Dünyanın En Yaşlı 8 İnsanı

Dünyanın en yaşlı 8 insanı

  1. Etrafımızda yaşlandığı için şikayet eden tonton dede ve ninelerimizden çok var! Peki yaşlılık "Devir bizden geçti" demek zorunda bırakır mı? Yaşlanmanın, hayatı dolu dolu yaşamaya engel olmadığını kanıtlayan 8 olağanüstü insanla tanışın!

    Etrafımızda yaşlandığı için şikayet eden tonton dede ve ninelerimizden çok var! Peki yaşlılık "Devir bizden geçti" demek zorunda bırakır mı? Yaşlanmanın, hayatı dolu dolu yaşamaya engel olmadığını kanıtlayan 8 olağanüstü insanla tanışın!

  2. <p>1) Hala hayatta olan en yaşlı kişi&nbsp;</p>    Uzak bir dağ köyünde yaşayan Antisa Khvichava, dünyanın en yaşlı insanı: TAM 130 YAŞINDA!<p>    40 yaşındaki torunuyla beraber dağın tepesinde, kütük bir evde yaşıyor.   <p>  85 yaşına basana kadar tarladan mısır ve çay toplamakla uğraşmış.    Anista, "85 yaşındayken çalışmak zor olmuyor muydu?" diye soranlara, "her zaman sağlıklıydım ve yaşadığımı hissetmem için çalışmam gerekiyordu" diye cevap veriyor.     Hala çok şık giyinen ve rujunu dudağından eksik etmeyen bu güzel kadın, görenleri hayrete düşürüyor.

    1) Hala hayatta olan en yaşlı kişi 

    Uzak bir dağ köyünde yaşayan Antisa Khvichava, dünyanın en yaşlı insanı: TAM 130 YAŞINDA!

    40 yaşındaki torunuyla beraber dağın tepesinde, kütük bir evde yaşıyor.

    85 yaşına basana kadar tarladan mısır ve çay toplamakla uğraşmış. Anista, "85 yaşındayken çalışmak zor olmuyor muydu?" diye soranlara, "her zaman sağlıklıydım ve yaşadığımı hissetmem için çalışmam gerekiyordu" diye cevap veriyor. Hala çok şık giyinen ve rujunu dudağından eksik etmeyen bu güzel kadın, görenleri hayrete düşürüyor.

  3. <p>2) D&uuml;nyanın en yaşlı doktoru</p>    60 yılı aşan doktorluk kariyerinde 18 bin bebeği dünyaya getiren 100 yaşındaki doktor, hala çalışıyor. <p>    Papa Doc lakabıyla tanınan Doktor Walter Watson, dedelerden torunlara kadar uzanan nesillerin doğumunda bulundu.<p>    63 yıldır bu meslekle uğraşan dedemiz, 'en yaşlı tıbbı görevli' olarak kayıtlara geçti.    Hastalarından biri Sabra Allen 77 yaşında. Ve anlattıklarına göre, ailesinden 17 kişiyi Doktor Walter Watson doğurtmuş.    Allen diyor ki: "5 çocuğumu ve 12 torunumu Papa Doc dünyaya getirtti."     Çok yaşlı olmasına rağmen hala işinin en iyisi olarak anılan Doktor Walter'ı biz de buradan tebrik ediyoruz.

    2) Dünyanın en yaşlı doktoru

    60 yılı aşan doktorluk kariyerinde 18 bin bebeği dünyaya getiren 100 yaşındaki doktor, hala çalışıyor.

    Papa Doc lakabıyla tanınan Doktor Walter Watson, dedelerden torunlara kadar uzanan nesillerin doğumunda bulundu.

    63 yıldır bu meslekle uğraşan dedemiz, 'en yaşlı tıbbı görevli' olarak kayıtlara geçti. Hastalarından biri Sabra Allen 77 yaşında. Ve anlattıklarına göre, ailesinden 17 kişiyi Doktor Walter Watson doğurtmuş. Allen diyor ki: "5 çocuğumu ve 12 torunumu Papa Doc dünyaya getirtti." Çok yaşlı olmasına rağmen hala işinin en iyisi olarak anılan Doktor Walter'ı biz de buradan tebrik ediyoruz.

  4. <p>3) D&uuml;nyanın en yaşlı g&ouml;ky&uuml;z&uuml; dalış&ccedil;ısı</p>    97 yaşındaki gözüpek George Moyse, 2009 yılında uçaktan atlayarak gökyüzü dalışı yapınca, 'en yaşlı gökyüzü dalışı yapan insan' olarak kayıtlara geçti.  <p>  43 yaşındaki torunu Edward Brewer'la beraber, Wiltshire'da bulunan Netheravon Havaalanı'ndaki eğitmenleriyle 10 bin fitten atlama cesareti gösterdiler.    <p>İlk 5 bin fitte 120 mph hızında serbest düşüş yaptıktan sonra geriye kalan 5 bin fitte paraşütlerini açtılar ve güvenle Salisbury Ovası'na iniş yaptılar.  <p>  43 yaşındaki torun için her ne kadar normal sayılabilecek bir deneyim olsa da, 97 yaşındaki dedemizin cesaretine hayran kalmamak elde değil.

    3) Dünyanın en yaşlı gökyüzü dalışçısı

    97 yaşındaki gözüpek George Moyse, 2009 yılında uçaktan atlayarak gökyüzü dalışı yapınca, 'en yaşlı gökyüzü dalışı yapan insan' olarak kayıtlara geçti.

    43 yaşındaki torunu Edward Brewer'la beraber, Wiltshire'da bulunan Netheravon Havaalanı'ndaki eğitmenleriyle 10 bin fitten atlama cesareti gösterdiler.

    İlk 5 bin fitte 120 mph hızında serbest düşüş yaptıktan sonra geriye kalan 5 bin fitte paraşütlerini açtılar ve güvenle Salisbury Ovası'na iniş yaptılar.

    43 yaşındaki torun için her ne kadar normal sayılabilecek bir deneyim olsa da, 97 yaşındaki dedemizin cesaretine hayran kalmamak elde değil.

  5. <p>4) D&uuml;nyanın en yaşlı birinci sınıf &ouml;ğrencisi</p>    102 yaşındaki Ma Xiuxian, 'dünyanın en yaşlı birinci sınıf öğrencisi' olduktan sonra öğrenmenin yaşı olmadığını kanıtladı.  <p>  Ma, 13 yaşındayken pamuk fabrikasında çalışmaya başlamak zorunda kaldığı için hiç okula gitmedi.    Çin'deki Weshan Road İlköğretim Okulu'nda sınıfına gidip yerini aldığında en büyük hayalinin gerçekleştiğini söyledi.

    4) Dünyanın en yaşlı birinci sınıf öğrencisi

    102 yaşındaki Ma Xiuxian, 'dünyanın en yaşlı birinci sınıf öğrencisi' olduktan sonra öğrenmenin yaşı olmadığını kanıtladı.

    Ma, 13 yaşındayken pamuk fabrikasında çalışmaya başlamak zorunda kaldığı için hiç okula gitmedi. Çin'deki Weshan Road İlköğretim Okulu'nda sınıfına gidip yerini aldığında en büyük hayalinin gerçekleştiğini söyledi.

  6. <p>5) D&uuml;nyanın en yaşlı McDonald&#39;s &ccedil;alışanı</p>    Dünyanın en eski ve en yaşlı McDonald's çalışanı Bill Dudley 85 yaşında.  <p>  Çalışmaktan hiç şikayeti olmayan Dudley, diğer personellerin ona ailesi gibi kol kanat gerdiğini ve çalışmasa kendini kötü hissedeceğini söylüyormuş.    Şimdi McDonald's'ta müşterilerin siparişlerini alıyor ve masaları temizliyor. Daha önce de taksi şöforlüğü yapmış.    Her pazartesi ve perşembe çalışan Dudley dizlerinden rahatsız ve kalp pilleriyle yaşama tutunuyor. Buna rağmen çalışmaktan kolay kolay vazgeçmeyeceğini düşünüyor.    Yeni insanlarla tanışmaktan ve onlarla konuşmaktan zevk aldığı için işini yanında çalışan birçok genç insandan daha iyi yapıyor.

    5) Dünyanın en yaşlı McDonald's çalışanı

    Dünyanın en eski ve en yaşlı McDonald's çalışanı Bill Dudley 85 yaşında.

    Çalışmaktan hiç şikayeti olmayan Dudley, diğer personellerin ona ailesi gibi kol kanat gerdiğini ve çalışmasa kendini kötü hissedeceğini söylüyormuş. Şimdi McDonald's'ta müşterilerin siparişlerini alıyor ve masaları temizliyor. Daha önce de taksi şöforlüğü yapmış. Her pazartesi ve perşembe çalışan Dudley dizlerinden rahatsız ve kalp pilleriyle yaşama tutunuyor. Buna rağmen çalışmaktan kolay kolay vazgeçmeyeceğini düşünüyor. Yeni insanlarla tanışmaktan ve onlarla konuşmaktan zevk aldığı için işini yanında çalışan birçok genç insandan daha iyi yapıyor.

  7. <p>6) D&uuml;nyanın en yaşlı bakiresi</p>    Samimi ilişkiler yaşamak için çok meşgul bir hayatı olduğunu ve ilişkiyle uğraşacak gücü kendinde hiçbir zaman bulamadığını söyleyen Clara Meadmore 105 yaşında ve hiç evlenmemekle beraber bu yaşına kadar bakire kalmayı seçti.  <p>  Titanik'in batışını ve Birinci Dünya Savaşı'nın başlangıcını hatırlayan Meadmore, henüz 12 yaşındayken bile yalnız bir hayat geçirmek istediğini ve kendi kendine iyi bir hayat sunacağını biliyormuş.<p>    Clara Meadmore, 10 evlilik teklifini reddetmiş.    Bir daha hayata gelse yine aynı seçimleri yapacağını ve bakire kalmak isteyeceğini söylemiş.

    6) Dünyanın en yaşlı bakiresi

    Samimi ilişkiler yaşamak için çok meşgul bir hayatı olduğunu ve ilişkiyle uğraşacak gücü kendinde hiçbir zaman bulamadığını söyleyen Clara Meadmore 105 yaşında ve hiç evlenmemekle beraber bu yaşına kadar bakire kalmayı seçti.

    Titanik'in batışını ve Birinci Dünya Savaşı'nın başlangıcını hatırlayan Meadmore, henüz 12 yaşındayken bile yalnız bir hayat geçirmek istediğini ve kendi kendine iyi bir hayat sunacağını biliyormuş.

    Clara Meadmore, 10 evlilik teklifini reddetmiş. Bir daha hayata gelse yine aynı seçimleri yapacağını ve bakire kalmak isteyeceğini söylemiş.

  8. 7) D&uuml;nyanın en yaşlı ping-pong oyuncusu  <p>  Avustralya'nın yepyeni bir uluslararası spor şampiyonu var!  <p>  Ekim ayında 100 yaşına giren Dorothy De Low, Sydney'in batısında kalan Hurtsville'de doğdu ve büyüdü.<p>    2010 yılının haziran ayında Çin'in Hohhot kentinde düzenlenen 15'inci Dünya Gazileri Masa Tenisi Şampiyonası'na katıldı.    Ve bu yarışmaya katılan 2 bin yarışmacıdan en yaşlısı olmasına rağmen dereceyle kazandı.

    7) Dünyanın en yaşlı ping-pong oyuncusu

    Avustralya'nın yepyeni bir uluslararası spor şampiyonu var!

    Ekim ayında 100 yaşına giren Dorothy De Low, Sydney'in batısında kalan Hurtsville'de doğdu ve büyüdü.

    2010 yılının haziran ayında Çin'in Hohhot kentinde düzenlenen 15'inci Dünya Gazileri Masa Tenisi Şampiyonası'na katıldı. Ve bu yarışmaya katılan 2 bin yarışmacıdan en yaşlısı olmasına rağmen dereceyle kazandı.

  9. <p>8) Lise balosuna katılan en yaşlı insan</p>  Siyah bir limuzin, şık bir smokin ve güzel bir randevuyla Chester Lisesi'nin balosuna katılan Kenneth Smith 84 yaşında. <p>  Liseyi bitiremeden 1943 senesinde askerlik görevine alınan Smith, ne diplomasını alabilmiş ne de baloya katılabilmiş...<p>    İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra evine sağ salim dönmesine rağmen, savaş zamanında yaşadığı psikolojik bunalımdan çok çabuk kurtulamamış.    Dolayısıyla dönünce de eğitimine kaldığı yerden devam edememiş.    Diploma alıp baloya katılmanın Smith'in en büyük hayallerinden olduğunu bilen bir arkadaşı, Chester Lisesi'nden Smith için fahri diploma aldı ve baloya katılmasını sağladı.     Smith, baloya gittiğinde mutluydu ve "Bu balo sadece benim için değil, lise çağında askere gitmek zorunda kalan tüm asker arkadaşlarım için" dedi.

    8) Lise balosuna katılan en yaşlı insan

    Siyah bir limuzin, şık bir smokin ve güzel bir randevuyla Chester Lisesi'nin balosuna katılan Kenneth Smith 84 yaşında.

    Liseyi bitiremeden 1943 senesinde askerlik görevine alınan Smith, ne diplomasını alabilmiş ne de baloya katılabilmiş...

    İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra evine sağ salim dönmesine rağmen, savaş zamanında yaşadığı psikolojik bunalımdan çok çabuk kurtulamamış. Dolayısıyla dönünce de eğitimine kaldığı yerden devam edememiş. Diploma alıp baloya katılmanın Smith'in en büyük hayallerinden olduğunu bilen bir arkadaşı, Chester Lisesi'nden Smith için fahri diploma aldı ve baloya katılmasını sağladı. Smith, baloya gittiğinde mutluydu ve "Bu balo sadece benim için değil, lise çağında askere gitmek zorunda kalan tüm asker arkadaşlarım için" dedi.