Dünyanın En Yüksek 7 Binası

Dünyanın en yüksek 7 binası

  1. 7. Dünyanın en hızlı asansörüne sahip bina  <p>  Eskiden olsa sadece ABD, Kanada ve Avustralya ile sınırlandırabileceğimiz liste, özellikle son on yılda Ortadoğu ve Çin ile epey değişti.  Şu anda dünyanın en uzun yedinci gökdeleni Çin'in Guangzhou kentindeki CTF Finans Merkezi. Yüksekliği 530m ve 111 katlı.<p>  Bina aynı zamanda dünyanın en hızlı asansörüne sahip.

    7. Dünyanın en hızlı asansörüne sahip bina

    Eskiden olsa sadece ABD, Kanada ve Avustralya ile sınırlandırabileceğimiz liste, özellikle son on yılda Ortadoğu ve Çin ile epey değişti. Şu anda dünyanın en uzun yedinci gökdeleni Çin'in Guangzhou kentindeki CTF Finans Merkezi. Yüksekliği 530m ve 111 katlı.

    Bina aynı zamanda dünyanın en hızlı asansörüne sahip.

  2. 6. New York'un yeni simgesi  <p>  Listenin bir sonraki sırasında yer alan yapı New York'tan. 541 metre yüksekliğindeki One World Trade Center, dramatik anıları olan bir yapı.  2001'de New York'a düzenlenen terörist saldırılar sonrası yıkılan ikiz kuleler yerine inşa edilen gökdelen, dizaynında o acı olayın izlerini de taşıyor.

    6. New York'un yeni simgesi

    Listenin bir sonraki sırasında yer alan yapı New York'tan. 541 metre yüksekliğindeki One World Trade Center, dramatik anıları olan bir yapı. 2001'de New York'a düzenlenen terörist saldırılar sonrası yıkılan ikiz kuleler yerine inşa edilen gökdelen, dizaynında o acı olayın izlerini de taşıyor.

  3. 5. 123. kattan seyir keyfi  <p>   New York'tan Seul'e uzanıyoruz. Güney Kore'nin başkentinde geçtiğimiz aylarda açılan Lotte World Tower 554 metre yüksekliğinde ve 123 katlı.

    5. 123. kattan seyir keyfi

    New York'tan Seul'e uzanıyoruz. Güney Kore'nin başkentinde geçtiğimiz aylarda açılan Lotte World Tower 554 metre yüksekliğinde ve 123 katlı.

  4. 4. Bari 600 metre olsaymış  <p>  Rotamızı yeniden Kore'nin karşı kıyısındaki Çin'e çeviriyoruz. Bu seferki durağımız Şenzen. 12 milyonluk bir nüfusa sahip olan kentte yer alan Ping An Finans Merkezi 599 metre yüksekliğiyle kentin simgesi konumunda. Geçtiğimiz yıl açılan gökdelen 115 katlı.

    4. Bari 600 metre olsaymış

    Rotamızı yeniden Kore'nin karşı kıyısındaki Çin'e çeviriyoruz. Bu seferki durağımız Şenzen. 12 milyonluk bir nüfusa sahip olan kentte yer alan Ping An Finans Merkezi 599 metre yüksekliğiyle kentin simgesi konumunda. Geçtiğimiz yıl açılan gökdelen 115 katlı.

  5. 3. Kilometrelerce uzaklıktan görülebilen bir saat kulesi  <p>  Dünyanın en uzun üçüncü binası için Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya geliyoruz. Mekke'de bulunan Abraj Al-Bait Kulesi'nin yüksekliği 601 metre. Yapımı 2012 yılında tamamlanan binanın tepesinde devasa büyüklükte bir saat yer almakta.

    3. Kilometrelerce uzaklıktan görülebilen bir saat kulesi

    Dünyanın en uzun üçüncü binası için Uzakdoğu'dan Ortadoğu'ya geliyoruz. Mekke'de bulunan Abraj Al-Bait Kulesi'nin yüksekliği 601 metre. Yapımı 2012 yılında tamamlanan binanın tepesinde devasa büyüklükte bir saat yer almakta.

  6. 2. Güneş İmparatorluğu filminden bu yana kentte çok şey değişti  <p>  En uzun yedi gökdelen listesi içinde Çin'den üçüncü yapı Şangay'da. Şangay Kulesi 632 metre yüksekliğiyle ülkenin değişen yüzünün simgesi olmasının yanı sıra 128 katıyla da bu açıdan sınırları zorlayan bir konumda.

    2. Güneş İmparatorluğu filminden bu yana kentte çok şey değişti

    En uzun yedi gökdelen listesi içinde Çin'den üçüncü yapı Şangay'da. Şangay Kulesi 632 metre yüksekliğiyle ülkenin değişen yüzünün simgesi olmasının yanı sıra 128 katıyla da bu açıdan sınırları zorlayan bir konumda.

  7. 1. Kadrajların kifayetsiz kaldığı an  <p>  Sınırları zorlayan deyimini kullanabileceğimiz bir gökdelen daha var elbette. Çocukluğumuzun çizgi filmi Jetgiller'in yaşadığı dünyayı çağrıştıran yükseklikteki bir binayla karşı karşıyayız.  Dubai'deki Burj Halife 828 metre yüksekliği ve 163 katıyla açıldığı 2010 yılından bu yana dünyanın en yüksek yapısı rekoruna sahip. Üstelik bu rekoru bir süre daha kaptırmayacak.

    1. Kadrajların kifayetsiz kaldığı an

    Sınırları zorlayan deyimini kullanabileceğimiz bir gökdelen daha var elbette. Çocukluğumuzun çizgi filmi Jetgiller'in yaşadığı dünyayı çağrıştıran yükseklikteki bir binayla karşı karşıyayız. Dubai'deki Burj Halife 828 metre yüksekliği ve 163 katıyla açıldığı 2010 yılından bu yana dünyanın en yüksek yapısı rekoruna sahip. Üstelik bu rekoru bir süre daha kaptırmayacak.