İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

En İyi Giriş Cümlesine Sahip 11 Roman

En iyi giriş cümlesine sahip 11 roman

  1. Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti...  Okuduğu kitaptan sonra hayatı değişen insanların hikayelerini sık sık duyarız.   Bazı romanlar daha ilk cümleleriyle okuru büyüler, içine çeker.  Yazarın maharetini yansıtan bu giriş cümleleri muhtemelen romancıların üstünde en çok  düşündükleri andır.  İşte daha ilk cümlesiyle bizi çarpan 11 roman.

    Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti... Okuduğu kitaptan sonra hayatı değişen insanların hikayelerini sık sık duyarız. Bazı romanlar daha ilk cümleleriyle okuru büyüler, içine çeker. Yazarın maharetini yansıtan bu giriş cümleleri muhtemelen romancıların üstünde en çok düşündükleri andır. İşte daha ilk cümlesiyle bizi çarpan 11 roman.

  2. 1. Orhan Pamuk - Masumiyet M&uuml;zesi  <p>  Hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum.   Bilseydim bu mutluluğu koruyabilir, her şey de bambaşka gelişebilir miydi?  Evet, bunun hayatımın en mutlu anı olduğunu anlayabilseydim, asla kaçırmazdım o mutluluğu.<p>  Derin bir huzurla her yerimi saran o harika altın an belki birkaç saniye sürmüştü ama mutluluk bana saatlerce, yıllarca gibi gelmişti..

    1. Orhan Pamuk - Masumiyet Müzesi

    Hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum. Bilseydim bu mutluluğu koruyabilir, her şey de bambaşka gelişebilir miydi? Evet, bunun hayatımın en mutlu anı olduğunu anlayabilseydim, asla kaçırmazdım o mutluluğu.

    Derin bir huzurla her yerimi saran o harika altın an belki birkaç saniye sürmüştü ama mutluluk bana saatlerce, yıllarca gibi gelmişti..

  3. 2. Franz Kafka - Dönüşüm  <p>  "Gregor Samsa bir sabah bunaltıcı düşlerden uyandığında, kendini yatağında dev bir böceğe dönüşmüş olarak buldu."

    2. Franz Kafka - Dönüşüm

    "Gregor Samsa bir sabah bunaltıcı düşlerden uyandığında, kendini yatağında dev bir böceğe dönüşmüş olarak buldu."

  4. 3. Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna  <p>  "Şimdiye kadar tesadüf ettiğim insanlardan bir tanesi benim üzerimde belki en büyük tesiri yapmıştır."

    3. Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna

    "Şimdiye kadar tesadüf ettiğim insanlardan bir tanesi benim üzerimde belki en büyük tesiri yapmıştır."

  5. 4. Albert Camus - Yabancı  <p>  "Bugün annem ölmüş belki de dün. Tam bilmiyorum"

    4. Albert Camus - Yabancı

    "Bugün annem ölmüş belki de dün. Tam bilmiyorum"

  6. 5. J. D. Salinger  <p>  &#8220;Anlatacaklarımı gerçekten dinleyecekseniz, herhalde önce nerede doğduğumu, rezil çocukluğumun nasıl geçtiğini, ben doğmadan önce annemle babamın nasıl tanıştıklarını, tüm o David Copperfield zırvalıklarını filan da bilmek istersiniz, ama ben pek anlatmak istemiyorum."

    5. J. D. Salinger

    “Anlatacaklarımı gerçekten dinleyecekseniz, herhalde önce nerede doğduğumu, rezil çocukluğumun nasıl geçtiğini, ben doğmadan önce annemle babamın nasıl tanıştıklarını, tüm o David Copperfield zırvalıklarını filan da bilmek istersiniz, ama ben pek anlatmak istemiyorum."

  7. 6. Barış Bıçakçı - Bizim Büyük Çaresizliğimiz  <p>  "Her şeyin geçip gittiğine, yaşadıklarımızın geçmişte kaldığına kim inandırabilirdi bizi?&#8217;&#8217;

    6. Barış Bıçakçı - Bizim Büyük Çaresizliğimiz

    "Her şeyin geçip gittiğine, yaşadıklarımızın geçmişte kaldığına kim inandırabilirdi bizi?’’

  8. 7. Patrick Süskind - Koku  <p>  Onsekizinci yüzyılda Fransa'da dâhi ve iğrenç kişiler yönünden hiç de yoksul olmayan bu dönemin, en dahi ve en iğrenç kişilerinden biri sayılması gereken bir adam yaşadı.  Burada onun hikâyesi anlatılacak. Adı Jean-Baptiste Grenouille.

    7. Patrick Süskind - Koku

    Onsekizinci yüzyılda Fransa'da dâhi ve iğrenç kişiler yönünden hiç de yoksul olmayan bu dönemin, en dahi ve en iğrenç kişilerinden biri sayılması gereken bir adam yaşadı. Burada onun hikâyesi anlatılacak. Adı Jean-Baptiste Grenouille.

  9. 8. Charles Dickens - İki Şehrin Hikâyesi  <p>  "Zamanların en iyisiydi, zamanların en kötüsüydü, hem akıl çağıydı, hem aptallık, hem inanç devriydi, hem de kuşku, Aydınlık mevsimiydi, Karanlık mevsimiydi, hem umut baharı, hem de umutsuzluk kışıydı, hem her şeyimiz vardı, hem hiçbir şeyimiz yoktu, hepimiz ya doğruca cennete gidecektik ya da tam öteki yana - sözün kısası, şimdikine öylesine yakın bir dönemdi ki, kimi yaygaracı otoriteler bu dönemin, iyi ya da kötü fark etmez, sadece 'daha' sözcüğü kullanılarak diğerleriyle karşılaştırılabileceğini iddia ederdi."

    8. Charles Dickens - İki Şehrin Hikâyesi

    "Zamanların en iyisiydi, zamanların en kötüsüydü, hem akıl çağıydı, hem aptallık, hem inanç devriydi, hem de kuşku, Aydınlık mevsimiydi, Karanlık mevsimiydi, hem umut baharı, hem de umutsuzluk kışıydı, hem her şeyimiz vardı, hem hiçbir şeyimiz yoktu, hepimiz ya doğruca cennete gidecektik ya da tam öteki yana - sözün kısası, şimdikine öylesine yakın bir dönemdi ki, kimi yaygaracı otoriteler bu dönemin, iyi ya da kötü fark etmez, sadece 'daha' sözcüğü kullanılarak diğerleriyle karşılaştırılabileceğini iddia ederdi."

  10. 9. Marcel Proust - Kayıp Zamanın İzinde (Swann'ların Tarafı)  <p>  "Uzun zaman, geceleri erkenden yattım. Bazen, daha mumu söndürür söndürmez, gözlerim o kadar çabuk kapanıverdi ki, 'uykuya dalıyorum' diye düşünmeye zaman bulamazdım."

    9. Marcel Proust - Kayıp Zamanın İzinde (Swann'ların Tarafı)

    "Uzun zaman, geceleri erkenden yattım. Bazen, daha mumu söndürür söndürmez, gözlerim o kadar çabuk kapanıverdi ki, 'uykuya dalıyorum' diye düşünmeye zaman bulamazdım."

  11. 10. Oğuz Atay - Tutunamayanlar  <p>  &#8220;Olay, XX. yüzyılın ikinci yarısında, bir gece, Turgut&#8217;un evinde başlamıştı.   O zamanlar daha Olric yoktu, daha o zamanlar Turgut&#8217;un kafası bu kadar karışık değildi.&#8221;

    10. Oğuz Atay - Tutunamayanlar

    “Olay, XX. yüzyılın ikinci yarısında, bir gece, Turgut’un evinde başlamıştı. O zamanlar daha Olric yoktu, daha o zamanlar Turgut’un kafası bu kadar karışık değildi.”

  12. 11. Leo Tolstoy - Savaş ve Barış  <p>  "Mutlu aileler birbirlerine benzerler. Her mutsuz aileninse kendine özgü bir mutsuzluğu vardır."

    11. Leo Tolstoy - Savaş ve Barış

    "Mutlu aileler birbirlerine benzerler. Her mutsuz aileninse kendine özgü bir mutsuzluğu vardır."