Hayatınızı Değiştirecek Mutfak İpuçları

Hayatınızı değiştirecek mutfak ipuçları

  1. Kavanozdaki bütün bal nasıl kullanılır?  <p>     Bal kavanozları atmadan önce dibinde veya kenarlarında bal bırakmamak için ne yapmalıyız?      Öncelikle kavanozun ağzı iyice kapalı olmasına dikkat edin. Daha sonra sıcak su dolu bir kapta birkaç dakika bekletin.

    Kavanozdaki bütün bal nasıl kullanılır?

    Bal kavanozları atmadan önce dibinde veya kenarlarında bal bırakmamak için ne yapmalıyız? Öncelikle kavanozun ağzı iyice kapalı olmasına dikkat edin. Daha sonra sıcak su dolu bir kapta birkaç dakika bekletin.

  2. Bal yumuşadıktan sonra rahatlıkla bütün balı kullanabileceksiniz.

    Bal yumuşadıktan sonra rahatlıkla bütün balı kullanabileceksiniz.

  3. Rende ile et kıyma haline nasıl getirilir?<p>        Etinizi kıymaya döndürmek istiyorsanız, evdeki peynir rendeniz size yardımcı olacaktır. Tek yapmanız gereken eti rendeleyip kıyma yapmaktır.

    Rende ile et kıyma haline nasıl getirilir?

    Etinizi kıymaya döndürmek istiyorsanız, evdeki peynir rendeniz size yardımcı olacaktır. Tek yapmanız gereken eti rendeleyip kıyma yapmaktır.

  4. Yemeklerdeki fazla tuz nasıl azaltılır?<p>        Az tuzlu yemeğin çözümü varken fazla tuzluların çözümü olmadığını düşünenlerdenseniz, muhtemelen bu ipucunu bilmiyorsunuz.     Yumurtanın beyazı ile yemeğinizdeki fazla tuz oranını düşürebilirsiniz.

    Yemeklerdeki fazla tuz nasıl azaltılır?

    Az tuzlu yemeğin çözümü varken fazla tuzluların çözümü olmadığını düşünenlerdenseniz, muhtemelen bu ipucunu bilmiyorsunuz. Yumurtanın beyazı ile yemeğinizdeki fazla tuz oranını düşürebilirsiniz.

  5. Öncelikle yumurtanın beyazı ile sarısını ayırın ve beyazını yemeğe ekleyin. Yumurtanın beyazı pişince bir kaşık veya kepçeyle bulup çıkartın.  <p>     Yemeğinizdeki aşırı tuz oranı azalmış olacaktır.

    Öncelikle yumurtanın beyazı ile sarısını ayırın ve beyazını yemeğe ekleyin. Yumurtanın beyazı pişince bir kaşık veya kepçeyle bulup çıkartın.

    Yemeğinizdeki aşırı tuz oranı azalmış olacaktır.

  6. Birçok tarifte limon suyu gerekir. Sadece yarım limon suyu yeterli olacak tariflerde, diğer yarımı genellikle ertesi güne kadar tüketilmelidir. Aksi halde, boşa gidecektir.

    Birçok tarifte limon suyu gerekir. Sadece yarım limon suyu yeterli olacak tariflerde, diğer yarımı genellikle ertesi güne kadar tüketilmelidir. Aksi halde, boşa gidecektir.

  7. Bu israfı önlemek için tek ihtiyacınız olan bir kürdandır. Kürdan yardımıyla limona delik açarak hazır limon suyu elde edebilirsiniz. Hem de ömrü daha uzun olacaktır.

    Bu israfı önlemek için tek ihtiyacınız olan bir kürdandır. Kürdan yardımıyla limona delik açarak hazır limon suyu elde edebilirsiniz. Hem de ömrü daha uzun olacaktır.