İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

7 Tarihi Yapının Bilinmeyen Özellikleri

7 tarihi yapının bilinmeyen özellikleri

  1. Özgürlük Heykeli  <p>     Özgürlük heykeli özgürlüğü, demokrasiyi ve köleliğin yürürlükten kaldırılmasını temsil ediyor. Bu yüzden bu heykelin ayağında kırık bir zincir durmakta. Fakat heykeli ziyaret eden pek çok insan bu ayrıntıyı görmüyor.

    Özgürlük Heykeli

    Özgürlük heykeli özgürlüğü, demokrasiyi ve köleliğin yürürlükten kaldırılmasını temsil ediyor. Bu yüzden bu heykelin ayağında kırık bir zincir durmakta. Fakat heykeli ziyaret eden pek çok insan bu ayrıntıyı görmüyor.

  2. Rushmore Dağı Anıtı   <p>  Rushmore Dağı Anıtı'nın yapımı sırasında mimar Gutzon Borglum buraya gizli bir oda inşa etmek istedi. Bu odada Amerikan tarihi hakkında bazı gizli bilgilerin ve kayıtların bulunması planlanıyordu. Fakat mimar ölünce bu plan hayata geçemedi.  Mimarın ölümünden 50 yıl sonra, 1998 yılında önemli belgelerin kopyaları ve çeşitli başkanların anıları bitmemiş odanın içine yerleştirilmiştir.

    Rushmore Dağı Anıtı

    Rushmore Dağı Anıtı'nın yapımı sırasında mimar Gutzon Borglum buraya gizli bir oda inşa etmek istedi. Bu odada Amerikan tarihi hakkında bazı gizli bilgilerin ve kayıtların bulunması planlanıyordu. Fakat mimar ölünce bu plan hayata geçemedi. Mimarın ölümünden 50 yıl sonra, 1998 yılında önemli belgelerin kopyaları ve çeşitli başkanların anıları bitmemiş odanın içine yerleştirilmiştir.

  3. Sfenks  <p>  Sfenks dünyanın bilinen en eski heykellerinden bir tanesi. Büyük Gize Sfenks'i aslında ilk başlarda renkli olarak dekore edilse de günümüzde yalnızca kulaklarının arkasında renkler bulunmakta. Ayrıca Sfenks ilk yapıldığında bir de buruna sahipti. Günümüzde İngiltere ve Mısır'da bulunan müzelerde prototipinden bunu görmek mümkün.

    Sfenks

    Sfenks dünyanın bilinen en eski heykellerinden bir tanesi. Büyük Gize Sfenks'i aslında ilk başlarda renkli olarak dekore edilse de günümüzde yalnızca kulaklarının arkasında renkler bulunmakta. Ayrıca Sfenks ilk yapıldığında bir de buruna sahipti. Günümüzde İngiltere ve Mısır'da bulunan müzelerde prototipinden bunu görmek mümkün.

  4. Golden Gate Köprüsü  <p>  Golden gate köprüsünü inşasına başlamak çok uzun zaman aldı. Çünkü Amerika Deniz Kuvvetleriyle iş birliği yapmak gerekiyordu. Deniz kuvvetleriyle anlaşma sağlandıktan sonra deniz kuvvetleri köprünün sis de ve diğer hava koşullarında da görülmesi için sarı ve siyah renge boyanmasını istedi. Fakat köprünün mimari Irving Morrow köprünün koyu turuncu renge boyanması için deniz kuvvetlerini ikna etti. Köprü bu renkle her türlü hava koşulunda rahatlıkla görülebilir duruma geldi. Harika bir görüntüye de sahip olan bu köprü dünya'da en çok fotoğraflanan kent simgesi olarakta kabul edilmekte.

    Golden Gate Köprüsü

    Golden gate köprüsünü inşasına başlamak çok uzun zaman aldı. Çünkü Amerika Deniz Kuvvetleriyle iş birliği yapmak gerekiyordu. Deniz kuvvetleriyle anlaşma sağlandıktan sonra deniz kuvvetleri köprünün sis de ve diğer hava koşullarında da görülmesi için sarı ve siyah renge boyanmasını istedi. Fakat köprünün mimari Irving Morrow köprünün koyu turuncu renge boyanması için deniz kuvvetlerini ikna etti. Köprü bu renkle her türlü hava koşulunda rahatlıkla görülebilir duruma geldi. Harika bir görüntüye de sahip olan bu köprü dünya'da en çok fotoğraflanan kent simgesi olarakta kabul edilmekte.

  5. Big Ben  <p>  Big Ben bütün bir binanın değil sadece içindeki çanın ismidir. Fakat günümüzde çoğu insan buranın adını Big Ben olarak bilir. Big Ben isminin, bu kuledeki çanın dökümünde çalışan çok zeki bir adamın ismi olduğu düşünülüyor. Fakat hala kesin bir bilgi yok.

    Big Ben

    Big Ben bütün bir binanın değil sadece içindeki çanın ismidir. Fakat günümüzde çoğu insan buranın adını Big Ben olarak bilir. Big Ben isminin, bu kuledeki çanın dökümünde çalışan çok zeki bir adamın ismi olduğu düşünülüyor. Fakat hala kesin bir bilgi yok.

  6. Pisa Kulesi  <p>  Bir çoğumuz Pisa Kulesinin eğimini biliyor fakat kimse bu kulenin kim tarafından inşa edildiğini bilmiyor. Bu olayın gizemini korumasının sebebi de Pisa Kulesinin inşa edilmesinde sonra üzerinden 200 yıl geçmiş olmasıdır. Dönemin tarihçileri inşaat planının hazırlanmasında Boanno Pizano'nun çalıştığını düşünmektedir. Ancak kulenin hemen yanına aynı tarzda bir vaftiz hane inşa eden Diotisalvi'nin aynı tarzdaki Pisa kulesini inşa ettiği düşünülmekte.

    Pisa Kulesi

    Bir çoğumuz Pisa Kulesinin eğimini biliyor fakat kimse bu kulenin kim tarafından inşa edildiğini bilmiyor. Bu olayın gizemini korumasının sebebi de Pisa Kulesinin inşa edilmesinde sonra üzerinden 200 yıl geçmiş olmasıdır. Dönemin tarihçileri inşaat planının hazırlanmasında Boanno Pizano'nun çalıştığını düşünmektedir. Ancak kulenin hemen yanına aynı tarzda bir vaftiz hane inşa eden Diotisalvi'nin aynı tarzdaki Pisa kulesini inşa ettiği düşünülmekte.

  7. Eyfel Kulesi  <p>  Gustave Eyfel tarafından tasarlanan yapının en üst katında ise sürpriz bir daire var. Tahmin edebileceğiniz gibi tasarım Gustave Eyfel, Eyfel'in en üst katındaki daireyi kendisi için tasarladı. Burada genelde dinlenmek ve misafirleri ağırlamak için bulunurdu. Ayrıca Thomas Edison ile burada bir görüşme gerçekleştirdiği de bilinir. Günümüzde burası kısmi olarak ziyarete açık ve müze durumunda.

    Eyfel Kulesi

    Gustave Eyfel tarafından tasarlanan yapının en üst katında ise sürpriz bir daire var. Tahmin edebileceğiniz gibi tasarım Gustave Eyfel, Eyfel'in en üst katındaki daireyi kendisi için tasarladı. Burada genelde dinlenmek ve misafirleri ağırlamak için bulunurdu. Ayrıca Thomas Edison ile burada bir görüşme gerçekleştirdiği de bilinir. Günümüzde burası kısmi olarak ziyarete açık ve müze durumunda.