Sadece Japonya'da Kullanılan 8 Dahiyane Buluş

Sadece Japonya'da kullanılan 8 dahiyane buluş

  1. Her ülkenin kafalarda yarattığı bir çağrışım vardır.  İtalya, sıcakkanlı insanlar, İngiltere soğuk espriler gibi...  Japonya denince de akla ilk gelen şeylerden biri teknoloji olsa gerek.  Peki ya sadece Japonya'da kullanılan teknolojiler?  O halde şu anda yalnızca Japonya'da kullanımda olan 10 dahiyane buluşa göz atalım.

    Her ülkenin kafalarda yarattığı bir çağrışım vardır. İtalya, sıcakkanlı insanlar, İngiltere soğuk espriler gibi... Japonya denince de akla ilk gelen şeylerden biri teknoloji olsa gerek. Peki ya sadece Japonya'da kullanılan teknolojiler? O halde şu anda yalnızca Japonya'da kullanımda olan 10 dahiyane buluşa göz atalım.

  2. 1. Hareket ettirilebilir koltuk<p>Japonya'da çok gelişmiş bir demiryolu ağı mevcut. Ülkenin her yerine tren kullanarak gitmek mümkün. Yolunuz Japonya'ya düşer de trene binerseniz karşınızdaki yolcu yerine camdan dışarı bakmanızı sağlayan hareket ettirilebilir koltuklar mevcut.

    1. Hareket ettirilebilir koltuk

    Japonya'da çok gelişmiş bir demiryolu ağı mevcut. Ülkenin her yerine tren kullanarak gitmek mümkün. Yolunuz Japonya'ya düşer de trene binerseniz karşınızdaki yolcu yerine camdan dışarı bakmanızı sağlayan hareket ettirilebilir koltuklar mevcut.

  3. 2. Kaskım şekil<p>Yoğun trafikten sıyrılmak için toplu taşıma kadar motorsiklet de tercih edilen bir ulaşım aracı. Tabii ki bu noktada kask kullanımı çok önemli.  Uzun saçlı kadınları unutmayan Japon mucitler bu işin çözümünü bulmuş bile...

    2. Kaskım şekil

    Yoğun trafikten sıyrılmak için toplu taşıma kadar motorsiklet de tercih edilen bir ulaşım aracı. Tabii ki bu noktada kask kullanımı çok önemli. Uzun saçlı kadınları unutmayan Japon mucitler bu işin çözümünü bulmuş bile...

  4. 3. Bebeğim hep gözümün önünde olsun<p>Doğal olarak tuvalet ihtiyacınızı gidermek zorunda olduğunuz anlarda aklınız bebeğinizde kalmasın diye Japonlar böyle güzel bir buluşa imza atmış. Klozetin hemen karşısında bebeğinizi oturtabileceğiniz bir koltuk mevcut.

    3. Bebeğim hep gözümün önünde olsun

    Doğal olarak tuvalet ihtiyacınızı gidermek zorunda olduğunuz anlarda aklınız bebeğinizde kalmasın diye Japonlar böyle güzel bir buluşa imza atmış. Klozetin hemen karşısında bebeğinizi oturtabileceğiniz bir koltuk mevcut.

  5. 4. Yaya yolu çilesi<p>Kavşaklarda yolun karşısına değil de çaprazına geçmek istediğinizde vakit kaybı yaşamamanız için Japonya'da yolu diyagonal kesen yaya geçitleri düşünülmüş.

    4. Yaya yolu çilesi

    Kavşaklarda yolun karşısına değil de çaprazına geçmek istediğinizde vakit kaybı yaşamamanız için Japonya'da yolu diyagonal kesen yaya geçitleri düşünülmüş.

  6. 5. Yatakta stalklamak için ideal<p>Geceleri uyumadan önce sosyal medyada olup bitene göz atmak artık günlük rutine dönüşmüş durumda. Fakat kimi zaman sırt üstü uzandığımızda ellerimiz telefonu tutarken yoruluyor. Tabii ki Japonlar bunun da çaresini bulmuş.

    5. Yatakta stalklamak için ideal

    Geceleri uyumadan önce sosyal medyada olup bitene göz atmak artık günlük rutine dönüşmüş durumda. Fakat kimi zaman sırt üstü uzandığımızda ellerimiz telefonu tutarken yoruluyor. Tabii ki Japonlar bunun da çaresini bulmuş.

  7. 6. Sosyal ortamların olmazsa olması<p>"Bir ara kesin karaoke yapalım" lafının ortalıkta dolaşmadığı arkadaş grubu yoktur. Bu konuda mutlaka gruba katılmayan birileri olur. Sesine güvenmeyen ya da bu eğlenceyi tek başına yaşamak isteyenler için sessiz karaoke imdada yetişiyor.

    6. Sosyal ortamların olmazsa olması

    "Bir ara kesin karaoke yapalım" lafının ortalıkta dolaşmadığı arkadaş grubu yoktur. Bu konuda mutlaka gruba katılmayan birileri olur. Sesine güvenmeyen ya da bu eğlenceyi tek başına yaşamak isteyenler için sessiz karaoke imdada yetişiyor.

  8. 7. Yatarak rapor hazırlama keyfi<p>Eve iş getirmek hayatın bir parçası oldu. Gecenin geç saatlerine kadar rapor hazırlarken yatış pozisyonunda olmamıza kolaylaştıran bir yenilik de yine Japonların aklına gelmiş.

    7. Yatarak rapor hazırlama keyfi

    Eve iş getirmek hayatın bir parçası oldu. Gecenin geç saatlerine kadar rapor hazırlarken yatış pozisyonunda olmamıza kolaylaştıran bir yenilik de yine Japonların aklına gelmiş.

  9. 8. Açılmayan kutu derdine son<p>Malum havalar ısındı. Soğuk içecekler kurtarıcı konumunda. Ancak tam açacaken kapağın kırılması hiç de hoş olmuyor. Japonlar bunun da çaresini düşünmüş. Parmağın sığabileceği bir boşlukla sorunu halletmişler.

    8. Açılmayan kutu derdine son

    Malum havalar ısındı. Soğuk içecekler kurtarıcı konumunda. Ancak tam açacaken kapağın kırılması hiç de hoş olmuyor. Japonlar bunun da çaresini düşünmüş. Parmağın sığabileceği bir boşlukla sorunu halletmişler.