İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğrenmesi Oldukça Zor Olan 8 Dil

Öğrenmesi oldukça zor olan 8 dil

  1. İstemeyerek bir dili öğrenmeniz oldukça zordur ancak öyle diller var ki yeteri kadar çalışıp tekrar etmenize rağmen yazılışta ve konuşmada farklı şekilde ifade edildiği için sizi epey zorlayabilir. İşte onlardan 8 tanesi:

    İstemeyerek bir dili öğrenmeniz oldukça zordur ancak öyle diller var ki yeteri kadar çalışıp tekrar etmenize rağmen yazılışta ve konuşmada farklı şekilde ifade edildiği için sizi epey zorlayabilir. İşte onlardan 8 tanesi:

  2. 1.Arapça  <p>  Arapçanın zor bir dil olmasının birkaç sebebi vardır. Bunlardan ilki, birçok harfin kelimenin içine yerleştirildikleri yere bağlı olarak 4 farklı biçimde yazılıyor olmasıdır. İkinci olarak, sesli harfler yazılı kelimelere dahil değildir. Bu nedenle anadili Arapça olmayan birinin terimleri anlaması zorlaşabilir.<p>    Arapçayı zor bir dil haline getiren faktörlerden bir diğeri ise Mısır Arapçası gibi birçok farklı versiyonunun bulunmasıdır. Örneğin Mısırlıların konuştuğu bu Arapça Suudi Arabistan&#8217;da konuşulan Arapçadan oldukça farklıdır. Aynı şekilde Kuran&#8217;da kullanılmış Arapça da &#8216;Klasik Arapça&#8217; olarak geçer ki bu da diğerlerinden oldukça farklıdır. Yani farklı ülkelerdeki kişiler anadilleri Arapça olmasına rağmen birbirlerini anlamayabilirler.  <p>  Dolayısıyla Arapça öğrenmeye başlayacak bir kişiye verilebilecek en önemli tavsiye, her ülkeden Arapça konuşan kişilerin anlayabileceği &#8216;Klasik Arapça&#8217;yı seçmesi olacaktır.  <p>  Son olarak Arapçanın diğer bir zor yanı ise cinsiyet ayrımı içeren bir dil olması sebebiyle konuşan kişinin cinsiyeti ve konuştuğu kişinin cinsiyeti, kelimeleri ve aldıkları ekleri neredeyse tamamen değiştiriyor olmasıdır.

    1.Arapça

    Arapçanın zor bir dil olmasının birkaç sebebi vardır. Bunlardan ilki, birçok harfin kelimenin içine yerleştirildikleri yere bağlı olarak 4 farklı biçimde yazılıyor olmasıdır. İkinci olarak, sesli harfler yazılı kelimelere dahil değildir. Bu nedenle anadili Arapça olmayan birinin terimleri anlaması zorlaşabilir.

    Arapçayı zor bir dil haline getiren faktörlerden bir diğeri ise Mısır Arapçası gibi birçok farklı versiyonunun bulunmasıdır. Örneğin Mısırlıların konuştuğu bu Arapça Suudi Arabistan’da konuşulan Arapçadan oldukça farklıdır. Aynı şekilde Kuran’da kullanılmış Arapça da ‘Klasik Arapça’ olarak geçer ki bu da diğerlerinden oldukça farklıdır. Yani farklı ülkelerdeki kişiler anadilleri Arapça olmasına rağmen birbirlerini anlamayabilirler.

    Dolayısıyla Arapça öğrenmeye başlayacak bir kişiye verilebilecek en önemli tavsiye, her ülkeden Arapça konuşan kişilerin anlayabileceği ‘Klasik Arapça’yı seçmesi olacaktır.

    Son olarak Arapçanın diğer bir zor yanı ise cinsiyet ayrımı içeren bir dil olması sebebiyle konuşan kişinin cinsiyeti ve konuştuğu kişinin cinsiyeti, kelimeleri ve aldıkları ekleri neredeyse tamamen değiştiriyor olmasıdır.

  3. 2.Mandarin Dili  <p>  Mandarin Çincesi dünyanın en çok konuşulan dillerinden biri olmasına rağmen anadili olmayan biri için öğrenmesi oldukça zordur. Tonlamalardan oluşan bir dil olması nedeniyle her ses, yazı sisteminde 4 farklı telaffuza sahiptir.  <p>  Mandarin dili; özdeyişçilik, deyimler ve homofonanlardan oluşan kültürel unsurlar da içerir.    Bu dil hakkında bilmeniz gerek diğer bir kafa karıştırıcı özellik ise fiillerin herhangi bir &#8216;zaman&#8217; eki almıyor olmasıdır.    Diğer Çin dilleri de Mandarin dili kadar öğrenmesi ve karşılıklı anlaşılması oldukça zor olan dillerdir.

    2.Mandarin Dili

    Mandarin Çincesi dünyanın en çok konuşulan dillerinden biri olmasına rağmen anadili olmayan biri için öğrenmesi oldukça zordur. Tonlamalardan oluşan bir dil olması nedeniyle her ses, yazı sisteminde 4 farklı telaffuza sahiptir.

    Mandarin dili; özdeyişçilik, deyimler ve homofonanlardan oluşan kültürel unsurlar da içerir. Bu dil hakkında bilmeniz gerek diğer bir kafa karıştırıcı özellik ise fiillerin herhangi bir ‘zaman’ eki almıyor olmasıdır. Diğer Çin dilleri de Mandarin dili kadar öğrenmesi ve karşılıklı anlaşılması oldukça zor olan dillerdir.

  4. . Korece  <p>    Dil aileleri arasında Japonca gibi hiçbir yere konulamayacak bir yapıya sahip olan Korece, diğer tüm dünya dillerinde izole bir yapıya sahiptir. Ayrıca, Kore dilinde tamamen benzersiz bir sistem oluşturmak için çeşitli alfabe ve sınıfların ilkelerini alan Hangul adlı yazılı bir dili kullanılmaktadır.     <p>    Kore dilini kolaylaştırabilecek tek şey, yazma dilinin ardındaki mantığı kavrayabilmektir. Eğer bu mantığı oturtamazsanız bu dili öğrenmeniz tamamen zorlaşacaktır.    Korece konuşmak, duruma bağlı olarak saygı düzeylerine ve çeşitli fiil bitimine uyuma demektir.

    . Korece

    Dil aileleri arasında Japonca gibi hiçbir yere konulamayacak bir yapıya sahip olan Korece, diğer tüm dünya dillerinde izole bir yapıya sahiptir. Ayrıca, Kore dilinde tamamen benzersiz bir sistem oluşturmak için çeşitli alfabe ve sınıfların ilkelerini alan Hangul adlı yazılı bir dili kullanılmaktadır.

    Kore dilini kolaylaştırabilecek tek şey, yazma dilinin ardındaki mantığı kavrayabilmektir. Eğer bu mantığı oturtamazsanız bu dili öğrenmeniz tamamen zorlaşacaktır. Korece konuşmak, duruma bağlı olarak saygı düzeylerine ve çeşitli fiil bitimine uyuma demektir.

  5. 4. Lehçe  <p>  Dünya üzerinde bu dili konuşan 40 milyon kişi olmasına rağmen bu kişilerin çok küçük bir kısmı bu dili ikinci konuşma dili olarak seçer. Özellikle telaffuz konusunda öğrenen kişiye büyük bir zorluk çıkartan Lehçe&#8217;de ilk olarak &#8216;Merhaba&#8217; anlamına gelen bu &#8216;cze&#347;&#263;&#8217; kelimesinin telaffuzunu öğrenmeye çalışmak güzel bir giriş olacaktır.<p>    Çoklu gramer katmanlarına sahip bu dilde rakamları telaffuz etmenin 17 farklı yolu vardır. Şimdiden Lehçe öğrenecek kişilere kolaylıklar diliyoruz :)

    4. Lehçe

    Dünya üzerinde bu dili konuşan 40 milyon kişi olmasına rağmen bu kişilerin çok küçük bir kısmı bu dili ikinci konuşma dili olarak seçer. Özellikle telaffuz konusunda öğrenen kişiye büyük bir zorluk çıkartan Lehçe’de ilk olarak ‘Merhaba’ anlamına gelen bu ‘cześć’ kelimesinin telaffuzunu öğrenmeye çalışmak güzel bir giriş olacaktır.

    Çoklu gramer katmanlarına sahip bu dilde rakamları telaffuz etmenin 17 farklı yolu vardır. Şimdiden Lehçe öğrenecek kişilere kolaylıklar diliyoruz :)

  6. 5. Japonca  <p>  Öğrenilmesi en zor diller listesinde ilk 3&#8217;e rahatlıkla koyabileceğiniz bir dil olan Japonca, oldukça yüksek bağlamlı bir dildir. Mandarin dili gibi kültürel nüanslara sahip olması öğrenmeyi zorlaştıran diğer bir faktördür.  Ayrıca 3 ayrı yazı sistemi vardır: Hiragana, Katakana ve Çin Kanji&#8230;

    5. Japonca

    Öğrenilmesi en zor diller listesinde ilk 3’e rahatlıkla koyabileceğiniz bir dil olan Japonca, oldukça yüksek bağlamlı bir dildir. Mandarin dili gibi kültürel nüanslara sahip olması öğrenmeyi zorlaştıran diğer bir faktördür. Ayrıca 3 ayrı yazı sistemi vardır: Hiragana, Katakana ve Çin Kanji…

  7. 6.Macarca  <p>    12 milyon kişi tarafından konuşulan Macarca, Finno-Uriç adı verilen dil ailesinden gelir. Macarcanın zorluğu, aglütinatif bileşiminden kaynaklanmaktadır.  Diğer bir deyişle birçok kelime, tek bir kelime üzerinde birleştirerek kullanılır. &#8216;Bayan arkadaşımla&#8217; demek için "barátn&#337;mmel" demeniz gerekmektedir.<p>    İngilizce-Almanca dillerini konuşan biri için bile bilinen tüm fiil çekimleme sisteminin unutulması gerekir.    Ayrıca her kelimenin sonunu değiştiren 18 farklı sistemi kavramanız gerekmektedir. Rusçada bile aynı işlem için 6 farklı yol varken Macarcada bu sayının 18 olması sizi bir hayli zorlayacaktır.

    6.Macarca

    12 milyon kişi tarafından konuşulan Macarca, Finno-Uriç adı verilen dil ailesinden gelir. Macarcanın zorluğu, aglütinatif bileşiminden kaynaklanmaktadır. Diğer bir deyişle birçok kelime, tek bir kelime üzerinde birleştirerek kullanılır. ‘Bayan arkadaşımla’ demek için "barátnőmmel" demeniz gerekmektedir.

    İngilizce-Almanca dillerini konuşan biri için bile bilinen tüm fiil çekimleme sisteminin unutulması gerekir. Ayrıca her kelimenin sonunu değiştiren 18 farklı sistemi kavramanız gerekmektedir. Rusçada bile aynı işlem için 6 farklı yol varken Macarcada bu sayının 18 olması sizi bir hayli zorlayacaktır.

  8. 7.Fince  <p>    Ünlü yazar J.R.R. Tolkien &#8216;in bu dilden etkilenerek kendi dilini oluşturduğunu bilen herkes başlarda Fince öğrenmek isteyebilir. Fince, diğer bilinen Avrupa dil ailelerinden oldukça farklı olan başka bir Finno-Uriç dil olan Macarca ile benzerlik gösterebilir.<p>    15 farklı sistemi barındıran Fince, kelime türetirken tek ve çift harflerle farklı anlamlar üretebileceğiniz bir dildir. Örneğin &#8216;tuuli&#8217; &#8216;rüzgar&#8217; anlamına gelirken, &#8216;tuli&#8217; &#8216;ateş&#8217; anlamına gelmektedir.    Fince aynı zamanda aglütinatiftir, yani sözcükler birbirine yapışarak gülünç derecede uzun bir konuşmaya dönüşür. Konuşma, bireyselleştirilmiş kelimeleri olanlar için doğal olmayabilir.

    7.Fince

    Ünlü yazar J.R.R. Tolkien ‘in bu dilden etkilenerek kendi dilini oluşturduğunu bilen herkes başlarda Fince öğrenmek isteyebilir. Fince, diğer bilinen Avrupa dil ailelerinden oldukça farklı olan başka bir Finno-Uriç dil olan Macarca ile benzerlik gösterebilir.

    15 farklı sistemi barındıran Fince, kelime türetirken tek ve çift harflerle farklı anlamlar üretebileceğiniz bir dildir. Örneğin ‘tuuli’ ‘rüzgar’ anlamına gelirken, ‘tuli’ ‘ateş’ anlamına gelmektedir. Fince aynı zamanda aglütinatiftir, yani sözcükler birbirine yapışarak gülünç derecede uzun bir konuşmaya dönüşür. Konuşma, bireyselleştirilmiş kelimeleri olanlar için doğal olmayabilir.

  9. 8.Tayland Dili  <p>    Başlı başına zorluk abidesi olan Tayland alfabesi, 44 sesli harf, 15 sessiz harf içerir. Ayrıca 4 farklı tonlamaya sahip aksan söz konusudur.     <p>    Resmi dil ve gündelik dil olarak içinde ikiye ayrılan Tayland dilini öğrenmek için gösterdiğiniz çabanın 2 katını göstermeniz gerekebilir. Ancak bu dilin size katacağı şöyle bir artı yön var ki, Tayland dilini söktüğünüzde Laos dilini de konuşabiliyor hale geliyorsunuz.

    8.Tayland Dili

    Başlı başına zorluk abidesi olan Tayland alfabesi, 44 sesli harf, 15 sessiz harf içerir. Ayrıca 4 farklı tonlamaya sahip aksan söz konusudur.

    Resmi dil ve gündelik dil olarak içinde ikiye ayrılan Tayland dilini öğrenmek için gösterdiğiniz çabanın 2 katını göstermeniz gerekebilir. Ancak bu dilin size katacağı şöyle bir artı yön var ki, Tayland dilini söktüğünüzde Laos dilini de konuşabiliyor hale geliyorsunuz.