Fikret Hakan Hakkında Bilmeniz Gereken 6 Bilgi

Fikret Hakan hakkında bilmeniz gereken 6 bilgi

  1. Sinema ve tiyatro sanatçısı Fikret Hakan, hayatını kaybetti.  1934 Balıkesir doğumlu Fikret Hakan, ilk olarak 1950'de "Üç Güvercin" adlı oyunla tiyatroya adım attı.   Çok geçmeden sinema dünyasına geçen Hakan, 1952 yapımı "Köprüaltı Çocukları" filminde rol aldı.  İşte kariyeri boyunca onlarca yapımda yer alan Fikret Hakan hakkında bilmeniz gereken 6 bilgi.

    Sinema ve tiyatro sanatçısı Fikret Hakan, hayatını kaybetti. 1934 Balıkesir doğumlu Fikret Hakan, ilk olarak 1950'de "Üç Güvercin" adlı oyunla tiyatroya adım attı. Çok geçmeden sinema dünyasına geçen Hakan, 1952 yapımı "Köprüaltı Çocukları" filminde rol aldı. İşte kariyeri boyunca onlarca yapımda yer alan Fikret Hakan hakkında bilmeniz gereken 6 bilgi.

  2. 1. Sinemaya 1952&#39;de adım atmıştı  <p>  1952 yılında Köprüaltı Çocukları ile adım attığı sinema dünyasında, 163 dizi ve filmde rol aldı.

    1. Sinemaya 1952'de adım atmıştı

    1952 yılında Köprüaltı Çocukları ile adım attığı sinema dünyasında, 163 dizi ve filmde rol aldı.

  3. 2. Hollywood yapımında yer aldı.<p>  Başrollerinde Tony Curtis ve Charles Bronson'ın yer aldığı ve Türkiye'de çekilen "Paralı Askerler" filminde de oynadı.

    2. Hollywood yapımında yer aldı.

    Başrollerinde Tony Curtis ve Charles Bronson'ın yer aldığı ve Türkiye'de çekilen "Paralı Askerler" filminde de oynadı.

  4. 3. Devlet Sanatçı unvanına sahip<p>1998'de Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

    3. Devlet Sanatçı unvanına sahip

    1998'de Devlet Sanatçısı unvanını aldı.

  5. 4. Hümeyra ile kısa süreli bir evlilik yaşamıştı<p>Gazetecilik geçmişi de olan Fikret Hakan, Hümeyra ile evlenmiş fakat bu birliktelik uzun sürmemişti.

    4. Hümeyra ile kısa süreli bir evlilik yaşamıştı

    Gazetecilik geçmişi de olan Fikret Hakan, Hümeyra ile evlenmiş fakat bu birliktelik uzun sürmemişti.

  6. 5. En İyi Erkek Oyuncu dalında 3 kez Altın Portakal kazandı<p>83 yaşında hayata veda eden Fikret Hakan, Keşanlı Ali Destanı, Ölüm Tarlası ve Hasret filmleriyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

    5. En İyi Erkek Oyuncu dalında 3 kez Altın Portakal kazandı

    83 yaşında hayata veda eden Fikret Hakan, Keşanlı Ali Destanı, Ölüm Tarlası ve Hasret filmleriyle Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

  7. 6. Rol aldığı son film Birleşen Gönüller<p>Son olarak 2014 yılında Hasan Kıraç'ın yönettiği Birleşen Gönüller adlı filmde rol alan oyuncu, bir süredir Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmekteydi.

    6. Rol aldığı son film Birleşen Gönüller

    Son olarak 2014 yılında Hasan Kıraç'ın yönettiği Birleşen Gönüller adlı filmde rol alan oyuncu, bir süredir Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmekteydi.