Asya Tıbbında Kullanılan O Meyvenin Bilinmeyen Faydaları…

İşte 18. yy’ dan bu yana asya tıbbında kullanılan mangosteen meyvesinin bilinmeyen faydaları…

  1. Kahverengi- bordo görünümlü kabuğunun altından çıkan hazine, benzersiz görünümü ve bir yiyenin bir daha yemek isteyeceği özel aroması ile "Tropik meyvelerin kraliçesi" olarak adlandırılıyor.<p>    Dışındaki kabuğun içerisinden beyaz krema tadı olan bir meyve çıkıyor. İçerisindeki bu beyaz meyve ağzınıza attığınız anda eriyip gidiyor.<p>    İşte 18. yy&#8217; dan bu yana asya tıbbında kullanılan mangosteen meyvesinin bilinmeyen faydaları&#8230;

    Kahverengi- bordo görünümlü kabuğunun altından çıkan hazine, benzersiz görünümü ve bir yiyenin bir daha yemek isteyeceği özel aroması ile "Tropik meyvelerin kraliçesi" olarak adlandırılıyor.

    Dışındaki kabuğun içerisinden beyaz krema tadı olan bir meyve çıkıyor. İçerisindeki bu beyaz meyve ağzınıza attığınız anda eriyip gidiyor.

    İşte 18. yy’ dan bu yana asya tıbbında kullanılan mangosteen meyvesinin bilinmeyen faydaları…

  2. Bileşiminde bulunan polifenol ile güçlü bir antitoksidan olma özelliği taşıyan Mangosteen, yaşlanmayı yavaşlatır.

    Bileşiminde bulunan polifenol ile güçlü bir antitoksidan olma özelliği taşıyan Mangosteen, yaşlanmayı yavaşlatır.

  3. Serbest radikalleri engeller. Böylelikle vücudunuzda gelişebilecek herhangi bir fiziksel ve zihinsel hastalığın gelişmesine engel olur.

    Serbest radikalleri engeller. Böylelikle vücudunuzda gelişebilecek herhangi bir fiziksel ve zihinsel hastalığın gelişmesine engel olur.

  4. 100 gramında bile yüksek miktarda C vitamini bulunmaktadır. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini vücut direncinin artmasına yardımcı olur.  <p>  Hamile kalmak isteyen kadınların bol miktarda tüketilmesi önerilir.  İçerdiği yüksek miktarda C vitamini sayesinde erkeklerde iktidarsızlığa ve sprem sayısını arttırmada etkili olduğu bilinmektedir.<p>

    100 gramında bile yüksek miktarda C vitamini bulunmaktadır. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini vücut direncinin artmasına yardımcı olur.

    Hamile kalmak isteyen kadınların bol miktarda tüketilmesi önerilir. İçerdiği yüksek miktarda C vitamini sayesinde erkeklerde iktidarsızlığa ve sprem sayısını arttırmada etkili olduğu bilinmektedir.

  5. Kan akışını düzenleyerek kolesterol seviyesini dengede tutmaya yardımcı olur.  <p>  Bağışıklık seviyesini güçlendiren Mangosteen, antibakteriyel ve antifungal özelliği ile tüberküloz hastalığından korur.

    Kan akışını düzenleyerek kolesterol seviyesini dengede tutmaya yardımcı olur.

    Bağışıklık seviyesini güçlendiren Mangosteen, antibakteriyel ve antifungal özelliği ile tüberküloz hastalığından korur.

  6. İçerdiği yüksek miktarda antioksidan sayesinde kanserli hücrelerle savaştığı bilinmektedir.<p>    Kabuğundaki sıvı egzama tedavisinde oldukça etkilidir.

    İçerdiği yüksek miktarda antioksidan sayesinde kanserli hücrelerle savaştığı bilinmektedir.

    Kabuğundaki sıvı egzama tedavisinde oldukça etkilidir.