kentin öyküsünü gözler önüne seriyor. Ancak bunu pekte yasal yollardan yapmıyor.

    Fukuşima'daki Japon halkı bir nükleer faciadan ucuz kurtulmuştu. 2011 yılında meydana gelen Tohoku depremi ve ardından yaşanan tsunami, Japon halkının asla unutamayacağı bir olaydı. Japonya'da 'Büyük Doğu Depremi' olarak bilinen felaket, 15.000 kişinin hayatına mal olmuştu. Keow Wee Loong'in fotoğraf serisi terk edilmiş bir kentin öyküsünü gözler önüne seriyor. Ancak bunu pekte yasal yollardan yapmıyor.

  2. Şehir boşaltıldığından beri buraya bilim insanları haricinde kimse alınmıyor.

    Şehir boşaltıldığından beri buraya bilim insanları haricinde kimse alınmıyor.

  3. Tohoku depremi 1900'lerden bu yana Japonya'da meydana gelen en güçlü ve dünya modern tarihinin dördüncü en büyük depremiydi.

    Tohoku depremi 1900'lerden bu yana Japonya'da meydana gelen en güçlü ve dünya modern tarihinin dördüncü en büyük depremiydi.

  4. Keow Wee Loong da yasak bölgede bir gaz maskesi ile dolaşmak zorunda kaldı.

    Keow Wee Loong da yasak bölgede bir gaz maskesi ile dolaşmak zorunda kaldı.

  5. Sanki zaman bu şehirde o felaket gününde durmuş gibiydi.

    Sanki zaman bu şehirde o felaket gününde durmuş gibiydi.

  6. Bu inanılmaz büyüklükteki deprem, Japonya'nın doğusua uzanan Honshu adasını 2.4 metre doğuya taşıdı ve Dünya eksenini 10 cm ve 25 cm arasında bir ölçüde kaydırdı.

    Bu inanılmaz büyüklükteki deprem, Japonya'nın doğusua uzanan Honshu adasını 2.4 metre doğuya taşıdı ve Dünya eksenini 10 cm ve 25 cm arasında bir ölçüde kaydırdı.

  7. Depremi takip eden 40.5 metrelik tsunami, Sendai bölgesini tahrip etti ve nükleer kazalara neden oldu.

    Depremi takip eden 40.5 metrelik tsunami, Sendai bölgesini tahrip etti ve nükleer kazalara neden oldu.

  8. Bunlardan en kötüsü de Fukushima Daiichi Nükleer Santrali'ndeki erimelerdi.

    Bunlardan en kötüsü de Fukushima Daiichi Nükleer Santrali'ndeki erimelerdi.

  9. Fukushima'daki olaylar, elektrik kesilmeleri, reaktörlerin soğutma sisteminin bozulmasına ve hidrojen gazı oluşumlarına ve patlamalara neden olmasıyla meydana geldi.

    Fukushima'daki olaylar, elektrik kesilmeleri, reaktörlerin soğutma sisteminin bozulmasına ve hidrojen gazı oluşumlarına ve patlamalara neden olmasıyla meydana geldi.

  10. 20 km'lik mesafede oturan bütün vatandaşlar evlerini tahliye etmek zorunda kaldı ve bu yasak bölge 5 yıldır hala giriş çıkışlara kapalı.

    20 km'lik mesafede oturan bütün vatandaşlar evlerini tahliye etmek zorunda kaldı ve bu yasak bölge 5 yıldır hala giriş çıkışlara kapalı.

  11. Fakat kurallara uymayı pek de kendine uygun görmeyenler mesela 27 yaşındaki Malezyalı fotoğrafçı Keow Wee Loong gibi, Fukushima'nın "No Entry (Girilmez)" politikasını görmezden gelmeyi seçti ve inanılmaz fotoğrafları çekti.

    Fakat kurallara uymayı pek de kendine uygun görmeyenler mesela 27 yaşındaki Malezyalı fotoğrafçı Keow Wee Loong gibi, Fukushima'nın "No Entry (Girilmez)" politikasını görmezden gelmeyi seçti ve inanılmaz fotoğrafları çekti.

  12. Bu fotoğraflardaki sahneleri kıyamet sonrasını anlatan oyun Fallout ile kıyaslamak bile mümkün.

    Bu fotoğraflardaki sahneleri kıyamet sonrasını anlatan oyun Fallout ile kıyaslamak bile mümkün.

  13. Nükleer sızıntıdan etkilenen Fukuşima'nın son hali yaşanan felaketi tüm çıplaklığıyla ortaya koydu.

    Nükleer sızıntıdan etkilenen Fukuşima'nın son hali yaşanan felaketi tüm çıplaklığıyla ortaya koydu.

  14. 2011 yılında yaşanan deprem sonrası oluşan tsunaminin vurduğu Fukuşima Nükleer Santrali'nde büyük bir sızıntı yaşanmıştı.

    2011 yılında yaşanan deprem sonrası oluşan tsunaminin vurduğu Fukuşima Nükleer Santrali'nde büyük bir sızıntı yaşanmıştı.

  15. 20 kilometrelik boşaltılan alan olaydan 4 yıl sonra kıyamet sonrası bir film setini andıran görüntüsüyle dikkat çekiyor.

    20 kilometrelik boşaltılan alan olaydan 4 yıl sonra kıyamet sonrası bir film setini andıran görüntüsüyle dikkat çekiyor.