Darbenin Fotoromanı

15 Temmuz darbe girişiminin en hareketli saatleri Genelkurmay Karargâhı’nda yaşandı.

  1. 19.45 KORİDORLAR HAREKETLENİYOR: MİT Müsteşarı Hakan Fidan, gelen ihbarı değerlendirmek üzere 18.00 sularında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yanına girer. Fidan, odada iken Orgeneral Akar saat 19.08’de Türk hava sahasını askeri uçuşlara kapatan emrini yayımlar. Bu gelişmelerin ardından Genelkurmay koridorlarında darbeci askerlerin ciddi bir hareketlenmesi baş gösterir.

    19.45 KORİDORLAR HAREKETLENİYOR: MİT Müsteşarı Hakan Fidan, gelen ihbarı değerlendirmek üzere 18.00 sularında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yanına girer. Fidan, odada iken Orgeneral Akar saat 19.08’de Türk hava sahasını askeri uçuşlara kapatan emrini yayımlar. Bu gelişmelerin ardından Genelkurmay koridorlarında darbeci askerlerin ciddi bir hareketlenmesi baş gösterir.

  2. 20.48: TÜMGENERAL DİŞLİ KARARGÂHTA: Sabaha karşı 03.00’te yapılması planlanan darbe öne çekilir. Darbeyi Orgeneral Akar’a tebliğ edecek olan Tümgeneral Mehmet Dişli o sırada evindedir. Akar’ın Başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan, kendisini saat 20.35’te arayıp karargâha gelmesini söyler. Paris Caddesi’ndeki lojmanından kendi arabasıyla hemen yola çıkan Dişli, 10 dakika sonra saat 20.45’te nizamiyeden içeri girer. Üç dakika sonra karargâhtadır.

    20.48: TÜMGENERAL DİŞLİ KARARGÂHTA: Sabaha karşı 03.00’te yapılması planlanan darbe öne çekilir. Darbeyi Orgeneral Akar’a tebliğ edecek olan Tümgeneral Mehmet Dişli o sırada evindedir. Akar’ın Başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan, kendisini saat 20.35’te arayıp karargâha gelmesini söyler. Paris Caddesi’ndeki lojmanından kendi arabasıyla hemen yola çıkan Dişli, 10 dakika sonra saat 20.45’te nizamiyeden içeri girer. Üç dakika sonra karargâhtadır.

  3. 20.51: DİŞLİ KOMUTANLIK KATINDA: Tümgeneral Dişli (1) , çantasını bıraktıktan sonra yanında Albay Yıkılkan (2) olduğu halde merdivenlerden Orgeneral Akar’ın makamının bulunduğu komutanlık katına doğru çıkmaya başlar. Bir süre sonra tek başına Genelkurmay Başkanı’nın odasından içeri girerek darbenin gerçekleştirilmekte olduğunu kendisine tebliğ eder. Akar “Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın…” diye karşılık verir.

    20.51: DİŞLİ KOMUTANLIK KATINDA: Tümgeneral Dişli (1) , çantasını bıraktıktan sonra yanında Albay Yıkılkan (2) olduğu halde merdivenlerden Orgeneral Akar’ın makamının bulunduğu komutanlık katına doğru çıkmaya başlar. Bir süre sonra tek başına Genelkurmay Başkanı’nın odasından içeri girerek darbenin gerçekleştirilmekte olduğunu kendisine tebliğ eder. Akar “Ne diyorsun ulan sen, ne operasyonu, sen manyak mısın…” diye karşılık verir.

  4. 21.23: KORGENERAL TALU VE DARBECİLER: Özel Kuvvetler, Genelkurmay Karargâhı’nın, kritik noktalarını tutmaya başlar. Koridorda uzun namlulu tüfekleriyle yürüyen özel timcilerin önündeki kişi Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu’dur. Savcılık, iddianamede bu görüntüyü Talu’nun ‘gruba bina içinde yol gösterdiği’nin delili olarak değerlendiriyor.

    21.23: KORGENERAL TALU VE DARBECİLER: Özel Kuvvetler, Genelkurmay Karargâhı’nın, kritik noktalarını tutmaya başlar. Koridorda uzun namlulu tüfekleriyle yürüyen özel timcilerin önündeki kişi Genelkurmay Başkanlığı Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu’dur. Savcılık, iddianamede bu görüntüyü Talu’nun ‘gruba bina içinde yol gösterdiği’nin delili olarak değerlendiriyor.

  5. 21.25: DARBECİLER SİLAH KUŞANIYOR: Darbenin kronometresi çalışmaya başlamıştır. Darbecilerin öncelikli işlerinden biri ‘silahlık’ bölümünü açarak karargâhtan darbeye katılan personeli silahlandırmaktır. Darbeye katılanlar buraya gelerek silah kuşanırlar. Personel Binbaşı Emre Karslı (1) ile Yüzbaşı Metin Gümüşburun (2) da silah alanlar arasında.

    21.25: DARBECİLER SİLAH KUŞANIYOR: Darbenin kronometresi çalışmaya başlamıştır. Darbecilerin öncelikli işlerinden biri ‘silahlık’ bölümünü açarak karargâhtan darbeye katılan personeli silahlandırmaktır. Darbeye katılanlar buraya gelerek silah kuşanırlar. Personel Binbaşı Emre Karslı (1) ile Yüzbaşı Metin Gümüşburun (2) da silah alanlar arasında.

  6. 21.26: ORG. GÜLER DERDEST EDİLİYOR: Darbecilerin karargâhta ilk derdest ettikleri isimlerden biri Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’dir. Darbeciler odasına girdikleri Güler’in (1) kafasına yüzünü kapatacak bir siyah bere geçirir, ardından koridora çıkarıp sürükleyerek götürürler. Güler’in götürülmesine nezaret eden kişi, Dişli’nin yardımcısı Kurmay Albay Öztürk’ten (2) başkası değildir.

    21.26: ORG. GÜLER DERDEST EDİLİYOR: Darbecilerin karargâhta ilk derdest ettikleri isimlerden biri Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’dir. Darbeciler odasına girdikleri Güler’in (1) kafasına yüzünü kapatacak bir siyah bere geçirir, ardından koridora çıkarıp sürükleyerek götürürler. Güler’in götürülmesine nezaret eden kişi, Dişli’nin yardımcısı Kurmay Albay Öztürk’ten (2) başkası değildir.

  7. 22.06: ‘O GECE ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİK’: Harekât erkene alındığı için sonradan haber verilen darbeci subaylar da peyderpey Genelkurmay’a gelmektedir. Bu sırada üstünlük kendi taraflarında olduğu için darbecilerin yüksek bir moral içinde oldukları söylenebilir. Genelkurmay Karargâhı’nda protokol subayı olarak görev yapan Deniz Yüzbaşı Bayram Akpan (1) ve Jandarma Binbaşı Yusuf Özbek’in (2) neşeli halleri güvenlik kameralarına da yansımış.

    22.06: ‘O GECE ÇOCUKLAR GİBİ ŞENDİK’: Harekât erkene alındığı için sonradan haber verilen darbeci subaylar da peyderpey Genelkurmay’a gelmektedir. Bu sırada üstünlük kendi taraflarında olduğu için darbecilerin yüksek bir moral içinde oldukları söylenebilir. Genelkurmay Karargâhı’nda protokol subayı olarak görev yapan Deniz Yüzbaşı Bayram Akpan (1) ve Jandarma Binbaşı Yusuf Özbek’in (2) neşeli halleri güvenlik kameralarına da yansımış.

  8. 23.04: AKAR, AKINCI’YA GÖTÜRÜLÜYOR: Muhtemelen saat 21.23-21.25 sularında derdest edildiği anlaşılan Orgeneral Hulusi Akar (1) makamında bir buçuk saat kadar alıkonduktan sonra Özel Kuvvetler tarafından Genelkurmay’ın bahçesine inen bir helikopterle saat 23.04’te Akıncı Üssü’ne götürülür. Kendisine Tümgeneral Dişli (2) de eşlik eder. Darbecilere yardımcı olanlardan biri de Akar’ın koruma ekibinden Başçavuş Abdullah Erdoğan’dır.

    23.04: AKAR, AKINCI’YA GÖTÜRÜLÜYOR: Muhtemelen saat 21.23-21.25 sularında derdest edildiği anlaşılan Orgeneral Hulusi Akar (1) makamında bir buçuk saat kadar alıkonduktan sonra Özel Kuvvetler tarafından Genelkurmay’ın bahçesine inen bir helikopterle saat 23.04’te Akıncı Üssü’ne götürülür. Kendisine Tümgeneral Dişli (2) de eşlik eder. Darbecilere yardımcı olanlardan biri de Akar’ın koruma ekibinden Başçavuş Abdullah Erdoğan’dır.

  9. 02.42: GENELKURMAY’DA SİVİLLER: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 00.24’te CNN Türk aracılığıyla halkı darbeye karşı çıkmaya çağırmasından sonra kalabalık bir halk topluluğu Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde toplanır. Bazıları bayrak kuşanmış olan direnişçi vatandaşların bir bölümü Genelkurmay’dan içeri girer. Bu durum darbecilerin arasında telaşa yol açar.

    02.42: GENELKURMAY’DA SİVİLLER: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 00.24’te CNN Türk aracılığıyla halkı darbeye karşı çıkmaya çağırmasından sonra kalabalık bir halk topluluğu Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde toplanır. Bazıları bayrak kuşanmış olan direnişçi vatandaşların bir bölümü Genelkurmay’dan içeri girer. Bu durum darbecilerin arasında telaşa yol açar.

  10. 05.31: DARBECİLERE SİLAH TAKVİYESİ: Sabah saatlerine gelindiğinde darbeciler ciddi derecede zemin kaybetmekle birlikte karargâh ve bahçenin kontrolünü bırakmamıştır. Sabahın ilk ışıklarında nöbet tutan darbecilere yapılan silah takviyesi güvenlik kameralarına yansıdığında, yanda yerde yatarak mevzi almış askerlerin durumu tam bir muharebe düzeni kurulduğunu gösteriyor.

    05.31: DARBECİLERE SİLAH TAKVİYESİ: Sabah saatlerine gelindiğinde darbeciler ciddi derecede zemin kaybetmekle birlikte karargâh ve bahçenin kontrolünü bırakmamıştır. Sabahın ilk ışıklarında nöbet tutan darbecilere yapılan silah takviyesi güvenlik kameralarına yansıdığında, yanda yerde yatarak mevzi almış askerlerin durumu tam bir muharebe düzeni kurulduğunu gösteriyor.

  11. 05.44: DARBECİLER ÜSTÜNLÜĞÜ KAYBEDİNCE: Darbenin başarısızlıkla sonuçlanacağı artık kesinleşmiş gibiydi. Özel Kuvvetler’den Kurmay Albay Murat Korkmaz’ın (1) komutasındaki kalabalık bir grubun yürüyüşünde gecenin ilk saatlerindeki psikolojik üstünlük havası yerini belirsizliğe bırakmış gözüküyor.

    05.44: DARBECİLER ÜSTÜNLÜĞÜ KAYBEDİNCE: Darbenin başarısızlıkla sonuçlanacağı artık kesinleşmiş gibiydi. Özel Kuvvetler’den Kurmay Albay Murat Korkmaz’ın (1) komutasındaki kalabalık bir grubun yürüyüşünde gecenin ilk saatlerindeki psikolojik üstünlük havası yerini belirsizliğe bırakmış gözüküyor.

  12. 06.09: ATATÜRK HEYKELİ VE TANKLAR: Mamak’taki 28. Mekanize Tugay Komutanlığı’ndan hareket eden tanklar Genelkurmay Karargâhı’na gelerek darbe girişiminde yer aldı. Sabah gün ışıdığında ortaya çıkan görüntüde, bu tankların Genelkurmay Karargâhı’nın bahçesindeki cüsseli Atatürk heykelini çevreledikleri ortaya çıktı.

    06.09: ATATÜRK HEYKELİ VE TANKLAR: Mamak’taki 28. Mekanize Tugay Komutanlığı’ndan hareket eden tanklar Genelkurmay Karargâhı’na gelerek darbe girişiminde yer aldı. Sabah gün ışıdığında ortaya çıkan görüntüde, bu tankların Genelkurmay Karargâhı’nın bahçesindeki cüsseli Atatürk heykelini çevreledikleri ortaya çıktı.

  13. Bu görüntüler 221 sanıklı Genelkurmay Ana Karargâh davasının 2581 sayfalık iddianamesinde geniş bir yer tutuyor. İşte Türkiye’nin en karanlık gecelerinden birinde güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan görüntüler eşliğinde 15 Temmuz’da Genelkurmay’da yaşananlar...21.19: AKINCI’DAN GELEN OTOBÜS: Karargâhları Gölbaşı’nda olan, ancak 15 Temmuz akşamı Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda toplanan Özel Kuvvetler’den 33 kişilik tam teçhizatlı bir grup, saat 20.23’te Genelkurmay Karargâhı’na doğru bir otobüs ile yola çıkmıştır. Beyaz otobüs Genelkurmay’ın güney nizamiyesine saat 21.19’da varır. Otobüsü nizamiyede Tümgeneral Dişli’nin altında şube müdürü olarak çalışan Kurmay Albay Doğan Öztürk karşılar.

    Bu görüntüler 221 sanıklı Genelkurmay Ana Karargâh davasının 2581 sayfalık iddianamesinde geniş bir yer tutuyor. İşte Türkiye’nin en karanlık gecelerinden birinde güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan görüntüler eşliğinde 15 Temmuz’da Genelkurmay’da yaşananlar...21.19: AKINCI’DAN GELEN OTOBÜS: Karargâhları Gölbaşı’nda olan, ancak 15 Temmuz akşamı Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda toplanan Özel Kuvvetler’den 33 kişilik tam teçhizatlı bir grup, saat 20.23’te Genelkurmay Karargâhı’na doğru bir otobüs ile yola çıkmıştır. Beyaz otobüs Genelkurmay’ın güney nizamiyesine saat 21.19’da varır. Otobüsü nizamiyede Tümgeneral Dişli’nin altında şube müdürü olarak çalışan Kurmay Albay Doğan Öztürk karşılar.

  14. 21.20: ÖZEL KUVVETLER GELİYOR: Başında Özel Kuvvetler’den Kurmay Albay Fırat Alakuş’un bulunduğu 33 kişilik Özel Kuvvet ekibi otobüsten iner inmez bahçede Genelkurmay Başkanı’nın makamının bulunduğu binanın kapısına doğru koşmaya başlar. Bu sırada Özel Kuvvetler’e refakat edenlerden biri de Tümgeneral Dişli’nin emir astsubayı Başçavuş Suat Sağlam’dır.

    21.20: ÖZEL KUVVETLER GELİYOR: Başında Özel Kuvvetler’den Kurmay Albay Fırat Alakuş’un bulunduğu 33 kişilik Özel Kuvvet ekibi otobüsten iner inmez bahçede Genelkurmay Başkanı’nın makamının bulunduğu binanın kapısına doğru koşmaya başlar. Bu sırada Özel Kuvvetler’e refakat edenlerden biri de Tümgeneral Dişli’nin emir astsubayı Başçavuş Suat Sağlam’dır.

  15. 21.22: ÖZEL KUVVETLER KOMUTA KATINDA: Özel Kuvvetler, karargâhın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın makamının bulunduğu bölümün kapısından girip, komutanlık katına doğru çıkmaya başlar. En önde gidenlerden biri Astsubay Sağlam (2), diğeri ise Orgeneral Akar’ın koruma personelinden Kıdemli Başçavuş Mahir Eser’dir. (1)

    21.22: ÖZEL KUVVETLER KOMUTA KATINDA: Özel Kuvvetler, karargâhın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar’ın makamının bulunduğu bölümün kapısından girip, komutanlık katına doğru çıkmaya başlar. En önde gidenlerden biri Astsubay Sağlam (2), diğeri ise Orgeneral Akar’ın koruma personelinden Kıdemli Başçavuş Mahir Eser’dir. (1)

  16. 21.44: DERDEST EDİLENLER OTOPARKA: Darbeciler, kendi saflarında olmayan personelin bir bölümünü derdest ederek Genelkurmay’ın otoparkına götürürler. Darbe girişimine katılan özel tim mensubu Çavuş Şevket Samet Somay (1) operasyonun bu bölümüne katılırken, Yüzbaşı Onur Özdemir’in (2) otoparktaki makam araçlarına ateş ettiği bilgisi iddianamede yer alıyor.

    21.44: DERDEST EDİLENLER OTOPARKA: Darbeciler, kendi saflarında olmayan personelin bir bölümünü derdest ederek Genelkurmay’ın otoparkına götürürler. Darbe girişimine katılan özel tim mensubu Çavuş Şevket Samet Somay (1) operasyonun bu bölümüne katılırken, Yüzbaşı Onur Özdemir’in (2) otoparktaki makam araçlarına ateş ettiği bilgisi iddianamede yer alıyor.

  17. 21.44: KOMUTANIN KORUMASI ÖLDÜRÜLÜYOR: Kara Havacılık Komutanlığı’nda teftişte olan Org. Salih Zeki Çolak, tam bu sırada güney nizamiyesinden içeri girer ve sağ tarafta mevzilenmiş olan darbecilerin önlemesi ile karşılaşır. Darbecilerle Çolak’ın kortejindeki korumalar arasında çatışma çıkar. Çolak’ın koruması Başçavuş Bülent Aydın (1) burada şehit edilir. Darbeciler bu sırada olay yerine gelen Tuğgeneral Atilla Gökesaoğlu’nu (2) da derdest edip yere yatırırlar.

    21.44: KOMUTANIN KORUMASI ÖLDÜRÜLÜYOR: Kara Havacılık Komutanlığı’nda teftişte olan Org. Salih Zeki Çolak, tam bu sırada güney nizamiyesinden içeri girer ve sağ tarafta mevzilenmiş olan darbecilerin önlemesi ile karşılaşır. Darbecilerle Çolak’ın kortejindeki korumalar arasında çatışma çıkar. Çolak’ın koruması Başçavuş Bülent Aydın (1) burada şehit edilir. Darbeciler bu sırada olay yerine gelen Tuğgeneral Atilla Gökesaoğlu’nu (2) da derdest edip yere yatırırlar.

  18. 21.46: ORG. ÇOLAK DERDEST EDİLİYOR: Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak ve yanındaki Kara Kuvvetleri Komutanı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar (2), bu çatışmanın ardından karargâhtan içeri girdiklerinde özel kuvvetlerden Albay Fırat Alakuş (4) ve ekibi tarafından derdest edilir. Bu sırada Orgeneral Akar’ın Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Ramazan Gözel (9) darbecilerle birlikte hareket ediyor.

    21.46: ORG. ÇOLAK DERDEST EDİLİYOR: Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak ve yanındaki Kara Kuvvetleri Komutanı Kurmay Başkanı Orgeneral İhsan Uyar (2), bu çatışmanın ardından karargâhtan içeri girdiklerinde özel kuvvetlerden Albay Fırat Alakuş (4) ve ekibi tarafından derdest edilir. Bu sırada Orgeneral Akar’ın Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay Ramazan Gözel (9) darbecilerle birlikte hareket ediyor.

  19. 02.45: VATANDAŞA KURŞUN: Vatandaşların içeri girmesine darbeciler ateş açarak karşılık verir. Doğrudan vatandaşlara ateş açan isimlerden biri saat 23.30 gibi Genelkurmay Karargâhı’na gelen İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Tuğamiral Sinan Sürer’dir (1). Kendisi daha sonra mahkemede elinde tuttuğu nesnenin silah değil cep telefonu olduğunu iddia etmiştir.

    02.45: VATANDAŞA KURŞUN: Vatandaşların içeri girmesine darbeciler ateş açarak karşılık verir. Doğrudan vatandaşlara ateş açan isimlerden biri saat 23.30 gibi Genelkurmay Karargâhı’na gelen İstihbarat Analiz ve Değerlendirme Daire Başkanı Tuğamiral Sinan Sürer’dir (1). Kendisi daha sonra mahkemede elinde tuttuğu nesnenin silah değil cep telefonu olduğunu iddia etmiştir.

  20. 03.08: ÖLEN VATANDAŞLAR GÖTÜRÜLÜYOR : Darbecilerin açtığı ateş sonucu bazı direnişçi vatandaşlar hayatını kaybetti. Üsteğmen Barış Erdemir (1) astusubay öğrencilerle bir sivil vatandaşı taşırken güvenlik kameraları bu anı tespit ediyor. İddianamede, Erdemir’in ‘muhtemelen ölen bir vatandaşı taşıdığı’ belirtiliyor.

    03.08: ÖLEN VATANDAŞLAR GÖTÜRÜLÜYOR : Darbecilerin açtığı ateş sonucu bazı direnişçi vatandaşlar hayatını kaybetti. Üsteğmen Barış Erdemir (1) astusubay öğrencilerle bir sivil vatandaşı taşırken güvenlik kameraları bu anı tespit ediyor. İddianamede, Erdemir’in ‘muhtemelen ölen bir vatandaşı taşıdığı’ belirtiliyor.

  21. 03.20: KARARGÂH ÖNÜNDE ÖLENLER: Güvenlik kameralarına yansıyan çarpıcı görüntülerden bazıları Genelkurmay’ın Doğu Kapısı’nın önünde alınmış. İddianamenin 2518’inci sayfasında, 212 numaralı sanık İstihkâm Kurmay Binbaşı Veysel Özmen’in gece karargâhta güvenliği sağladığı anlatılarak, “16 Temmuz saat 03.20’de Doğu Çıkış Kapısı dışında bulunan ölü- yaralı vatandaşlara bir müddet bakarak bölgeden ayrıldığı” belirtiliyor.

    03.20: KARARGÂH ÖNÜNDE ÖLENLER: Güvenlik kameralarına yansıyan çarpıcı görüntülerden bazıları Genelkurmay’ın Doğu Kapısı’nın önünde alınmış. İddianamenin 2518’inci sayfasında, 212 numaralı sanık İstihkâm Kurmay Binbaşı Veysel Özmen’in gece karargâhta güvenliği sağladığı anlatılarak, “16 Temmuz saat 03.20’de Doğu Çıkış Kapısı dışında bulunan ölü- yaralı vatandaşlara bir müddet bakarak bölgeden ayrıldığı” belirtiliyor.

  22. 06.19: TANKLAR HARD DİSKLERİ EZİYOR: Darbecilerin karargâhtan çıkardıkları hard diskleri tankların paletleri altında ezmeleri artık yenilgiyi kabullendiklerine işaret ediyor. Bu görüntüyü tamamlayan kişi Genelkurmay Bilgi Sistemleri Dairesi görevlilerinden Muhabere Binbaşı Ahmet İlhan Ayşan (1).

    06.19: TANKLAR HARD DİSKLERİ EZİYOR: Darbecilerin karargâhtan çıkardıkları hard diskleri tankların paletleri altında ezmeleri artık yenilgiyi kabullendiklerine işaret ediyor. Bu görüntüyü tamamlayan kişi Genelkurmay Bilgi Sistemleri Dairesi görevlilerinden Muhabere Binbaşı Ahmet İlhan Ayşan (1).

  23. 10.53: SPOR KIYAFETLE KAÇIŞ: Darbenin başarısızlığa uğramasının ardından darbecilerin bir bölümü sivil kıyafetleri giyerek karargâhtan kaçmayı deniyor. Bunlar arasında muhtemelen spor yapıyor görüntüsü vermek amacıyla şort ve spor ayakkabıyla karargâhtan çıkmaya çalışan ve bunu başaran Piyade Binbaşı Oğuzhan Konuk (1) da var. Yanındaki ise Binbaşı Veysel Özmen. Konuk, FETÖ mensubu olduğunu itiraf eden darbeciler arasında yer alıyor.

    10.53: SPOR KIYAFETLE KAÇIŞ: Darbenin başarısızlığa uğramasının ardından darbecilerin bir bölümü sivil kıyafetleri giyerek karargâhtan kaçmayı deniyor. Bunlar arasında muhtemelen spor yapıyor görüntüsü vermek amacıyla şort ve spor ayakkabıyla karargâhtan çıkmaya çalışan ve bunu başaran Piyade Binbaşı Oğuzhan Konuk (1) da var. Yanındaki ise Binbaşı Veysel Özmen. Konuk, FETÖ mensubu olduğunu itiraf eden darbeciler arasında yer alıyor.

  24. 19.39: KORGENERAL TALU GÖZALTINDA: 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargâhı’nın kilit isimlerinden biri, Özel Kuvvetler karargâha giriş yaptığında onlarla birlikte koridorda yürürken görüntülenen Korgeneral İlhan Talu. Bütün geceyi karargâhta geçiren Korgeneral Talu, ertesi gün akşam saatlerinde polis tarafından Genelkurmay’ın bahçesinde gözaltına alındı.

    19.39: KORGENERAL TALU GÖZALTINDA: 15 Temmuz gecesi Genelkurmay Karargâhı’nın kilit isimlerinden biri, Özel Kuvvetler karargâha giriş yaptığında onlarla birlikte koridorda yürürken görüntülenen Korgeneral İlhan Talu. Bütün geceyi karargâhta geçiren Korgeneral Talu, ertesi gün akşam saatlerinde polis tarafından Genelkurmay’ın bahçesinde gözaltına alındı.