Gerçek Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Gerçek zeytinyağı nasıl anlaşılır?

  1. Gerçek zeytinyağı ile sahte zeytinyağını anlamanız için sizlere püf noktalarını araştırdık. İşte gerçek zeytinyağını anlamanın yolları…

    Gerçek zeytinyağı ile sahte zeytinyağını anlamanız için sizlere püf noktalarını araştırdık. İşte gerçek zeytinyağını anlamanın yolları…

  2. Öncelikle zeytinyağı alırken fiyatına dikkat edin. 20 tlnin altında olan zeytinyağını almamaya özen gösterin.

    Öncelikle zeytinyağı alırken fiyatına dikkat edin. 20 tlnin altında olan zeytinyağını almamaya özen gösterin.

  3. Katkısız zeytinyağının bir diğer özelliği de donuyor olması. Hafif ısı gördüğünde ise hemen erimeye başlar.

    Katkısız zeytinyağının bir diğer özelliği de donuyor olması. Hafif ısı gördüğünde ise hemen erimeye başlar.

  4. Gerçek zeytinyağı içerisinde az bir miktarda asit barındırır. Bu nedenle zeytin yağının tadına bakın. Genzinizi hafif yakıyorsa gerçek bir zeytinyağına sahipsiniz demektir.

    Gerçek zeytinyağı içerisinde az bir miktarda asit barındırır. Bu nedenle zeytin yağının tadına bakın. Genzinizi hafif yakıyorsa gerçek bir zeytinyağına sahipsiniz demektir.

  5. Güvenilirliği kesin olmamakla birlikte bir çay bardağı su ile aynı oranda zeytinyağını karıştırmakta deneyebileceğiniz yöntemler arasında. Gerçek zeytinyağı suyun üstüne çıkacak, hileli zeytinyağı ise büyük oranda suyla karışacaktır.

    Güvenilirliği kesin olmamakla birlikte bir çay bardağı su ile aynı oranda zeytinyağını karıştırmakta deneyebileceğiniz yöntemler arasında. Gerçek zeytinyağı suyun üstüne çıkacak, hileli zeytinyağı ise büyük oranda suyla karışacaktır.

  6. Vereceğimiz son yöntem ise kesin sonuç çıkarmaya yetiyor. Ancak kimyasal bir yöntem. Zeytinyağınız ile tuz ruhunu karıştırın eğer pempe veya kırmızı bir renk oluşuyorsa o zeytinyağı gerçek değildir.

    Vereceğimiz son yöntem ise kesin sonuç çıkarmaya yetiyor. Ancak kimyasal bir yöntem. Zeytinyağınız ile tuz ruhunu karıştırın eğer pempe veya kırmızı bir renk oluşuyorsa o zeytinyağı gerçek değildir.