Mutfak Hijyeni Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Mutfak hijyeni hakkında doğru bilinen yanlışlar

  1. Etlerin tezgahta çözülmesini beklemek  <p>  Genelde buzluktaki yemekler çıkarıldığı zaman tezgahta yavaş yavaş çözülmesini beklenir. Fakat bu da yanlıştır. Buzluktaki yiyeceklerin çözülmesi için buzdolabına koyarak erimesini beklemelisiniz. Böylelikle ani ısı değişiminden kaynaklanan zararlı bakteri riskini azaltırsınız.

    Etlerin tezgahta çözülmesini beklemek

    Genelde buzluktaki yemekler çıkarıldığı zaman tezgahta yavaş yavaş çözülmesini beklenir. Fakat bu da yanlıştır. Buzluktaki yiyeceklerin çözülmesi için buzdolabına koyarak erimesini beklemelisiniz. Böylelikle ani ısı değişiminden kaynaklanan zararlı bakteri riskini azaltırsınız.

  2. Et kokmuyorsa yiyebilirsiniz<p>    Çoğu insan et kokmadığında ya da bozulmuş görünmediğinde yenebileceğini düşünür. Fakat yemek uzmanları, bozulan etlerde oluşan bakterilerin gözle görülmeden de etin üzerine yapışabileceğini söylüyor.

    Et kokmuyorsa yiyebilirsiniz

    Çoğu insan et kokmadığında ya da bozulmuş görünmediğinde yenebileceğini düşünür. Fakat yemek uzmanları, bozulan etlerde oluşan bakterilerin gözle görülmeden de etin üzerine yapışabileceğini söylüyor.

  3. Çiğ tavuğu yıkamak <p>    Tavuk pişirmeyi hemen hemen herkes bilir ve bu insanların %60ı pişirmeden önce çiğ tavuğu yıkar. Fakat bu tavuk pişirirken yapılabilecek en yanlış şeylerden biri. Çünkü tavukları çiğ halde yıkamak, üzerinde bakteri oluşmasına sebep olur ve bu bakteriler diğer yemeklere de bulaşabilir.

    Çiğ tavuğu yıkamak

    Tavuk pişirmeyi hemen hemen herkes bilir ve bu insanların %60ı pişirmeden önce çiğ tavuğu yıkar. Fakat bu tavuk pişirirken yapılabilecek en yanlış şeylerden biri. Çünkü tavukları çiğ halde yıkamak, üzerinde bakteri oluşmasına sebep olur ve bu bakteriler diğer yemeklere de bulaşabilir.

  4. Mangal yaparken sadece tek bir maşa kullanmak <p>    Birçok insan mangaldaki etler için tek bir maşa kullanır ancak bu da en doğru bilenen yanlışlardan biri. Her yemek tipi için başka maşa kullanmalısınız. Aksi takdirde bakteriler yemekten yemeğe bulaşabilir.

    Mangal yaparken sadece tek bir maşa kullanmak

    Birçok insan mangaldaki etler için tek bir maşa kullanır ancak bu da en doğru bilenen yanlışlardan biri. Her yemek tipi için başka maşa kullanmalısınız. Aksi takdirde bakteriler yemekten yemeğe bulaşabilir.